Talibani pucali na ljude u više gradova; Stigle prve procene o mrtvima i ranjenima

Твој начин размишљања је овде у фокусу немој сада да се вадиш.
Jeste. "moj nacin razmisljanja" ima geopoliticke posledice po svetske sile :hahaha1:
Jaaako je bitno misljenje anonimnih komentatora na forumu, evu zaseda ruska Duma da raspravi novonastalu situaciju

dizali zastavu okupatora i dobili po picici , odlicno tako se zavodi red.!
Evo kako su izgledale zastave u skorijoj istoriji

Za vreme Tita 1974
Flag_of_Afghanistan_%281973%E2%80%931974%29.svg

Taliban preuzima devedesetih, i stavlja zastavu "La ilaha illallah Muhammadar Rasoolullah," napis koji ste osuđivali kod Džolanija
2560px-Flag_of_Taliban.svg.png

Hrišćani obaraju Taliban zbog napada na Njujork, i tad se vraća varijanta tradicionalne zastave, koja je danas izmitraljirana
2880px-Flag_of_Afghanistan_%282002%E2%80%932004%29.svg.png

u korist ponovo zastave "Dve Šehade" sa srednje fotke

Imali su više nego dovoljno ljudi 300.000 i još milione potencijalnih vojnika a da ne pričamo o opremi da, ne izdrže, nego da satru 65.000 talibana čim se spuste sa paštunskih planinčuga, a odlučili su ipak da i sebe i tu milijarde vrednu opremu i svoje kćerke i sestre predaju talibanima bez ispaljenog metka. Mislim ljudi koji moj sada ginete?

Naravno da će biti pobuna i građanskog rata jer one kozojebne divljake normalan čovek pa čak ni pičkasti avganistanac neće trpeti večno, ali činjenica je da su sami izabrali na neki način ovakav razvoj događaja po njih krvaviji i teži.

Imali su više nego dovoljno ljudi 300.000 i još milione potencijalnih vojnika a da ne pričamo o opremi da, ne izdrže, nego da satru 65.000 talibana čim se spuste sa paštunskih planinčuga, a odlučili su ipak da i sebe i tu milijarde vrednu opremu i svoje kćerke i sestre predaju talibanima bez ispaljenog metka. Mislim ljudi koji moj sada ginete?

Naravno da će biti pobuna i građanskog rata jer one kozojebne divljake normalan čovek pa čak ni pičkasti avganistanac neće trpeti večno, ali činjenica je da su sami izabrali na neki način ovakav razvoj događaja po njih krvaviji i teži.
Informacije o naklonjenosti većine naroda Afganistana su protivrečne , raspolažem informacijama da je režim u Kabulu bio omražen i da su se različite milicije iz provincije priključivale Talibanima te da praktično nije bilo nikakvog otpora.
No sad kad Talibani pokažu pravo lice videćemo.

Većina njih su talibani u dubini duše.
Tamo će opozicija biti manjina u muškom svetu.

Informacije o naklonjenosti većine naroda Afganistana su protivrečne , raspolažem informacijama da je režim u Kabulu bio omražen i da su se različite milicije iz provincije priključivale Talibanima te da praktino nije bilo nikakvog otpora.
Nesumnjivo da je bilo tako, ali nisam siguran da je ovo manje od 2 zla za većinu. Naročito ako ovi nastave po starom, a hoće uz možda manje isturenu komponentu neke Al-Kaide nego devedesetih ili ISIL-a što bi tražilo instant reakciju međunarodne zajednice i možda umiveniji javni nastup.
Ali za lokalno stanovništvo malo će biti razlike.

Ауторска
Погледајте снимак како на сред улице тамане свој народ талибани ти исти које сама ЕУ жели да прихвати и сарађује.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021&mm=08&dd=18&nav_category=78&nav_id=1908718
Ово је крај сваког човекољубља и види се да нисмо далеко од самоуништења.Хвали још само неко да изгуби живце и притисне оно дугме после којег нема повратка за човечанство.
svakodnevnica kod američkih saveznika.

procitala sam negde da su tih zvanicnih 300k bili samo na papiru a da ih je bilo neuporedivo manje nego Talibana
primera radi, na nekom punktu je bilo 2 vojnika a zvanicno 300
dobijali su lovu od zapada za svakog aktivnog vojnika, stoga i toliko napumpan broj

procitala sam negde da su tih zvanicnih 300k bili samo na papiru a da ih je bilo neuporedivo manje nego Talibana
primera radi, na nekom punktu je bilo 2 vojnika a zvanicno 300
dobijali su lovu od zapada za svakog aktivnog vojnika, stoga i toliko napumpan broj
Da, niko ne zna tacan broj jer su "nadlezni" izdavali neke auswajze
( uglavnom fiktivne ili barem 50% fiktivne) i svako je dobijao platu :D

Back