TASOS - u reči i slici

Одустајем! Опрости што сам тебе лично повредила својим запажањем о фами створеној око обилазака Тасоса!

Дај још једну туру о твојим комшијама, па нек иде живот!

Neka, slozcu se sa tobom....
Nastala je fama oko obilaska Taosa, zato preporucimo svima da nema potrebe da se setkaju van mesta u kom letuju, pa dragi moji- uzivajte :lol:

Hej,ljudi,sta je sa Anom tj.Nikanom?Nema je nesto....Jel jos radi za Magic?Super devojka.
Drugo,zasto niko ne pominje plazu Metalia?Na mene prosle godine ostavila najlepsi utisak...

Имаш на претходним странама слике Металије. :)
Мени се јако допала.
Има различитих улаза у воду, различите дубине, воља ти да си до струка дуго, воља ти да си одмах у дубини...
Туш постоји на плажи, са млаком водом, што је пријатно, има довољно хладовине, мало људи, што ја веома волим...:ok:
Околина је занимљива, има се шта и видети.
Близу је Лименарије, чини ми се да је згодно овима који одседну у Лименарији да долазе ту.
Ја сам била у Пефкарију и неким каменим путем долазила до Металије, лепа је и шетња дотле.

koliko vremenski ima setnje od Limenarie do plaze Metalia? Hvala

Mi smo bili u Potosu,ali Metalija je jako blizu Limenarije,ne znam tacno koliko bi to bilo pesaka vremenski jer smo mi bili kolima sa bebom ali sam sigurna da nece biti problem da tamo stignes.Ima sta i da se vidi na toj plazi osim sto je lepa za kupanje,nije guzva,ima kafic i sve ostalo,pored je neki stari kamenolom,ima i neka pecinica,a malo pored plaze je i nesto sto lici na Stounhendz,samo na foru horoskopskih znakova,u pitanju je neki umetnicki performans,sta li,sve u svemu,meni je lepsa od mnogih na Tasosu,i sadrzajnija,pa ako si u Limenariji,ne propusti da obidjes

Poslednja izmena:
Pozdrav svima!
Sad sam videla da sam malo zbrzala sa postavljanjem nove teme, isto to mogu da pitam i ovde...
Nova sam na forumu, trebace mi malo vise vremena da pregledam sve postove pa mi ne zamerite ako se ovo pitanje vec ponovilo...
Interesuje me letovanje na Tasosu u septembru(prva polovina meseca).Znate li mozda kakvo je vreme u tom periodu? Dugo nisam isla na odmor, ove godine mi se konacno ukazala prilika da odem negde, prvenstveno sa se odmorim, idem sa drugaricama, nasle smo solidan aranzman(jos nije uplacen), izabrale smo septembar jer nas druge obaveze sprecavaju da odemo ranije, a i jeftinije je :-)
E, sad to 'jeftinije' moze i da nam presedne ako vreme bude lose, 25 stepeni je sasvim ok ali ako bude kise, pljuskova i sl. :-(((

Hvala unapred na odgovorima!

Zdravo ljudi, citao sam bas dosta vase komentare i super ste mi pomogli :)
Devojka i ja putujemo u utorak na Tasos preko INTL(Novi Sad) agencije - Potos.

imam par pitanja :)

Da li je neko bio u vili Levendis? Kakvi su apartmani ?

Hteo sam da uzmem auto preko neke rentacar agencije,ali vise bi nam se isplatilo da uzmemo skuter. problem je sto ja nikada u zivotu nisam vozio bilo kakav motor. interesuje me da li je neko vozio skuter po tasosu kakva su iskustva,posto su putevi krivudavi i ima dosta uzbrdica/nizbrdica, kola dobro vozim ali velika je razlika u ceni.... da, i pretpostavljam da se do vecine plaza na kraju dolazi peske, da li je uopste bezbedno ostaviti skuter nekoliko sati kilometar-dva dalje?

Zdravo ljudi, citao sam bas dosta vase komentare i super ste mi pomogli :)
Devojka i ja putujemo u utorak na Tasos preko INTL(Novi Sad) agencije - Potos.

imam par pitanja :)

Da li je neko bio u vili Levendis? Kakvi su apartmani ?

Hteo sam da uzmem auto preko neke rentacar agencije,ali vise bi nam se isplatilo da uzmemo skuter. problem je sto ja nikada u zivotu nisam vozio bilo kakav motor. interesuje me da li je neko vozio skuter po tasosu kakva su iskustva,posto su putevi krivudavi i ima dosta uzbrdica/nizbrdica, kola dobro vozim ali velika je razlika u ceni.... da, i pretpostavljam da se do vecine plaza na kraju dolazi peske, da li je uopste bezbedno ostaviti skuter nekoliko sati kilometar-dva dalje?

Sto se tice skutera,to da li i kako ti vozis skuter mozes da procenis samo ti,ako imas prilike probaj neciji pre nego sto odete tamo, moj ti je savet...ja i decko smo pre par godina prvi put isli zajedno na Tasos i prvi put u zivotu seli na skuter i nismo imali nikakvih problema.Pri tom napominjem da sam ja imala oko 55kg,a on oko 85kg i da je on aktivan sportista,motor je imao 50cca i nismo imali nikakvih problema,ali smo te prve godine bili bas oprezni i isli smo polako...Od tad smo svake godine iznajmljivali isti i Bogu fala nikad nista lose nismo doziveli,ali znam za ljude koji su odlicni vozaci i koji su jos prvi dan padali sa skutera samo zbog nesmotrenosti i nepaznje.Kad si na motoru najvaznije pravilo je nema naglih reakcija - ni cimanja ni kocanja,ni naglog skretanja i to je to ... inace na samom Tasosu uzeti skuter nije lose ali cete se do drugog kraja ostrva bas navozati,mada na odmoru ste pa nigde ne zurite ;),jedino zna da bude malo jace sunce... ali kazem mi smo iz istog razloga kao i vi (pare) iznajmljivali motor i nista nam od gore navedenog nije smetalo.Putevi na Tasosu su 99%posto dobri ( pogotovo u odnosu na druga ostrva),i odlicno se odrzavaju,osim naravno do ekstremno divljih plazica ali tamo vam i ne bih svetovala da idete skuterom...krivina ima,ali ako ne jurite - sasvim je ok.Do skoro svake bolje plaze stize se i kolima i motorom,tako da nije istina da ima 1-2km pesacenja i ostavljanja motora na udaljenim parkinzima - a sto se tice bezbednosti - pa sta da ti kazem,bila sam tamo bar dvadesetak puta i nikada za sve to vreme nisam cula da je ikada ikome nesto ukradeno,nestalo ili slicno,pogotovo ne motor...kacige zakacis za kukicu u zakljucanoj pregradi i sve ok.I jos nesto,iznajmite skuter sa full osiguranjem,vozite pazljivo i nosite kacige obavezno i nema glava da vas boli!!!:D

Sto se tice skutera,to da li i kako ti vozis skuter mozes da procenis samo ti,ako imas prilike probaj neciji pre nego sto odete tamo, moj ti je savet...ja i decko smo pre par godina prvi put isli zajedno na Tasos i prvi put u zivotu seli na skuter i nismo imali nikakvih problema.Pri tom napominjem da sam ja imala oko 55kg,a on oko 85kg i da je on aktivan sportista,motor je imao 50cca i nismo imali nikakvih problema,ali smo te prve godine bili bas oprezni i isli smo polako...Od tad smo svake godine iznajmljivali isti i Bogu fala nikad nista lose nismo doziveli,ali znam za ljude koji su odlicni vozaci i koji su jos prvi dan padali sa skutera samo zbog nesmotrenosti i nepaznje.Kad si na motoru najvaznije pravilo je nema naglih reakcija - ni cimanja ni kocanja,ni naglog skretanja i to je to ... inace na samom Tasosu uzeti skuter nije lose ali cete se do drugog kraja ostrva bas navozati,mada na odmoru ste pa nigde ne zurite ;),jedino zna da bude malo jace sunce... ali kazem mi smo iz istog razloga kao i vi (pare) iznajmljivali motor i nista nam od gore navedenog nije smetalo.Putevi na Tasosu su 99%posto dobri ( pogotovo u odnosu na druga ostrva),i odlicno se odrzavaju,osim naravno do ekstremno divljih plazica ali tamo vam i ne bih svetovala da idete skuterom...krivina ima,ali ako ne jurite - sasvim je ok.Do skoro svake bolje plaze stize se i kolima i motorom,tako da nije istina da ima 1-2km pesacenja i ostavljanja motora na udaljenim parkinzima - a sto se tice bezbednosti - pa sta da ti kazem,bila sam tamo bar dvadesetak puta i nikada za sve to vreme nisam cula da je ikada ikome nesto ukradeno,nestalo ili slicno,pogotovo ne motor...kacige zakacis za kukicu u zakljucanoj pregradi i sve ok.I jos nesto,iznajmite skuter sa full osiguranjem,vozite pazljivo i nosite kacige obavezno i nema glava da vas boli!!!:D

tako je

na zapadnoj strani ostrva skoro da nema znacajnih uzbrdica i krivincina. dok je cela istocna strana u krivinama, a ima i par vecih uspona. medjutim rang puta po sirini i obelezenosti bi odgovarao nasem magistralnom, nema ni rupa na putu, i to oko celog ostrva. tako da nema frke, ides gde hoces i gde volis. grci skoro svi voze defanzivno tj oprezno i laganica, bar po tasosu. ako se neko bas i odluci da pretice to su ili nasi u rentakar autu ili grci sa stvarno jakim automobilima. po danu i nema policije, pa i ne treba.

Back