TASOS - u reči i slici

Druuuuuugari :) kakva je situacija sa suncobranima i lezaljkama na plazama? Placane ili ne? Jel se placa ulaz na neku plazu ili je svuda slobodno?

Veeeeliki pozdrav...stvarno ste superiska...zahvaljujuci vama i vasim iscrpnim informcijama deckonja i ja smo se odlucili za Potos i 15.09 pa-pa Beograd na 10-ak dana :)

Druuuuuugari :) kakva je situacija sa suncobranima i lezaljkama na plazama? Placane ili ne? Jel se placa ulaz na neku plazu ili je svuda slobodno?

Veeeeliki pozdrav...stvarno ste superiska...zahvaljujuci vama i vasim iscrpnim informcijama deckonja i ja smo se odlucili za Potos i 15.09 pa-pa Beograd na 10-ak dana :)

Улазак на плажу се не наплаћује. У Потосу имаш један део плаже који је сав начичкан лежаљкама и сунцобранима које најчешће добијеш на коришћење уколико наручиш пиће у кафићу чији је то инвентар, и други део плаже где је сасвим празно и слободно да се башкариш са својим сунцобраном и плажерском опремом колико ти душа оће. ;)

Zvoncica_kg, DrKg, :D

Hvala puno na opisima, savetima i slikama. Necu imati auto pa pokusavam da napravim najbolju organizaciju i vasi odgovori mi bas pomazu :D Ovaj forum je zlata vredan, narocito kad uzmemo u obzir da je tesko dobiti sve te informacije od agencije. Oni nekad nemaju informacije a nekad vremena da bi se bavili svim onim sto nas interesuje.

Pozdrav svima :bye:

Poslednja izmena:
Улазак на плажу се не наплаћује. У Потосу имаш један део плаже који је сав начичкан лежаљкама и сунцобранима које најчешће добијеш на коришћење уколико наручиш пиће у кафићу чији је то инвентар, и други део плаже где је сасвим празно и слободно да се башкариш са својим сунцобраном и плажерском опремом колико ти душа оће. ;)
Hvala na brzom odgovoru :super:

@zeljka05

Jedina plaža na kojoj se plaća ulaz je kompleks Makriamos (kraj Limenasa).

Što se ležaljki i suncobrana tiče, uglavnom je dovoljno kupiti neko piće i to bi bila kao neka vrsta kompenzacije, ali znajte da na Paradiso plaži to ne pali, jer ako tako uradite može se desiti da platite duplo, i piće i ležaljke. ;)

Poslednja izmena:
Hvala puno J.J.,predpostavljala sam.Negine nam da napunimo torbu sa pelenama,pa sta bude.Da li je moguce da niko ne putuje u Potos krajem avgusta?!Ja bila ubedjena da cemo naci neko drustvo i pre nego sto krenemo na put?!

Veruj mi,jedno dzambo pakovanje ti je dosta za deset dana.Moje dete trosi ko ludo pelene ali tamo ti je to dovoljno jer ih na plazi ne nosi.Ako koristite kasice u teglici ili one zitarice Cokolino,Milupa i tako to isto ponesite,jer ih tamo nema,tj.teglica ima ponegde a ovih suvih u kutiji bas nigde,ni Milupe,ni Hippa nista.

Veruj mi,jedno dzambo pakovanje ti je dosta za deset dana.Moje dete trosi ko ludo pelene ali tamo ti je to dovoljno jer ih na plazi ne nosi.Ako koristite kasice u teglici ili one zitarice Cokolino,Milupa i tako to isto ponesite,jer ih tamo nema,tj.teglica ima ponegde a ovih suvih u kutiji bas nigde,ni Milupe,ni Hippa nista.

Hvala puno,verujem da necemo nista zaboraviti i da ce mo uspeti sve da spakujemo.Nadam se da necemo imati problema na granici:whistling:. ipak je beba u pitanju.Boze sta li ta deca u Grckoj jedu,kad kod njih nema nista?Takodje me zanima da li ima apoteka u Potosu ili mi je bolje da i lekove ponesem?Hvala unapred svima!

Hvala puno,verujem da necemo nista zaboraviti i da ce mo uspeti sve da spakujemo.Nadam se da necemo imati problema na granici:whistling:. ipak je beba u pitanju.Boze sta li ta deca u Grckoj jedu,kad kod njih nema nista?Takodje me zanima da li ima apoteka u Potosu ili mi je bolje da i lekove ponesem?Hvala unapred svima!

Има апотека у Потосу, тако да за то не бринеш. Али понеси лекове, свакако. Мислим, није ми затребала апотека, а видела сам је, но не знам шта од лекова имају.
Оно што твоје дете може да користи, свакако имај уз себе. :)

Ovim putem bih htela da razjasnim pajamenu da je moje pitanje u vezi pozara bilo upuceno onima koji su trenutno na Tasosu,a da pozari mogu biti briga onima koji su tako nesto vec doziveli.,a nameravaju da otputuju na neko od Grckih ostrva Ali nije on kriv sto nije shvatio...

Ovim putem bih htela da razjasnim pajamenu da je moje pitanje u vezi pozara bilo upuceno onima koji su trenutno na Tasosu,a da pozari mogu biti briga onima koji su tako nesto vec doziveli.,a nameravaju da otputuju na neko od Grckih ostrva Ali nije on kriv sto nije shvatio...

da si malo bolje obavesten ,saznao bi da je na tasosu bio jedan veliki pozar 1980,i da je unistio polovinu ostrva....tako i da hoces...nema sta da izgori.....

"dva katastrofalna požara koji su ostrvo, nekad nazivano “ploveća šuma” praktično ogoleli."---http://gdestinacija.com/tag/tasos/

e sad izvini sto nisam "dobro razumeo"sta si hteo "glupo"da pitas.

@zeljka05

Jedina plaža na kojoj se plaća ulaz je kompleks Makriamos (kraj Limenasa).

Što se ležaljki i suncobrana tiče, uglavnom je dovoljno kupiti neko piće i to bi bila kao neka vrsta kompenzacije, ali znajte da na Paradiso plaži to ne pali, jer ako tako uradite može se desiti da platite duplo, i piće i ležaljke. ;)
Aha ...hmm..hvala ma informaciji i upozorenju:hvala: ....primljeno k' znanju :ok:
A kolika je,otprilike, cena ulaza na Makriamos?

Aha ...hmm..hvala ma informaciji i upozorenju:hvala: ....primljeno k' znanju :ok:
A kolika je,otprilike, cena ulaza na Makriamos?

Cena ulaza na Makriamos je bila 3 evrića u junu.Komplet ležaljke i suncobran 7 s tim što na recepciji ostavite još 5 kao depozit pa kada vratite ključ vrate vam novac.Inače mi smo išli brodićem iz Limenasa na Makriamos i nismo plaćali ulaz na plažu.Karta za brodić je koštala 4 evra povratna.

Poslednja izmena:

Ma sve ti dok ne krenes izgleda komplikovanije nego sto jeste.Mislim da nema potrebe da se tripujes oko granice,mi smo nosili kese kasica i niko nas nista nije pitao.U Potosu imas apoteku,ali smo mi imali problem da se sporazumemo oko nekog leka za mog muza jer se isti lek tamo i ovde zove razlicito pa su nam sms-om slali sastav da odnesemo apotekarki kako bi shvatila o cemu se radi.Isti lek,isto pakovanje sve,samo ime drugo.Ima samo jedan market gde smo videli kasice recimo,ali ni Limenarija nije daleko a veci je izbor svega nego u Potosu.Zapravo sam htela da ti kazem da se opustis,znam kako sam ja bila prestravljena prosle godine (dete mi je imalo godinu dana).....a veruj mi,njoj je bilo najbolje,bas nista joj nije falilo i obisli smo 6-7 plaza.Jela je za rucak hranu iz restorana pored plaze(u Sireni gde smo odseli nije bilo dozvoljeno kuvanje),poneses termos,kazes da je za bebu spakuju ti supu,ili bilo sta kuvano u isti,gurnes u blender(poneli smo ga)i eto ti kasica za rucak.Nije bilo ni buba,ni osa ni komaraca ni previse buke,oni se i onako toliko umore u vodi da posle samo spavaju gde god ih stavis!Lep provod!

Back