TASOS - u reči i slici

Cena vecere zavisi od toga gde i sta jedes i pijes.Ako nemas nista protiv fast food restorana,giros u tortilji je 2.30e,giros na tanjiru 5.50e(ogromna porcija),grcka salata je 3.50e,veliki amstel 2e...u klasicnim restoranima porcije vecine jela se krecu od 5.50e do nekih 9e,pivo je oko 2.50e,a nes isto tako.oko 2.50e,i obicno te posle rucka caste nekim slatkisom,fini ljudi...2 lezaljke i suncobran kostaju 6e,po 2e pojedinacno,a ako popijes pice u restoranu ili kaficu pored plaze,mozes njihove lezaljke i suncobran da koristis gratis...inace,u nekim lokalima dele besplatno informator o Tasosu,a u njemu se nalazi discount card sa kojom na mnogim mestima dobijes 10 posto popusta...

Прекјуче стигох из Лименарије,одсели смо у Вили Дискавери.Газде добри људи,вила има веома потребан базен,али агенција Атлантик,или њен субагент у Чачку нам нису рекли да је студио апартман б,прерађена гаража без прозора.

Idem u istu vilu Discovery 22. jula na sreću u pravi četverokrevetni apartman. Kakvi su inače utisci o vili? Udaljenost od centra? Ima li vode? Ranije su se neki žalili da je pritisak vode slab...

Кажем,вила је супер.Добро је да сте узели нормалне собе,базен је супер,удаљеност од шеталишта је 5-10 мин пешке.Немој да купујеш ништа у маркету на пумпи,имаш јевтинији у граду,на главној раскрсници,дијагонално од апотеке.Пиво Ројал Дач у лименци од пола литра-55 центи.
Воде има колико хоћеш.Ми смо ишли колима,па сам прао ауто сваки дан.Ако си колима,обиђи Плаву лагуну,или Вати плажу,која је 4,5 км од Макријамоса.Пут је очајан,али нећеш се покајати.

........Ако си колима,обиђи Плаву лагуну,или Вати плажу,која је 4,5 км од Макријамоса.Пут је очајан,али нећеш се покајати.

Plava laguna i Vati plaža su dve različite plaže. Vati se nalazi par km posle Mermerne plaže.Put do Mermerne je grozan (preživi se ako pažljivo vozite) a do Vati je očajan..

Pozdrav za sve

Ove godine prvi put idemo (ja i supruga sa troje dece od 15 godina) na Tasos - Skala Potamia. Ovde je jako malo komentara o ovom delu Tasosa. Pregledao sam sve detaljno na Google Earth-u, ali uživo je nešto drugo. Interesuje me da li je neko išao peške od Skale Potamie do mermerne plaže, pošto je put za kola jako loš. Ako dođem kolima do Makryammos bungalova koliko može još bliže do mermerne plaže.

Unapred hvala

Od ulazne rampe za Makryammos do Mermerne plaze imas oko 4,5km jako loseg,izrovanog,neasfaltiranog puta,nije bas za setnju,pogotovu ne sa decom.Ja sam isao iznajmljenim automobilom koji se odlicno pokazao,samo polako i pazljivo vozis i nije strasno,jedino sto mi je trebalo 45min. za tih 4,5km...Inace sam na plazi zatekao nekoliko rentiranih automobila i bar 10-ak sa srpskim tablicama...ako rentiras auto,nikako ne pominji u agenciji gde nameravas da ides...

Prosle godine u Pefkohoriju nes sam placala 5e i svaki bacila, jer je bez truncice mleka, bez obzira sto napomenes da hoces nes sa mlekom, a ne caj od kafe.
Ove godine u Limenariji picu dupli...za 5e. Juhuuu

Ako hoces nes sa mlekom obavezno naglasi nes FRAPE...
Neki ne znaju ni da naruče ono što žele, a znaju da kritikuju!
smiley_emoticons_doh.gif

Od ulazne rampe za Makryammos do Mermerne plaze imas oko 4,5km jako loseg,izrovanog,neasfaltiranog puta,nije bas za setnju,pogotovu ne sa decom.Ja sam isao iznajmljenim automobilom koji se odlicno pokazao,samo polako i pazljivo vozis i nije strasno,jedino sto mi je trebalo 45min. za tih 4,5km...Inace sam na plazi zatekao nekoliko rentiranih automobila i bar 10-ak sa srpskim tablicama...ako rentiras auto,nikako ne pominji u agenciji gde nameravas da ides...

Ja sam bila više puta na mermernoj plaži u razmaku od dve godine i ni jednom mi nije trebalo 45 minuta za 4,2km koliko je dugačak put (to znači da ti treba 10,7 minuta za 1km?! Koliko ti treba onda kada pešačiš?!). Put nije asfaltiran, ali nije ni katastrofalan i razrovaren. Usporenom vožnjom i obilaženjem rupa ćeš vrlo brzo stići do mermerne plaže nakon čega ćeš da zaboraviš na upravo pomenuti put jer prizor ispred tebe ćete ostaviti bez daha :super:

Poslednja izmena:
Potos ima lepe plaze,ali je obicno guzva,odmah pored je Pefkari,mala plaza,mozes peske iz Potosa,ali je i ona prilicno puna...malo dalje,ka Limenariji se nalazi plaza Metalija,prelepo mesto,lepa plaza,borovi u pozadini...jedino sto ti peske iz Potosa treba oko pola sata.Na drugoj strani,istocnoj,imas Psili Amos,Astris,a malo dalje i Aliki,sve lepsa od lepse.Postoje lokalne autobuske linije,karte nisu skupe,u proseku 2e,mada je moja preporuka,definitivno, rent-a car,ako si u prilici...uzivaj...

Back