TASOS - u reči i slici

Медо, не знам колико си црногорски и колико тасоских плажа обишла па да можеш да знаш да су тасоске лепше од црногорских....

Тасос има јако много неприступачних, стеновитих обала, плаже су углавном мале, има стеновитих, има пешчаних, има и шљунковитих....као уосталом и у ЦГ.
Ја немам ништа против ако ти желиш да сваки дан путујеш... нека свако проведе одмор онако како њему највише одговара.Али, нећу ти поверовати ако ми кажеш да си и у ЦГ сваки дан јурила на другу плажу и да си у току једног летовања обишла целу црногорску обалу...;)

Ја само говорим о ФАМИ која је створена међу нашим туристима када је реч о Тасосу. ''Шта си обишао данас?'' ''Како се стиже до те плаже?'' ''Уништио сам ауто док нисам стигао тамо!'' ''Деца су повраћала целим путем ,али сутра идемо опет да обиђемо ту и ту плажу...'' Кажем ти: људи су просто под пресијом да МОРАЈУ да путују сваки дан и да МОРАЈУ да виде што више... Нисам приметила да имају тај трип када је неки други део грчке обале у питању...(црногорску већ споменух)....;)

Nisam zaludjenik tog tipa, ali zasto ako vec idem kolima ne obidjem bar neke najposecenije plaze, pa i druga dva veca grada...
I tako sam cula da je plaza u Limenasu bezveze, tako da ne moram svaki dan biti na njoj...neki dan ode se i sa strane :)

Ja volim peeeeescane plaze, pliiiiiitko more....idem, idem i tek voda do kolena...a to uglavnom nadjem u GR.

Nisam zaludjenik tog tipa, ali zasto ako vec idem kolima ne obidjem bar neke najposecenije plaze, pa i druga dva veca grada...
I tako sam cula da je plaza u Limenasu bezveze, tako da ne moram svaki dan biti na njoj...neki dan ode se i sa strane :)

Ja volim peeeeescane plaze, pliiiiiitko more....idem, idem i tek voda do kolena...a to uglavnom nadjem u GR.

Ја не знам што си се ти закачила за мој пост. :roll: Летуј, бре, како теби одговара, ја уопште не причам о теби, јуче сам се вратила са Тасоса и говорим о свом утиску о фами која је створена међу нашим туристима!

Бирала сам место које има лепу плажу, зато сам отишла у Пефкари. Купала сам се још (једног дана) и на Аликију, на три мале безимене дивље плаже, једном у Потосу, више пута на Металији (у Лименарији нисам имала жељу да се купам), а највише у Пефкарију...али сам сваки дан слушала разговоре осталих српских туриста о томе да се мора СВЕ обићи, и видела под каквом су пресијом због тога...

Но, њихово летовање - њихова ствар! Ја само изнех своје запажање...:cool:

Ја не знам што си се ти закачила за мој пост. :roll: Летуј, бре, како теби одговара, ја уопште не причам о теби, јуче сам се вратила са Тасоса и говорим о свом утиску о фами која је створена међу нашим туристима!

Бирала сам место које има лепу плажу, зато сам отишла у Пефкари. Купала сам се још (једног дана) и на Аликију, на три мале безимене дивље плаже, једном у Потосу, више пута на Металији (у Лименарији нисам имала жељу да се купам), а највише у Пефкарију...али сам сваки дан слушала разговоре осталих српских туриста о томе да се мора СВЕ обићи, и видела под каквом су пресијом због тога...

Но, њихово летовање - њихова ствар! Ја само изнех своје запажање...:cool:

Ma ti si svoj komentar okacila posle mog posta o raspitivanju za plazu, pa sam se ja nadovezala da si i mene ubrajla u to kolo, ali ok.... :D

Reci mi bar kakva je plaza u Limanasu? Ja krecem u ponedeljak! Jeeee....

Купала сам се само на наведеним плажама на југу острва. Плажу у Лименасу сам видела у пролазу и није ми оставила неки богзнакакав утисак.

Ona rupa sa vodom u steni :) , gde se nalazi i moze li se kolima stici, bar donekle blizu? Hvala

I gde se nalazi ta Psiliamos plaza?
Zapisala sam sve na papir i kad stignem pocinjemo da obilazimo, ali nju nisam primetila da iko pominje?

evo ti mape za psiliammos i za bazen giola

psiliammos.png

giola.png

brodići ne mogu da priđu do same giole zbog stena i zbog talasa koji znaju da budu veliki kod giole. ovde imaš uputstvo za put do giole http://www.island-thassos.com/2009/05/prirodni-bazen-u-steni-giola/

srećan put i lep provod

Poslednja izmena:

takva je paradise beach, ideš 100m i voda do kolena

270620092373.jpg

Do Giole se moze stici pesaka bez nekih vecih problema, a vredi otici =) Ja sam se razocarala recimo jezerom Maries, jer ima mnogo da se pesaci (da, isli smo pesaka od sela do jezera), a nije me bas toliko odusevilo, mislila sam da cu moci da se bucnem, a ono cvrc.

Mislim da ta fama oko obilazenja sto vise stvari na Tasosu nije nikakvo pomodarstvo vec da postoje dve vrste turista, oni, kojima je sasvim dovoljno to jedno mesto i ta jedna plaza i oni, koji zele sto vise stvari da obidju i vide (ne kazem da ne postoji i sredina =), ali da pojednostavimo). Kao mala kad sam sa roditeljima isla na more nismo mrdali iz mesta gde smo bili i kupali smo se na toj jednoj plazi. Medjutim sada ne zelim da letujem dva puta u istom mestu a kad sam vec tamo zelim da vidim sto vise okoline i da sam svaki dan na drugoj plazi. Sve u svemu svako iskoristi svoje dve nedelje godisnje kako mu najvise odgovara =)

Po mom misljenju, rajska plaza je najlepsa plaza na celom Tasosu =)

Koliko je izvodljivo peske ici s decom do Giole?
Prosle godine smo obilazili Lefkadu silazili po 350 stepenica do Egremi plaze bez vecih problema, ali ove stene oko Giole su mi nekako bas strme, bar mi se na slikama tako cini. Kako se uopste izlazi iz nje kad se skoci u vodu, jel ima delova gde moze dase stoji?

Huh, zavisi kolika su deca, jer ima deo kada se spustate prema moru i to je onako kozja stazica tj. bas i nema staze nego se vise ide po osecaju. Ako su bas mali nemojte da ih mucite, ali ako imaju desetak godina mislim da nije problem, mada moje iskustvo u vezi sa decom i nije bas bogato =)

Ja se nisam kupala, jer sam videla jezeve, a obzirom da sam na Metaliji prvog dana letovanja stala na jeza nisam htela da rizikujem =)

Prosle godine nase komsije, par od nekih 25godina, jedva da su nam i zdravo rekle za 10 dana komsijstva. Ne samo nama, nego i svim stanarima.

Njihov odmor se svodio tako da odu na plazu i bukvalno su se kupali za sve pare. Legnu u 22h, ustanu u pola 8, kupaju se do 12, rucaju kuci, pa opet isto.... iz grada se nisu mrdnuli, ni na kafu nigde nisu seli, ni na jedan izlet nisu isli, ama bre nigde, ni sa kim kontaktirali i kao creva se vukli, samo sto je ona glavnu rec vodila, a on kad je sam ni dobro jutro da nam kaze....
kakav im je to odmor i uzivanje, ja bih se tim tempom smorila...

Treba naci neku sredinu! Prijatelje uvek steknes na letovanju...
Ovim putem pozdravljam Srdjana i Ivani iz ZR :D Hhahah....Pozdrav!!!!

Prosle godine nase komsije, par od nekih 25godina, jedva da su nam i zdravo rekle za 10 dana komsijstva. Ne samo nama, nego i svim stanarima.

Njihov odmor se svodio tako da odu na plazu i bukvalno su se kupali za sve pare. Legnu u 22h, ustanu u pola 8, kupaju se do 12, rucaju kuci, pa opet isto.... iz grada se nisu mrdnuli, ni na kafu nigde nisu seli, ni na jedan izlet nisu isli, ama bre nigde, ni sa kim kontaktirali i kao creva se vukli, samo sto je ona glavnu rec vodila, a on kad je sam ni dobro jutro da nam kaze....
kakav im je to odmor i uzivanje, ja bih se tim tempom smorila...

Treba naci neku sredinu! Prijatelje uvek steknes na letovanju...
Ovim putem pozdravljam Srdjana i Ivani iz ZR :D Hhahah....Pozdrav!!!!

Јбт, ти не ладиш...:roll:

Какве везе сад имају твоје комшије са темом о Тасосу???? И шта кога заболе за то како живе твоје комшије? :dash:

E moja Hellen, crna Hellen.
Ne mogu da verujem da si pokusala da uporedjujes "plaze" u Crnoj Gori sa prelepim morem na Tasosu.
Bio sam prosle godine, idem i ove.
Kao klinac sam isao u CG, tad sam morao da idem, jer se nisam ja pitao.
Ta drzava me nece videti.
Nisam toliki fan Tasosa da moram ici, al finansije mi dozvoljavaju i ove godine da posetim Grcku na tom mestu. U svakom slucaju, obisao sam 5-6 plaza i svaka je ostavila utisak na mene, bar na neki nacin.
Uglavnom se poseta svodila na Makriamos i to da svako jutro pesacimo cura i ja, sto je fino za kondiciju a nema toliko puno, 25 minuta laganog hoda.
Da li treba obici sve plaze na Tasosu, pa to vec zavisi od osobe do osobe.
Gde god boravili tokom dana, necete zazaliti sto niste na drugoj plazi.
BTW, hvala argusu na jeftinim aranzmanima, oni su i ove godine moj favorit.:hvala:

Ma ti si svoj komentar okacila posle mog posta o raspitivanju za plazu, pa sam se ja nadovezala da si i mene ubrajla u to kolo, ali ok.... :D

Reci mi bar kakva je plaza u Limanasu? Ja krecem u ponedeljak! Jeeee....

Neznam u kojoj si vili smestena i koliko ti je daleko gradska plaza koja je na mene ostavila pozitivan utisak, tj imas sve sto ti treba i tuseve i WC i hlad i lezaljke.......Voda je cista i bistra naravno plaza je pescana i ima dosta kafica /najpovoljniji je onaj koji drzi nasa zena zove se cini mi se Zorica/ i slazem se da treba videti sta sve nudi ostrvo i naravno videti ostale gradove i zanimljive plaze meni ubedljivo najlepsa Psili Amos.. Pozdrav i lep provod

Ево, окачила сам у профилу неке лепе слике са Тасоса, па да их не пребацујем на тему:

http://forum.krstarica.com/album.php?albumid=4389

И галебови као посебни доживљај када се путује трајектом:

http://forum.krstarica.com/album.php?albumid=4388

Kada se klilkne na link piše da album ne postoji.Daj baci neku sliku na temu.Inače i ja nisam za neko jurcanje po ostrvu.Dosta nam je haosa u kome živimo pa bar taj odmor treba da bude stvarno odmor.

Prvo da pozdravim sve koji su mi pomogli da se informišem o Tasosu ovako dobro. :super: U ovoj temi ima svega i svačega tj. 99% korisnih informacija o ovom lepom ostrvu.

Prvi put idem tamo i posto sam kupio malo veći fotoaparat (Canon sx10is) koji lako upada u oči, a i nije bas jevtin - da pitam da li se nekome desilo da mu nešto ukradu tokom odmora? Ima li potrebe za sefom u hotelu?

Pošto u temi do sada nije bilo govora o ovome, nadam se da niko nije imao slicnih iskustava.
POZDRAV

Упс! :confused: Па не знам како. Означила сам их као јавне албуме, требало би да сви могу да их виде.:confused:
Да ли неко може да ми каже виде ли се у мом профилу?

Back