TASOS - u reči i slici

Aspas plaža je kod Skale Maries, ali pošto se ne vidi sa magistrale jer je malo zavučena, treba iz pravca Limenarije skrenuti (tačnije produžiti pravo) kod prvog znaka za Skalu Maries (Marion) i posle jedno 100-200m ugledaćete uvalu Aspas plaže. A da biste došli kolima do same plaže (mada ih možete ostaviti i iznad plaže pored puta), treba da skrenete levo u krivini ispred uvale. A evo i slikovito...

Ako i prodjete 10 dana sa 300e, jer ste toliko poneli, svaka cast. Ali oni koji ponesu 1000, ne verujem da ce 700 vratiti kuci. :)

Komentar ti uopste nije na mestu, onaj ko ponese 1000 nece vratiti nista to se zna, koliko poneses toliko i potrosis.ako poneses 1000 naravno da ces maksimalno uzivati sa tolikim dzeparcem tj. pruzaces se koliko si dugacak i pirustiti sebi sve ono sto neko sa 300 naravno ne moze.

Izgleda da sam pokrenula bolnu temu - novac na letovanju. Znam da bi svi hteli da se provedu dobro a da ne potrose mnogo. Cilj nije nekoga omalovazavati (srpski turisti - nose paradajz na more) vec informatiovno obavestiti i preneti svoja iskustva da bi se ostali sto bolje snasli.svako se pruza koliko je dugacak. Svoje pitanje - \Koliko je potrebno za letovanje? cu preformulisati u koje su cene suncobrana, pica, lezaljki, hrane itd... ove godine. Zato molim samo one koji su bili ovog leta da se oglase jer mi ne trebaju "proslogodisnje" cene :))))) a za ostalo cu se snaci sama haha

Komentar ti uopste nije na mestu, onaj ko ponese 1000 nece vratiti nista to se zna, koliko poneses toliko i potrosis.ako poneses 1000 naravno da ces maksimalno uzivati sa tolikim dzeparcem tj. pruzaces se koliko si dugacak i pirustiti sebi sve ono sto neko sa 300 naravno ne moze.

Cela poenta je da se sa 300e uziva u Grckoj bez iakvog stiskanja. Sto sam ja demantovala i stojim pri tome jos uvek.
Mi smo prosle godine seli dva puta u restoran, a nismo otisli na more cisto da se kupamo, videli smo i pojedine karakteristike Halkidija i nismo pili 2l koka kole u parku i potrosili smo 1000.
A nismo se luksuzirali bog zna sta...

Izgleda da sam pokrenula bolnu temu - novac na letovanju. Znam da bi svi hteli da se provedu dobro a da ne potrose mnogo. Cilj nije nekoga omalovazavati (srpski turisti - nose paradajz na more) vec informatiovno obavestiti i preneti svoja iskustva da bi se ostali sto bolje snasli.svako se pruza koliko je dugacak. Svoje pitanje - \Koliko je potrebno za letovanje? cu preformulisati u koje su cene suncobrana, pica, lezaljki, hrane itd... ove godine. Zato molim samo one koji su bili ovog leta da se oglase jer mi ne trebaju "proslogodisnje" cene :))))) a za ostalo cu se snaci sama haha

Niko nigod ne omalovazava, ali ne moze neko da me ubedi da se sa 300e provedes ludilo, bez stiskanja.
Svako letuje prema svojim mogucnostima, prema tome bez tvrdnji, znaci, oni koji potrose vise-bud... su?!

Pitanje je... šta ko podrazumeva pod luksuzom?! Nekome je luksuz potrišiti i 300€, a nekome je malo i 1000€. Prema tome, sve je to relativna stvar i NE TREBA omalovažavati druge koji nemaju ili jednostavno ne žele da potroše više novca nego što im trenutne mogućnosti pružaju.

Što, da nije neko možda vredniji ili da je bolji čovek, ako je u mogućnosti da potroši više para?! :confused:

Pitanje je... šta ko podrazumeva pod luksuzom?! Nekome je luksuz potrišiti i 300€, a nekome je malo i 1000€. Prema tome, sve je to relativna stvar i NE TREBA omalovažavati druge koji nemaju ili jednostavno ne žele da potroše više novca nego što im trenutne mogućnosti pružaju.

Što, da nije neko možda vredniji ili da je bolji čovek, ako je u mogućnosti da potroši više para?! :confused:

Pa eto, za mene je luksuz celi odmor zagrliti serpu, piti iskljucivo sok kupljen u prodavnici i iz mesta gde letujm- ne izaci....pa boze sta ima da se vidi...sve je to Grcka.

I NIKO NE KAZE DA JE TO MERODOVNO DA BI BIO BOLJI COVEK,
jednostavno sam demantovala da se sa 300e uziva,
a svi mi znamo sta je luksuz, a sta nije

pozdrav svima,
vec dugo citam sve sto ovde pise,pa resih da vam se prikljucim.I,da vas nesto pitam-naime,za deset dana idem na Tasos,prvi put,sa muzem i detetom od 4 god.uplatili smo u hotelu Diamond u Limenariji.e,sad,navodno hotel je potpuno nov,iz 2008,odmah pored Iris gold fabrike nakita.zanima me da li je iko cuo nesto o ovom hotelu i da li nesto znate,posto vidim da ovde ima mnogo istinskih poznavalaca Tasosa.

godspodo, i oni koji imaju i ne mora da se prebrojavaju, gledaju da racionalno trose. pricamo o ljudima koji zaradjuju za sebe i porodicu, ne o nekome kome daju novac. ja prebolim pare za lezaljke u bgdu i onda tamo biram najbolja mesta

inace, bio u grckoj pre cetiri godine, koktel je onda bio 5 evra. koliko je danas?

voda znam da nije poskupela, u radnji.

O tome ja pricam, kafa bre 3e, sok 5, nes kafa 5e, kisela 2.5... ceh za dvoje 10e i to minimum. i u proseku na dan popijes 1 pice, i jos 1 na plazi...pa za deset dana samo tu 150-200e.
A gde je ostalo...
I ja bih da se provedem za 300e EXTRA, nije ni meni u cilju da potrosim 1000, da je moguce.
Provescu se u CG, ali u Grckoj ne verujem bas.

pozdrav svima,
vec dugo citam sve sto ovde pise,pa resih da vam se prikljucim.I,da vas nesto pitam-naime,za deset dana idem na Tasos,prvi put,sa muzem i detetom od 4 god.uplatili smo u hotelu Diamond u Limenariji.e,sad,navodno hotel je potpuno nov,iz 2008,odmah pored Iris gold fabrike nakita.zanima me da li je iko cuo nesto o ovom hotelu i da li nesto znate,posto vidim da ovde ima mnogo istinskih poznavalaca Tasosa.

evo za tebe sve slikovito:
http://www.island-thassos.com/2009/05/hotel-diamond-limenarija-tasos/

preko koje agencije idete?

godspodo, i oni koji imaju i ne mora da se prebrojavaju, gledaju da racionalno trose. pricamo o ljudima koji zaradjuju za sebe i porodicu, ne o nekome kome daju novac. ja prebolim pare za lezaljke u bgdu i onda tamo biram najbolja mesta

inace, bio u grckoj pre cetiri godine, koktel je onda bio 5 evra. koliko je danas?

voda znam da nije poskupela, u radnji.

Prosle godine sam ga placala 7-10 €, u zavisnosti od grada i objekta.
Na kraju su mi se smucili kokteli.

Pozdrav svima koji smatraju Tasos za raj na zemlji.
Mi cemo i ove godine letovati tamo,samo me zanima kakvo je vreme oko 10-og avgusta?
Nismo mogli kao prosle godine ici u julu,tada su temperature fenomenalne.
I da,ako neko yna jos nesto o kuci Evridiki neka napise,posto smo vec sve napisano procitali.
Za pocetak -da li je zaista udaljena mnogo od centra??

ne mozes da pitas nekoga ko je bio u maju na more koleke su cene i da se tim cenama korigujes za jul ili avgust.

jednostavno sam demantovala da se sa 300e uziva,
[/QUOTE]
Ja kada sam pitala koliko novca je potrebno, nisam mislila koliko je potrebno za `uzivanje` i `extra provod`, i naravno da ne mislim da je u tom slucaju 300e dovoljno, vec sam mislila na prosecnost. Npr, ja ne bih davala pare za lezaljku na plazi, mislim meni je isti djavo ako rasirim peskir jednostavno i legnem (ne bih smatrala da mi je letovanje losije zbog toga), dok nekim ljudima nije, i zbog slicnih stvari vise potrose..Niti mi je npr sladji sok iz kafica od onog kupljenog u prodavnici, ali nije kod svih isto ..

Vidis, kod mene je bas obratno. Ja cu hladno dati pare za lezaljku i suncobran i naruciti koktel u nekom lepom kaficu. Na odmoru zelim da uzivam u svemu, pa i ambijentu. Nije poenta hoces li kupiti 2 l soka u prodavnici ili casu u baru. Ja nisam zeljna sokova, a nije mi nesto stalo ni do klope, narocito na odmoru. Uzasavam se prica onih koji od celog odmora pamte samo koliko je vrsta peciva ili mesa... hrane, uopste, bilo na svedskom stolu, pa kako su se najedali i nagojili. Kao da smo iz Gvineje Bisao, gladni i zedni.

Od Keramotija, trajekti sada već idu na svakih sat vremena, u pojedinim delovima dana češće, u julu i avgustu će ići na 1/2 sata. Dva prevoznika rade tu liniju.

Od Kavale do Prinosa, tokom juna ima ukupno 6 polazaka dnevno u jednom smeru, dok će ih u špicu sezone biti 8. Takođe voze dva prevoznika. Putovanje, međutim, traje dvostruko duže nego Keramoti - Limenas, karte su skuplje i kad sabereš motanje dok ne uđeš u Kavalu i dođeš do luke, više se isplati otići na Keramoti.

Postoji i treća linija, Nea Peramos - Prinos, e ta JESTE najbolja za one koji idu na jug ostrva. Putuje se oko 1h, ali se vožnja autom skraćuje za 78km! Ta linija radi samo u špicu sezone, prošle godine je startovala 2. jula, bez najave na sajtu prevoznika, pročitao sam obaveštenje o njoj zalepljeno na stubu kafe bara na trajektu, kad sam se već ukrcao u Keramotiju :) U povratku s Tasosa sam koristio tu liniju. 2007. godine je bila najava linije ranije pa smo na Tasos otišli elegantno, bez gužve i čekanja, stigli knap i ukrcali se.

Nažalost, prošle godine je bio samo jedan polazak dnevno, u jednom smeru i nazad, i to u julu mesecu. Do danas, ovu liniju još ni jedan od prevoznika nije objavio ali priča se da će je biti. Verovatno će objaviti dan-dva pre polaska, znači krajem juna.

Hvala na iscrpnom objašnjenju...:D
Mislila sam da idem preko Kavale ali sada...

Hvala na iscrpnom objašnjenju...:D
Mislila sam da idem preko Kavale ali sada...

Ja sam do Kavale išla hidrogliserom koji iz Limenasa putuje 30 minuta a cena povratne je 18€. Hidrogliser je kretao u 7:30 iz luke u Limenasu a vraćao se u 14:00h iz Kavale, sto je bilo sasvim dovoljno vremena za shoping kao i za obilazak tvrdjave iznad Kavale. U Limenasu smo bili već u 14:30h pa smo imali čitavo popodne za kupanje :ok:

Pozdrav svima.Ja sam se vratila sa Tasosa pre 4 dana.Utisci su prelepi. Obećala sam da ću pisati o studijima Evridiki pa evo za one koji tek putuju tamo malo informacija.Počeću od jutra kada smo stigli.Već u 8 smo stigli u Limenas a oko 9 su nas ostavili u dvorištu Evridiki.Mogu vam reći da su se gazde i njihove radnice stvarno trudili da što pre očiste apartmane tako da smo već oko 11h ušli u sobe.Dvorište je ogromno,u hladu maslina,palme.Ispred kuće se nalazi jako lep bazen koji mozete koristiti od 8 do 20h.Noćno kupanje nije dozvoljeno.Sobe su ok.Kuhinja je odvojena od sobe.Svaka soba ima terasu ispred,i malu terasicu iza kuće na kojoj se uglavnom suši veš i peškiri.Posteljinu su nam promenili posle 5 dana kao i peškire.E sad što se tiče komaraca.Ljudi NEMA IH. Bar ih nije bilo u ovom periodu.A na prozorima su mrežice(nove bez rupica) tako da ni jedan ne može da se prošvercuje pa da vam ne da mira celu noć.E vraćam se za minut.:bye:

Na 2 minuta od kuće vam je supermarket koji je najpovoljniji sa cenama,mada na putu prema centru ima još 2 manja.Što se tiče plaže mi ni jednom nismo otišli na gradsku već smo se kupali na plažici koja se nalazi na 150 met. od kuće, išli smo par puta na Tarsanas plažu do koje može da sa stigne za 10 min.Papuče u ruke pa polako obalom do Tarsanasa (pazite na ježeve ima ih ponegde). Nisteri plaža je oko 25 min pešačenja u pravcu Tarsanas plaže i prelepa je.

Back