Tako lijepa, a tako blizu....

Ja mislim da ti nisi toliko glup da werujesx u taj clanak.. I da nisi toliko glup da nisi izwalio samo nachin na koji je pisan, i nachin kako se jeremic cak optuzuje.. A tek onaj zadnji boldowani deo..
Mada ko zna... ima swakakwih

Vidi Anitice, ja imam kontakata sa srpskim turistima, živim ljudima, koji pričaju isto takve priče ko i ovaj novinar.
Zato sam je i postovao! :D

Imaš link do cijelog članka. Ispod naslova piše ime i prezime čovjeka koji je pisao. ;)

Komentari sa sajta...

Pročitavši tekst o impresijama sa letovanja O’ Stošića, svako normalan bi morao da se zapita koliko mržnje prema sopstvenom narodu mora imati neko da bi ovako mislio, a koliko je još potrebno mrzeti sopstvenu genetiku da bi to i napisao?
Naslovom se autor obraća g. Jermiću, ministru IP R. Srbije. Apostrofirajući svoje letovanje u R. Hrvatskoj. Ako nemam Lapsus memoriae, nisam primetio da je g. Jeremić ikoga odvraćao od letovanja u HR. Ono što mnogima, a verovatno i autoru, što ministar Jeremić (po autoru-patološki slučaj, diletant, perverzni nacionalista, mlađani mrzitelj HR, frustriran, masturbator, fanatik itd.) ima definisan stav prema HR, koju inače poštuje, ali traži da i oni njega poštuju. Samo to insirtiranje na reciprocitetu poštovanja, je izgleda dovoljno da bude predmetom ovakvog odnosa. Njegov jedini «greh» je što je odbio da učestvuje na jednom skupu, na kome su hrvati malko pobrkali protokolarne lončiće. Ovakav stav bi se moglo i razumeti od radikalnih političara i nekih građana R. Hrvatske, ali je teško razumljivo od g. Stošića.

U pokušaju da pojasni naslov g. Stošić navodi opažanje iz BGD, gde je video vozilo splitskih reg. tablica s zastavicom Srbije na retrovizoru. Na sopstveno pitanje-zašto? On srbofobično i odgovara, da u Beogradu ima na stotinu krmadi, koji bi uradili isto-izlupali kola na pravdi Boga. Bilo bi zanimljivo da nam je g. Stošić ponudio neki svež primer, poput onog pomenutog u tekstu autora, beogradskog advokata, što su mu u Dubrovniku polupali C4. Ako se pogledaju ovi redovi lako ćete uočiti krucijalnu reč «isto», to bi valjda značilo da se to tamo deslilo i/ili da se se dešava?

Još neuverljivije deluje teenage angdota autora. Istinitost je poljuljana činjenicom da je autor 1974. godište, pa ti obesni «mladići, njih četiri-pet, mlađi od mene», bi tako mogli biti, u najoptimističnije gledano, samo dečaci. Verujem da je ovaj događaj inspirisao grupu Monty Python, da snime onaj skeč sa «bandom beba». Jedva čekam Pythonovsku verziju anegdote autora sa «bandom baka»?
Bez potrebe da se analizira među napisano autor sam pruža odgovor na dilemu da ili ne letovanaja. On kaže «Tačno je da nije sigurno otići u Hrvatsku, ako ste Srbin». Pa ko onda laže Vi ili oni na bilbordima? G. Stošić je čak upotrebio istu argumentaciju, kao i njegov kritikovani g. Jergović. I zašto na kraju krajeva, nije sigurno, ako ste Srbin? Paradoksalno autor svestan mogućih posledica u ime međunacionalne ljubavi odlučuje da (pazite «bez ikakvog straha») ode na letovanje u lijepu njihovu.

Kako se to g. Stošiću nije pričinila mogućnost da vlasnik vozila sa splitskim tablicama voli Srbiju (možda je i sam Srbin?) ili da želi da baš ovde provede svoj godišnji odmor. Bez obzira što su mu mnogi savetovali da ne ide na rizičan put kod srbo-komunističke-četničke krmadi. Što se ne ukaza g. Stošiću njegov lik u dotičnom splićaninu? Možda je i on hteo da skine neku ciglu sa tog novoberlinskog zida? Možda i on sad ispija šljivovicu u Splitu, dok piše e-mail nekom svom prijatelju @bgd.rs. To nije palo na pamet g. Stošiću.
Pa dok, je ovakvih putnika-namernika bitiće još zidova i viza!
O’ Stošiću, O’ Stošiću!

Meni je dirljivo kada se ljudi tješe tvrdnjom da se radi o "sporadičnim" slučajevima, "neodgovornim pojedincima", razbijački nastrojenim mladićima, "marginalnim skupinama" koje ne mogu ni na što utjecati itd.

Zaboravljuju ljudi da su te iste "marginalne skupine" i "neodgovorni pojedinci" postavljali balvane na ličkim cestama još 1991.Da je većina pokolja u početku rata bila "sporadični incident" koji su napravili "neodgovorni pojedinci" udruženi u "marginalne skupine" itd.

Jedina istinska marginalna skupina su normalni ljudi, ljevičari i nenacionalisti.Marginalna jer je malobrojna i jer nema ama baš nikakvog utjecaja na bilo koji oblik života u ovim državama.Uostalom, što vrijedi saznanje da se radi o neodgovornim pojedincima, kada ti je auto slupan?Što vrijedi prijateljstvo s njihovim sunarodncima, kada dobiješ batine?

Ljudi, ne potcjenjujte to lupanje auta i slične stvari.To čovjeku zna itekako zagorčati život.Radi se o opasnim likovima čije se djelovanje osjeti, a koji su šutnjom podržani od strane većine stanovnika i od strane svih utjecajnih institucija.

Srbima treba uvesti sankcije i nikako im ne dozvoliti prijem u evropsku uniju sve dok ne pocnu svi Srbi da organizovano provode ljetne godisnje odmore u Hrvatskoj. Ako i dobiju batine od Hrvata, pa zasluzili su ih zbog svog nebrojeno puta iskazanog fasizma, a odbijanje da ljetuju u Hrvatskoj je najnoviji primjer srpskog fasizma.

:whistling:

Samo što se na žalost pojedinaca, hiljade priča srpskih turista poklapa u dlaku sa ovom pričom, a to mnogi od vas ne mogu podnijeti! :per::per:

Ма супер :super::super::super::super:

нека си ти нама жив и здрав ....

Само ти пиши ако те то чини сретним ...
[SUB]а кад се пробудиш, нога у ноши ... влажни снови ... мокар чаршав ...[/SUB]

Jeremiću, letovao sam u Hrvatskoj!​

thumbnail.php

Nedavno sam u centru Beograda primetio vozilo splitske registracije s zastavicom Srbije na retrovizoru. Zašto je taj Splićanin stavio omraženu mu zastavicu, pod uslovom da je zaista Splićanin? Pa zato što i u Beogradu ima isto tako na stotine tih krmadi koji bi uradili isto – izlupali bi mu kola na pravdi boga.

Pre dvadeset i kusur godina, dok sam bio još golobrad i zelen, šetao sam po kraju u kojem sam živeo. Bila je već noć, recimo oko deset sati uveče, i ka meni su se kretali mladići, njih četiri-pet, mlađi od mene, ali već tada se naslućivalo da će od njih postati ološ ovog grada. Nisam voleo da budem u njihovoj blizini, ali, eto, susret u tom trenutku nisam mogao izbeći. Jedan od njih me je upitao kako glasi zagrebačka registracija. “ZG”, odgovorio sam mu. “U ***** materinu, sjebali smo neka kola na ‘ZA’!”. Nesrećni Zaječarac bio je te večeri kolateralna šteta srpskog nacionalističkog ludila koje će samo nekoliko godina kasnije rezultirati jednim od najvećih krvoprolića u 21. veku, iz kojeg će Srbija kao nacija u očima sveta izaći kao naslednica hitlerovske Nemačke, a srpski narod kao genocidno patrijarhalno pleme s oboda Evrope.

Poslednjih nedelja sa nekoliko nivoa slušam tezu o tome kako Srbi ne treba da putuju u Hrvatsku na letovanje. Tema oko odlaska na more u Hrvatsku aktuelizovana je pojavljivanjem bilborda po srpskim gradovima, u kojima zvanični Zagreb poziva turiste iz Srbije da dođu na letovanje. Neki su na te reklame reagovali s rezignacijom, neki ravnodušno, a nekima je bilo veoma drago da se stvari mrdaju s mrtve tačke. Svako je, dakle, reagovao prema svojim aršinima. Ono što je simptomatično u čitavoj priči jeste kako su neki ljudi uspeli da se umreže u virtuelne koalicijske mreže kojima se nije svidela ideja odlaska Srba u Hrvatsku.

Na primer, ličnosti poput Vuka Jeremića, srpskog šefa diplomatije i Miljenka Jergovića, hrvatskog novinara i pisca. Što se mene tiče, odbacio sam oba argumenta, pogotovo što s Jeremićem odavno nemam čak ni približno sličan stav, dok bih s Jergovićevim mogao da polemišem. Sve u svemu, nijednog nisam poslušao.

Epilog odlaska jeste jedno potencijalno divno prijateljstvo s porodicom iz Zagreba i njihovom zlatnom dečicom, srdačan pozdrav s vlasnicima jednog kafea koji nas i bratski počastiše za kraj (hej, Srbe!), kao i poklonjena orahovica kao dokaz dobrih odnosa. Od nas dosta, nek sad malo Jeremić zasuče rukave.

http://www.e-novine.com/stav/28294-Jeremiu-letovao-sam-Hrvatskoj.html

Tako lijepa, a tako blizu..... :ok::ok::ok:

znamo sad bar kako je nash admin proveo na letovanju

Srbi, rado viđeni gosti u Hrvatskoj!?

Odgovor na pitanje da li biste ljetovali u Hrvatskoj potražili smo na ulicama Beograda:

„Pa ja možda sada i ne bih. Ranijih godina da, ali to ne znači da neko drugi od mojih ukućana ne bi, kao recimo moja kćerka, ona je sada trenutno na hrvatskom primorju, i tamo ide unazad već tri četiri godine sigurno. Tako da što se tiče članova porodice oni idu, a ja možda ne toliko iz nekih drugih razloga, prosto iz ekonomskih razloga, to je jedini i najveći razlog“. Drugi prolaznik kaže:

„Bih vrlo rado. Radio sam to i ranije, odnosno kad god mi je to posao dozvoljavao, normalno kad god sam bio u mogućnosti da se organizujem, vrlo rado“. Još jedan od upitanih:

„Da, zato što smo godinama ljetovali, a i sada bi ljetovali, da. Mi smo čak i rođački vezani za Hrvatsku, imali smo dugo godina kuću tamo i naravno da bi ljetovali ponovo“.

0,,1532444_1,00.jpg

Sigurnost, mržnja, visoke cene, batine, izbušene gume, automobil u moru, djelovi su ljetnjeg turističkog prtljaga. Bezbjednost turista je svakako na prvom mjestu opravdanja za izbjegavanje Hrvatske. O tome govore i visoki srpski političari. No, iz razgovora sa građanima Beograda teško je steći takav utisak:

„Putovao sam često, putujem zbog prirode posla vrlo često, nikada nisam imao problema te vrste, ni ranije a ni sada“, kaže jedan od njih. Drugi: „Pa dobro, to je realan strah, to nije ništa neuobičajeno, to će možda trajati sigurno još u neko dogledno vrijeme, i to je prosto prirodno. Ali, lična iskustva su u redu, što se tiče sigurnosti tu nema nekih problema“.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4487983,00.html

Tako lijepa, a tako blizu.... :ok::ok:

Jeremiću, letovao sam u Hrvatskoj!​

thumbnail.php

Nedavno sam u centru Beograda primetio vozilo splitske registracije s zastavicom Srbije na retrovizoru. Zašto je taj Splićanin stavio omraženu mu zastavicu, pod uslovom da je zaista Splićanin? Pa zato što i u Beogradu ima isto tako na stotine tih krmadi koji bi uradili isto – izlupali bi mu kola na pravdi boga.

Pre dvadeset i kusur godina, dok sam bio još golobrad i zelen, šetao sam po kraju u kojem sam živeo. Bila je već noć, recimo oko deset sati uveče, i ka meni su se kretali mladići, njih četiri-pet, mlađi od mene, ali već tada se naslućivalo da će od njih postati ološ ovog grada. Nisam voleo da budem u njihovoj blizini, ali, eto, susret u tom trenutku nisam mogao izbeći. Jedan od njih me je upitao kako glasi zagrebačka registracija. “ZG”, odgovorio sam mu. “U ***** materinu, sjebali smo neka kola na ‘ZA’!”. Nesrećni Zaječarac bio je te večeri kolateralna šteta srpskog nacionalističkog ludila koje će samo nekoliko godina kasnije rezultirati jednim od najvećih krvoprolića u 21. veku, iz kojeg će Srbija kao nacija u očima sveta izaći kao naslednica hitlerovske Nemačke, a srpski narod kao genocidno patrijarhalno pleme s oboda Evrope.

Poslednjih nedelja sa nekoliko nivoa slušam tezu o tome kako Srbi ne treba da putuju u Hrvatsku na letovanje. Tema oko odlaska na more u Hrvatsku aktuelizovana je pojavljivanjem bilborda po srpskim gradovima, u kojima zvanični Zagreb poziva turiste iz Srbije da dođu na letovanje. Neki su na te reklame reagovali s rezignacijom, neki ravnodušno, a nekima je bilo veoma drago da se stvari mrdaju s mrtve tačke. Svako je, dakle, reagovao prema svojim aršinima. Ono što je simptomatično u čitavoj priči jeste kako su neki ljudi uspeli da se umreže u virtuelne koalicijske mreže kojima se nije svidela ideja odlaska Srba u Hrvatsku.

Na primer, ličnosti poput Vuka Jeremića, srpskog šefa diplomatije i Miljenka Jergovića, hrvatskog novinara i pisca. Što se mene tiče, odbacio sam oba argumenta, pogotovo što s Jeremićem odavno nemam čak ni približno sličan stav, dok bih s Jergovićevim mogao da polemišem. Sve u svemu, nijednog nisam poslušao.

Epilog odlaska jeste jedno potencijalno divno prijateljstvo s porodicom iz Zagreba i njihovom zlatnom dečicom, srdačan pozdrav s vlasnicima jednog kafea koji nas i bratski počastiše za kraj (hej, Srbe!), kao i poklonjena orahovica kao dokaz dobrih odnosa. Od nas dosta, nek sad malo Jeremić zasuče rukave.

http://www.e-novine.com/stav/28294-Jeremiu-letovao-sam-Hrvatskoj.html

Tako lijepa, a tako blizu..... :ok::ok::ok:
laze baraba ,garant su ga zaklali bar tri puta dok je bio tamo ,nego je uzeo pare od Sorosa da obamnjuje posten svet :evil:

Srbi, rado viđeni gosti u Hrvatskoj!?

Odgovor na pitanje da li biste ljetovali u Hrvatskoj potražili smo na ulicama Beograda:

„Pa ja možda sada i ne bih. Ranijih godina da, ali to ne znači da neko drugi od mojih ukućana ne bi, kao recimo moja kćerka, ona je sada trenutno na hrvatskom primorju, i tamo ide unazad već tri četiri godine sigurno. Tako da što se tiče članova porodice oni idu, a ja možda ne toliko iz nekih drugih razloga, prosto iz ekonomskih razloga, to je jedini i najveći razlog“. Drugi prolaznik kaže:

„Bih vrlo rado. Radio sam to i ranije, odnosno kad god mi je to posao dozvoljavao, normalno kad god sam bio u mogućnosti da se organizujem, vrlo rado“. Još jedan od upitanih:

„Da, zato što smo godinama ljetovali, a i sada bi ljetovali, da. Mi smo čak i rođački vezani za Hrvatsku, imali smo dugo godina kuću tamo i naravno da bi ljetovali ponovo“.

0,,1532444_1,00.jpg

Sigurnost, mržnja, visoke cene, batine, izbušene gume, automobil u moru, djelovi su ljetnjeg turističkog prtljaga. Bezbjednost turista je svakako na prvom mjestu opravdanja za izbjegavanje Hrvatske. O tome govore i visoki srpski političari. No, iz razgovora sa građanima Beograda teško je steći takav utisak:

„Putovao sam često, putujem zbog prirode posla vrlo često, nikada nisam imao problema te vrste, ni ranije a ni sada“, kaže jedan od njih. Drugi: „Pa dobro, to je realan strah, to nije ništa neuobičajeno, to će možda trajati sigurno još u neko dogledno vrijeme, i to je prosto prirodno. Ali, lična iskustva su u redu, što se tiče sigurnosti tu nema nekih problema“.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4487983,00.html

Tako lijepa, a tako blizu.... :ok::ok:

Au Dojce Vele ,pa oni su jos vece ustase od Jure i Bobana
i oni sve lazu :cool:

E moj ljubo dzabe ti ovo kad vesti sa vashih sajtova govore drugachije...nikom ne branim da ide u Hrvatsku, al ga svakako smatram glupim.

Sigurnost, mržnja, visoke cene, batine, izbušene gume, automobil u moru, djelovi su ljetnjeg turističkog prtljaga. Bezbjednost turista je svakako na prvom mjestu opravdanja za izbjegavanje Hrvatske.

Vidish svako iole normalan ne bi otishao na odmor tamo gde bi se svakih 5 minuta osvrtao ili plashio.

Srpski Press: Karadžić uhićen dok se spremao na ljetovanje u Split

SRPSKI mediji su prije objave detalja o uhićenju Radovana Karadžića imaliu različite verzije o tome gdje je i kako je uhićen. Jedna od najbizarnijih je ta da je uhićen kad je krenuo na ljetovanje u Split.

Verziju o Splitu donosi "Press", koji ima poduži članak s neimenovanim izvorima iz Saveza za nacionalnu sigurnost. Karadžić je prije dva dana, tvrde Pressovi izvori, lociran u Beogradu, a uhićen kad je išao na ljetovanje u Split.

"Karadžić danas izgleda tako da se bez problema može prošetati Knez Mihajlovom (centralnom ulicom Beograda, op.a.), a da ga nitko ne prepozna", rekao je Pressov izvor.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/...-se-spremao-na-ljetovanje-u-split/395841.aspx

Čak je i on odlazio u Hrvatsku na ljetovanje! :hahaha::hahaha:

Srpski Press: Karadžić uhićen dok se spremao na ljetovanje u Split

SRPSKI mediji su prije objave detalja o uhićenju Radovana Karadžića imaliu različite verzije o tome gdje je i kako je uhićen. Jedna od najbizarnijih je ta da je uhićen kad je krenuo na ljetovanje u Split.

Verziju o Splitu donosi "Press", koji ima poduži članak s neimenovanim izvorima iz Saveza za nacionalnu sigurnost. Karadžić je prije dva dana, tvrde Pressovi izvori, lociran u Beogradu, a uhićen kad je išao na ljetovanje u Split.

"Karadžić danas izgleda tako da se bez problema može prošetati Knez Mihajlovom (centralnom ulicom Beograda, op.a.), a da ga nitko ne prepozna", rekao je Pressov izvor.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/...-se-spremao-na-ljetovanje-u-split/395841.aspx

Čak je i on odlazio u Hrvatsku na ljetovanje! :hahaha::hahaha:

Pa ja ti lepo kazem da je Mladic u Dubrovniku. :D

Back