TASOS - u reči i slici

Dobro vece... Izvinite na upadu.

Na Tasosu sam bila 2001. godine, u Limenasu, kao mlada devojka sa drustvom, obisla jos par plaza i to je to. U najlepsem secanju mi je ostao Markiamos ali to je negde sve cega se secam.

Elem, posle jedo 5 godina na Sitoniji pa prosle Stavros i Uranopolis, mi bismo na Tasos. ''Mi'' smo suprug, malisan od 4 godine i ja. Moj izbor je suzen na Pefkari/Potos (poznanici godinama idu u hotel Tasos i deluje mi pristojno za taj novac) i Golden Beach. Sta biste od ta 2 preporucli? Nama je prioritet lepa plaza, po mogustvu prirodna hladovina ili barem dosta zelenila u okolini, naravno cista voda i da nema bas jako mnogo guzve.

Proslog septembra zamalo da odemo u Pachis-Filio ali nisu imali mesta u terminu koji nam je odgovarao.

Hvala unapred.

Hoce moja sestra da ide na Tasos sa porodicom(muz i dva decaka 2 i 4 godine). Da li je neko od vas isao sa malom decom u hotel neki,polupansion? I kakvi su vam bili utisci?Nesto gledamo po internetu sve su varijante sa apartmanima,slabo hoteli..

Ćao svima,
planiram da uplatim aranžman za vilu Iatrou u Potosu, međutim, iako sam pročitala dobar deo poruka, nigde nisam naišla na više informacija vezanih za ovu vilu. Piše svuda da je udaljena 800m od centra, pa me zanima da li je zabačena i da li je osvetljen put, jer ne idemo autom. Ako je neko bio tamo ili ima informacije, molim vas da mi javite da znam da li da nastavim ili tražim nešto drugo.

Hvala i poz

Uh, za mene je letovanje u Potosu resena stvar..posle svih planova za Egipat , Tunis, okrenuh se kada sam videla Lysistrata bungalove, koji se nalaze na samoj plazi, kazu da je ovo jedan od boljeg izbora sto se tice smestaja u Potosu. Uh, jos samo da docekam i taj jul, zapravo kraj jula., bice to prvi put da moja mala porodica letuje zajedno i eto prvi put ce biti upravo na Tasosu :bye:

Slazem se sa Vandaom i sto je najvaznije u potosu i okolini sunce najduze traje, znaci zalazi iza Atosa (a to moze da se vidi kad je vedro), dok ti na zlatnoj plazi sunce zalazi mnogo ranije iza brda......i ima jos par prednosti ali da ne davim

Ја бих пре бирала Потос и Пефкари него Голден бич. Мирније су плаже, има мање ветра и таласа...

Limenas nikad vise samo zbog Sunca koje nisam uspela da ulovim ni
po dva sata dnevno :(
Ako ikada ponovo odem na Tasos samo Potos dolazi u obzir upravo zbog toga
sto Sunca ima po ceo dan,najnormalnije.
Za setnju je ok, ali to sto je na krajnjem severu ostrva nikako ne ide uz moj pojam,,letovanja,,

Zamolio bih vas za informaciju, prvi put idem na Tasos pa me interesuje preporuka za povoljan market u Skala Potamiji i Golden Beach-u (Skala Panagia).
Ima li gde da se kupi sveže ulovljena riba, da li tamo praktikuju to?
Postoji li autobuski prevoz od Golden Beach-a (tu ćemo biti smešteni) gore do sela Panagia, i kako funkcioniše. Golden Beach je odvojen od glavnog puta pa me interesuje kako ga posećuju autobusi koji idu oko ostrva?

Hvala lepo i vidimo se na Tasosu :)

Била сам пре пар година на Тасосу,и ове године идем поново.Били смо у Скала Потамији,а сада смо се одлучили за Скала Панагију.Ишли смо сопственим превозом и били у хотелу тако да око аутобуских линија и хране у граду не могу пуно да кажем :confused: ,али море је(бар тада) било јако чисто,предивне тиркизне боје...Баш одлично место за одмор и уживанцију.. :srecna:
И да,сад се сетих.Ту у једном ресторану у близини имају ооооодличну јагњетину.То свакако треба пробати!! :rostilj:

Cao ,
ja sam prosle godine bio na Tasosu sa devojkom i bilo mi je fenomenalno . Ostrvo je mirno više je za parove i porodice, nema neki noćni život. Plaže su superi savetujem d uzmete motor i obilazite ostrvo. Plaža koja mi se najvise svidela je Mermerna plaža (malo se teže dolazi ali vredi , od Makrijamos plaže desno peščanim putem ).

Caos svima, ja sam ove godine uplatila Grcku preko Astra tursa... Uglavno u pitanju je skala potamia pa me zanimaju iskustva: kakva je plaza, da li ima povoljnih marketa, koliko je udaljena mermerna plaza i kako se do nje stize?? I jos me zanima da li cu se smrznuti s obzirom da cu biti tamo 2. juna...??
Hvala upared

Molimo sve prekaljene forumase koji su dugi niz godina letovali na Tasos za pomoc.
Planiramo po prvi put da idem na ovo prelepo ostrvo, vesela porodica sin od godinu dana, mama i tata, ali imamo nedoumicu oko smestaja:

1.Vila Emilia na Pachic beachu
2.Vila Albatros na periferiji Limenasa
3.Vila Versa u centru Limenasa

Period je druga polovina juna, cene smestaja je manje vise ista, gore dole 10 e.

Moje glavno pitanje, da li je bolje biti smesten na jednoj od boljih plaza, kada kazem boljih navodim kao najveci kvalitet prirodni hlad koji pruza Pachis, a uvece kolima ici u setnju u Limenas, ili sa druge strane biti smesten u Limenasu i ici pesaka u setnju, a do ostalih plaza zujati automobilom?

Nadamo se da cemo dobiti brz i argumentovan odgovor :)
Poz

Cao Giga, ni meni niko da odgovori. Ja sam gledala snimak sa Youtube-a o Limenasu i citala sam na dr forumima o njemu, nisam bas cula neke reci hvale. Limenas ima luku, pa ne znam bas koliko je cista voda tamo. Mi idemo u skala potamiu koja se bukvalno nadovezuje na golden beach, a 11-15 km je udaljena od limenasa.

Moje glavno pitanje, da li je bolje biti smesten na jednoj od boljih plaza, kada kazem boljih navodim kao najveci kvalitet prirodni hlad koji pruza Pachis, a uvece kolima ici u setnju u Limenas, ili sa druge strane biti smesten u Limenasu i ici pesaka u setnju, a do ostalih plaza zujati automobilom?

Nadamo se da cemo dobiti brz i argumentovan odgovor :)
Poz

I jedna i druga opcija imaju svoje dobre i lose strane vise odredjene staroscu deteta :)
Ako ste stacionirani blizu plaze sa hladom mozete mnogo vise vremena provoditi na njoj u toku dana i u miru a uvece po volji otici do grada. Ali ste onda vecinom opredeljeni za tu plazu i mrzece vas da obilazite druge .
A ako ste u gradu , ima malo vise buke naravno ... ali mozete svako vece prosetati i naravno obici cete veci deo plaza jer zbog deteta morate svuda kolima .
Mislim da bi meni bila zanimljivija ova druga opcija ... a vi odlucite prema detetu .
Za vile vam ne mogu nista reci jer sam bila na drugom mestu ... mozda se neko javi jer ima ljudi koji po desetak puta zaredom idu na Tasos .

Za sve one koji imaju dilemu Tasosa. Vredi otići na jedno letovanje jer Tasos nije ništa spektakularno i nema ništa više od onoga što ima Halkidiki. Čak mislim da je Halkidiki, naročito Sitonija, živopisniji. Ja sam bio u Limenariji a obišao sam i celo ostrvo biciklom za dva dana. Ima lepih plaža i jedan prelep manastir bezmalo uklesan u steni kao i više živopisnih sela. Na Tasos se ne bih vraćao, ali zato na Krf uvek poželim da se vratim.

I ja sam bila samo jednom i nije lose ako se nemoze dugo putovati , trajekt brzo preveze i nekako si zacas na svom mestu .
Ima svojih cari sigurno jer sam upoznala vise njih koji svaki put posle letovanja na drugom mestu dodju i tu ... nekako se vezu .
Stvar izbora ;)

Zamolio bih vas za informaciju, prvi put idem na Tasos pa me interesuje preporuka za povoljan market u Skala Potamiji i Golden Beach-u (Skala Panagia).
Ima li gde da se kupi sveže ulovljena riba, da li tamo praktikuju to?
Postoji li autobuski prevoz od Golden Beach-a (tu ćemo biti smešteni) gore do sela Panagia, i kako funkcioniše. Golden Beach je odvojen od glavnog puta pa me interesuje kako ga posećuju autobusi koji idu oko ostrva?

Hvala lepo i vidimo se na Tasosu :)

Po mom iskustvu, najjeftiniji market se zove Makedonija u Skala Panagia.Imaš sve da kupiš, osim svežeg mesa, a za hleb moraš da poraniš čim otvore radnju. Svežu ribu su počeli da prodaju prošle godine iz kombija koji svaki dan vozi po ulicama izmedju Skala Potamije i Skala Panagije. Doduše nisam nikad kupovao, ali predpostavljam da je to sveža riba. Ima i još jedan kombi koji prodaje na isti način voće. Što se tiče autobusa, na nekih do 50 metara od tog marketa Makedonija u toj istoj ulici ti se nalazi autobusna stanica sa istaknutim redom vožnje. Ako nisi već rezervisao smeštaj, pogledaj pažljivo ponudu, jer neki apartmani nude i roštilj gostima da se posluže i isprže ribu i meso, a neki ne.

Malo slikica da se podsetimo :D

img86592.jpg

- - - - - - - - - -

img8911a.jpg

Evo par slicica:
panorama Aliki plaza
Panorama10-1.jpg

panorama Marion plazice
Panorama7-1.jpg

panorama Kamenolom (da bi uvideli koja je velicina obratite paznju na buldozere :) )
Panorama3-1.jpg

panorama Tripity plaze
Panorama1-2.jpg

Zalazak sunca u Potosu
IMG_7016-1.jpg

Negde sa magistrale jutro kad sam obilazio ostrvo motorom
IMG_7091-1.jpg

Paradise beach isto jutro, duvao neki vetar ali me nije sprecio
IMG_7104-2.jpg

Sa trajekta juce ujutro kad smo kretali kuci
IMG_7386-1.jpg

Imam oko 400 fotki i jako mi je tesko koju da odaberem da postavim :)

Prelepo!

Back