Izgleda da kacenje slike nije uspelo. Pa, ok., savladacu i taj kunst.Moj posao je u energetici , sto znaci da je vreme kada energija nije toliko potrebna, moje vreme za odmor.To je prolece i jesen , ranije je bilo i leto , ali vise ne. Ljubaznoscu firme dobijam deset placenih dana u septembru da ih provedem na rekreaciji.Oni izbace ponude u maju, i ove godine smo mogli da biramo izmedju Paralije i Potosa , i jasno vam je za sta sam se odlucio...Biram obicno mesto gde ranije nisam bio , ali to nije princip.Tasos je prilicno veliko mesto da bi se upoznalo za 10 dana....Nacin na koji idem tamo moze vam izazvati kiseo osmeh, to je ,,sindikalno " letovanje , ali uveravam vas da ako bi se odlucio na odmor na bilo kom delu planete ja bih to mogao sebi da dozvolim -u sopstvenoj reziji.Kako sam bez zenskog druga, jasno je da nemam motiv da idem na komplikovano organizovane odmore.Fensi pokazivanje nije moj nacin , samo zelja za plavetnilom me pokrece.Tasos mi je treci put u Grckoj , prethodno sam bio u Kasiopiju na Krfu i Leptokariji. Micem se dakle ka Istoku uz Egnatia odos, tako da cu da na kraju zavrsim negde na Crnomorskoj obali...

Moram ipak reci da je Krf po meni za malo bolji i lepsi od Tasosa, ali znate kako je - neko vas posalje na more za badava samo da ponesete kintu za sopstveni trosak i onda jos i izvoljevate...ne ide, jel' da ? Prednost od ovakvog nachina odmora je to sto ste okruzeni poznatim ljudima - cela grupa smesti se u objekte blizu jedan drugom - fin osecaj uzhirene bezbednosti, informacije koje bi ste trebali sami da skupljate dolaze vam u prostom razgovoru sa drugima iz grupe. Lose ...eh, ima tu dosta, na prvom mestu, nas momke bez familija obicno potrpaju u jednu sobu 4-5 ljudi. Ali bilo je uglavnom ok , najvishe sam se bojao zbog jutarnje upotrebe toaleta, sredilo se to nekako, malo vise problema je bilo sa raspodelom kljuceva od sobe.Vracam se iz samousluge sa bakalukom u dve ogromne kese i poljubim zakljucana vrata !

Ali kao sto je neko rekao da je Tasos ostrvo postenih ljudi, a postenje je prelazno i na turiste iz Srbije , kese su me sacekale posle nekoliko sati izlaska na korzo u jednoj izbachenoj sudoperi na kraju hodnika netaknute

.Skacem od teme na temu pomalo senilno, ali prisetih se puta.Osamstoneznamkoliko km. nije sala narode, i putovanje busom , makar super udobnim kao sto je bio onaj agencije Lui travel ume da vas ukoci poprilicno ako ste blizu pedesete.Voziti se stojeci na stepenicama vam povrati malo krvi u noge, ali to je vec u Grckoj, prosli ste Solun sitni jutarnji sati kada dusa spava. E, zato idem sledece godine svojim udobnim i novim kolima kao boziji Dzems Bond- kunem se , nije bitno koji deo Grcke samo da se putuje jedan deo brodom !
Smesteni smo bili u onom misterioznom objektu zvanom Vila Tula. Mnogo sam vremena potrosio na netu trazeci informacije o ovom smestaju, i jedva da sam posle bio pametniji. Stvar je u ovom : u Potosu postoje dve vile sa imenima koja se slicno pisu ali se isto izgovaraju ( pa, bar mi Srbi ih izgovaramo isto). Nije to i jedini slucaj: postoji npr. Vila Ana Laskarina kao i Vila (samo ) Laskarina. Nedostatak ideja ili familije koje drze vise objekata ? Bog da zna...Dakle , ova nasa Tula je smestena u uskoj ali vrlo zivoj ulichici koja se proteze paralelno sa linijom plaze.Iduci ka korzou , pomenuta Ana Laskarina vam je ispred na uglu , a prekoputa dijagonalno bashta Pizza House restorana.Sa leve strane vam je korzo , mnogo sira ulica , i te dve pomenute su najglavnije trgovacke ulice u mestu.U prizemlju vile su smestene dve radnje , knjizara-suvenirnica , i levo od nje, mislim, rent-a-car .Skrenite levo kod ove zadnje ,i na plazhi ste posle kratke ulichice od tridesetak metara.To je dobra strana, Tule zaista je blizu mora. E, sad ovde prestajem i javicu se opet uskoro da nastavim . Zdravo !