Lakonac
Veoma poznat
- Poruka
- 14.265
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

nastavio dalje ka jugu. Hteli smo da idemo u grad Potos ali posto nam je gledano sa puta izgledao mali, odlucili smo se za Limenariju sto se ispostavilo kao greska jer je Potos zivlji grad i preporucio bih ga za mladje parove pre Limenarije u kojoj sve zamre u nekih 11h uvece. Nasli smo smestaj u apartmanima Molos na obali sa pogledom na more i cena je bila odlicna, 20evra noc mada je bilo van sezone od 10. do. 20. juna.
Moram ipak reci da je Krf po meni za malo bolji i lepsi od Tasosa, ali znate kako je - neko vas posalje na more za badava samo da ponesete kintu za sopstveni trosak i onda jos i izvoljevate...ne ide, jel' da ? Prednost od ovakvog nachina odmora je to sto ste okruzeni poznatim ljudima - cela grupa smesti se u objekte blizu jedan drugom - fin osecaj uzhirene bezbednosti, informacije koje bi ste trebali sami da skupljate dolaze vam u prostom razgovoru sa drugima iz grupe. Lose ...eh, ima tu dosta, na prvom mestu, nas momke bez familija obicno potrpaju u jednu sobu 4-5 ljudi. Ali bilo je uglavnom ok , najvishe sam se bojao zbog jutarnje upotrebe toaleta, sredilo se to nekako, malo vise problema je bilo sa raspodelom kljuceva od sobe.Vracam se iz samousluge sa bakalukom u dve ogromne kese i poljubim zakljucana vrata !
Ali kao sto je neko rekao da je Tasos ostrvo postenih ljudi, a postenje je prelazno i na turiste iz Srbije , kese su me sacekale posle nekoliko sati izlaska na korzo u jednoj izbachenoj sudoperi na kraju hodnika netaknute
.Skacem od teme na temu pomalo senilno, ali prisetih se puta.Osamstoneznamkoliko km. nije sala narode, i putovanje busom , makar super udobnim kao sto je bio onaj agencije Lui travel ume da vas ukoci poprilicno ako ste blizu pedesete.Voziti se stojeci na stepenicama vam povrati malo krvi u noge, ali to je vec u Grckoj, prosli ste Solun sitni jutarnji sati kada dusa spava. E, zato idem sledece godine svojim udobnim i novim kolima kao boziji Dzems Bond- kunem se , nije bitno koji deo Grcke samo da se putuje jedan deo brodom !
Sve sobe imaju pogled na more koliko god to dozvoljavaju gradjevine prekoputa koje su takodje otishle u vis.Video se cak i deo Limenarije u daljini. Kupatilo i cajna kuhinja je jedna trojka - nishta spektakularno, ali vrshi funkciju. Toliko za sada, vidimo se 
Otprilike 12 km s/i od Limenarije nalazi se seoce Kastro koje cuva neke spomenike iz srednjeg veka. Ostrva Tasos i Lezbos dobio je na upravu od cara Manojla II Paleologa djenovljanin Jakov Gatiluzi 1414 godine, koji je na mestu danasnjeg sela podigao utvrdjeno uporiste. Na malenoj zivopisnoj crkvi posvecenoj Sv. Atanasiju postoje tri ploce sa natpisima koje svedoce o ovome.Takodje, prastara je i seoska cesma.Koliko je samo utvrdjenje ocuvano ne mogu da kazem, i ja se spremam tamo od 15 septembra.Zbog svoje autenticnosti i lepog pogleda (500 m nad morem), selo je dosta poseceno od turista, i zbog toga mozda i nije bas mesto za usamljenost i meditaciju.Ko tamo ide treba da ocekuje i druge radoznalce kraj sebe .Mislim da put do sela nije asfaltiran.Pozdrav drustvo,evo i ja da se pridruzim temi.Putujem na Thasos 30.08.u Potos svojim kolima sa ženom i ćerkom.Preko Viva travela je uplaćen smeštaj.Procitao sam zadnjih 20 strana..
Nisam uspeo da nadjem par stvari koje me interesuju pa ću vam ovde postaviti pitanja...
-koji Grčki mobilni operater ima najbolji signal na Thasosu,planiram da kupim turisticku pripaid karticu sa 1GB interneta i nesto minuti razgovora......
-Posle Soluna ima li na nekoj pumpi da se sipa autogas i na kojoj,ili cu morati da vozim na benzin.
-Ima li na ostrvu sem manastira Arhandjela Mihajla,neke Vizantijske rusevine ili znamenitosti.....
Hvala unapred,sve ostalo ste lepo napisali i ilustrovali.
Tasos je lepo ostrvo ali nema ništa što bi ga izdvojilo od ostatka severne grčke.
Saliari je verovatno najlepsa plaza na kojoj sam bio ikad.
Tasos ima mnogo da ponudi iako sam bio jako skeptican u pogledu istog pre nego sto sam otisao...