Sto se tice skutera,to da li i kako ti vozis skuter mozes da procenis samo ti,ako imas prilike probaj neciji pre nego sto odete tamo, moj ti je savet...ja i decko smo pre par godina prvi put isli zajedno na Tasos i prvi put u zivotu seli na skuter i nismo imali nikakvih problema.Pri tom napominjem da sam ja imala oko 55kg,a on oko 85kg i da je on aktivan sportista,motor je imao 50cca i nismo imali nikakvih problema,ali smo te prve godine bili bas oprezni i isli smo polako...Od tad smo svake godine iznajmljivali isti i Bogu fala nikad nista lose nismo doziveli,ali znam za ljude koji su odlicni vozaci i koji su jos prvi dan padali sa skutera samo zbog nesmotrenosti i nepaznje.Kad si na motoru najvaznije pravilo je nema naglih reakcija - ni cimanja ni kocanja,ni naglog skretanja i to je to ... inace na samom Tasosu uzeti skuter nije lose ali cete se do drugog kraja ostrva bas navozati,mada na odmoru ste pa nigde ne zurite

,jedino zna da bude malo jace sunce... ali kazem mi smo iz istog razloga kao i vi (pare) iznajmljivali motor i nista nam od gore navedenog nije smetalo.Putevi na Tasosu su 99%posto dobri ( pogotovo u odnosu na druga ostrva),i odlicno se odrzavaju,osim naravno do ekstremno divljih plazica ali tamo vam i ne bih svetovala da idete skuterom...krivina ima,ali ako ne jurite - sasvim je ok.Do skoro svake bolje plaze stize se i kolima i motorom,tako da nije istina da ima 1-2km pesacenja i ostavljanja motora na udaljenim parkinzima - a sto se tice bezbednosti - pa sta da ti kazem,bila sam tamo bar dvadesetak puta i nikada za sve to vreme nisam cula da je ikada ikome nesto ukradeno,nestalo ili slicno,pogotovo ne motor...kacige zakacis za kukicu u zakljucanoj pregradi i sve ok.I jos nesto,iznajmite skuter sa full osiguranjem,vozite pazljivo i nosite kacige obavezno i nema glava da vas boli!!!