tačka sreće - fortuna

• Začetnik teme Začetnik teme pava
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cek cek nisam razumela???
Da pomeram vreme tako da mi asc dodje na natalnu fortunu??? Jel tebi natalna fortuna na kraju raka? Ovako kako je u ovom primeru??? A gde ti je inace asc?

Ovo nikako ne možeš da izvedeš pomeranjem vremena, jer Fortuna dođe na Asc jedino za vreme mladog Meseca. Postoje posebna podešavanja kojima se Asc postavi na fortunu i podese se jednake kuće. Ne znam kako to funkcioniše na astr.com...

Kakva te muka uhvatila Samantha? Meni su Sunce i Mesec u 7-moj a fortuna u 12-oj gotovo na izlasku,blizu ASC. Isto vazi za roditelje..ovo jeste kod mene sto se tice srece koju osecam samo kad sam van kuce, i ispunjenje i harmoniju osecam kroz druge ljude, mada meni je takav i natal..
Kada su Sunce i Mesec u natalnoj karti u konjunkciji, tačka Fortune se nalazi na samom Asc. Tako pomračeno Sunce, ili sama konjunkcija svetala, bi značenje Fortune opisala kao «Sretan što je živ». Sunce/Mesec konjunkcija, zajedno sa dobro postavljenom Fortunom na Asc (u dobrim aspektima, i sa sretno postavljenim dispozitorom), nezavisno od toga kakvi su Sunce i Mesec donosi dobru sreću. Za konjunkciju Sunca i Meseca, kaže se da u osnovi ukazuje na nedostatak vitalnosti, jer Meseca nije bilo u samom trenutku rođenja. Najbolje što osoba može da dobije, u ovom slučaju, je spiritualna podrška jer, kada su Sunce i Mesec u konjunkciji, to ne ukazuje na dobar potencijal za fizički razvoj. Naprotiv, treba biti veoma oprezan u tom smislu, jer postoji mogućnost da osoba ima nedostatak jednog svetla. Ali šta može u ovom slučaju biti benefično, što bi se odrazilo na nju samu, 1. kuću? Osoba može biti veoma dobar kanal za dobijanje kakve posebne energije. Ako je natus Sunce, u konjunkciji sa Mesecom, i Fortuna i Asc su u konjunkciji - on bi mogao imati vrata, kroz koja dobija energiju, upliv, podršku u duhovnom smislu. Ali po pitanju fizičkog opisa treba biti jako oprezan, jer osoba koja nema Mesec u trenutku rođenja, može imati nedostatak fizičke snage, vitalnosti i slično. Jedina tačka, na koju će se snažno odraziti ova kombinacija svetala, je podrška neba i zemlje - osoba je otvorenija, bolji je kanal za primanje određenih upliva sa strane.
U osnovi Fortuna i predstavlja Lični Mesec koji nije vidljiv, u trenutku rođenja.

E ovo sam napisala jos negde, samo da opisem iz svog iskustva:
Posto se u slucaju kao kod mene Mo0So Fortuna nadje obicno na Asc.kod mene na 2-3`iza, pa se dakle gleda kao u prvoj!
Sa mamom sam danas pominjala svoje rodjenje, i ona ga opisuje kao brz porodjaj, kakav se samo pozeleti moze svim mamama...
...meni je dispozitor Fortune Mars, polozen u Devici u 6-om polju, afliktovan od strane Urana, u Skorpiji Ma90Ur, ali ja ga ne gledam kao los, jer mi upravo daje akciju kroz izazove, sreca te me ne vuku izazovi s one strane vode, jer ne bih se izvukla sigurno...
ali je Mars upravo u sekstilu sa Mo0So. Ne mogu da skontam na jedan ali mi toliko zvuci nelogicno ili kontradiktorno. Pominje se manjak fizicke snage, a ja sam bila uspesna kroz sportove u kojima je bila potrebna brzina, vestina, izdrzljivost...pomerala svoje granice, drzala rekord skole u sprintu, ali se eto ipak vise zanimala za nesto kroz oblikovanje i gde ima pokreta rukama, pa i ples. Ja sam zapravo znaci kroz sport povecala svoju fizicku snagu, i iskreno to mi je izvor zivota!

Da, obe su ti u Lavu.
Fortuna ti je u 7. kući što bi značilo da sreću tražiš u odnosima i vezama, ali pošto ima nekih napetih aspekata verovatno u tome ne uspevaš uvek jer postoje potencijalni problemi u komunikaciji i uopšte da postigneš zadovoljstvo. Vladar Fortune je u 3. kući i široj konjunkciji sa jakom Venerom što bi moglo da znači da uspevaš barem jednim delom da izbalansiraš te probleme :)
Tačka Duha ti je u 6. kući pa naglašava pitanja posla, rutine i zdravlja; generalno sreću možeš naći kroz posao, dobru organizaciju i radne navike pogotovo jer ti je ona u dobrom aspektu sa Mesecom na vrhu 10. kuće - uspeh u javnim delatnostima i radu sa ljudima, masama.

Sudeći po ovim pozicijama i aspektima, mislim da ti malo nedostaje vere u sopstvenu sreću i da često imaš osećaj nezadovoljstva i neostvarenosti, iako problemi iz te sfere kod tebe nisu nerešivi (zato ne traži samo negativnu konotaciju u svemu :D).
Naravno, ovo je samo jedan segment u analizi horoskopa, ne može se davati konačan zaključak samo na osnovu ovog ;)

Za tebe i ostale, ovo je jedan od tekstova o Fortuni (sa opisom položaja Fortune po kućama), mislim da je dobro pročitati za početak, kao osnovu za dalju analizu (koja uključuje njene aspekte + položaj i aspekte dispozitora)
http://www.treceoko.novosti.rs/code/navigate.php?Id=153

Pa zar od svih tacaka da mi je Fortuna u 7.kuci :rida: :rida: Mislim da goru kaznu od ovoga nisam mogla da dobijem..... :besna:

ooo svega se nacitah na ovoj temi!!!

samantha Jones, fortuna je tacka srece - tu ce te cekati sreca kad-tad
kazu jos da u kojoj kuci se nalazi da osobu iz simbolike te kuce poznajemo iz proslog zivota
moja je u 5 znaci dete, nekom u 3. polju brata sestru...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back