tačka sreće - fortuna

• Začetnik teme Začetnik teme pava
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je Fortuna u 9. kuci na 1. stepenu Vage. Procitah da polozaj Fortune u 9. kuci znaci da kao da je osoba rodjena pod srecnom zvezdom. E sad, fortuna mi je u kvadratu sa Marsom, pa pretpostavljam da to znacajno umanjuje njen pozitivan uticaj. Ali u kojoj meri?
Vrh 9. u Devici, Merkur u 2. kuci u konjukciji sa Venerom u Vodoliji.

Kako se onda tačno računa da li je dnevna ili noćna ? Trebalo bi valjda onda noćna da je ... od sumraka do svitanja. :lol:

Neptunijanka, kako si procenila koja radi kod tebe više ? Po njenom položaju, ili po dispozitoru ?

Pa po polozaju, znas i sama da mi VIII polje nesto ne radi :lol:

Ne radi ni meni , a slicno mi je ko tvoje i kad se obrne okrene slicni aspekti, dodje mu na isto....ustvari previse je "duboko" i jako , nije da tebi ne radi, nego ne radi drugima, u tome je problem:)
Vidis da sam ja musko ti i ja bi bili savrseni ljubavnici, a posto sam ja zensko i nismo lezi-bezi, ebiga:)))) tako da trazi nekog ko moze da podnese tu tvoju dubinu i jacinu ok:)
ljubitj od mene;)

Iscitah ja ovo sto pise i resih da ostavim i deo svog iskustva.
Kao prvo, davnih dana u komunikaciji sa ljudima koji su tada radili astrologiju dosta duze od mene, rekose mi da je ona jako bitna tacka u razvoju duhovnog dela i svesnosti i mislim da su bili u pravu. Kad se dostigne njeno razumevanje i kad se to sa duhovne strane primeni na "materijalno", odnosno na zivot, mozda bude i jasnije svakom kako to kod njih deluje. Nema da ne deluje, to smem da kazem, a to proizilazi iz toga da sam se ja ili mnogo bavila razmisljanjem o njoj kod sebe i kod ljudi kojima sam radila horoskope ili vecina od vas nije dublje sagledavala nju ili ste joj posvetili manje paznje... Ovim ne zelim nikog da uvredim niti da izgleda kako potcenjujem samo zelim da kazem da eto kod mene deluje iz nekog razloga, kad sam razmislila o njoj i dejstvu inspirisana vasim komentarima.

Kod mene je u Blizancima i u 9 polju, konjukcija sa Marsom i Merkurom, tacno na sredini izmedju njih. Uvek sam je racunala samo po jednom principu - rastojanje Sunce mesec, pa taj broj stepeni prenet na Asc u suprotnom pravcu kretanja kazaljke na satu. Znam da se obrnuto nanosenje zove tacka duha, toliko se secam, ali uzimala sam samo ovo prvo gore navedeno.
Iskustveno, na mom primeru, ona deluje u godinama kad je aktivna direktno i u globalu ceo zivot u polju u kom se nalazi. Sa 11-12 godina sam nekako znala da sam drugacija od ostalih oko mene i da me interesuje smisao postojanja, sudbina licna i ljudi, gde se to vidi i kako to da se primeni. Smatram da ne postoje slucajnosti i astrologija me je ubedila u to. Tacka je upravo na 11 stepeni Blizanaca i pocela je da radi svoje. Donela mi je interes za astrologiju ( negde sam citala da su blizanci u 9 taj interes), za duhovno ( komunikaciju, susrete, razmenu misljenja i spoznaja i mnostvo knjiga o razvoju duhovnosti), za religiju ( moju svesnost i pitanja ima li sta tu sto deluje i ko me je naucio da verujem u neke stvari kad to moji roditelji nisu, odakle mi to kad nisam klasicno religiozna niti dopustam da me neko ubedi u nesto ako ja to ne osetim i spoznam sama), mogucnosti za inostranstvo (u koje nisam htela da idem licnom odlukom ali saradnju sa ljudima koji su u inostranstvu). Vec u 21-22 godini sam imala iskustva sa horoskopima i ljudima koji to rade, radila licno, pocela da slazem i objedinjujem iskustva svoja i tudja u jednu celinu i da nadjem njihovu primenu u astrologiji... Sa mnogo vise svesnosti od 33-ce godine na ovamo, slazem sve, delim misljenja sa drugima, i vidim rezultate kroz duhovno, (pohvale i potvrde mi mnogo znace), ne materijalno (ako se izuzmu situacije da sam neko vreme zivela sama sa detetom i zaradjivala jedino radeci horoskope), pa preko ostvarenja kroz drugi brak ( 9 polje u Blizacima), gde mi je partner i mladji od mene i fizicki ima brata blizanca... Pa taj Mars kod mene dolazi iz 7 polja i oznacava 2 partnera, a kroz partnere ucim u zivotu, kroz odnose sa ljudima takodje.Kazu da je slaba sa Marsom, ne bih rekla bas tako kad je duhovno u pitanju, samo treba da se u svom znacenju tog polja nadje ono cemu ona odgovara, sta simbolise, i tu da se nadogradjujete. Posle sve dodje samo. Neko ovde iznosi da mu je u 8 polju i ne deluje, ocekujuci osnovno znacenje 8 polja, pored odnosa to je i pitanje imovine, okultnog, spoznaja o pitanjima zivota i smrti, interes za sudbinu i kako se ona vidi..pa zar nije vec u tome.. Neko kao ja ima u 9-tom, a toliko se interesuje za astrologiju, ako se tako pogleda, mislim da ce svako od vas da nadje konkretniji odgovor za sebe. Ja sam svoj nasla i gomilala iskustva radeci drugim ljudima i znam da im deluje i nadam se da vas nisam preterano ugusila svojim misljenjem...

Ne radi ni meni , a slicno mi je ko tvoje i kad se obrne okrene slicni aspekti, dodje mu na isto....ustvari previse je "duboko" i jako , nije da tebi ne radi, nego ne radi drugima, u tome je problem:)
Vidis da sam ja musko ti i ja bi bili savrseni ljubavnici, a posto sam ja zensko i nismo lezi-bezi, ebiga:)))) tako da trazi nekog ko moze da podnese tu tvoju dubinu i jacinu ok:)
ljubitj od mene;)

E, hvala pilence na savetu :-D A gde da nadjem tu dubinu? :lol:

Fortuna ili tachka sretje, spada medju najpoznatije arapske tachke. Ona predstavlja izliv snazhne energije Mesecheve faze, a kroz polozhaj koji zauzima u znaku i/ili polju (kutji) usmerava energiju koju posedujemo i sugerishe nam na vezu koju treba da ostvarimo sa spoljashnjim svetom. Fortuna ukazuje na koji nacin treba da integrishemo svesni i nesvesni deo nashe lichnosti, i ujedno ona nagradjuje svaki ispravan potez koji uchinimo (sinonim za fortunu je i zlatni tjup).

Nash zadatak je da razvijamo osobine koje donosi karakter znaka u kome se nalazi Fortuna, kao i da kultivishemo polje (ili kutju) koje ona zauzima. Zauzvrat kao afirmacija ili nagrada, ochekuje nas istinsko i vrhunsko ispunjenje kroz karakter odredjenog znaka ili polja.

Veoma zanimljivo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back