А можда је битно, такође, да се старији ромејски писци правили разлику између територије Србије и Тривалије, одн. Срба и Трибала, на шта нам је Коле 11 на форуму више пута указивао.
У складу са тим, поменимо и титулу Михајла Војисављевића, он је и Michaeli Sclavorum regi, по папском писму, као и "Τριβαλλών καί Σέρβων... αρχηγός".
Што се Рашке тиче , Михајлови синови је освајају око 1060г, постављају Петрислава, који ће са сином Бодином , са те "источне" границе према Ромејима, подигнути устанак. По Ћирковићу, после очеве смрти 1081. Бодин је прикључио (Приморје и) Рашку и Босну- знали додао је , по ЛПДукљанину део око велике Дрине, део до планине Пини и Лабску област.
Но, Милојевић дели Рашку на Велику и Малу..па су можда поменути архижупан+жупан владари те Велике и Мале Рашке, н е као подређени један другоме, него као два владара за две територијалне целине.
Што се тиче Бодинове титуле и Михајлове чини се да Дукља за њих не постоји већ држава Трибалија или Травунија-Дукља-Травунија-Хум.
Једини који касније прави разлику између Трибала и Срба за време српске деспотовине је Дука који пише да се Тибали распростиру у Србији , деловима Македоније и Бугарске. Међутим треба то дело прочитати.
Друго заборавио сам последњу и највећу Бодинову византијску титулу пронаћићу је.
Но оно што је видљиво да аутохтонисти притиском на званичну науку служе режиму у парчању државе.
Ско сви извори говоре о Солунској Србији а не овој зашто би бранили Косово а не Солунску Сервију јер по тој причи неко је пренео нашу историју из Албаније и Грчке и укалупио је овде у неку Рашку Дукљу и тд.
Стога би Немањин двор морали тражити на Хиландару јер у његово време манастири су дворови са оосебним одајама за свештенство. Утврђења служе само у ратним условима као и на северу.
Дошли смо до Шаргића коме је Карађорђе служио да докаже трибалско порекло села у ком је рођен затим трибалску заставу!
Сад је Карађорђе код њега највећи издајник који је хтео у задњој етапи да позове аустријског цара да влада
Како је породица Карађорђевић стеана и слижила је странцима да минирају и униште породицу Обреновић која је српска која је протерала грчке фанариоте а била кроз читаво време аустрофилска.
Милош Милојевић је херој свог времена , патриота и велики Србин.
Осим ратних дејстава омогућио је образовање у окриљу манастира свим Србима из старе Србије и других области. Образовао је и четничке одреде у северној Македонији који су му били одани до смрти и борили се против бугарске егзархије.
Његове радове који имају несумњиву вредност треба проверавати јер он је тумачио ствари најбоље што је умео и могао то не значи да је био непогрешив и заслужује једну добру стручну обраду.
Да није уништен био би сигурно инспиратор Црне Руке , Мајског преврата јер је у то време био прототип политике Карађорђевића која још није ни постојала.
Не мислим лично већ његово дело и идеја!
Ом је изразио претензије према Македонији у Србији је доживљен као неко ко их свађа са њиховом браћом Бугарима.
Мој ти је савет ако дођеш на идеју о тези а имаш их много да их добро провериш историјски и лингвистички и онда пласираш.
Иако сам обожаватељ тог човека на жалост ни Милоша Милојевића не сматрам Порфирогенитом ни светим писмом историје.
Иако сам сигуран да је много ствари погодио али око северне Македоније је имао лични политички интерес.
Неовисно од тога он објашњава свој присуп историји филозофски кроз неке догађаје у модерној историји на основу којих можемо да га разумемо и пратимо али тако нешто није могло постати званична историја мислим да је тога био свестан већ алтернативна историја Срба попут ЉПД.