Tajland

DSC03924.jpg

DSC03925.jpg

DSC03934.jpg

DSC03936.jpg

Prilozi

• DSC03926.jpg
    DSC03926.jpg
    45 KB · Pregleda: 12
@Fortest hvala na detaljnom odgovoru i naravno brzom. :)
E sad ako bi bio voljan da mi pomognes oko skracenica sta su BTS i MRT :) Sto se tice ambicija voleo bih za prvi put da budem negde blize centru , kako bih za 3 dana uspeo sto vise da obidjem a da ne gubim vreme na snalazenje ,ako me razumes. :) Neki soi koji je povezan metroom npr a da nije 20 minuta u pitanju tj da nije neka periferija. Za Patong beach sam od prilike tako nesto i rezervisao na sredini one velike gradske plaze. Kazi mi okvirno koliko su izleti za druga ostrava (posto sam iz tvog teksta prpcotao za Phi Phi da je 40 evra ako se ne varam). Izvini sad na gomili pitanja :)

To su ti sistemi nadzemne (bts) i podzemne(mrt) železnice. Bilo gde da si ništa ti neće biti daleko. Klasičan centar u našem poimanju centra ne postoji,ogroman je grad.

Preporuka je Sukhumvit i to između Nana i Asok stanice,jer tu su ti i noćni i obični klubovi,pub-ovi i tržni centri i sve ti je lako dostupno putem oba sistema jer se mrt i bts spajaju na Asok stanici. To su soi od 3-19 sa neparne odnosno 2-14 sa parne strane. Naravno bilo koji drigi soi dolkle god je blizu železnica ili Silom ili Satorn nisu ništa lošiji naročito ako bi mirniji boravak.

Ako ti je stari grad cilj i jeftiniji hoteli onda čuveni "bekpekerski raj" Khao San Road ali je logistika onda isključivo putem reke,gradskih buseva i taxi-ja.Dakle lošija.

Izleti sa Patong Beach-a su oko 40-50 evra na Phi-Phi i Ao Nang i opisao sam kako to izgleda. Imaš i varijantu sa trajektom do Phi Phi iz Phuket-a (grada) ako hoćeš jeftiniju ali sa više cimanja varijantu(3 sata),mada ja bih sada kada sam video šta kako radije to izabrao nego da me posle 30 minuta neko juri po plaži da krenem dalje. Ipak za prvi put bplje ipak idi na izlet gliserom,čisto da vidiš šta i kako.

Poslednja izmena:
Ako na onoj raskrsnici gde se skreće levo za hram skrenete desno idete ka viewpoint odnosno mestu odakle puca najbolji pogled na Pataju. Tu je i spomenik nekom njihovom admiralu.

DSC_0741.jpg
DSC03964a.jpg

DSC_0740_zpsd571ndni-1.jpg

DSC03959a_zpsibbnhik4-1.jpg

Prilozi

• DSC03959a.jpg
    DSC03959a.jpg
    34,5 KB · Pregleda: 11
Severno, bahtbusom do Naklue negde u visini soi 12 na naklua road a onda moto taxijem za 100 thb-a, na samom kraju Naklua plaže nalazi se Sanctuary of Truth, predivna građevina od drveta sa sjajnim rezbarijama. Ulaz je 500 thb-a. Slike su sa neta,jer neiskusno nisam obratio pažnju na bateriju. Drugi put jer vredi ići ponovo a i nisam ulazio.

20150210133251Ik6jpEMq-1140x641_c.jpg

maxresdefault.jpg

359494b572f73846e0f495989173feac.jpg

Od stvari koje nisam video a želeo sam su pre svega Nong Nooch Tropical Garden u Jomtienu,zatim Underwater World i Art in Paradise Pattaya 3d muzej.

Plaža-Koh Larn

Kao što sam već rekao i demonstrirao slikama gradska plaža je prilično loša. Malo bolja situacija po priči je u Jomtien plaži ali po onome što sam video na slikama i yt ne drastično. Srećom postoji alternativa jako lako dostupna.

Koh Larn ili Koralno Ostrvo.

Mnogo agencija u samoj Pataji prodaje neke aranžmane za ovo ostrvo po nekim suludim cenama od 900+ THb-a,ručak,vodič.... Za ovo apsolutno nema potrebe osima ako baš ne želite da idete gliserom.

Trajekt sa Hali Bali Pier-a košta 30 THB-a !

DSC_0698.jpg

Pier

nastaviće se...

Poslednja izmena:
Pier se nalazi na samom kraju Walking Street u kojoj je ujutru i pre podne dozvoljen saobraćaj tako da će te bez problema Bahtbusom doći do njega. Trajekti polaze na sat vremena sa tim što postoje dve destinacije na Koh Larn-u: glavni pier Naban i Tawaen Beach. Tawaen beach je najveća plaža kojih ima 6 na ostrvu i kao što se može pretpostaviti zbog direktnog trajekta ubedljivo je najpopunjenija. Moj izbor je bio Tien plaža jer je malo manje urbanizovana. Ostale plaže pronađite na netu i slobodno istražujte, pošto su ove dve nekako najupečatljivije.
DSC_0625.jpg

trajekt

DSC_0688.jpg

ja na trajektu :)

DSC_0630.jpg

pogled na Pataju sa mora

DSC_0635.jpg

Naban Pier na ostrvu

Vožnja traje nešto preko pola sata i kada se stigne na Koh Larn imate da izaberete da li će te do plaža moto taxijem, bahtbusom oko 30 thb-a do Tien plaže, ili možda iznajmite skuter za nekih 150-200 thb-a i vozite se po ostrvu. Moto taxi je na samom pier-u, so bahtbusa se dolazi tako što se skrene levo na izlasku sa pier-a i onda ide pravo do hrama a bbusevi su pored,a iznajmljivanje je svuda usput.
Vožnja bbusom do Tien plaže traje oko 15-ak minuta.

Prilozi

• DSC_0689.jpg
    DSC_0689.jpg
    35,9 KB · Pregleda: 13
Svaka cast na putopisu sa Tajlanda!
Treba da putujem na Tajland 24.12., Puket i Bangkok. S obzirom da si se skoro vratio kakvi su ti utisci po pitanju sigurnosti turista?
Da li mogu ocekivati guzve u periodu 24.12 i prve nedelje januara na Puketu i kakva je situacija sa festivalima i nocnim zivotom imajuci u vidu da su u zalosti zbog smrti kralja

Svaka cast na putopisu sa Tajlanda!
Treba da putujem na Tajland 24.12., Puket i Bangkok. S obzirom da si se skoro vratio kakvi su ti utisci po pitanju sigurnosti turista?
Da li mogu ocekivati guzve u periodu 24.12 i prve nedelje januara na Puketu i kakva je situacija sa festivalima i nocnim zivotom imajuci u vidu da su u zalosti zbog smrti kralja

Sigurnost je sasvim dobra uz osnovne mere predostrožnosti.
(Dakle ne flešujte novac svuda,standardne mere protiv džeparoša,ne idite sa nekim likovima u uličice koji vam nude ping pong šou,izlet na neko ostrvo,jeftino novo odelo ili šta već nude na onim kartonima sa kojim istrčavaju ispred vas,koristite google maps,informišite se kad krenete negde na internetu da li ima nekih opasnosti...)
Da, to je sam špic sezone kada su Božićni praznici u svim zapadnim zemljama,uz već evidentnu zimsku invaziju ruskih turista na Tajland kojima takođe kreću novogodišnji i Božićni praznici početkom januara ,treba da očekujete gužve.
Žalost je zvanično prošla 14 novembra i od tada svi klubovi,barovi,diskoteke i pub-ovi normalno rade. Osim slika na oltarima pokojnog kralja i umrlica na svakom koraku i crnine ili crnih traka koju nose državni službenici i tv programa koji vrte detalje iz života...na strane turiste to nema nikakav uticaj.

Poslednja izmena:
Najlepši su im parkovi, plaže i stari hramovi (poput ovog Hrama Istine, na slici gore) :zaljubljena:... Novija arhitektura tradicionalnog tipa ima previše zlata za moj ukus... Uopšte, njihova sklonost ka šljaštećoj kičerici mi je bila malo zamorna za oči. Zanimljivo je to kod njih i Arapa; ajd, Arape da razumeš, to je neka kompenzacija za monohromnost pustinje, al Tajlanđani nemaju taj problem... a opet vole to "šareno, budali drago"... Nego, jesi li video još koji stari hram?
A jesu li sve plaže peščane u Pataji?

Poslednja izmena:
Najlepši su im parkovi, plaže i stari hramovi (poput ovog Hrama Istine, na slici gore) :zaljubljena:... Novija arhitektura tradicionalnog tipa ima previše zlata za moj ukus... Uopšte, njihova sklonost ka šljaštećoj kičerici mi je bila malo zamorna za oči. Zanimljivo je to kod njih i Arapa; ajd, Arape da razumeš, to je neka kompenzacija za monohromnost pustinje, al Tajlanđani nemaju taj problem... a opet vole to "šareno, budali drago"... Nego, jesi li video još koji stari hram?
A jesu li sve plaže peščane u Pataji?

Zlatno crveno je svuda kada su njihovi hramovi u pitanju. Zašto ne znam,pretpostavljam da imaju neki razlog,propis ili šta već :lol: Nisam,iskreno trebalo bi zaći u džunglu jednom za to...ali nekako plaža i izležavanje na istoj kod mene prevagnu.

Koliko znam jesu sve peščane.

E sad malo 18+ deo...:lol:

Sve ovo do sada napisano stoji, ima u Pataji svašta da se vidi i radi ali ovaj grad je "izrastao" zahvaljujući zabavi za odrasle. I to se vidi na svakom koraku,bez pardona nimalo uvijeno...ovo je grad sex-a, ko nije spreman na tu atmosferu..može...ne... treba apsolutno da je zaobiđe. Za mušku osobu naročito ako je solo, ovaj grad verovatno može biti ostvarenje snova...gomile devojaka koje vas hvataju za ruku i mazno zovu ,milion komplimenata koje dobijete dok prolazite samo jednom ulicom,a takva je skoro svaka u Central Pattaya. I u svakoj ulici ima desetine barova sa po desetak devojaka unutra i salona za masažu sa isto toliko a većina naročito u ovom delu grada ima specijalan meni pored thai,oil ili masaže stopala koji dobijete tek unutra...pa vi izračunajte koliko je devojaka na raspolaganju svakom zainteresovanom turisti...a govorim o običnim ulicama...Soi 6,Soi Honey,Action street,Lk Metro, Soi Diamond...i naravno Walking Street...sva ova "mistična" imena su ustvari popularni nazivi onih manje običnih ulica...a njih ne manjka kao što možete naslutiti. Sve u svemu bio sam u Bangkoku u Nana Plazi i Soi Cowboy-u i Bangli u Patongu na Phuketu...ali ništa me nije moglo pripremiti za Pataju i ovo što sam ovde zatekao. To se mora doživeti,ne vredi opisivanje.

Ali čisto malo da uđemo na tu teritoriju

DSC_0309.jpg

Ulaz u čuvenu Walking Street

nastaviće se...

Poslednja izmena:
Walking Street je odavno glavna turistička atrakcija tako da skoro u svakom trenutku od nekih 19-20h kada se saobraćaj zatvori imate gomilu turista i veliku gužvu,ulica je naravmo živa do ranih jutarnjih sati. Već sam rekao da sam prisustvovao scenu dolaska kineskih turista i opisao istu i to je manje više stalna pojava. 90% ljudi čini mi se više interesuje da napravi selfie nego da istražuje unutrašnjost klubova i diskoteka :lol: . Ono zbog čega je ulica postala čuvena je i dalje tu,kada jednom uđete u klubove. Ulica se sastoji od velikog broja go-go klubova,barova,diskoteka i restorana. Osim onih namenjenih zabavi za odrasle ima i dobrih "čistih" klubova sa živom svirkom("hot tuna" bar bih preporučio jer imaju lokalne thai metal i hard rock bendove koji stvarno dobro rade cover-e najvećih hitova), u kojima ako imate sreće da nađete mesto možete malo odmoriti od konstatnih...pa recimo poziva na blud ;) . Takođe ako ste u tom fazonu eventualno imate veći broj ruskih karaoke klubova i restorana u gornjem delu ulice,gde se oni separatišu i puštaju neke svoje pop hitiće. I par indijskih ako ste baš mazohisti :lol:

DSC_0312.jpg

DSC_0584.jpg

DSC_0593.jpg

DSC_0594.jpg

nastaviće se....

Go-Go klubovi-malo bliži uvid koga interesuje

U ovoj ulici kažu da ima 80 go-go klubova,ja iskreno nisam brojao pa ću im verovati na reč. Dok prolazite ulicom primetićete ih jasno označene, sa devojkama u nekim uniformama ili kostimima ispred njih,koje pozivaju prolaznike da uđu,nose table na kojima je happy hour natpis sa niskim cenama piva(točeno). Te devojke ispred uglavnom nisu devojke koje ćete unutra videti kako igraju na bini,nazivaju se "coyote" i služe da privuku pažnju i inspirišu vas da uđete iza zavesa gde počinje klub. Za razliku od Bangkoka gde su coyote uglavnom devojke koje jako dobro izgledaju,uglavnom bolje nego devojke unutra....u Pataji je obrnuto...ispred su devojke da kažemo prosečnog izgleda a unutra ste prijatno iznenađeni,mada valjda je to stvar ukusa... Unutra obično postoji bina sa šipkama gde devojke igraju. Postoji razlika između klubova,negde su devojke u sexy donjem vešu,kostimu,negde u kratkim suknjicama(sa ili bez ičega ispod), negde su u toplesu... Postoje klubovi koji imaju zaista ogroman broj nazovimo ih hostesa(imaju brojeve po tome ih prepoznajete),negde manje, negde imaju prave erotske performanse a negde jednostavno samo devojke paradiraju na bini...

Kada uđete pozdraviće vas neko od osoblja i sprovesti do mesta gde sednete i naravno očekuje se da odmah naručite piće koje u zavisnosti od kluba do kluba i da li je happy hour može varirati od 65 thb-a do 150+ thb za pivo. Unutra naravno neću vam reći kako da se zabavljate,to je vaša stvar :lol: ali ako rešite da se družite sa hostesama,posebno naručujete piće za njih(obavezno) koje se zove Lady Drink i košta fiksno,u zavisnosti od kluba od 150-200 thb-a u,(neka rum kola ili šta već sipaju ionako je pro forme). U svakom klubu ima i neka vrsta čašćavanja tipa udari zvono da devojkama na bini kupiš piće,ili bacanje nekih loptica koje devojke uzimaju pa valjda dobijaju napojnice na osnovu toga(jer se poprilično grabe kada ih bace) i sl., ovo uglavnom rade pripiti japanci koliko sam video,ne znam koliki im je ceh ali recimo da dobijaju posebnu i veću pažnju i od osoblja i od devojaka kao što se da zamisliti... :lol: Ako ste se lepo proveli u klubu i želite da popijete piće sa hostesom negde drugde morate platiti "barfine" odnosno "štetu" baru što im odvodite zaposlenu :rotf:...smešno ili ne ovo je obavezno i nema pregovora...od 700 thb-a do 1000thba u zavisnosti od kluba pa i 1500 thb-a ako želite klub da "lišite" neke za njih VIP hostesa. Da se razumemo ovo je nazavisno od toga koliko ste se vi dogovorili sa hostesom gde i kako ćete nastaviti druženje to je posebna stavka u budžetu...sve u svemu ne krećite u ovakvu avanturu bez para,nije baš jeftino kako legende kazivaju :whistling: (ni blizu)

Naravno možete samo sedeti pijuckati piće i gledati bez ikakve obaveze da intereagujete sa okolinom ako ste u takvom raspoloženju...ovde dolaze naravno i parovi i grupe devojaka ,i koliko sam video sasvim lepo umeju da se provedu kada je atmosfera zagrejana i dobra...

Opisaću meni omiljen klub...koji postoji pod tim imenom i u Bangkoku i Pataji(naravno vlasnici su isti...može se reći franšiza)

nastaviće se...

Poslednja izmena:
Angel witch

Sexy veštice :) - rock klub,sa odličnim mistično-erotskim performansima. Devojke u crnom donjem vešu sa halterima ispred i zvuci hard rock-a su nepogrešiv znak da ste na dobrom tragu. Ne toliko veliki klub ali kvantitet nadomešćuju uspešno kvalitetom,pre svega fenomenalnom atmosferom i interakcijom sa gostima. Često izvedu nekoga iz publike i npr. vežu ga za binu a onda kreće spektakl sa gomilom maskiranih devojaka u crnim pelerinama, sa svećama u rukama koje se uvijaju oko njega...i dobro...jako zanimljivo i za publiku i za njega nije ovo mesto za detalje ipak... :lol: U pauzama performansa devojke standardno đuskaju na bini,i uvek je puno ljudi pa se stvara dobar vajb...apsolutna preporuka.
Pivo flaširano je 150 thb-a, piće za devojku isto čini mi se,happy hour 75 thb-a točeno.

Evo jednog "nevinog performansa" sa yt snimljenog za reklamu rekao bih...naravno uživo je ipak malo više divlje ali da imate ideju o čemu se radi:

@ Fortest
hvala jos jednom na detaljnom odogovuru to je ono sto ce mi znaciti kad budem sleteo na aerodrom i krenuo po Tajlantskoj "dzungli" da se snalazim i trazim. :)
Kazi mi vezano za te papire pri sletanju sto treba da se popune (cinimi se da sam procitao da je u pitanju imigraciono) , da li moram da ih uzmem negd ili cu ih dobiti na cekiranju pasosa, Kad ih popunim gde treba da ih predam?
Kako se dolazi od Sukhumvit dela do centra,skapirao sam da metro i nadzemni i podzemni idu samo do jednog dela Bangkoka i posle vrv mora tuk tuk ili taxi?
Sto se tice Puketa da li u samom gradu Puketu ima nekih zanimljivosti koje treba obici? Jel se grad podrazumeva onaj deo kod aerodroma ?

imaš ovde : http://forum.krstarica.com/showthread.php/748537-Tajland-2016?highlight=bangkok+aerodrom

mislim da je prva strana...feb 2016,lepo sažvakano...po redu što se tiče transporta sa aerodroma u Bangkoku.

I mi idemo 23.01.(zmija, ćerkica.. ja...)... pisao sam mail hotelu gde smo bukirali smeštaj i tražio da mi predlože transport od aerodroma do hotela....dali su mi tri opcije...
Slao sam mailove taxi prevozima...hotelima(3-4 zvezdice)...gotovo svi su mi odgovorili.
Nameravamo malo da obiđemo (Bangkok, Koh Chang (ima dnevnih izleta na okolna 3-4 manja ostrva), Pattaya, Bangkok)...a usporeni smo zbog ženskog primerka od 4 godine, jel... tako da mora malo bolje da se organizujemo sa transportom, zatrpali su me informacijama,....npr, rezervisao sam polazak iz Bangkoka za ostrvo Koh Chang (transfer hotel to hotel ili door to door) minibusom, dobio potvrdu na mail, vreme dolaska, tel kontakt..., plaća se po ulasku u kombi....

Inače 2012, Šri Lanka, 16 dana, 4 grada...baš smo menjali razne vrste prevoza i izgubili smo dosta vremena, naravno neprocenjivo iskustvo ali....na Tajlandu postoji mogućnost da se u napred organizuje dosta toga....na osnovu iskustava drugih..pa što da ne

Drugar je trenirao neki fud klub na severu Tajlanda, kaže....greota da se na Tajland ide preko agencije jer je prevoz savršeno prilagođen čak i nemačkom tipu turiste...

@ Fortest
hvala jos jednom na detaljnom odogovuru to je ono sto ce mi znaciti kad budem sleteo na aerodrom i krenuo po Tajlantskoj "dzungli" da se snalazim i trazim. :)
Kazi mi vezano za te papire pri sletanju sto treba da se popune (cinimi se da sam procitao da je u pitanju imigraciono) , da li moram da ih uzmem negd ili cu ih dobiti na cekiranju pasosa, Kad ih popunim gde treba da ih predam?
Kako se dolazi od Sukhumvit dela do centra,skapirao sam da metro i nadzemni i podzemni idu samo do jednog dela Bangkoka i posle vrv mora tuk tuk ili taxi?
Sto se tice Puketa da li u samom gradu Puketu ima nekih zanimljivosti koje treba obici? Jel se grad podrazumeva onaj deo kod aerodroma ?

U avionu su nam stjuardese dale, nešto malo pre sletanja svima u avionu podele imigracione kartice. Ponesi nešto da pišeš. Ako ne dobiješ tu mislim da će ti dati na samom ulazu u red za imigraciono. Predaješ ih na šalteru gde ti lupaju pečat za ulazak u zemlju. I čuvaj taj odsečak što dobiješ jer će ti tražiti u svakom hotelu. Jednostavno prati oznake na aerodromu,ne možeš da promašiš i da hoćeš. Dok njih ne prođeš nema dalje prolaza.

I Sukhumvit je centar zavisi kako gledaš. Rekoh već ne postoji klasični centar u našem smislu. Koji deo grada te interesuje? Rekom možeš dosta toga da dosegneš.ali neki delovi moraju taxijem ili tuk-tukom.
Nisam bio u gradu Phuketu,mislim da nema ništa zbog čega bih se zadržavao. Koliko se sećam od aerodroma ka Patongu je bilo neko predgrađe čini mi se,ne bih rekao da se ide u sam grad.

Back