hoces reci da je vajfert izazvao rat? ja ovde pricam konkretno o njemu.
navedi mi sve lose sto je on ucinio u svojoj zemlji.
konkretno, kratko i jasno, bez filozofije i bez uvijanja.
Milicice, moram da priznam da razmisljas prilicno naivno.
Poenta diskusije nije da je Mika Peric koji je mason automatski demon, zlocinac ili Drako
Poenta je da, globalno gledano, ti koji vladaju rade jako lose stvari gledano sa nivoa celog sveta, ili bar regiona i sl.
Tako da to sto ce 17 masona da napravi 6 skola, 5 crkava i 6 domova za decu biva potpuno ponisteno bombardovanjem istog tog grada, kada svi ti objekti + jos hiljade drugih bude unisteno. Jer sef sefa njihovih sefova zapoceo je rat tamo gde su prethodno oni imali zadatak da grade. A kada rat zavrsi, i ko zna koji ciljevi se pri tom ispune, oni ce opet imati zadatak da grade i pomazu.
Dakle, nisu svi masoni losi, i veci deo verovatno misli da radi dobru stvar, a verovatno je i radi. Dovoljno je da taj mason uradi jednu ili dve stvari koje su mu trazene, a koje same za sebe i ne moraju biti tako lose. Npr. izgradice skole, sirotista, dace gladnima i sl, a onda ce svojim uticajem "pogurati" neki zakon ili deo zakona ili nesto slicno, sto mu se sugerise u Lozi i obrazlozi kao jako dobro za zemlju i narod. On to izgura, a onda drugi masoni sa svojim zadacima dalje rade na primeni tog zakona, dok nas dobri mason nastavlja da cini dobra dela. Ne znajuci, utro je put recimo nekoj nevaljalstini.
Tako to funkcionise. Naravno, samo oni koji su visoko vide sta se stvarno radi kada milioni malih masoncica vredno guraju ono sto im je zadato. Oni imaju dosta zadataka, ali samo poneki je bitan za taj visi plan. Ali kada se kockice sklope dobijamo svetske i regionalne ratove, ekonomske krize, revolucije, ozakonjivanje ovoga i onoga i sl.
Dakle, najveci deo clanova masonerije kao ljudi mozda i nisu losi, ali organizacija u celini, buduci da nema sumnje da vladaju svetom, radi jako lose stvari kada se pogleda sa nivoa celog sveta.
Sto bi rekao Njegos: "...tragovi im smrde necovjestvom"
Meni licno smeta sto su tajni, a i malo mi je sumnjivo izvodjenje religijskih rituala u takvom tipu organizacije (svetovnom i materijalno orijentisanom). Ako si dobrocinitelj zasto se skrivas, a ako prepustas clanovima slobodu izbora religije cemu neki dodatni rituali?
BTW, slika Vajferta je koliko vidim bas ta na kojoj je slikan kao mason, ne neka druga fotografija. Drugim recima, u skladu sa oznacavanjem masonerije, neko je time porucio (svima nama a i sire) da je Vajfert zasluzio u ovoj zemlji da dobije priznanje bas kao mason, ne kao dobrocinitelj ili slicno. Nista nije slucajno, pa ni slika koja je uzeta za tu novcanicu. Pri ovome ne mislim da on zasluje ili ne zasluzuje to priznanje, vec isticem cinjenicu da je afirmisan na novcanici bas kao mason.
Think about it.