Od Keramotija, trajekti sada već idu na svakih sat vremena, u pojedinim delovima dana češće, u julu i avgustu će ići na 1/2 sata. Dva prevoznika rade tu liniju.
Od Kavale do Prinosa, tokom juna ima ukupno 6 polazaka dnevno u jednom smeru, dok će ih u špicu sezone biti 8. Takođe voze dva prevoznika. Putovanje, međutim, traje dvostruko duže nego Keramoti - Limenas, karte su skuplje i kad sabereš motanje dok ne uđeš u Kavalu i dođeš do luke, više se isplati otići na Keramoti.
Postoji i treća linija, Nea Peramos - Prinos, e ta JESTE najbolja za one koji idu na jug ostrva. Putuje se oko 1h, ali se vožnja autom skraćuje za 78km! Ta linija radi samo u špicu sezone, prošle godine je startovala 2. jula, bez najave na sajtu prevoznika, pročitao sam obaveštenje o njoj zalepljeno na stubu kafe bara na trajektu, kad sam se već ukrcao u Keramotiju

U povratku s Tasosa sam koristio tu liniju. 2007. godine je bila najava linije ranije pa smo na Tasos otišli elegantno, bez gužve i čekanja, stigli knap i ukrcali se.
Nažalost, prošle godine je bio samo jedan polazak dnevno, u jednom smeru i nazad, i to u julu mesecu. Do danas, ovu liniju još ni jedan od prevoznika nije objavio ali priča se da će je biti. Verovatno će objaviti dan-dva pre polaska, znači krajem juna.