TASOS - u reči i slici

Ćao svima!
Molim vas da mi kažete kakvo je vreme na Tasosu krajem maja i početkom juna.
Išla bih posle 25.05.i bojim se da ne bude hladno...:confused: Inače, opredelila sam se za Potos...
Prošle godine sam čak i ranije bila u Pefkohoriju i vreme je bilo fantastično, more toplo...

A, kol'ko si dana bila? Jer, izvesno je da će ti se u tom periodu, tamo, od 10 dana zalomiti jedno 4 promenljivo oblačna, vetrovita a može i kišica da padne. Pri tome će temperatura vode biti oko 22 oC ako imaš sreće :) , a možda naleti neka struja i donese malo topliju vodu za tren... ali će uglavnom biti hladnija :-?

Sve u svemu, divno vreme za jedrenje naročito u ranim popodnevnim časovima kad se razduva vetar :)

Moras uzeti u obzir da smo mi od tri posete Tasosu samo jedne godine imali na raspolaganju automobil, tako da za taj jedan "motorizovani" boravak, nismo mogli da upoznamo bas svaku uredjenu i neuredjenu uvalu.
Moraš uzeti i ti u obzir, da smo mi prvi put bili na Tasosu prošle godine u septembru, da smo iznajmili rent a car i da smo za taj jedan jedini motorizovani boravak ipak uspeli dosta toga da upoznamo i vidimo, skoro najveći deo kako uređenih tako i neuređenih plaža i uvala! Naravno puno hvale upućujemo i ovom forumu (kao što sam rekao u svom prvom postu), jer smo se zavaljujući ovoj temi na Tasosu osećali kao kod kuće! Ali tri godine su ipak tri godine, a s druge strane ti si na ovoj temi foruma mnogo duže od mene (skoro svaki treći post je tvoj!) i zato mi nije baš jasno da neko ko se toliko trudi (možda i previše!) da izađe svima u susret, ipak ne raspolaže nekim osnovnim informacijama! I ko što neka pametna glava jednom reče: Govor je dar, a ćutanje još veći!

tasos3092dan8kazavitipoqt9.jpg

..polako, ljudi..
..dobrodoshlica.. kazaviti...

Moraš uzeti i ti u obzir, da smo mi prvi put bili na Tasosu prošle godine u septembru, da smo iznajmili rent a car i da smo za taj jedan jedini motorizovani boravak ipak uspeli dosta toga da upoznamo i vidimo, skoro najveći deo kako uređenih tako i neuređenih plaža i uvala! Naravno puno hvale upućujemo i ovom forumu (kao što sam rekao u svom prvom postu), jer smo se zavaljujući ovoj temi na Tasosu osećali kao kod kuće! Ali tri godine su ipak tri godine, a s druge strane ti si na ovoj temi foruma mnogo duže od mene (skoro svaki treći post je tvoj!) i zato mi nije baš jasno da neko ko se toliko trudi (možda i previše!) da izađe svima u susret, ipak ne raspolaže nekim osnovnim informacijama! I ko što neka pametna glava jednom reče: Govor je dar, a ćutanje još veći!

Ej bre svemoguci,imas ljude koji godinama letuju na Tasosu pa nisu videli svaku uvalu,svaku plazu,svako drvo i ostalo na sta si ti obracao paznju tokom svog nezaboravnog letovanja.
Opusti se malo,ako te mrzi da objasnjavas vise puta onda nemoj...........

Ćao svima!
Molim vas da mi kažete kakvo je vreme na Tasosu krajem maja i početkom juna.
Išla bih posle 25.05.i bojim se da ne bude hladno...:confused: Inače, opredelila sam se za Potos...
Prošle godine sam čak i ranije bila u Pefkohoriju i vreme je bilo fantastično, more toplo...

Била сам 2006. баш у том термину, на Халкидикију, а пошто је сасвим близу Тасоса, претпостављам да је
слично време. Морам да кажем да ми уопште није пријало, јер је напољу било веома вруће, а вода је
била непријатно хладна, тако да се није могло остати дуже у води од 5-10 минута...

Uplatio sam danas Tasos sa prijateljima i to Potos od 12-22 juna.Ono što me najviše plaši zbog dece je temperatura vode u tom periodu.Za vreme verujem da je tada lepo i dovoljno toplo, a zbog vode smo birali jug ostrva nadajući se da će voda u mnogobrojnim plitkim uvalama biti toplija nego na severu.Krajem avgusta kada sam bio u Limenasu voda mi je bila hladna do podneva tako da se do tada nisam skoro ni kupao,a u Stavrosu krajem juna voda je već bila pretopla.Ako je neko bio vili Mihalis u Potosu neka napiše koju reč.

Deki, sto si na kraj srca? Pomesala sam Livadi sa Louloudisom i to otvoreno priznala. Pa nije to toliko strasno.

Znas li koliko ima plaza na Tasosu, koje mi na osnovu informacija sa Interneta nazivamo odredjenim imenima, a za koje ni sami mestani ne znaju da se tako zovu (ili da ih turisti tako zovu)?

Bitno je da na Tasosu stvarno ima prelepih plaza i da svako moze da nadje svoj mali raj, a kako se one zovu ili kako ih ko od nas zove, potpuno je nevazno.

Imaj jos jednu stvar na umu. U vreme kad sam ja odlazila prvi put na Tasos, ova tema nije postojala, te nisam imala tu srecu, kao ti, da stignem na ostrvo naoruzana informacijama i tamo se osecam kao kod kuce.

Doktore, slika iz posta br. 3781 oduzima dah !!!
Pretpostavljam da je nastala na tvojoj cuvenoj plazi sa belim kamencicima. Jesam li u pravu?! Ili je to ipak sam kraj Golden beach-a?

_ _ _ _ _

Mala off topic informacija. Nasa Ana Ivanovic se upravo plasirala u finale Australian open-a. Yes, yes, yes !!!

Back