Taj cuveni strah od odbijanja

Kazu da zene kada upoznaju muskarce najvise strahuju da nije neki manijak, bolesnik, dok muskarci strahuju da ih zena ne odbije.
Moje pitanje je, da li je to zaista toliko veliki strah i zasto, cemu toliki strah od odbijanja, i da li je taj strah muskaraca iracionalan i preteran ili ne?

Ako me odbije nije normalna, pa ima milion zena a njoj dupe stalo za odbijanjem. Ona gubi ne ja moj brate, ne ja. Tebi ce ostati dobra riba ali meni debela krmaca sta nju spopade da me odbija, bas me briga. Ma i da me ne odbije, varao bi je do mile volje, i to bi se jos pravio da je ona jedna na svetu govorio joj romantiku i sve samo da mi da pice! Ma sve bi uradio zbog toga, evo recimo, cak bi joj rekao da bi sa njom vodio ljubav ispod prozora u veroni kod romea i julije, ma ona je julija ima oci do kraja Venere, venere boginje ruza i zalazaka sunca na medenoj kisi sladja je od nje ona.
A sada daj mi pice :mrgreen:

Kazu da zene kada upoznaju muskarce najvise strahuju da nije neki manijak, bolesnik, dok muskarci strahuju da ih zena ne odbije.
Moje pitanje je, da li je to zaista toliko veliki strah i zasto, cemu toliki strah od odbijanja, i da li je taj strah muskaraca iracionalan i preteran ili ne?

Nije tu u pitanju strah od samog odbijanja.Pa sta,ne svidjas joj se,zauzeta je,nisi njen tip,nece vezu...ili jos neki od hiljadu razloga zbog kojih mozes biti odbijen.U pitanju je strah od javnog ponizenja i blamiranja.Zene vole tako nekad sebe da uzdignu ili bilduju svoj ego stvarajuci sebi imidz neke fatalne zavodnice pa su veoma cesto u fazonu da nekog javno isprozivaju ili ponize samo zato sto se usudio da startuje njeno visocanstvo.A to bas i ne prija coveku,zar ne?
Mislim,ko uopste to voli?Nije bitno da li si musko ili zensko,nikome nije prijatno ako neko od njega pravi pizdu.

Nije tu u pitanju strah od samog odbijanja.Pa sta,ne svidjas joj se,zauzeta je,nisi njen tip,nece vezu...ili jos neki od hiljadu razloga zbog kojih mozes biti odbijen.U pitanju je strah od javnog ponizenja i blamiranja.Zene vole tako nekad sebe da uzdignu ili bilduju svoj ego stvarajuci sebi imidz neke fatalne zavodnice pa su veoma cesto u fazonu da nekog javno isprozivaju ili ponize samo zato sto se usudio da startuje njeno visocanstvo.A to bas i ne prija coveku,zar ne?
Mislim,ko uopste to voli?Nije bitno da li si musko ili zensko,nikome nije prijatno ako neko od njega pravi pizdu.

Da se razumijemo, šta će ikome neko takav ? Dvoličan, ne vezano za spol...

Imate vi srece sto ste svastojebi... sto pitas, jedna ce pristati... tako da opusteno..

to što si nabroja može da ti se desi jedino ako priđeš nekakvoj seljančici pačijih usana, koja ima brdo šminke na sebi, i koja je šugavo odjevena..
pošto vjerovatno takvoj sorti nećeš nikad prići, malo je vjerovatno da će neka pokušati tako da te ponizi..a sve čak i da pokuša, onaj ko ima samopouzdanje neće zavisiti od mišljenja neke nepoznate kretenuše na ulici,i njenog ispada, već će je dostojanstveno iznapušavati i očitati lekciju...
ključ je samopouzdanje i vjera u sebe,ako imaš to u sebi, niko te ne može uvrijediti i napraviti kako kažeš pizzdom..:kpozdrav:

pa ono,prilaženje...pravljenje od sebe nečega što nisi,površno foliranje,zašto bih ja to sebi radio?
mislim da nikada to nisam uradio,niti ću
prilazile su meni,mislim da je to poštenije,još ako sam alkoholisan,ne može da omane:lol:

- - - - - - - - - -

ja ne znam o kakvom egu i hrabrosti vi pričate,meni je to više kao neka ludost

- - - - - - - - - -

eto vi što "prilazite",zar vas ne mrzi da to radite?
druga stvar je ako te okolnosti navedu da imaš šansu da muljaš,onda ok

Kako da nadjem devojku? Ne izlazim jer nemam para. Prepostavljam da su tu izlasci glavni?
Kako da nadjem devojku, znaci ne kurvu, nego devojku?
Razmisljao sam da se prijavim u one emisije gde pevaju sabani oni, pevace vole?
Cuo sam da se mogu naci one koje se tebi lako muvaju ali drugima ne?
Ako nista drugo, ostaje ono sto neiskoristimo da bi to postigli, droga :-D salim se :-D
Nije droga kofein je.

Da se malo uozbiljimo preko interneta, drustvenih mreza, zatvorenije su jer te nepoznaju, kada te upoznaju, onda se otvore i budu ono sto narod kaze kokoska koja stalo kvocka nesto, ali brate i zmija ima noge a i dug jezik lol

Jedino neku kada kao sto rekoh bez para sam, da je sapletes na ulici i kazes, i ju oprosti sestro, ociju mi njesam te video, osim sto imas lep glas, au, au, pa imas i lepe trepavice sestro.
Dozvoli mi da ti se iskupim sto si pala na mene, odnosno sto sam te gurnuo.
Jesi za jedno pice, moze meni duplu, au, sestro, pa ti i pijes! A kako li jos i pusis?! Lol

Stand up definitivno :-D

Ja se plasim da ce da prihvati.:sad2: Da me odbije to je najmanji problem.:confused:
a sto onda prilazis?:dontunderstand:

- - - - - - - - - -

...strah je toliko veliki da ti se tresu i ruke i noge,a čuka radi na 150 obrtaja u minuti...
...sad dal je racionalan ili iracionalan jbm li ga...
..devojke znaju biti tako grube da čovek ne poveruje...
nije problem u devojackoj grubosti, vec u zabludi da od njene reakcije zavisi koliko vredis i ko si
ima zena svakakvih, kao i muskaraca
to sto ti agresivna prostakusa uputi neki zloban komentar ne govori nista o tebi, samo treba da joj se zahvalis sto se na vreme predstavila
normalna osoba ce naci kulturan nacin da nekoga odbije, a da mu ne ugrozi dostojanstvo

ne treba precenjivati zene, nisu ni manje ni vise bitne od vas
ti si ono sto jesi, ma ko da je preko puta :)
steta je ne prilaziti, jer ce mozda promaknuti neka osoba koja bi bila prava za tebe
preosetljivost na odbijanje je licni problem nezavisno od ove teme
neko ko je preosetljiv na zenska odbijanja, sigurno je preosetljiv i na sve druge situacije gde je kritikovan, osporavan ili odbijen
borite se protiv toga zbog sebe

- - - - - - - - - -

Kako da nadjem devojku? Ne izlazim jer nemam para. Prepostavljam da su tu izlasci glavni?
Kako da nadjem devojku, znaci ne kurvu, nego devojku?
Razmisljao sam da se prijavim u one emisije gde pevaju sabani oni, pevace vole?
Cuo sam da se mogu naci one koje se tebi lako muvaju ali drugima ne?
Ako nista drugo, ostaje ono sto neiskoristimo da bi to postigli, droga :-D salim se :-D
Nije droga kofein je.

Da se malo uozbiljimo preko interneta, drustvenih mreza, zatvorenije su jer te nepoznaju, kada te upoznaju, onda se otvore i budu ono sto narod kaze kokoska koja stalo kvocka nesto, ali brate i zmija ima noge a i dug jezik lol

Jedino neku kada kao sto rekoh bez para sam, da je sapletes na ulici i kazes, i ju oprosti sestro, ociju mi njesam te video, osim sto imas lep glas, au, au, pa imas i lepe trepavice sestro.
Dozvoli mi da ti se iskupim sto si pala na mene, odnosno sto sam te gurnuo.
Jesi za jedno pice, moze meni duplu, au, sestro, pa ti i pijes! A kako li jos i pusis?! Lol

Stand up definitivno :-D
bilo koja situacija moze da bude prilika
ako nisi uhapse, sigurno dolazis u kontakt sa zenama
najcesce se ljudi upoznaju preko priajtelja, na rodjendanima, slavama, kafama...

- - - - - - - - - -

ne strahujem, narvno da ima treme kad pridjes prvi put, al me nije strah da me odbije
zdrav stav!

- - - - - - - - - -

I nemojte da misliteda se devojke ne plase!
Plase se i te kako, samo su u povoljnijoj poziciji da pristanu ili ne pristanu na ponudu, ali to ni u kom slucaju ne znaci da im je lakse!

- - - - - - - - - -

Legendo :lol:

- - - - - - - - - -

Mozda su se opekli (pre)vise puta. Sit gladnom ne veruje. Naravno pitanje je i samopouzdanja i uopste koliko si vest u socijalnim interakcijama.
i koliko umes da izaberes kome se obracas:telefon:

- - - - - - - - - -

osetljivost na odbijanje i strah od odbijanja najcesce nastaju kao posledica ranog iskustva.ako si se tokom odrastanja cesto osecao odbijeno i neprihvaceno, veca je verovatnoca da ćeš kasnije postupke drugih, bliskih ljudi, tumaciti kao odbijanje, cak i kada to nisu.
odbijanje je samo po sebi neprijatno, ume da bude veoma bolno i razočaravajuće.
dobra vest je da se samopouzdanje moze ojacati!:aha:

- - - - - - - - - -

Kod zene moras da izgradis poverenje ako oseti da si ok - moze biti s tobom i raditi sve :zper:

Ako oseti da si los i neko ko je mulja - odbice te :manikir: Mada ima kucckica koje se loze na Bad Boys :mrgreen:
ali prvo moras da se dopadnes:flert:

- - - - - - - - - -

Problem je sto odbijanje mnogi ne mogu da odvoje od svoje licnosti tj svog ega i onog sto misle da jesu . Licno dopustam drugim da me ne dozivljavaju sjajnim, divnim i bajnim, iako ja to isto smatram za njih, i nemam s tim problem :D
bingo!!!:ok:

- - - - - - - - - -

Normalno da nije iracionalan...posle godina i godina smaranja sa zenama, i raznoraznih odbijanja i sranja, nije cudo da muskarci oko 30 i preko 30 sve manje prilaze ribama...to su oni u kojima je ostalo jos malo dostojanstva =)
milis da je dostojanstvenije kukavicki pobeci?
pre konacnog DA ili NE postoji mnogo signala, koje oni koji umeju da ih citaju i imaju dovoljno socijalne inteligencije tumeace i ne dolaze do momenta kad neko mora da ih grubo odbije jer ne kapiraju da nisu pozeljni
Isto tako, kad se nekome svidjas, to se vidi.
Otvorite oci i usi i upotrebite mozak i sve ce biti OK

- - - - - - - - - -

Ako vas je strah, vi cekajte da neka vama pridje.
ne odgovara im ni to
uz sve moderne stavove da zene treba da prilaze muskarcima, taj cin ih negde psiholoski kastrira
niti se oni tada osecaju dovoljno muskarcima, niti ih te zene dozivljavaju kao dovoljno muzevne
dakle, fali glavni sastojak, tenzija izmedju polova
ako fali glavni sastojak, cela postavka ne valja
kao torta bez secera
mozes da dodas i voce i ukrase, ali ako nema secera, ne moze da valja

ne treba da se muskarci boje zena
cak i ako se boje, treba makar dapokusaju da to sakriju
nema privlacnije muske osobine od hrabrosti i nema odbojnije od kukavicluka

- - - - - - - - - -

izbegavaj direktnu ponudu pred drugima
tada je i najveca sansa da te odbije

Da se razumijemo, šta će ikome neko takav ? Dvoličan, ne vezano za spol...

Ma nisam ja hteo reci ni da mi nesto treba ni da mi ne treba nego,eto,tako stoje stvari.

to što si nabroja može da ti se desi jedino ako priđeš nekakvoj seljančici pačijih usana, koja ima brdo šminke na sebi, i koja je šugavo odjevena..
pošto vjerovatno takvoj sorti nećeš nikad prići, malo je vjerovatno da će neka pokušati tako da te ponizi..a sve čak i da pokuša, onaj ko ima samopouzdanje neće zavisiti od mišljenja neke nepoznate kretenuše na ulici,i njenog ispada, već će je dostojanstveno iznapušavati i očitati lekciju...
ključ je samopouzdanje i vjera u sebe,ako imaš to u sebi, niko te ne može uvrijediti i napraviti kako kažeš pizzdom..:kpozdrav:

Nije tacno.U stvari,seljancicama pacijeg kljuna nikada nisam ni prilazio pa ne mogu da tvrdim za njih ali ove koje sebe predstavljaju za fine i smerne i te kako vole sebe da uzdignu kao "ribu" preko ledja nekog momka koji ju je naj normalnije startovao a ona hoce od njega da napravi pacenika koji je progoni.

izbegavaj direktnu ponudu pred drugima
tada je i najveca sansa da te odbije

Nema to veze gde si je ti ponudio,ona ce svakako teziti da te ismeje javno.

Tako sam ja pre par godina pricao sa jednom devojkom koju sam,onako,povrsno poznavao.I pricala ona kako je mesila neke kolace i ja joj onako skroz kroz zajebanciju kazem "eh,udaj se za mene".I tu se malo nasmejemo i nastavimo neku skroz desetu temu.Da bi ona sutradan pred mojim kolegama pricala kako sam je mrtav ozbiljan pitao da se uda za mene kao u fazonu koliko sam jadan.Pa godinu dana ziv nisam mogao da ostanem od podjebavanja.A nije ni seljancica ni paciji kljun ni sponzorusa ni silikonka nego onako prosecna cura,zgodnjikava,fina,kulturna ali sta ces kad joj je to u krvi.

Tako sam ja pre par godina pricao sa jednom devojkom koju sam,onako,povrsno poznavao.I pricala ona kako je mesila neke kolace i ja joj onako skroz kroz zajebanciju kazem "eh,udaj se za mene".I tu se malo nasmejemo i nastavimo neku skroz desetu temu.Da bi ona sutradan pred mojim kolegama pricala kako sam je mrtav ozbiljan pitao da se uda za mene kao u fazonu koliko sam jadan.Pa godinu dana ziv nisam mogao da ostanem od podjebavanja.A nije ni seljancica ni paciji kljun ni sponzorusa ni silikonka nego onako prosecna cura,zgodnjikava,fina,kulturna ali sta ces kad joj je to u krvi.
uvek moze da se desi da neko hoce da te ismeva, cak ne mora da bude ni u ovakvim okolnostima, jednostavno neki ljudi su takvi

jedini nacin da ih se otkacis je da i ti pocens tako da se ponasas prema njima i onda te izbegavaju u buduce, inace ako pokazes da te to pogadja, nema kraja...

ako nista u trenutku ne mozes da smislis, najbolje je da se smejes, kao da je osoba rekla najgluplju mogucu stvar

Ma nisam ja hteo reci ni da mi nesto treba ni da mi ne treba nego,eto,tako stoje stvari.
Nije tacno.U stvari,seljancicama pacijeg kljuna nikada nisam ni prilazio pa ne mogu da tvrdim za njih ali ove koje sebe predstavljaju za fine i smerne i te kako vole sebe da uzdignu kao "ribu" preko ledja nekog momka koji ju je naj normalnije startovao a ona hoce od njega da napravi pacenika koji je progoni.

mislim kome ce takve osobe, mogu da razumem da seko spomene u stilu ma da startovao me al nije bilo nista
a da se na takav nacin uzdizes a druge spustas je vec debilizam

ja sam imao dosta prosidbe, nikad nisam nikom spomenuo

Covek se plasi dok je ziv. :rumenko: :)

Ali "cuveni" strah... :) To implicira da je onaj ko taj fenomen smatra cuvenim navikao na pedaliranja, da su mu korpe svakodnevna pojava. :)

Back