Veceras sam se bas posvetila razmisljanju o mojoj trenutnoj situaciji, i odlucila da konsultujem karte da me prosvetle.

Ali, posto je moje pitanje bas obojeno osecanjima - i dobrim i losim, mislim da ne mogu da se izolujem i da dobro protumacim raspored.
Pitanje je kako da sebe izolujem od stresa i nervoze ciji su uzrok vecim delom roditelji mog decka...
Koristila sam keltski krst, i otvaranje izgleda ovako:
1. 2 pehara
2. 7 diskova
Trenutno je uzrok nervoze nasa veza (dvojka) i ja ocigledno procenjujem da li meni sve to treba u zivotu... Mislim, da li vredi imati ljubav koja toliko opterecuje psihu??? Jos ne menjam smer svesno, mada se mozda postepeno hladim... E sada, zbunjuje me to sto i njegovi roditelji procenjuju nasu vezu - vidim duplu simboliku ovih diskova...
3. 3 maceva - moja podsvest. Divno! Tako se i osecam. Razocarano, jer pre pet godina nista nije nagovestavalo da ce sve ovako lose da ispadne... Mozda i dalje osecam da me je dragi izdao jer nije bio uz mene kad mi je bilo najteze...
4. Obeseni - govori o pogledu na svet iz druge perspektive, ali u mom slucaju sve oko mene bilo je negativno, niceg lepog. Pa sam od vesele cure postala smor koji hoda...
5. 4 diskova - samu sebe blokiram i stopiram promenu na bolje... To povezujem sa tim sto nikako ne mogu da se trgnem i kazem sebi, ok bilo je proslo je, idemo dalje... Ja to jos ne mogu...
6. Mag - buducnost mi salje podsticaje na akciju, na delovanje. Ili, mozda moram da se koncentrisem, razmislim i da svecano zavrsim sa nerviranjem oko ljudi koji meni nista ne znace???
7. 2 maceva - zastoj, blokirana osecanja... Da li je moguce da sebe ovako vidim???
8. Carica - posto je jedno od znacenja karte materinstvo, a nalazi se u kuci koja govori o tome kako me drugi vide - tj njegovi roditelji - da li me oni gledaju kao inkubator??? Ovo pitam ozbiljno, jer je situacija ozbiljna... I problem izmedju mene i njih je upravo u tome sto ja jos nemam nameru da nacinim taj korak.
9. kraljica maceva - u ovoj karti sebe ne prepoznajem, pa povezujem da se radi o nekoj zeni koja je pronicljiva i iskusna i koja ce mi pomoci savetom ili cime vec.
10. 7 pehara - krajnji ishod je rasipanje, ceznja... da li ovo govori o tome da je 5 do 12 i da mi je kranje vreme da iskuliram sve nebitne persone, i da najzad pogledam sebe i presecem... Uzasno sam rastrzana izmedju svojih zelja, decka, njih, skolovanja... Zelim da nestanem, izlecim i telo i dusu, pa da im svima iscupam usi...
Kao sto rekoh gore, ne mogu objektivno da razlucim sta mi tarot porucuje, kako da sprecim toliko nerviranje, jer vise nemam snage ni da se nerviram...

Sigurna sam da moje tumacenje ima mnogo rupa, ali tako sam ga ja sagledala... Svaka pomoc ili ispravka u mom vidjenju odgovora na pitanje je vise nego dobrodosla...