Tajni simboli na američkim novčanicama

• Začetnik teme Začetnik teme Nikko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zar je moguce da se i ova diskusija svela na licne rasprave o tome ko je bolji, ko je ovakav ko je onakav??? Ja sam se pomucio izneti ovde validne podatke ali ocigledno je da ovde ni jedna tema nikog ne zanima vec svi gledaju samo ko ce da ispadne duhovitiji ili bezobrazniji. Stalno se traze neki dokazi ovde i onda kada se iznesu to nikog ne zanima.

ma neozbiljni ljudi da su se masili bar malo na mene...

sta da radimo ?

Brate citaj knjige i slobodno misli. To je jedini siguran put do slobodnog uma. ;););)

stvarno imam osecaj da nas nesvesno ili svesno zaglupljuju sistemom, zato treba biti nezavisan. Ali pazite da vas na foru nezavisnosti od sistema ne uhvate u neki drugi sistem jer je to uglavnom slucaj, prodaju vam pricu recimo o ateizmu i onda pocnete da se skupljate na okupljanjima "slobodnog misljenja" itd sve cesce i vise i onda shvatis da si opet u religiji recimo...

Znaci drzite se sebe i ne ujedinjujte se ni sa kim ako zelite da budete sigurni, trust no1 ni meni :lol:

Meni je interesantnije to sto neko stavlja tajne simbole na nesto sto svi mogu da vide i tumace.

Ja mislim da je odgovor na to pitanje bar jednim delom jasan. Masoni su uveli neke od tajnih poruka s ciljem da:
1. obeleze ono sto je njihovo - npr mason zna da je znak masona sestar i piramida sa okom i sta ja znam sta vec, i da se oni postavljaju uvek recimo gore desno ukoliko su masoni umesani u dati objekat. Tako mason pri ulasku u neku kucu ili zgradu moze da zna da dolazi kod brata masona a da niko nista ne progovori. Naravno, laik nema pojma o svemu tome i videce samo neke ukrase na zgradi koji mu nista ne znace.
2. se prepoznaju - npr ti tajni pozdravi, koji odmah govore masonu da li pred sobom ima masona ili ne. I onda pretpostavljam deluju uskladjeno, sta god da je cilj susreta. Opet, oni koji nisu masoni o tome nemaju pojma da se pred njima vrsi identifikacija, sve i da vide te pozdrave ili sta vec (tu su verovatno i znackice, maramice postavljene na odredjeni nacin u reveru i sl; koliko se secam i gilipteri iz SPS-a i JUL-a su imali bele carape kao znak raspoznavanja)
3. ne pada mi na pamet jos nesto, ali verujem da ima jos razloga zasto to rade

Tako da znak na dolaru govori "ovo je nase igraliste", ona piramida u Knez Mihajlovoj u najmanju ruku govori "ovo (Knez) je nase", mozda cak i "ovaj grad je sada nas"... Ja mislim da tako treba tumaciti ta obelezja. A to sto se vise ni ne kriju...

Ono sto sam ja shvatio do sada o vladarima svetom je da uvek imaju bar nekoliko ciljeva, tj da je planiranje njihova najjaca strana. Zato kad se obruse na nekog ili nesto (drzavu) tesko njoj. I naravno, vecinu obicnih ljudi bas briga, brinu ih plate i sl, a ne shvataju da im zivot potpuno diktiraju ti isti koji ih, eto, ne interesuju. A onda je lako srediti onih par neposlusnih.

Dakle taj znak na dolaru govori da su Ameri blago receno nagraisali. A za nas ostale - videcemo...

Poslednja izmena:
1. obeleze ono sto je njihovo - npr mason zna da je znak masona sestar i piramida sa okom i sta ja znam sta vec, i da se oni postavljaju uvek recimo gore desno ukoliko su masoni umesani u dati objekat.

Jes vala.
To je princip tajnosti.
"Daj da stavimo pecate na sve, da se zna. A ako neko pita, mi cemo da kazemo 'Nismo' ".

Tako mason pri ulasku u neku kucu ili zgradu moze da zna da dolazi kod brata masona a da niko nista ne progovori. Naravno, laik nema pojma o svemu tome i videce samo neke ukrase na zgradi koji mu nista ne znace.

Svi osim mudrih i visprenih forumasa koju su upuceni u sve zavere.
HA!
Dzabe im gore desno....

koliko se secam i gilipteri iz SPS-a i JUL-a su imali bele carape kao znak raspoznavanja)

Znao sam!
Soferi GSP su svi do reda masoni!!!

Dakle taj znak na dolaru govori da su Ameri blago receno nagraisali. A za nas ostale - videcemo...

A ono P2, i ono oko na nasim novcanicama?
Ocigledno se radi o zaveri sofera.

Ja mislim da je odgovor na to pitanje bar jednim delom jasan. Masoni su uveli neke od tajnih poruka s ciljem da:
1. obeleze ono sto je njihovo - npr mason zna da je znak masona sestar i piramida sa okom i sta ja znam sta vec, i da se oni postavljaju uvek recimo gore desno ukoliko su masoni umesani u dati objekat. Tako mason pri ulasku u neku kucu ili zgradu moze da zna da dolazi kod brata masona a da niko nista ne progovori. Naravno, laik nema pojma o svemu tome i videce samo neke ukrase na zgradi koji mu nista ne znace.
2. se prepoznaju - npr ti tajni pozdravi, koji odmah govore masonu da li pred sobom ima masona ili ne. I onda pretpostavljam deluju uskladjeno, sta god da je cilj susreta. Opet, oni koji nisu masoni o tome nemaju pojma da se pred njima vrsi identifikacija, sve i da vide te pozdrave ili sta vec (tu su verovatno i znackice, maramice postavljene na odredjeni nacin u reveru i sl; koliko se secam i gilipteri iz SPS-a i JUL-a su imali bele carape kao znak raspoznavanja)
3. ne pada mi na pamet jos nesto, ali verujem da ima jos razloga zasto to rade

Tako da znak na dolaru govori "ovo je nase igraliste", ona piramida u Knez Mihajlovoj u najmanju ruku govori "ovo (Knez) je nase", mozda cak i "ovaj grad je sada nas"... Ja mislim da tako treba tumaciti ta obelezja. A to sto se vise ni ne kriju...

Ono sto sam ja shvatio do sada o vladarima svetom je da uvek imaju bar nekoliko ciljeva, tj da je planiranje njihova najjaca strana. Zato kad se obruse na nekog ili nesto (drzavu) tesko njoj. I naravno, vecinu obicnih ljudi bas briga, brinu ih plate i sl, a ne shvataju da im zivot potpuno diktiraju ti isti koji ih, eto, ne interesuju. A onda je lako srediti onih par neposlusnih.

Odlican post. Znaci i simboli sluze da se braca prepoznaju izmedju sebe a takodje i da prepoznaju osvojenu teritoriju. Cilj im je vladavina svetom i postavljanje mesije... sve to se vise i ne krije...
Ko nije, neka procita ovu vest iz Blica i pogleda face koje upravljaju nasim zivotima i govore nam sta je istina a sta ne.

http://www.blic.rs/svet.php?id=92885

Meni je najinteresantniji tkz. "racionalizam" i naucni pogled na svet koji su utuvuli ljudima u glavu od ranog detinjstva .
Tako da su danas filozofiju i umetnost zamenile naivno banalne teorije naucnika koji trube o sustini sveta i zivota misleci da je ptica na grani isto sto i ptica na laboratorskom stolu , secirana "in vivo".

Ipak pustimo to. Masonski simboli na novcanicama Amerike znace . Ova drzava je nasa. Braco, u ovoj drzavi mozete se osecati kao kod svoje kuce.

Kladim se da takvi znakovi odavno postoje na nasim novcanicama ili nekim drugim simbolima drzave.

Odlican post. Znaci i simboli sluze da se braca prepoznaju izmedju sebe a takodje i da prepoznaju osvojenu teritoriju. Cilj im je vladavina svetom i postavljanje mesije... sve to se vise i ne krije...
Ko nije, neka procita ovu vest iz Blica i pogleda face koje upravljaju nasim zivotima i govore nam sta je istina a sta ne.

http://www.blic.rs/svet.php?id=92885

Meni je najinteresantniji tkz. "racionalizam" i naucni pogled na svet koji su utuvuli ljudima u glavu od ranog detinjstva .
Tako da su danas filozofiju i umetnost zamenile naivno banalne teorije naucnika koji trube o sustini sveta i zivota misleci da je ptica na grani isto sto i ptica na laboratorskom stolu , secirana "in vivo".

Ipak pustimo to. Masonski simboli na novcanicama Amerike znace . Ova drzava je nasa. Braco, u ovoj drzavi mozete se osecati kao kod svoje kuce.

Kladim se da takvi znakovi odavno postoje na nasim novcanicama ili nekim drugim simbolima drzave.

a koje su to osvojene teritorije? mason ulozi kintu, napravi neki objekat (vilu, fontanu bla bla) i tebi je to "osvojena teritorija"?

a koje su to osvojene teritorije? mason ulozi kintu, napravi neki objekat (vilu, fontanu bla bla) i tebi je to "osvojena teritorija"?

Ne. Mason ulozi kintu i osvoji celu drzavu. Vladu, predesednistvo, sudstvo sve ono sto drzavu i predstavlja.
Drzava koja je tako osvojena mora dobiti znak bas poput onih zgrada. A sta je veci simbol drzave nego novac, tako da su stavili svoje znakove pravo na njega. A kao sto rekoh, verujem da ih ima i svuda oko nas narocito u simbolima malih i slabih drzava koje su prve .."pale".

Ne. Mason ulozi kintu i osvoji celu drzavu. Vladu, predesednistvo, sudstvo sve ono sto drzavu i predstavlja.
Drzava koja je tako osvojena mora dobiti znak bas poput onih zgrada. A sta je veci simbol drzave nego novac, tako da su stavili svoje znakove pravo na njega. A kao sto rekoh, verujem da ih ima i svuda oko nas narocito u simbolima malih i slabih drzava koje su prve .."pale".

dobro, posto smo bar jedno 18 mil puta ustanovili sva njihova obelezja, a volimo reci da je nasa drzava "osvojena" reci mi koja masonska obelezja mozes naci na nasim novcanicama.
i potrudi se da ne spominjes vise vajferta, njega smo vec apsolvirali ;)

Ma koliko se zezali ova tema nije nimalo bezazlena. Posto se Masoni skoro vise i ne kriju nije ih tesko primetiti i povezati stvari.

Ipak ja o tome nisam potkovan poput Rojala , Parkerisa i islicnih, jer sam od te litarature citao samo Protokole SIonskih mudraca. Ipak ono sto vidim oko sebe, i sto cak i citam u vestima ozbiljnih novina pod rubrikom "Svet"( videti onaj link u mojoj zadnjoj poruci.),.cini da se dobro zamislim pa cak i da izgubim smisao za humor (koga uzgred ja bas i nemam :) ) na ovoj temi.

A sto se tice novca i drugih obelezja nase drzave, nisam bas obracao paznju na to , zato je i Bloserov post izuzetan i vredan "bone" koju sam mu dao

A koji su to znakovi, moze biti domaci zadatak za onog ko ima vremena i volje da ih trazi. Iako onaj Vajfert je vise nego dokaz toga.

Poslednja izmena:
Ma koliko se zezali ova tema nije nimalo bezazlena. Posto se Masoni skoro vise i ne kriju nije ih tesko primetiti i povezati stvari.

Ipak ja o tome nisam potkovan poput Rojala , Parkerisa i islicnih, jer sam od te litarature citao samo Protokole SIonskih mudraca. Ipak ono sto vidim oko sebe, i sto cak i citam u vestima ozbiljnih novina pod rubrikom "Svet"( videti onaj link u mojoj zadnjoj poruci.),.cini da se dobro zamislim pa cak i da izgubim smisao za humor (koga uzgred ja bas i nemam :) ) na ovoj temi.

volela bih da mi objasnis ko su ovi "slonski mudraci".
elem, lepo je sto priznajes da se ne razumes, samo mi nije jasno zasto toliko tvrdis da postoji nesto u sta se ne razumes.

volela bih da mi objasnis ko su ovi "slonski mudraci".
elem, lepo je sto priznajes da se ne razumes, samo mi nije jasno zasto toliko tvrdis da postoji nesto u sta se ne razumes.

Sionski mudraci. Ne Slonski...

A tvrdim na osnovu onog sto ti vec rekoh. Na osnovu cinjenice da se Masoni skoro ni ne kriju i da su njihova obelezja svuda oko nas i da ih ima cak i u vestima sa sve imenima , ruznim facama itd.
A ako cemo ici tom logikom, ni ti nemas znanje kojim bi ovo osporavala a ni potvrdjivala . A da imas ne bi bila ovde vec na temi politika.
A opet Masoni skoro da i nisu tajna tako da njima i jeste mesto na forumu politika...a zasto se te teme prebacuju ovde to je vec "misterija".

kad si se vec dohvatio vajferta.
Tokom 1893. godine Đorđe Vajfert je osnovao je fond kralj Stevan Dečanski, dobrotvornu organizaciju koja se brinula za gluvonemu decu i omogućavala im školovanje i uključivanje u redovan normalan život. Đorđe Vajfert je ne samo osnovao ovaj fond već je bio i glavni finansijer i kao takav je nosio titulu počasnog predsednika.

Tokom Prvog balkanskog rata, 1912. godine Vajfert je platio za 60.000 vekni hleba koje su bile davane najsiromašnijim familijama u Beogradu.

Za vreme Prvog svetskog rata Srbija je bila okupirana od strane Nemaca a Đorđe Vajfert je te ratne godine proveo na jugu Francuske odakle je prema situaciji i mogućnostima slao pomoć Srbiji. Posle rata Vajfert se vratio u Beograd da pomogne u ponovnoj izgradnji porušenog grada.

Tokom 1929. godine zajedno sa Edinburškim odborom škotskih žena i Londonskim odborom škotskih žena osniva Bolnicu za ženu i dete u Beogradu[9]. Vajfert je takođe poklonio zemljište za izgradnju kluba Beogradsko žensko društvo[10]. Pored ostalih dobrotvornih aktivnosti vredno je takođe još pomenuti donaciju koju je Vajfert dao za izgradnju Srpske akademije nauke i umetnosti.

9. septembra 1923. je poklonio svoju zbirku u kojoj je sjedinjena zbirka njegovog oca i brata, Beogradskom univerzitetu. Vatrogasnoj instituciji je poklonio osobitu pažnju i od 1921. on je predsednik Banatskog vatrogasnog udruženja. On je uživao i uživa nepodeljeno poštovanje njegovih zemaljskih gospodara koji su ga odlikovali svojim najvrednijim ordenima. Inače je dobio mnogo odlikovanja, tako je on između ostalih počasni predsednik pančevačke Pučke banke i vršačkog vatrogasnog udruženja. U Pančevu podseća na njega Anina crkva, koju je 1922/23. o svom trošku dao sazidati, kao i portalna zgrada na pančevačkom katoličkom groblju koju je 1924. dao sagraditi. Umro je 1937. godine, a nasledio ga je sestrić Ferdinand Gramberg.
Od 1890. on je guverner Narodne banke Srbije, te stekao velikih zasluga u održanju vrednosti dinara i olakšanju kreditnih poslova u Srbiji. Guverner je bio u periodu 1890-1902 i 1912-1926, ukupno 26 godina. Izveo je i pretvaranje narodne banke i emisionu ustanovu Kraljevine SHS, kao i zamenu kruna u dinare.

podvuci mi sta je on to lose uradio za svoju zemlju. i po cemu nije zasluzio da se nadje na novcanicama?

kad si se vec dohvatio vajferta.

podvuci mi sta je on to lose uradio za svoju zemlju. i po cemu nije zasluzio da se nadje na novcanicama?

Po tome sto je bio mason 13 stepena ili vodeci Mason zaduzen za Srbiju. a to sto je izgradio par pivara jeste uzgredna posledica toga sto je bio. Zasto moj cukundeda nije izgradio pivaru nego je poginuo u prvom svetskom ratu? Zato jer nije bio mason. Mislis da je imao neke sanse. Da se do takvog bogastva dolazi radom? Nemoj mi reci da si toliko naivna?

Back