Zanimljiva mi je i ta varijanta...Gde ste spavali u Drami i kakav je bio smeštaj, cena itd...Još ako imaš i neki link, pa to bi bilo...
RAZNA PRENOĆIŠTA
Spavali smo u Hotelu Tasko u Drami, nalazi se na glavnom putu ka Kavali, bukvalno na putu, pa ga je lako naći. problem je malo buka od puta i od nekog noćmog kluba koji je udaljen, ali glasan.To je moguće rešiti tako što ćete tražiti sobe koje gledaju na drugu stranu, ka dvorištu, ili kao što smo mi radili, zatvoriti vrata od terase i uključiti klimu. Sobe su sasvim pristojne, sa klimom, TV, kupatilom, terasom, ima svoj parking, pa je bezbedno, nismo iznosili sve stvari iz kola. U cenu je uključen doručak, bolja varijanta klasičnog grčkog doručka, dobijaju se i neki fini topli kroasani. Koliko se sećam, nas četvoro odraslih smo platili 100 evra, što će reći 50 evra za noćenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi. Sve smo rezervisali preko neta, na booking.com, , pa poslali mail direktno hotelu i oni nam odgovorili. ne treba nikakva uplata za rezervaciju.
Drama je ski-centar, tako da u njoj ima mnogo hotela, ali nisu baš jeftini, koliko se sećam, ovaj je bio najpovoljniji, bar preko ovog sajta ( a i nekoliko drugih preko kojih sam tražila).
Inače, Drama je slatko mestašce, sa jezercima u parku u samom centru i patkicama i labodovima i restoranima oko jezeraca, mnogo lepo izgleda, na žalost nismo slikali jer je već bio mrak kad smo stigli.
Moguća varijanta bi vam bila i spavanje u Seresu, nije ni to daleko od Kavale, a nama je bilo taman dosta vožnje kad smo stigli u Seres, za Dramu smo jedva dočekali.
Još nešto: pre dve godine smo spavali u selu blizu Dojranija, zove se Drossato i ide se od granice pravo, nekih 4 kilometara, dodje se do glavnog puta kojim se skeće levo ako se ide za Kilkis ili desno ako se ide za Seres i Dramu, a za Drossato se seče taj glavni put i ide se pravo. U samom centru mesta postoji hotel koji drže baba i deda Grci, mnogo vole Srbe i imaju posebne cene za nas. Sobe nisu nište posebno, ali imaju udobne krevete i kupatilo, za prenoćište više ne treba. Mislim da su bile 35 evra po sobi, ali nisam 100% sigurna. Sobe su bez doručka, ali preko puta ima pekara.
U povratku smo ove godine spavali (bili smo u Waterlandu do osam uveče i tek onda krenuli za Srbiju) u Motelu Predejane koji je za svaku pohvalu, sobe su kao u hotelu, u najmanju ruku visoke "B" kategorije, parking za goste koji spavaju je malo sklonjen i bezbedan, nalazi se kod auto-kampa, doručak koji je uključen u cenu je fantastičan, kao i sva klopa u njihovom restoranu. Cene soba sa doručkom su različite od 2.600 po dvokrevetnoj sobi, do 4.200, što je već mini-apartman, sa dnevnim boravkom i spavaćom sobom. Baš smo bili prijatno iznenađeni, obzirom da su u nšoj zemlji moteli na ne baš dobrom i pristojnom glasu.