tačka sreće - fortuna

• Začetnik teme Začetnik teme pava
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Fortuna u 4. kutji:

Povoljno aspektirana, ili postavljena sa Mesecom, vladarem 4. kutje, ova tachka ukazuje da sretja natusu ide kroz imovinu, kroz kutje, porodicu u kojoj je rodjena. Fortuna mozhe biti u aspektu sa vladarem 4 kutje, i nalaziti se u 5. kutji, da vladar 4. kutje bude Venera – tada sve pozicije treba iskombinovati, jer tje natus dobijati kroz simboliku kompletne kombinacije.
Vladar Fortune je planeta koja tje najkonkretnije ukazati na materijalizaciju onoga shto je osoba dobila, i shta tje sa tim biti kasnije, da li tje osoba sa tim biti sretjna. Ona je kao Asc, nematerijalna tachka, a vladar je kao i vladar Asc, predstavlja konkretizaciju, materijalizaciju. Fortuna sa serijom 4 mozhe biti vrlo sretjan znak, za osobu koja je rodjena u dobroj porodici, u zemlji u kojoj zhivi mozhe imati puno sretje, mozhe dati dobar dushevni mir, u meri u kojoj je dobro postavljena u horoskopu.
Ukoliko nije dobro postavljena, ili je losha sa dispozicijom, a Sunce i Mesec vetj jesu u kvadratu, opisatje mesto gde ste trebali davati, ali sada natus netje biti u prilici da dobije.
Ukoliko nije povoljno aspektovana, ona netje obavezno davati. Nema sumnje da tje osoba koja razvija efekat davanja imati dobru Fortunu, jer je to lichni Mesec.

Mozes li da mi nesto kazes o mojoj fortuni. Nalazi sa na 8 stepeni 32' jarca u cetvrtoj kuci, Sunce i Mesec su mi u kvadratu, Fortuna mi je u kvadratu sa Saturnom, Jupiterom i Venerom. Koliko je to lose? Ako je oznaka za Fortunu P.Fort, sta je Fortune?

Fortuna u 4. kutji:

Povoljno aspektirana, ili postavljena sa Mesecom, vladarem 4. kutje, ova tachka ukazuje da sretja natusu ide kroz imovinu, kroz kutje, porodicu u kojoj je rodjena. Fortuna mozhe biti u aspektu sa vladarem 4 kutje, i nalaziti se u 5. kutji, da vladar 4. kutje bude Venera – tada sve pozicije treba iskombinovati, jer tje natus dobijati kroz simboliku kompletne kombinacije.
Vladar Fortune je planeta koja tje najkonkretnije ukazati na materijalizaciju onoga shto je osoba dobila, i shta tje sa tim biti kasnije, da li tje osoba sa tim biti sretjna. Ona je kao Asc, nematerijalna tachka, a vladar je kao i vladar Asc, predstavlja konkretizaciju, materijalizaciju. Fortuna sa serijom 4 mozhe biti vrlo sretjan znak, za osobu koja je rodjena u dobroj porodici, u zemlji u kojoj zhivi mozhe imati puno sretje, mozhe dati dobar dushevni mir, u meri u kojoj je dobro postavljena u horoskopu.
Ukoliko nije dobro postavljena, ili je losha sa dispozicijom, a Sunce i Mesec vetj jesu u kvadratu, opisatje mesto gde ste trebali davati, ali sada natus netje biti u prilici da dobije.
Ukoliko nije povoljno aspektovana, ona netje obavezno davati. Nema sumnje da tje osoba koja razvija efekat davanja imati dobru Fortunu, jer je to lichni Mesec.

Dodala bih:

Sun Virgo 14°30'45 in house 12 direct
Moon Sagittarius 21°55'22 in house 3 direct
Venus Libra 23°17'49 in house 1 direct
Jupiter Libra 12°54'51 in house 1 direct
Saturn Libra 9°21'03 in house 1 direct

Sun Square Moon
Moon Sextile Venus
Jupiter Conjunction Saturn

Unapred hvala!

meni je u ribama na 6. stepenu, a na tom istom stepenu mi je i merkur koji je vladar II i VI kuce i pravi samo dobre aspekte... npr. trigon sa plutonom i sekstil sa neptunom. sta bi to trebalo da znaci? da imam srece? a bas bih rekla da sam maler

Nauchila sam od Vip da nije dovoljno gledati samo
pojedine aspekte, a posebno ne kada se radi o sretji
koja nikome nije dostupna svaki dan. Tako da, bez
tranzita, iliti efemerida - no comment! Fortuna je samo
jedna sitna riba u moru planeta. ;)
Ako ti je ona u dobrim aspektima, to samo znachi da ti ona, sa svim svojim
znachenjem, o kojima sam pisala, za svaki znak i kutjicu posebno, ne
predstavlja the problem u tvojoj karti. ;)

sta znaci fortuna u konjunkciji sa venerom? u 9. kuci u blizancima

Javlja mi se,javlja.......kako sedis negde na trgu Pariza ili Rima(moze i neki drugi inostrani),nasla si dobar kafe i uzivas pijuckajuci omiljeno pice,mozda pises nesto,crtas ili cekas inspiracju a bogati muz ili ljubavnik je otisao da ti pokupuje sve sto si mu narucila...javlja mi se da si mozda na nekom usavrsavanju u inostranstvu ili cak radis ..kada te ne mrzi...
Salim se ali dobronamerno,nema ljutnje:D:D:D
Javice ti se sigurno neki astrolog,a i zavisi kave ti aspekte pravi ta Venera sa drugim planetama,koliko sam ja do sada shvatila.
Pozz.:wink:

Sad vidim da sam pogresila, u pitanju je 10. kuca, a 9. je stepen...
A aspekti Venere... trigon sa Marsom, i Mesecom, sekstil sa Jupiterom

E jbg...ja taman mislila da ces da brckas nozice u Tibru ili Seni dok pises,pevusis,crtas...svi te maze... a ono nista.
Pa nista,bar ces da uzivas u poslu i karijeri,volecete,maziti,mozda se i udas za sefa,ko zna....a ti ces opet da glumis,pevas,zezas se,animiras narod..i daleko da doguras(a svi mislili da se salis)..a ti ljubazna i dobra na svom tronu
Eeeej.
,sve sto ti ja kazem shvati kao malu salu a za ozbiljno kao sto rekoh pitaj astrologe:D:D:D

carmina1-fortuna.jpg

The Fortuna ;)

Ma da ali ako ne uzimam u obzir nocno racunanje za fortunu nego dnevno kao tradicionalno , kako ti kazes, onda mi fortuna dodje u VIII kucu sa kojom by the way nemam nikako srece. A po nocnom mi je u IV sa kojoj mi nekako i ide.
Zato mi je nekako sumnjiva ta teorija sa jednom formulom. Kako to da kod mene onda uopste ne radi fortuna kao da mi je izbrisana iz karte :?

Morala sam da dodam svoje vidjenje, mislim da ti jos nisi dosla do faze kada ces spoznati svoju fortunu u 8 polju, radi ti ona, draga, kao crnac i to u rudniku
, jes vala, izmedju tvoje 25-30-te je njeno direktno "oslobadjanje"..interesi koje imas i intuicija koju nosis i ovo cime se bavis, sve su to energije 8 polja..spoznaces je i doziveti kao svoju nagradu u duhovnom polju..samo malo jos...Mozda ti je bilo lakse da vidis onu u 4 polju, ok ali ceka te , ceka ona u 8...

Rastojanje od Sunca do meseca u smeru suprotnom od kretanja kazaljke na satu u stepenima preneto na Asc u smeru suprotnom od kretanja kazaljke na satu..npr 120 stepeni bude rastojanje sunce mesec, pa krenes od asc koji je na primer na 0 ovna, i 120 stepeni padne na 0 Lava.....to je osnovni polozaj Fortune

Kada racunam na taj nacin, onda se to poklapa sa onim sto dobijem kada uzmem opciju dnevno racunanje Fortune. Mada se meni licno vise svidja kada uzmem nocno racunanje, jer onda je u 1. kuci u Strelcu, ali sta je tu je :)

Pogledajte prilog 30620 evo moja karta...a gde li je ta tacka srece i da li neko moze da mi
protumaci?

Rastojanje od Sunca do meseca u smeru suprotnom od kretanja kazaljke na satu u stepenima preneto na Asc u smeru suprotnom od kretanja kazaljke na satu..npr 120 stepeni bude rastojanje sunce mesec, pa krenes od asc koji je na primer na 0 ovna, i 120 stepeni padne na 0 Lava.....to je osnovni polozaj Fortune..
e tu ti je...

Pokusavam na link da izracunam tacku fortunu ali nisam sigurna "na arabyc astrology" degree jeli to tackice izvan natalne karte i minutes unutrasnje tacke pleas help....... interesantno je moze se izracunati i kada se udati,prvo dete itd.....:rolleyes:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back