TASOS - u reči i slici

Е, морам да кажем још нешто о Потосу, наиме да похвалим особе ресторана Посејдон.:D
Мислим да они себи врло паметно граде имиџ међу српским туристима. Ми смо препоруку да одемо тамо на вечеру чули од једног српског пара, који су опет чули од других српских туриста...и тако реклама о њима иде од уста до уста...
Е сад, клопа је добра (не нешто за падање на дупе, али баш ок), порције велике, цене умерене, али оно што је цака у том ресторану то је особље. Наиме, толико су љубазни, предусретљиви, фамилијарни, срдачни, чак помало наметљиво али то чине шармантно. :)
Колико сам видела - сви њихови гости одлазе задовољни и насмешени, а претходно се изљубе са конобарима, фотографишу се заједно...и све богзнакако...:D
Нас су прво частили аперитивом, после нас частили још бокалом вина...а на крају се лично газда понудио да нас одвезе кући колима до Пефкарија...(што и прихватисмо ;))
И ето, ја сад могу за њих да кажем само речи хвале, што је, верујем, за њих боља реклама од било које друге! :D Није ни чудо што се код њих понекад и чека на слободан сто, док ресторан пар метара даље зврји полупразан! ;)

И наши и црногорски угоститељи би имали много да науче, првенствено то да је осмех тај који обезбеђује највећу зараду!

juce u teologosu, samo sto smo seli, stize ladan uzo, ladna voda, i za mezence dve dimljene kao sardelice sa desetak susenih maslina u ulju, za dz naravno

narucismo i rucak, jagnjetinu, kad konobar donosi i kaze na vasih 0,8 kg imate i 0,5 kg gratis

idi bre, ko ce to da pojede. ali, uz malo truda i domace belo, smazasmo sve, naravno castili smo nesto

toliko o grckim forama prema gostima, kako da izadjes bez osmeha na licu

ps da ne zaboravim, decko iz kafane je preparkirao svoj auto da bi nama obezbedio mesto tik uz ulaz u tavernu

picture.php

..evo guzve na (besplatnom) parkingu i udaljenosti istog od peska plaze.. roso gremos, jul mesec.. :)

Е, морам да кажем још нешто о Потосу, наиме да похвалим особе ресторана Посејдон.:D...

...Колико сам видела - сви њихови гости одлазе задовољни и насмешени, а претходно се изљубе са конобарима, фотографишу се заједно...и све богзнакако...:D
Нас су прво частили аперитивом, после нас частили још бокалом вина...а на крају се лично газда понудио да нас одвезе кући колима до Пефкарија...(што и прихватисмо ;))...
To je, izgleda, "pitanje trenutka".

Po preporuci sa drugog foruma, moja supruga, prijatelji i ja smo prvo veče po dolasku u Pefkari (05.07.) otišli do Posejdona na večeru. Baš kao što si rekla, hrana je OK, solidne porcije ali ništa spektakularno.

Međutim, mi nismo doživeli tu ljubaznost o kojoj govoriš. Osim gazde koji je bio dostojanstveno ljubazan i ispravio grešku osoblja koje nije najbolje razumelo našu narudžbu, pa su doneli porciju manje, face su bile umereno do mestimično natmurene, sa povremenim grimasama na licu koja podseća na osmeh. Ko zna... možda su pre toga imali neki obračun u kući, možda ih gazda napušio...

Na kraju, kada smo zatražili račun, dobili smo na tanjiru lubenicu, što je uobičajeno. Častili smo i mi njih sa 5-6% više para, pozdravili se, gazda nas uljudno ispratio i otišli.

Tog, i narednih dana sam primetio da je najveća popunjenost u restoranu Irene, 10-ak metara od Posejdona. Nismo otišli ni jednom tamo, pa ne znam šta je razlog za tu popunjenost.

Imam i ja nešto da preporučim. Od 2004. godine letujemo u Pefkariju, odnosno ovo je bio četvrti put, dvaput smo ga preskočili :) Ove godine smo prvi put od kad letujemo u Pefkariju ušli u restoran hotela KA-PA-HI i veoma se prijatno iznenadili odličnom kuhinjom i raspevanim kelnerima. Preporučujem papucaki - plavi patlidžan punjen sa mlevenim mesom, kačkavaljem... ODLIČNO!

Распеване келенере из Капахија, верујем, ниједно женско чељаде није могло не приметити....чак ни у пролазу....:lol:
Не због изгледа, него због добацивања....;)...(додуше, пристојног и шарматног, на смешном српском :))....

''Здраво, ЦУРЕ!'' :zcepanje:
''Здраво, ЛЕПО СРПСКО!'' :zper::lol:

Sada se setih nečega što može biti interesantno ženskom polu.Obavezno kupite začine, fenomenalni su.:super:Ja sam kupila origano,zatim neki mix za pomfrit, musaku i za ribu.Ovaj za musaku stavljam u sva naša jela,pa tako kad napunimo tanjire, kućom se širi neodoljivi miris Grčke kuhinje, a mi zamišljamo da smo naTasosu.Joj kako bih još jednom ovog leta na Tasos ali odmor nemam više.:besna:

sinoć došao sa Tasosa, tj.iz Potosa. Bio u vili Koula, preko Argus tursa. Apsolutno sam prezadovljan svim. Posto u lepotu Tasosa niko i ne sumnja samo da kazem da je i agencija zasluzila cistu desetku! Ako neko ide preko njih ili mu treba neki savet neka se javi. Meni je ovaj forum mnogo pomogao.

sinoć došao sa Tasosa, tj.iz Potosa. Bio u vili Koula, preko Argus tursa. Apsolutno sam prezadovljan svim. Posto u lepotu Tasosa niko i ne sumnja samo da kazem da je i agencija zasluzila cistu desetku! Ako neko ide preko njih ili mu treba neki savet neka se javi. Meni je ovaj forum mnogo pomogao.

Mene interesuje da li si nosio nesto od hrane sa sobom i da li si imao nekih problema sto se toga tice na granici? I mi isto idemo sa Argusom a procitala sam na njihovom sajtu obavestenje da je unosenje svih vrsta hrane po novim propisima Makedonije zabranjeno, pa ne znam da li se to odnosi i na putnike koji su tranzit ili na one koji idu u Makedoniju:dontunderstand:

Mene interesuje da li si nosio nesto od hrane sa sobom i da li si imao nekih problema sto se toga tice na granici? I mi isto idemo sa Argusom a procitala sam na njihovom sajtu obavestenje da je unosenje svih vrsta hrane po novim propisima Makedonije zabranjeno, pa ne znam da li se to odnosi i na putnike koji su tranzit ili na one koji idu u Makedoniju:dontunderstand:

Не, ни на једној граници нису отварани боксови аутобуса.

На граници према Грчкој не гледају да ли се носи храна.
Ми смо носиле доста хране ове године, и нико нас није ни погледао.

Македонци нису ни улазили у аутобус.
Идеш аутобусом?

На граници према Грчкој не гледају да ли се носи храна.
Ми смо носиле доста хране ове године, и нико нас није ни погледао.

Македонци нису ни улазили у аутобус.
Идеш аутобусом?

Autobusom:aha: Meni je nelogicno to da Makedonci ne daju da se unosi hrana, ipak ni ne stajemo u Mekedoniji, ali tako kazu ovi u Argusu, pa sta znam, pravila su pravila:cool:

Ma kad nas vide sa nasim frizidercicem....... hahahaha:hahaha:

Е, ја носила пун фрижидер назад!
Кад се возач није шлогирао!
А у фрижидеру сендвичи, хладна вода, сангрија коју не могу да ставим у кофер, сармице од виновог лишћа, маслине...
Он зна да ,,наши'' носе храну тамо, але рече да не зна да неки носе и ,,вамо''... :)

Dragi svi,

Putujem na Tasos u sopstvenoj reziji sa zenom i bebom.
Treba mi par saveta...koje mesto na Tasosu preporucujete? Skala Potamia, Potos, Skala Panagia....gde je najmirnije i u kom mestu ima najlepsih plaza da se ne cimamo iz potosa na sever ili obratno....i Da li neko ima da preporuci neki smestaj na Tasosu

Unapred hvala svima na pomoci

POZDRAV

Back