TASOS - u reči i slici

Posto vidim da obnavljate gradivo, evo i mog skromnog doprinosa - (Gnjavatorixova) plava faza...

652ne7.jpg

630dx7.jpg

883dr4.jpg

045hd1.jpg

Pozdrav svima!
Bili smo na Tasosu prosle godine,krajem septembra i videli smo vrlo malo od ovoga sto sam procitao na forumu.Nismo imali medjunarodnu dozvolu i obisli smo samo ono sto je moglo skuterom, a to je priznacete jako malo. Planiramo da nadoknadimo propusteno u drugoj polovini juna 2008. Za sada je od ponude agencija interesantno Limenaria kuca Diskovery i Potos kuca Mihalis(preko Atlantica).Sta vi mislite o tome a sve dodatne ideje razmatram?Vidim da ima jako dobrih poznavalaca poput doctora,mirabi,montoje i naravno ostalih a svaka pomoc je dobrodosla.

Pozdrav svima!
Bili smo prosle godine u Limenasu u drugoj polovini septembra.Videli smo vrlo malo posto nismo imali medjunarodnu dozvolu,samo izlet skuterom.Planiramo odlazak u drugoj polovini juna 2008 ali je dilema Limenaria kuca Diskovery ili Potos kuca Mihalis.Mozda neko ima drugu ideju,citavo ostrvo je u igri posto idemo kolima(nikad vise autobusom narocito preko Sabacke agencije).Da li je neko bio u pomenutim kucama?Svaka sugestija i pomoc je dobrodosla.

ćao društvo
evo još nekoliko sati...sad je prilika da zaboravite loše trenutke (ako ih je bilo) , da zakopate forumske sekire....a u novoj 2008 želi vam puno ljubavi, zdravlja i nešto malo para, a ostalo će već doći...da posetite Tasos po n-ti put i puno dobrih i nezaboravnih putovanja... ziveli

Pozdrav svima.
Vec dve godine pratimo ovu temu i letujemo na Tasosu.Poslednjih mesec dana iscitavamo
vase poruke i vidimo da ste poceli da se raspitujete za ponude i cene. E pa dragi nasi forumasi mi smo vec u julu mesecu rezervisali, a pocetkom decembra i uplatili aranzman za Skalu Sotiros. Zasto bas Sotiros?? Zato sto je 15 noci -16 dana za trokrevetni apartman u periodu od 18.06.-03.07. SAMO 300E + 200 e rent a car =500 E.Za ove parice u tom periodu ne bi smo dobili samo apartman u nekom drugom mestu , ovako dobijemo i apartman i kola, a slozicete se da na Tasosu gde god da ste trebaju vam kola.
SRECNI NOVOGODISNJI PRAZNICI

PS. aranzman smo uplatili preko Perle.

Cena stvarno jeste povoljna ali je mesto i okolne plaže 20 km na jednu i drugu stranu stvarno najlošiji deo Tasosa.Ali dobro verovatno ćete tamo i biti samo da prespavate.Mada ko ima dobar auto da plaća rent a car 200/eur + gorivo + autobuske karte do Tasosa svakako da ne vredi,upola je jeftinije sopstvenim prevozom (računajući za 4 osobe)

SHOKEN -Mislim da u Skali Sotiros nema rent a car agencije,ali putem interneta mozes rezervisati kola koja ce ti dovesti ispred same vile. GULANFER-racunica ti je uglavnom ispravna,ali moja kola su stara 7 godina i bilo koji kvar da se desi kostalo bi me mnogo vise nego tih 200e.Ovo je za mene mnogo opustenija varijanta,nerazmisljam o kolima, a i prilazi vecem broju plaza nisu bas za odlazak svojim kolima.Sto se tice plaza........blizu su Pahis,Glifoneria,Nistery pa i Makriamos.Prethodne dve godine svracali smo i u Skalau Sotiros i svesni smo da je mesto malo,ali za odmor kakav mi sa troje dece zelimo sasvim ok.Dopalo nam se i to sto je mesto na zapadnoj strani ostrva gde sunce mnogo kasnije zalazi nego na isticnoj - recimo na Golden bicu. Sa te strane je i put neuporedivo bolji tj. ravniji te se do Aliki plaze preko Potosa i Limenarije stize za nekih pola sata lagane voznje a izmedju ova dava mesta i sam znas koliko ima lepih plaza.Sa druge strane do Limenasa i Makrijamosa se stize za nekih 15-ak minuta.

Cena stvarno jeste povoljna ali je mesto i okolne plaže 20 km na jednu i drugu stranu stvarno najlošiji deo Tasosa.Ali dobro verovatno ćete tamo i biti samo da prespavate...
Ne bih se baš složio sa tobom. Mislim da si prevideo jednu stvar a to je, da se i na toj strani ostrva nalaze par fenomenalnih plaža kao što su Pachis, Glyfoneri itd. Znam ljude koji su samo na njima provodili vreme. Ali to naravno ne znači da ne treba obići i ostali deo ostrva!

Dobro mozda bas nije 20 km ali je sigurno od Sotirosa do Pahisa i ostalih boljih plaza vise od 10 km i levo i desno.Letovao sam u Skali Prinos koja je nekih 6-7 km od Skale Sotiros i secam se da kada smo krenuli u obilazak Tasosa levo prema Limenasu prva bolja je bila tek Pahis plaza.Kroz Sotiros smo prosli,stali okupali se jednom na praznoj plazi i nastavili prema jugu i po meni dobre plaze pocinju tek iza Skale Maries.Znaci prvo letovanje na Tasosu u Prinosu odnosno prva 3 dana dok nismo uzeli rent a car bila su potpuno razocarenje.Razocarenje upravo zbog samog mesta i okolnih plaza ali ostatak ostrva nas je ocarao pa cemo nakon 10 godina pauze po treci put na Tasos.Ove godine planiram u Potos jer je na tom juznom delu najvise plaza po mom ukusu.

Back