Tako lijepa, a tako blizu....

Nijemac nasred rive dobio pljusku i završio u bolnici
Split, 12.08.2009., 12:29 | D. Ma.

19-godišnji Nijemac Fabian K. B. šetao je rivom u utorak oko 1.30 kada mu je prišao nepoznati mladić i udario ga otvorenim dlanom posred lica.

Mladi Nijemac je nasred rive dobio pljusku od nepoznatog mladića (Foto: Arhiva/ Dnevnik.hr)

Mladom Nijemcu su odletjele naočale s lica te je zadobio lakše tjelesne ozljede i završio u bolnici gdje su mu liječnici tri sata sanirali posjekotinu donje vjeđe desnog oka koju su uzrokovali komadići stakla naočala.

Još nije poznat motiv ovog napadača, a policija za njim intenzivno traga. Njemački turist je napadača opisao kao mlađeg muškarca u ranim dvadesetima, srednje tjelesna građe, visokog oko 180 centimetara, duže plave kose, odjevenog u kratke, zelene hlače i crnu majicu.

:rotf::rotf::rotf: ljiepa vasa domovino...o junacka zemljo milaaa:hahaha::hahaha:...cenu ''SLAVE'' gubite sa njima...samarima i silovanjima...

Elitna prostitucija na jahtama cvjeta na području Dubrovnika?

Tekst: J.C.
Foto: Ilustracija

DUBROVAČKA policija tvrdi kako je prošle godine zabilježila tek jedan jedini slučaj prostitucije, ali iz anonimnih izvora stižu informacije kako eskort usluge za elitu cvjetaju na području krajnjeg juga Hrvatske!

Izuzetno atraktivne djevojke iz raznih dijelova istočne Europe, ali iz iz Hrvatske navodno redovito dolaze avionima u Dubrovnik, te se ukrcavaju na jahte bogatih klijenata koji ih vode na krstarenje po Elafitima, ali i drugim dalmatinskim otocima. Jutarnji list piše kako se upravo na Elafitskim otocima obavljaju brojne intenzivne provjere zbog niza dojava o elitnoj prostituciji na jahtama, ali i drugim objektima u vlasništvu većinom stranih državljana.

Ukrcaj atraktivnih mladih djevojaka koje su se tijekom ljetne sezone voljne baviti prostitucijom (a među kojima mnoge na taj način plaćaju studiranje) navodno se često obavlja u Crnoj Gori, najčešće u Boki Kotorskoj, ali jahte na kojima plove skupe eskort djevojke najčešće posjećuju i Hrvatsku.

Jutarnji: Na meti automobili beogradskih i zagrebačkih registracija
Autor: Srna | 18.08.2009. - 19:04

Dubrovačko-neretvanskoj policiji proteklog vikenda prijavljen je neuobičajeno veliki broj oštećenja automobila sa beogradskim i zagrebačkim registracijama, što je postala sve češća pojava na hrvatskom primorju.

Ko god se odluči da letuje i da im da svoj novac... URADIĆE TO PONOVO!

Ja sam bio u julu i prove se fenomenalno. I opet ću čim budem mogao.:D

Letujem tamo od 2006 ali uvek se "grbavim". Priroda je predivna, na žalost, ljudi koji smatraju da polažu pravo na nju nas mrze, to je činjenica.

Nikad ne bih ostavio tamo 1.000 evra radije bih otišao negde gde me stvarno ne razumeju, i ne mrze me. Sa druge strane, u Hrvatskoj možete naći i ljude koji nisu opterećeni predrasudama i koji nas ne mrze, i sa kojima možete provesti mnogo kvalitetnog vremena, mene su častili i večerom i pivom.

Sad, ako odete tamo, posebno u Dalmaciju, ne tražite hleb već kruh, ne govorite glasno i ne krećite se u automobilu sa srpskim tablama opušteno, već ga radije sakrijte negde. Poželjno je da obučete i neku majicu sa šahovnicom. Ako sve to možete da progutate, onda ok, ja svaki put imam neku knedlu u grlu, ali s obzirom da uglavnom ništa ne plaćam i progutam je :)

U Istri recimo da je skoro sigurno, međutim tamo je problem što ne znate da li ćete naleteti na neke Hrvate iz Slavonije recimo, pa opet možete imati probleme.

Nijedna godina, od kad idem u Hrvatsku, nije prošla bez nekog "incidenta", uglavnom je sve ostalo na rečima, srećom, ali kao što rekoh, pošto uglavnom ne plaćam ništa, onda nije problem ni da se "ulizujem", u slučaju da moram da platim punu cenu, ne bih nikad tamo otišao.

Letujem tamo od 2006 ali uvek se "grbavim". Priroda je predivna, na žalost, ljudi koji smatraju da polažu pravo na nju nas mrze, to je činjenica.

Nikad ne bih ostavio tamo 1.000 evra radije bih otišao negde gde me stvarno ne razumeju, i ne mrze me. Sa druge strane, u Hrvatskoj možete naći i ljude koji nisu opterećeni predrasudama i koji nas ne mrze, i sa kojima možete provesti mnogo kvalitetnog vremena, mene su častili i večerom i pivom.

Sad, ako odete tamo, posebno u Dalmaciju, ne tražite hleb već kruh, ne govorite glasno i ne krećite se u automobilu sa srpskim tablama opušteno, već ga radije sakrijte negde. Poželjno je da obučete i neku majicu sa šahovnicom. Ako sve to možete da progutate, onda ok, ja svaki put imam neku knedlu u grlu, ali s obzirom da uglavnom ništa ne plaćam i progutam je :)

U Istri recimo da je skoro sigurno, međutim tamo je problem što ne znate da li ćete naleteti na neke Hrvate iz Slavonije recimo, pa opet možete imati probleme.

Nijedna godina, od kad idem u Hrvatsku, nije prošla bez nekog "incidenta", uglavnom je sve ostalo na rečima, srećom, ali kao što rekoh, pošto uglavnom ne plaćam ništa, onda nije problem ni da se "ulizujem", u slučaju da moram da platim punu cenu, ne bih nikad tamo otišao.

Ja sam bio u Istri i zaista nisam imao baš nikakvih problema, čak sam imao lepih trenutaka s lokalnim stanovništvom. Dobio sam i popuste na tezgi.:lol:

Bilo je dosta automobila sa srpskim tablicama i uspešno su preživeli.

Meštani kažu da se ne sećaju poslednjih godina bilo kakvih incidenata u gradu i okolini, ali da je u Dalmaciji problematičnije. Tamo nisam bio pa ne znam, ali u Istri je stvarno super.

A ko je baš paranoično bojažljiv može sve vreme da priča na nemačkom ili engleskom, trgovci i ugostitelji se uglavnom tako i obraćaju jer ima gomila stranaca, a nikome na čelu ne piše odakle je, ali stvarno za tim nema potrebe.

Pa sad, ne znam da li sam ja slep, ali bio sam u Istri ove godine više puta, i nisam video nijedan auto sa srpskim tablama. Čak je malo i stranaca, uglavnom su bili automobili sa hrvatskim tablama.

Meštani kažu da se ne sećaju poslednjih godina bilo kakvih incidenata u gradu i okolini, ali da je u Dalmaciji problematičnije. Tamo nisam bio pa ne znam, ali u Istri je stvarno super.

Ne mogu a da ne prokomentarišem, meštani Istre kažu u gradu i okolini nije bilo incidenata?

A ko je baš paranoično bojažljiv može sve vreme da priča na nemačkom ili engleskom, trgovci i ugostitelji se uglavnom tako i obraćaju jer ima gomila stranaca, a nikome na čelu ne piše odakle je, ali stvarno za tim nema potrebe.

Što se tiče konobara, slažem se, uglavnom, ali problem su ljudi oko tebe koji te čuju kako pričaš, pa ako hoćeš da čuješ izjave tipa "zar smo već zaboravili šta su nam uradili", onda slobodno...

Poslednja izmena:
Ja sam bio u Istri i zaista nisam imao baš nikakvih problema, čak sam imao lepih trenutaka s lokalnim stanovništvom. Dobio sam i popuste na tezgi.:lol:

I ja sam cuo da su u Istri ok ljudi. Drugi mentalitet valjda, hebem li ga sta li je. U svakom slucaju i ja bih otisao u Istru. Mozda sledece godine:D

Žan Ojdanić.

Уколико је то онај стари "Жан", желео бих да га поздравим...............неколико пута смо се поштено млатили на навијачкој основи крајем осамдесетих у Сплиту.......
То су била добра времена.........
Поздрав за Жана и волео бих да се поново сретнемо.

Back