tačka sreće - fortuna

• Začetnik teme Začetnik teme pava
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
KONJUKCIJE SA FORTUNOM

Planete koje formiraju konjunkcije sa Fortunom pomazhu choveku da dostigne najvetju
radost, ukoliko nauchi kako da ih koristi i omogutji im da deluju na pozitivan nachin. One
usmeravaju energiju na putu ka sretji tako da choveku jedino preostaje da je otkrije. U stvari,
one pojachavaju sposobnost koncentracije kako osoba s ovakvim aspektom ne bi skrenula s
puta kojim je poshla. Te planete u isto vreme formiraju opoziciju sa Tachkom bezlichne svesti.
Shodno tome, one sprechavaju dotichnu osobu da postane isuvishe nepristrasna, shto bi moglo da
dovede do gubitka sopstvene realnosti. Pored toga, priroda svake planete koja pravi
konjunkciju sa Fortunom pomazhe jasnijem odredjivanju prirode onoga shto tje osobi doneti
sretju. Chak i malefici mogu pruzhiti sretju. Mnogi ljudi osete veliku radost u tuchi! Oduzmite
im razloge za tuchu ili borbu i oni tje postati duboko nesretjni. Mnogi ljudi dozhivljavaju veliku
sretju trudetji se da vlastiti zhivot otezhaju. Pokushajte da im olakshate zhivot i oni tje postati
nesretjni! Na taj nachin, stanje radosti ne mora nuzhno da podrazumeva zamishljenu sliku prosvetljenja,
kao shto se obichno pomisli. Sve shto mora da ima jeste sposobnost za ispunjenje
onoga shto svaki chovek definishe kao neshto shto je istinski usretjuje!

FORTUNA BEZ ASPEKATA

Chesta je pojava da Fortuna nema nikakvih aspekata. U tim sluchajevima, zanimljivo je
prouchiti planetu koja je najblizha Tachki. Ona chesto pruzha reshenje na koji nachin osoba pokushava
da dostigne osetjaj radosti, tj. sredstva koja koristi da bi postigla svoje ciljeve. Bez obzira na
to da li su joj ta sredstva laka ili teshka, ili joj u stvari pomazhu da dosegne Fortunu ili se od nje
udalji, odredjena su ostalim aspektima koje ta "najblizha planeta" ima u horoskopu.

Meni je fortuna na 0 stepenu strelca u 4 kuci, u konjukciji sa Marsom (29 stepen skorpije) i kvadratu sa Jupiterom koji je 7 kuci ... Jel to dobro?
To sam dobila na astro.com .... mada mi je Sunce ispod horizonta i mozda bi trebala da racunam po nocnom racunanju ....

Fortuna u znaku Raka

Kao znaku kutje, doma, domovine i porodice, Fortuna je za Raka obezbedila harmoniju u kutji. Najnaglashenija njena osobina i najvetja sretja odnose se narochito na pripadnice zhenskog pola, jer daruje lepotu majchinstva, trudnotje i porodjaja, mada u takvoj sretji ne oskudevaju ni mushki
pripadnici znaka kojima je isto obezbedjena harmonija u porodichnom zhivotu. Najvetju sretju - i zhenama i mushkarcima koji imaju Fortunu u znaku Raka – donosi rodjenje, ma shta da se stvara i radja: deca, ideja, kutja, posao u kutji...

Auf, pa ovo je kod mene totalno suprotno. Ja bih, ako moze, totalno da izbegnem ulogu majke.

KVADRATI SA FORTUNOM

Ukoliko planete prave kvadrat sa Fortunom, pojedinac je u iskushenju da poveruje da tje
mu drugi ljudi oduzeti osobu koja mu prichinjava radost. To je veoma daleko od istine. Oni
zapravo stvaraju tenziju koja navodi pojedinca na akciju. Prema Frojdovom mishljenju, akcija
choveka budi iz stanja sna. Shto vishe radi, dela, uchestvuje, obavlja svoj posao, trudi se, itd.
chovek se vishe priblizhava pretvaranju snova u stvarnost. Ne treba stremiti nerealnom, snovima ili
fantaziranju o onome shto tje doneti radost. Treba priznati sebi da tje postizanje najvetje zhelje
postati proizvod koncentrisanog napora koji tje biti prvi korak ka realizaciji.
Shto su planete zlotjudnije, cheshtje prave kvadrate sa Fortunom; shto dublje chovek kopa
svoj bunar nesretje, vishe tje se mesta stvoriti i za njegovu radost. Chovek uvek mora da ima na
umu da sve shto radi nije takve prirode da bi se trebalo zhaliti na dotichne poslove, vetj ih treba
objasniti i chvrsto odrediti put, nachin i sredstva koji tje pomotji da se uvide pozitivni efekti
Fortune.
Dobrotjudne planete koje prave kvadrat sa Fortunom mogu doneti choveku ispunjenje
njegovih zhelja iz mladosti ili posredstvom lakshih metoda. Chovek ovde mora da se podseti da
je radost mnogo tezhe zadrzhati nego stetji! On mozhe zhudeti da bude pevach i preko kvadrata
neke dobrotjudne planete sa Fortunom u desetoj kutji mozhe ulozhiti napor da na kraju snimi hit.
Medjutim, medju milionima pevacha koji snime hit, koliko je procenat onih koji snime drugi ili
tretji hit? Chinjenica je da je manje od jednog procenta ljudi sposobno da uspe. Uzmimo
primer iz drugog podruchja horoskopa; osoba mozhe da ima Fortunu u jedanaestoj kutji u
kvadratu sa nekim nekom dobrotjudnom planetom. Ti kvadrati pomazhu da se ulije energija za
aktivno trazhenje prijateljstva. Medjutim, poshto do tih prijateljstava dolazi veoma lako
zahvaljujutji energiji benefika koja je u tom smeru kanalisana, verovatno se netje odrzhati dugo
jer ne postoji razumevanje pune vrednosti onoga shto je ispunjeno.
U sushtini, kvadrati sa Fortunom stvaraju dinamichnu energiju koju osoba mozhe da upotrebi da
bi dostigla svoju najvetju radost. Bez obzira na to da li zadovoljstvo dolazi lako ili teshko, da li
je potreban relativno kratak vremenski period, nishta nije vetje od toga da se lichno postane
"radost". Pouka ovih kvadrata se ochitava u chinjenici da je nagrada srazmerna ulozhenom
naporu!

kod mene je Fortuna u I u Vagi jedini aspekti koje pravi su, veliki trigon sa Jupiterom u Vodoliji u 5 i Kironom u Blizancima u 9 !?
pored toga FO gradi i sextil sa Venerom u Strelcu u III, i naravno JU i VE su u Sextilu
any comment please, jer jedini afinitet koji primecujem jeste mozda muzika ili odskorasnje interesovanje za politiku ?

kod mene je Fortuna u I u Vagi jedini aspekti koje pravi su, veliki trigon sa Jupiterom u Vodoliji u 5 i Kironom u Blizancima u 9 !?
pored toga FO gradi i sextil sa Venerom u Strelcu u III, i naravno JU i VE su u Sextilu
any comment please, jer jedini afinitet koji primecujem jeste mozda muzika ili odskorasnje interesovanje za politiku ?

Fortuna se odnosi prvenstveno na materijalno bogatstvo koliko ja znam ne na afinitete prema necemu...Sad kako se tacno tumace ne znam, ali povezi to sa simbolikom prve kuce, i takodje posto su arapske tacke pasivne, gledaj ih kroz vladara znaka u kome se nalaze, znaci Venera otisla u 3. kucu, kakve aspekte gradi Venera sa drugim planetama, u kom je znaku itd....Arapska tacka utice kroz vladara, inace sama po sebi je pasivna i druga zodijacka tela deluju na nju ali ona ne deluje sama po sebi na njih, izrazava se kroz svog vladara, vladara znaka u kome se nalazi....
Doduse i sam polozaj arapske tacke ima neko znacenje....samo i meni je to tek na redu da naucim, ali ovo sto sam napisala je tacno, odn. koliko znam znam:)

Fortuna se odnosi prvenstveno na materijalno bogatstvo koliko ja znam ne na afinitete prema necemu...
Ne baš tačno ... Obrnuto.

Arapska tacka utice kroz vladara, inace sama po sebi je pasivna i druga zodijacka tela deluju na nju ali ona ne deluje sama po sebi na njih, izrazava se kroz svog vladara, vladara znaka u kome se nalazi....
Doduse i sam polozaj arapske tacke ima neko znacenje....
Utiče i kroz položaj, i kroz dispoziciju odnosno vladara.

Da li bi neko bio raspolozen da mi pomogne u "otkrivanju" Fortune...koristim program Solar Fire i ako u Reportu ukljucim "Arabic Parts" mogu da procitam:

* Part of Fortune (Night) * 19°Pi23 No aspects in orb

Sta bi ovo trebalo da znaci? Na natalnoj karti nigde nema znaka X koji je zaokruzen.

StoRmyGirl ... meni nesto ne funkcionise ... nikako da dodjem do tacke :lol: a bas sam radoznala gde mi je tacka :lol:

14°37'44'' e škorpion MESEC 1°52'29''

14°37'44'' e škorpion SUNCE 1°52'29''

28°09'37'' e škorpion ASCENDENT

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back