TASOS - u reči i slici

Bio sam ove godine na mermernoj plazi i moram da se slozim da je na slikama lepsa nego u stvarnosti. Voda je bila muljava kao da si prosuo tone brasna, a na slikama izgleda cisto kao u akvarijumu. Pitanje da li je voda uvek takva posto sam bio samo jednom? Ne verujem da bi opet isao, put do nje los i suvise je cima, ne vredi bas toliko, moje je misljenje da je precenjena.

Potpuno je divlja i u nedođiji, što nisu loše osobine. Na plaži nema apsolutno ničeg, osim turista, uglavnom srpskih. S obzirom da sam uvek spremna na istraživanja na letovanju daleko od toga da je ne preporučujem, samo mislim da na Tasosu ima mnogo lepših uvala i definitivno ne bih bila spremna da za nju odvojim više dana. Da bi na mermernoj plaži postojao kafić preduslov je put, teško bi se taj kafić snabdevao sa onakvim putem. A i za ležaljke nema baš previše mesta-sa njima to više ne bi bilo to, ili bi potpuno morao da se izmeni koncept plaže. Međutim, znajući Grke i njihovu sposobnost da investiraju u sve za šta vide da se može prodati (Grčka je jedina zemlja na svetu u kojoj Jevreji kao trgovci nisu mogli da opstanu), ne bih se iznenadila da već sledećih godina srede i put i plažu, kad već na njoj ima turista.

Poslednja izmena:
Dragi svi,

Putujem na Tasos u sopstvenoj reziji sa zenom i bebom.
Treba mi par saveta...koje mesto na Tasosu preporucujete? Skala Potamia, Potos, Skala Panagia....gde je najmirnije i u kom mestu ima najlepsih plaza da se ne cimamo iz potosa na sever ili obratno....i Da li neko ima da preporuci neki smestaj na Tasosu

Unapred hvala svima na pomoci

POZDRAV

P.s.: IDEMO 1.09.2009 Kakvo je stanje sa osama i meduzama u to vreme

HVALAAAA

Dragi svi,

Putujem na Tasos u sopstvenoj reziji sa zenom i bebom.
Treba mi par saveta...koje mesto na Tasosu preporucujete? Skala Potamia, Potos, Skala Panagia....gde je najmirnije i u kom mestu ima najlepsih plaza da se ne cimamo iz potosa na sever ili obratno....i Da li neko ima da preporuci neki smestaj na Tasosu

Unapred hvala svima na pomoci

POZDRAV

P.s.: IDEMO 1.09.2009 Kakvo je stanje sa osama i meduzama u to vreme

HVALAAAA

Ja Vam najtoplije preporučujem Pachis beach, zbog bebe. Plaža je sa mnogo debelog hlada, svakodnevna je pojava da deca spavaju na plaži pod borovima, a taj slatki san još pamtim iako sam davno, davno bila dete. Plaža je peščana, čista, duuuugi plićak, Hotel Pachis je na samoj plaži, to su kućice u lepom dvorištu pod maslinama i borovima. Imate dosta veran opis i fotografije na Nikaninom blogu. U blizini ove plaže, u pravcu ka Limenasu, ima još nekoliko lepih peščanih plažica sa hladom. Limenas je udaljen oko 6-7km, nije daleko za večernju šetnju. Na suprotnu stranu, posle Skale Rachoni, što je oko 3 km, nalazi se najveći supermarket na ostrvu u kome imate zaista sve što vam treba. U Hotelu Pachis može se uplatiti polupansion (mi smo ga imali), hrana nije loša, ima je u sasvim dovoljnim količinama, samo nije "morska", pa ni grčka(svo pomoćno osoblje u hotelu su Bugari), već više "pansionsko-sindikalna" (krompir i pirinač su osnovni sastojci), ali sasvim ukusna. Stojim na raspolaganju za detalje...

szh747.jpg

zalazak sunca na Pachis beachu

na putokazu pise archangel beach, ako se i zove livadi to ne pise...

a ima i ovo

http://www.gothassos.com/photos/Archagelos/index.html

vredi pogledati, lepe slike
@27E

Na kom to putokazu piše "archangel beach" ?
Do sada nije postojao nikakav putokaz za ovu plažu. A koliko mogu da primetim i ona je ove godine "ušorena" ležaljkama.

nemam sliku plaže ispred hotela aleksandra beach, a za ovu plažu i Deki M kaže da se zove LIVADI http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=5029114&postcount=3530
Naravno da je to LIVADI, što se može videti i kad se klikne na neku od slika, sa onog linka koji je postavio @27E, a takođe i na linku u okviru onog mog posta, lepo ima sličica Livadi - Tarsanas. Probajte, pa ćete se i sami uveriti. ;)

@27E

Na kom to putokazu piše "archangel beach" ?
Do sada nije postojao nikakav putokaz za ovu plažu. A koliko mogu da primetim i ona je ove godine "ušorena" ležaljkama.

Naravno da je to LIVADI, što se može videti i kad se klikne na neku od slika, sa onog linka koji je postavio @27E, a takođe i na linku u okviru onog mog posta, lepo ima sličica Livadi - Tarsanas. Probajte, pa ćete se i sami uveriti. ;)

Piše Archangel beach na putokazu na krivini pre skretanja za Livadi, kod onog parkinga-vidikovca, ali koliko se ja sećam Nikaninih uputstava, to su dve različite plaže, Archangel beach je možda ona sa izvorom - afrodizijakom, ovo na slici je definitivno Livadi.

gospodo, ja ne insistiram

dekiM je do sada bio od velike pomoci svima koji su mu se obratili za info, pa i meni. i informacije su mu i korisne i tacne

obzirom da je moj sledeci boravak na thassosu neizvestan, mislim kada i koliko, stvarno nemam nikakav interes da se dalje bavim ovim pitanjem

sigurno je da je plaza prelepa, da je sama lokacija plaze izuzetna, kao sto je prelep i ceo thassos i cela grcka

Mi smo bili u Potosu,ali Metalija je jako blizu Limenarije,ne znam tacno koliko bi to bilo pesaka vremenski jer smo mi bili kolima sa bebom ali sam sigurna da nece biti problem da tamo stignes.Ima sta i da se vidi na toj plazi osim sto je lepa za kupanje,nije guzva,ima kafic i sve ostalo,pored je neki stari kamenolom,ima i neka pecinica,a malo pored plaze je i nesto sto lici na Stounhendz,samo na foru horoskopskih znakova,u pitanju je neki umetnicki performans,sta li,sve u svemu,meni je lepsa od mnogih na Tasosu,i sadrzajnija,pa ako si u Limenariji,ne propusti da obidjes

nije kamenolom nego bivši rudnik, poslednji njegov vlasnik je bio englez za vreme 2. svetskog rata...i nije stounhendž nego maketa kritskog lavirinta....
za one koji vole nakit, u blizini je mala porodična manufaktura gde možete da vidite kako se pravi nakit ili da nešto i pazarite...

nije kamenolom nego bivši rudnik, poslednji njegov vlasnik je bio englez za vreme 2. svetskog rata...i nije stounhendž nego maketa kritskog lavirinta....
za one koji vole nakit, u blizini je mala porodična manufaktura gde možete da vidite kako se pravi nakit ili da nešto i pazarite...

Само да Муњине речи употпуним сликама.. :)

horb.jpg

zamak.jpg

Е, сад је ,,у речи и слици'' ... :)

Back