TASOS - u reči i slici

Čestitam Gulanfer na izboru mesta za letovanje. Prošle godine sam bila u vili Mihalis u Potosu sa prijateljima i mogu reći da je smeštaj pristojan (zavisi šta očekuješ). Da li znaš gde se vila nalazi? Jako je blizu plažu, sa druge strane puta ali je zavučena u jednu sporednu ulicu, odmah do osnovne škole tako da ako ideš kolima nemaš mesto za parking. Vila me podseća na mini zgradu sa više studija/apartmana na svakom spratu. Naš studio je imao lepu veliku terasu, malo stariji nameštaj ali nam je malo smetalo jer vila nema sopstveno dvorište već samo betoniran ulaz sa ligeštulom ispred ulaznih vrata . Na bazen nemoj računati, bolje izgleda na slikama nego uživo.:sad: Na recepciji nikad nikog, a ni higijena nije bila na zavidnom nivou (možda jer je bio kraj sezone). Nemoj da te moj opis obeshrabri, sve u svemu nije loše, ali sam se uverila na licu mesta da za iste pare možeš dobiti više. Dobra strana je što si blizu centra a opet u mirnoj ulici. Na par metara imaš dobro snabdevenu prodavnicu i pekaru kao i bus stanicu... jednom rečju sve ti je na dohvat ruke.

Čestitam Gulanfer na izboru mesta za letovanje. Prošle godine sam bila u vili Mihalis u Potosu sa prijateljima i mogu reći da je smeštaj pristojan (zavisi šta očekuješ). Da li znaš gde se vila nalazi? Jako je blizu plažu, sa druge strane puta ali je zavučena u jednu sporednu ulicu, odmah do osnovne škole tako da ako ideš kolima nemaš mesto za parking. Vila me podseća na mini zgradu sa više studija/apartmana na svakom spratu. Naš studio je imao lepu veliku terasu, malo stariji nameštaj ali nam je malo smetalo jer vila nema sopstveno dvorište već samo betoniran ulaz sa ligeštulom ispred ulaznih vrata . Na bazen nemoj računati, bolje izgleda na slikama nego uživo.:sad: Na recepciji nikad nikog, a ni higijena nije bila na zavidnom nivou (možda jer je bio kraj sezone). Nemoj da te moj opis obeshrabri, sve u svemu nije loše, ali sam se uverila na licu mesta da za iste pare možeš dobiti više. Dobra strana je što si blizu centra a opet u mirnoj ulici. Na par metara imaš dobro snabdevenu prodavnicu i pekaru kao i bus stanicu... jednom rečju sve ti je na dohvat ruke.

Kako mislis nema dvoriste,zar nema uopste svoje ogradjeno??? Nama su Mihalis u agenciji preporucili pre nego vilu Romantika upravo zbog dece jer smo naglasili da je bas pozeljno da ima dvoriste.I gde se onda mogu parkirati kola ako ne ispred vile u ulicici ?

Kako mislis nema dvoriste,zar nema uopste svoje ogradjeno??? Nama su Mihalis u agenciji preporucili pre nego vilu Romantika upravo zbog dece jer smo naglasili da je bas pozeljno da ima dvoriste.I gde se onda mogu parkirati kola ako ne ispred vile u ulicici ?

Ulica je jako uzana, toliko da ne možeš da se mimoiđeš ako ti naiđu kola u susret. Posle vile postoji proširenje gde možes parkirati auto ili ga ostaviti na glavnim putu jer ne bi trebalo da bude gužve u junu. Što se tiče dvorišta ono je veličine veće terase ali je ograđeno. Na sajtu Atlantica možeš videti vilu a samo ono parče ispred dve terase je zapravo dvorište. Mislim da ti u agenciji nemaju blage veze sa poslom jer je dvorište jako, jako malo dok vila Romantika ima mnogo bolji bazen i prostor oko njega, isto u susednom dvorištu, ali ti možda baš zbog toga nisu nudili tu vilu (bazen nije ograđen). Raj na zemlji za porodice sa decom je vila Iatrou u Potosu. Ima fantastično dvorište sa parkingom u ambijentu starog maslinjaka, ograđen bazen i uređene terase. Malo je izdvojena od gužve jer je smeštena na samom izlazu iz Potosa tačno naspram najlepše plaže u gradiću, San Antonio. Nemoj puno da se brineš zbog dvorišta u Mihalisu jer ćete najmanje vremena provoditi u vili.:)

Drustvo, sta kazete na uspeh nasih u Melburnu?! Prva petarda koja je danas pukla na Novom Beogradu, bese moja !!!

Spremate li se da gledate veceras na RTS 1 film "Mandolina kapetana Korelija"? Sniman je na prelepoj Kefaloniji, te iz tog razloga mogu da ga gledam 100 puta.

Drustvo, sta kazete na uspeh nasih u Melburnu?! Prva petarda koja je danas pukla na Novom Beogradu, bese moja !!!

Spremate li se da gledate veceras na RTS 1 film "Mandolina kapetana Korelija"? Sniman je na prelepoj Kefaloniji, te iz tog razloga mogu da ga gledam 100 puta.
offtopic6xr7.png

Au bre Deki ti si stvarno na kraj srca ovih dana? Ne znam cime sam ti se to toliko zamerila?

Jeste off topic, pa sta? Zar je trebalo da otvaram posebnu temu o Kefaloniji, samo da bih napisala te dve recenice?

Ako preteramo sa off topic postovima, moderatorka Strela ili neko drugi, ce nas vec opomenuti.

Daj, molim te, opusti se malo i druzi se i caskaj sa nama. Nemoj stalno da nas posmatras iza tih novina i lovis greske. Glupo je i opterecuje, a ovo su stranice za uzivanje i razbibrigu.

Mirarbi, sigurno si zaboravila da je i ova tema o Tasosu započela sa dve rečenice koje je napisala alapaca 1969, a evo nas već na 150 i nekoj stranici! Prema tome, zašto da ne?!

E vidis ovde "grdno gresis sinak" i pokazujes elementarno neznanje i neupucenost u desavanja na forumu. TEMU O TASOSU NIJE ZAPOCELA ALAPACA1969, VEC JA !!! Ispalo je kao da je ona sa dve recenice pocela temu, jer je Pajamaca, nekadasnja moderatorka sajta, svojevremeno spojila vise tema na kojima se pominje Tasos, tako da je Alapacina tema sa samo nekoliko postova dosla ispred moje, koja je u to vreme vec imala na hiljade postova. Dakle, ova tema sa rekordnim brojem postova i najvecom posecenoscu na sajtu nije nastala od dve, tri recenice neke tamo Alapace, koja se vise nikada nije pojavila na sajtu, vec je nastala od mojih opsirnih i fotografijama ilustrovanih putopisa.

Kao sto sam na jednoj temi, gde si vec glumio samozvanog, forumskog policajca, napisala - ne znam koji si ti faktor ovde pa da ti se stalno, ni kriva, ni duzna, pravdam. Ako nemas sta pametnije da napises, BOLJE CUTI i pokri se tim novinama.

Sad vidim što to tebe toliko pogađa, što Pajamaca nije potpisala tvoje ime ispod teme o Tasosu, kao neprikosnovenog vlasnika autorskih prava!

Opet gresis. Pajamaca je nudila da ispravi ucinjeno i potpise mene kao zacetnika teme, ali sam ja to odbila, smatrajuci da nije bitno cije ce ime pisati ispod.

Predlažem da raspravu održite negde u hladu Pahis plaže. Možda će umirujuća okolina blagotvorno delovati na diskutante.

Ja se najradije ne bih nigde i ni sa kim raspravljala. To mi nije svojstveno. Branim se kad me napadnu, ali prva ne napadam. Tu sam kao tasoske pcelice.

Časni sude, ja bi, ako dozvolite, svedočio u Mirabinu korist po pitanju autorskih prava na ovu temu.

Zašto bi BILO KO imao autorsko pravo na temu ? Ovo je ipak forum, a ne blog.

Ni ispred teme Krit ne piše Galini, iako je tu temu ne samo osnovao, nego i maltene sam održavao.....Sve dok se nije pojavio onaj HEMAFRODIT Jomini, pa ga banovao bez razloga.
I šta sad ? Najbolji, poput Codemakera, Galinija, Pajamace odlaze ....

Neka onda moderatori pišu postove i dopisuju se izmedju sebe, ako im je TO cilj !?

Eto, ja ovoliko ...morao sam ....idem da nastavim da se kartam sa Radovanom

I DA, .... umalo da zaboravim...Neko od pametnjakovića moderatora mi je izbrisao avatar sa mojom slikom. Toliko je neobrazovan da NE ZNA da sam ja samo OPTUŽEN pred Haškim sudom, a ne i osudjen. Daklem, sve dok se krivica ne dokaže, ja sam N E V I N, pa samim tim i NE MOŽE da postoji zabrana postavljanja moje fotografije. No, što bi rekli: '' OPROSTI IM, NE ZNAJU ŠTA RADE '' .....

Ja nikada (skoro nikada) ne gledam ko je postavio temu! Kao što nikada ne gladeam kako je nako obučen. Moja greška! Mene samo vodi lepa tema o Tasosu, koji postoji baz obzira na nas! Vode me i lepi postovi, koje postavljaju razni ljudi pre ili kasnijeeeee. ;)

Au, mnogo je ljutih ovih dana i potpuno nespremnih za bilo kakvu šalu. Ko zna kako će biti sledeće nedelje.

Javite mi kad se odljutite. Odoh ja da igram "Čoveče ne ljuti se".
Neću da vam kažem s kim (da mi se Doca ne ubaci u partiju)

Au, kukala nam majka. Sve crnje od crnjeg.
Pa ovo je definitivno kraj svih naših nada.

Srećom imamo ni našeg Palmu što izgradi onaj vodeni raj u Jagodini.

Ma kome uopšte treba Tasos.
Ko letuje van granica zemlje nije patriota.
Ko uopšte letuje - sumnjiv je.
Ma nije ni sumnjiv - zna se ko je i kakav je.

Citat:
Original postavio hasek
Časni sude, ja bi, ako dozvolite, svedočio u Mirabinu korist po pitanju autorskih prava na ovu temu.

Zašto bi BILO KO imao autorsko pravo na temu ? Ovo je ipak forum, a ne blog.

Hasek se salio u vezi sa autorskim pravima i casnim sudom. Hteo je da malo "odtegne" zategnutu situaciju.

Naravno da niko nema autorska prava nad stranicom, samo je neko ko se vise trudio oko nje malo vise dozivljava kao svoju, a neko ko je napisao samo par postova ne mari i ako je naruzi svadjanjem i bezrazloznim napadanjem ostalih. Lepo sam Dekiju, u postu iznad, odgovorila: "Pajamaca je nudila da ispravi ucinjeno i potpise mene kao zacetnika teme, ali sam ja to odbila, smatrajuci da nije bitno cije ce ime pisati ispod." Dakle, ime zacetnika teme mi nije bitno, ali mi je tema oko koje se trudim vec ravno dve godine BITNA.

Najbolji, poput Codemakera, Galinija, Pajamace odlaze ....

Pomenuti forumasi mi bas fale. Poznaju Grcku u prste i uvek smo od njih mogli da dobijemo pravi savet. Pajamaca je znala onako iznenada da "uleti" na teme koje naizgled ne prati i sa samo par recenica sve slatko da nas nasmeje i razveseli.

Samo se vi svađajte,
maločas sam u novinama pročitao da je Mišković kupio ceo Tasos.

E moj cika Milane. Nisu Grci Crnogorci ili mi pa da rasprodaju sve sto se prodati moze.

E, 'ajd' sad stvarno da prestanemo sa ovim nadmudrivanjem i da se vratimo nasoj lepoj temi.

Koja je bolja varijanta? Skala Potamia ili Golden beach? Znam da su blizu, al dugačka je plaža, a dete ima 3 god. pa kad vikne "kaki mi se" ja moram da se stvorim u apartmanu :oops: Ima li nečeg na šta biste mi skrenuli pažnju što se tiče Golden "biča"? Ja proguglala, pogledala ponude, ali su slike totalno šture i samim tim i sumnjive. Konkretno: Vila Soti preko Perle? Koja je caka ako je ima? Ima li pentranja u GB, koje inače ne podnosim?
Hvala!

Koja je bolja varijanta? Skala Potamia ili Golden beach? Znam da su blizu, al dugačka je plaža, a dete ima 3 god. pa kad vikne "kaki mi se" ja moram da se stvorim u apartmanu :oops: Ima li nečeg na šta biste mi skrenuli pažnju što se tiče Golden "biča"? Ja proguglala, pogledala ponude, ali su slike totalno šture i samim tim i sumnjive. Konkretno: Vila Soti preko Perle? Koja je caka ako je ima? Ima li pentranja u GB, koje inače ne podnosim?
Hvala!

Jedina bitna stvar koju treba da imaš u vidu kod Golden Beacha, pošto imaš dete od 3 godine su ose. Mi smo se kupali 3-4 dana na toj plaži... Navikneš sa vremenom, ali ima ih zaista dosta - bar je tako bilo polovinom septembra. Inače, plaže je odlična za klince, pesak, plićina...
Ajd da probam da dodam neku fotku:

Golden Beach, slikan iz taverne "Vigli" (Vidikovac) - prikazani deo plaže, prilično sadržajan osama

dscn0940md0.jpg

Sama plaža

dscn0935gz3.jpg

Taverna "Vigli", preporučujem hladnu Retzinu Kourtaki uz miris borovine

dscn0951iu0.jpg

Back