TASOS - u reči i slici

Samo da dam mali doprinos raspravi o troškovima boravka na Tasosu.

Moja iskustva:
Vrlo dobar studio (naravno bez bespotrebnog bazena) je u sred sezone 450 eura.
Dvoje odraslih i dete - 50 - 60 eura dnevno (ako je uplaćen samo studio bez klope)
20 do 30 eura dnevno ako je uplaćen polupansion (doručak i večera)
npr. prosečni račun za ručak 2 odraslih i deteta je izlazio oko 25 eura. (lignje, grčka salata, sok ili pivo)

Realno je da komplet letovanje 10 dana (put, smeštaj, klopa, vanpansionska potrošnja) za porodicu 2+1 u julu izađe 1200 - 1500 eura (hm, ni to nije malo kad pogledam sad sve ovako sabrano)

Ima naravno i onih cena koje su gore navedene ali mislim da je bespotrebno plaćati smeštaj toliko jer se u njemu samo spava.
A novca se može potrošiti uvek koliko hoćeš i koliko imaš - zavisi od afiniteta.

Neko ide u hipermarkete da uštedi pa mu račun bude 10 000 din i nakupuje i ono što mu treba i što mu ne treba. A kad mu je pun frižider troši brže nego kad mu je poluprazan.

Neko kupuje u prodavnici na ćošku, svako jutro samo ono što mu je potrebno za taj dan.
Pojedinačno - cena je nešto viša, ali kad se preračuna da nije kupio nepotrebne stvari na koje ga je navukao supermarket napunivši mu oči šarenim gondolama - onda ispadne racionalnije i jeftinije.

Poslednja izmena:
Dajte ljudi kojih crnih 775e za Tasos?!:worth:
Tasos jeste zaista skup i ja ga ne preporucujem mladjim osobama vec porodicama sa decom. Nekako mi je suvise mirno...lepo je, ali ja ne bih vise tamo otisla. Bila sam u Limenariji 2007 god. preko Argusa-vila Tina, tada je bilo 220e, a gledala sam da su i ove godine cene priblizne tome. Za 10 dana decko i ja smo potrosili 500e. Nismo se nesto razbacivali, ali nismo ni stedeli ne znam koliko. Cene u kaficima su bile kao i kod nas, ali je zato hrana.... :poludeo:

aj nek napiše koja je to vila za 775e.pa ni da ideš na maldive

Vec sam napisao!!!!!!!!!!
Tasos-Limenas-Vila Tereza-11 avgust-10 dana-775e
Agencija Atlantik
Slazem se sa komentarima da je preskupo,ali posto mi idemo sa malim detetom nismo smeli da se upustamo u varijante studija za 100-200e pa da onda po forumima jurimo iskustva ostalih i da molimo boga da ce ako nista drugo smestaj biti cist........ovako smo bar sigurni da ce sve biti onako kako smo i hteli:gace:
Ajde malo da pojasnim...............
Cena apartmana jeste tolika ali posto smo platili u celosti 2 meseca pre pocetka dobili smo 25% popusta tako da nas je apartman izasao oko 590e
Benzin do tasosa i nazad sa voznjom i po samom tasosu je oko 250 e
vize su 70e
osiguranje za nas troje oko 35e
putarina u oba pravca oko 25-30e
trajekt o oba pravca oko 60e
zeleni karton,medjunarodna vozacka,osigurenje amss-oko 50e
trosak na tasosu-dnevno od 50-80e
KAD SE SVE SABERE ZAISTA IZADJE DOSTA SKUPU ALI TO JE TO................

P.S uvek moze da je prodje mnogo jeftinije:1.uzeti studio (sumnjivog kvalitete)
2.uplatite aranzman preko neke NO NAME agencije
3.putujete autobusom( pa posle kukate na vozace,vodice,klimu,sedista....)
4.nakupujete hranu u TEMPU (pastete,salame..........)
5.ponesete svoje suncobrane,lezaljke............
6.kafice i restorane zaobilazite u siroom luku (sami kuvate kafu iz kuvala)

UVEK MOZE JEFTINIJE..............A NAJ JEFTINIJE JE AKO I NE PUTUJETE ILI VIVA MONTENEGRO!!!!!!!!!!!!

Poslednja izmena:
Нажалост, каква је ситуација у туризму, цена није увек гарант квалитета. Баш из тих разлога, лакше се определим за јефтинији смештај, тако се бар мање нервирам ако нешто пође по злу. Рачунам, ако јефтин смештај буде крш, ваљда се некако можеш снаћи на лицу места са преосталим новцем. А ако силне паре даш, не будеш задовољан и агенција се направи луда - шта онда?:sad2:

Uplatili smo letovanje u februaru 09 za 07.08.09 , četvorokrevetni apartman u Limenasu vila Albatros , terasa od 30 tak kvadrata, pogled na more, tople vode kolko hoćeš, menjanje peškira i posteljine kad god zatražite,roštilj u dvorištu...milina (čak se i nalazi veoma blizu vile Tereza). Cena 730 eura za 10 dana sa popustom za gotovinsku uplatu 650 eura.Cene su veoma približne u svim agencijama.
Ako je za dvoje potrebno oko 20-25 eura za ručak u restoranu, za nas četvoro to je 80-90 eura na dan plus doručak i večera....
Kućna računaljka kaže ovako:
-najam četvorokrevetnog apartmana u punoj sezoni 650 eura (samo u avgustu možemo da dobijemo god.odmor)
-ručak u restoranu 80-100 eura (ne idemo svaki dan)
-doručak i večera (većinu stvari nosimo od kuće)
-put do Tasosa i po Tasosu eura?
-individualne vize x4, putarine, trajekt eura?
-kolači, pivo sladoledi, vino , giros lignje, .....e tu nam se bužet otrgne kontroli
-šoping po Solunu ne praktikujemo tokom letovanja (smorno) ,samo Magic park i Waterland pod obavezno ( i tu je ulaznica za nas četvoro oko 120 eura)
Znam da smo prošle godine potrošili oko 1800 eura.
Za ovaj iznos letuje nas četvoro , a na Kubi bi mogla da letuje samo jedna osoba i to sa veoma skromniom džeparcom.

Нажалост, каква је ситуација у туризму, цена није увек гарант квалитета. Баш из тих разлога, лакше се определим за јефтинији смештај, тако се бар мање нервирам ако нешто пође по злу. Рачунам, ако јефтин смештај буде крш, ваљда се некако можеш снаћи на лицу места са преосталим новцем. А ако силне паре даш, не будеш задовољан и агенција се направи луда - шта онда?:sad2:

Potuno se slazem sa vama sto se tice stanja u turizmu pa iz tog razloga dosta se raspitam o smestaju tako da iznenadjenja nema!!!!!!!!!!!! Tacnije vec pocetkom godine pogledam smestaj koji nudi grsko ministarstvo turizma,tacnije nihova udruzenja preko kijih se smestaj rentita sto je i garant kvaliteta,pa tek kad na taj nacin nadjem odgovarajuci smestaj kontaktiram nase agencije koje taj smestaj imaju u svojoj ponudi:klap::ok:

Прекјуче стигох из Лименарије,одсели смо у Вили Дискавери.Газде добри људи,вила има веома потребан базен,али агенција Атлантик,или њен субагент у Чачку нам нису рекли да је студио апартман б,прерађена гаража без прозора.
Елем,било нам је супер,не рачунајући испалу око смештаја,а следеће године ићићемо поново на исто место,али ћемо директно газди уплатити нормалну четворокреветну собу,а не да нас без разлога клемпави нека смрдљива агенција.Та соба је коштала 120е,а агенција нам је наплатила 335е са њиховим трошковима.Молимо се богу да се укину визе,па да директно уплаћујемо власнику виле,а не да нас праве будалама.
Иначе потрошили смо(жена,деца 6 и 7 г и ја ) око 1300 е,са све смештајем,нашом храном и превозом.Били смо на јагњетини у Теологосу,код Косте(боља је на Мачкату ),јели смо гиросе бар 6 дана,,али најбољи су колачи у Панагији,преко пута фабрике маслиновог уља.Летели смо падобраном и прешли 900 км по острву.За оне који возе на плин,купите бензин на ЕГЕАН пумпама,или на Шеловим,избегавајте БП,јер је њесра.Заменио сам и уље на ЕГЕАН пумпи у Лименарији,32 е са радом.
Закључак:Преселили бисмо се(ја сам у пензији(36г))на Тасос,јер је стварно фантастично,али водите рачуна преко које агенције летујете и тражите обавезно слике соба и апартмана где одседате,да не би касније било проблема.Поздрав свима и видимо се следеће године на Тасосу.

Što da se jadamo? Ima da uživamo, skitamo, jedemo, pijemo,kupamo se svaki dan na drugoj plaži (red "penzionerske"plaže po mojoj deci to su one sa hladovinom pa onda red "pržionice"po nama to su one plaže gde nema ni žbuna a kamoli koje drvce)..
Pošto idemo sa prijateljima, kada čujete iznad vaše kuće( prema glavnom putu),vrisku i ciku četiri tinejdžera koja se spremaju za izlazak ,znajte da smo kod "kuće"pa svratite na kaficu..

Sada mi nešto pade na pamet, ne mogu da se setim da sam prošle godine videla ribarnice u Limenasu. Da li neko zna da li ih upšte ima i gde u Limenasu (otprilike u kom delu grada) ili u okolnim mestima?

Ni ja se nešto ne sećam, a ima ih sigurno.
Ali se zato sećam da je izjutra oko 7-8 sati u staroj luci mogla da se kupi sveža, tek izlovljena riba od lokalnih ribara.

Evo i ja da napisem neke cene smestaja i troskova od prosle godine, a nadam se da cu tako proci i ove godine

Smestaj, vila "Captain beach" Limenas 4 osobe 11. avgust 450 eura
Put kolima tamo i nazad i voznja po Tasosu 250 eura
Vize 70 eura posto ja mislim da se do 22 godine ne placa viza
Osiguranje 40 eura
Putarina 30 eura
Trajekt 60 eura

To sve izadje 900 eura bez klope i pica na Tasosu, znaci za to jos jedno 1000 eura i da se kupi po neka sitnica, bez 2000 ne mogu da prodjem.

Poslednja izmena:
Sada mi nešto pade na pamet, ne mogu da se setim da sam prošle godine videla ribarnice u Limenasu. Da li neko zna da li ih upšte ima i gde u Limenasu (otprilike u kom delu grada) ili u okolnim mestima?

U Limenasu ka gradskoj plazi gde je mnogo ribarskih brodica svakoga dana /tj rano ujutru odo 8h/ mozete kupiti svezu ribu a ljubazni ribolovci ce vam je na licu mesta besplatno ocistiti.

Ja sam mislila da je zajebancija, ne bi neko stvarno valjda dao tolke pare za Grcku? Decko i ja nismo planirali da potrosimo vise od 300-400 i kraj. Necemo se luxuzirati da sedimo po kaficima, necemo jesti u restoranu svaki dan i to je to..
Nasi prijatelji su bili i potrosili po 150e a nisu se nesto bas stekali..

Decko i ja smo prosle godine bili u Pefkohoriju i bez smestaja potrosili 1000e,
bas me zanima kako su se oni proveli sa 300.
A mi smo 2x seli u restoran i to nas je kostalo 60e.

načitah se ja ovog vašeg foruma....u međuvremenu, zamalo rezervisah Discovery, pa odustadoh...vidim da je 850 m od Limenarije, ili ti na kraj sela žuta kuća..
muž i ja smo odlučili da prvo bračno putovanje provedemo na Tasosu...nekako je sve lepo...ali sa smeštajem imam problem jer ne mogu da se odlučim..
imam dva u Limenariji za koja se dvoumim:
Hristos Beach ili villa Chrissa..
ako neko ima još neki predlog, pristojan, čist smeštaj, blizu plaže i centra šta da gledam..
sviđa mi se cela priča oko Tasosa, pa ne bih da odustanem zato što nisam sigurna gde da idem :(

Прекјуче стигох из Лименарије,одсели смо у Вили Дискавери.Газде добри људи,вила има веома потребан базен,али агенција Атлантик,или њен субагент у Чачку нам нису рекли да је студио апартман б,прерађена гаража без прозора.

Idem u istu vilu Discovery 22. jula na sreću u pravi četverokrevetni apartman. Kakvi su inače utisci o vili? Udaljenost od centra? Ima li vode? Ranije su se neki žalili da je pritisak vode slab...

Suprug i ja idemo 02.07. i jedva čekamo da krenemo, a o trošku ćemo videti na licu mesta i obavestićemo vas kada se vratimo :)))
Već sam pitala, ali mi niko nije odgovorio! Da ne zna neko da mi kaže nešto o vili Sonia (Sonja) u Potosu?
Hvala

Ja sam mislila da je zajebancija, ne bi neko stvarno valjda dao tolke pare za Grcku? Decko i ja nismo planirali da potrosimo vise od 300-400 i kraj. Necemo se luxuzirati da sedimo po kaficima, necemo jesti u restoranu svaki dan i to je to..
Nasi prijatelji su bili i potrosili po 150e a nisu se nesto bas stekali..

sta su majke ti radili sa tim parama,sta su jeli.
kafa u pefkohoriju je 3 eura,pice od 3-5 eura,n apalzi nema pice ispod 4 eura.

to je letovanje samo da bi se reklo da su negde bili.

Cao svima,
ove godine prvi put idem na Tasos,pa bi vam bila zahvalana ako bi me malo posavetovali oko izbora mesta koje treba izabrati kao bazu. Decko i ja smo u nedoumici da li to treba da bude Limenas, Limenaria ili Potos. Imajte u vidu da planiramo da iznajmimo auto,tako da nam obilasci mnogobrojnih plaza nece biti problem. Koje je od ova tri mesta najbolje za vecernje izlaske,setnje.... cisto da ne bude tri kafica,dve ulice i to je to. Sve u svemu mi bi da i kad budemo bili bez auta(jer necemo iznajmljivati za svih 10 dana) tu u mestu imamo plazu na kojoj moze da se boravi(bez jezeva,mutne vode, kamenja i ploca u vodi i slicno)ali i uvece da imamo gde da izadjemo.
Pomagajte iskusni Tasosovci :))))
Pozdrav svima!!!
P.S. I nemoj te me grditi odmah iscitala sam ja dosta ovoh stranica,ali i dalje ne mogu da odlucim :(

Аха, значи ниси практично ни летовао, ако ниси отпадао по кафићима на плажи?

Slazem se, u kaficu mogu da sedim i ovde...Ako mi se pije cola kupicu 2l u marketu i piti ceo dan, a ne da dam 4e za 1 casicu.
P.S.Da mi je bilo do bacanja para na provod isla bih u Pefkohori, a na Tasos idem da se izlezavam na plazama i uzivam..

Poslednja izmena:

Back