Svi Vi koji sledite put srca...javite se

elendil:
@Hekate,sta je s tobom,moze li ti pomoci virtuelni prijatelj...?
@Dommino,predivno!

Hvala ti Elendil...bicu ja dobro...:) samo sam se malo umorila...neki meni dragi ljudi su pozeleli da me na silu iscupaju iz mog sveta, iz mog malog carstva, zeleli su da mi pomognu trazeci od mene da budem ono sto nisam...i da ih ne bih povredila, ja sam pristala na to (?!!!??). I sad placam cenu...povredila sam samu sebe..., ali nista se nikad u zivotu ne desava slucajno, samo treba umeti prepoznati smisao znakova na putu...

A tako pomaze saznanje da ima ljudi cije srce kuca u ritmu tvog sopstvenog!

Znas da postoji mesto gde se mozermo sresti, gde mi mozes pomoci i gde mi vec pomazes...:)

elendil:
Znam i jako mi je drago zbog toga da i ti to znas...tako nas je malo ostalo...Svu svoju snagu,ljubav i pdrsku ti saljem...Uvek...

"Kada je Narcis umro, dosle su šumske nimfe i zatekle dotad slatkovodno jezero pretvoreno u krčag slanih suza.
- Zašto plačeš?- upitaše šumske nimfe.
- Plačem za Narcisom - reče jezero.
-Ah, nimalo nas ne čudi što plačeš zbog Narcisa- nastaviše one. I pored toga što smo mi sve stalno trčale za njim po šumi, ti si bilo jedino koje je imalo priliku da izbliza posmatra njegovu lepotu.
- Pa zar je Narcis bio lep? - upita jezero.
- A ko bi to osim tebe mogao bolje da zna? - odgovoriše iznenađene nimfe. - Na kraju krajeva, on se svakoga dana sa tvojih obala naginjao nad tebe.
Jezero je za trenutak zaćutalo. Najzad, reče:
- Ja plačem za Narcisom, ali nikad nisam primetilo da je Narcis lep.
Oplakujem Narcisa zato što sam, uvek kada bi se on nagao nad mene, moglo u dnu njegovih očiju da vidim odraz sopstvene lepote."

Oskar Vajld

:)

Jedna jedina Istina:nerazdeljivo jedinstvo.
Jedna jedina stvarnost:rec i njena evolucija u svest.
Jedan jedini sveopsti moral:za coveka.
Sav kosmos je solidaran u svim ljudima,svako je odgovoran ili se koristi zlim ili dobrim delima svih ljudi.Covecanstvo je celina u svakom coveku.
Jedna jedina spoznaja:stvaranje.
Jedna jedina cista nauka:brojevi.
Jedan jedini izraz:simvol.
Jedno jedino sredstvo:harmonija;ona je njegov izvor usred nereda kada se razjedinjeni delovi ponovo spajaju,prirodno i svaki sa svojim odgovarajucim parom,prema privlacnosti.
Duh je pocetak i kraj svih oblika.
Oblik je simvol odredjene funkcije.
Mudrost je savrseni sklad svih funkcija.

Savršena umetnost je vrlo napredna izvorna veština, koja za kratko vreme dovodi do visokog nivoa upotrebe uma i tela. Ova veština koristi prirodnu alhemiju i savršenstvo ljudskog tela, te poznavanje prirodnih zakona, kako bi razvila ‚‚sakrivene‚‚ i neiskorišćene potencijale mentalne i fizičke snage koju poseduje svaki čovek.
Savršena umetnost razvija vrhunsku harmoniju i koordinaciju pokreta, dubinsku relaksaciju i komunikaciju između glave (mozga) i tela.
Savršena umetnost uči kako koristiti prednost energetskog polja i prirodne strukture ljudskog tela, kako bi se aktivirala sposobnost senzorske reakcije u usmeravanju sila koje se nalaze u prostoru. Upotreba principa Savršene umetnosti dovodi do reakcije energetske geometrijske strukture tela na neki spoljašnji stimulans - dodir (napad). Ova veština isceljuje um i telo, a njen visok terapeutski učinak može da pomogne u otklanjanju raznih problema.
Na naprednom nivou ova veština dovodi do spoznaje najveće od svih borilačkih veština - kako pobediti bez borbe.
Jedinstven sveukupan sistem koji prenosi škola Savršene umetnosti je bez ograničenja dostupan ljudima oba pola i godina starosti, potpunom početniku ili naprednom praktikantu neke veštine, sporta, rekreacije, ili bilo koje discipline uma i tela.
Upoznajte se sa esencijalnim načinom koji će vam otkriti u praksi istine i zablude suštinskog principa u upotrebi tela.
Naučite da otvorite svoje zglobove i promenite tetive; naučite upotrebu svoje unutrašnje sile tela, stvaranje vitalne sile, sposobnost neograničenog slobodnog pokreta u harmoniji sa Prirodnim silama...

dodatne informacije:
064/270-23-37
064/11-66-253

LETNJI SEMINARI
GUČEVO 2007.

TAI ČI ČUAN od 09.07.do 15.07.2007.
ŠKOLA SAVRŠENE UMETNOSTI od 15.07. do 21.07.2007.
:) :) :)
taichigong.co.yu

Mehuri od sapunice

"Iz studija i misli destilise

star covek mnogo godina kasnije

svoje starosno delo,u cije je kovrdzaste vreze

igrajuci se ispreo neku slatku mudrost.

Revnostan student pun zara dojuri,

u knjiznicama i arhivima

mnogo je istrazivao i pece ga ambicija,

mladosno delo genijalnih dubina.

Decko sedi i duva u slamku,

dahom puni obojene klobuke,

svaki sjaji sjajem i uznosi se kao psalm,

svu svoju dusu predaje u duvanju.

I sva trojica,starac,decko i student,

iz Mayine pene stvaraju svetova

Carobne snove,koji po sebi nista ne vrede,

ali u kojima smeseci razaznaje se

i razbukti radosnije vecita svetlost."

Hermann Hesse

"Svi su putevi isti-nikud ne vode.Jedan put je samo jedan put.Ako osecas da ne bi trebalo njim da podjes,onda niposto ne smes ostati na tom putu.Postavi sebi jedno pitanje:Ima li ovaj put srca?Ako ga ima,to je dobar put,ako ga nema,ne valja.Ni jedan ni drugi nikuda ne vode ali jedan ima srca a drugi nema.Na jednom je putovanje radosno,dok god se po njemu kreces,dok god si s njim sjedinjen.Drugi put ce te naterati da proklinjes svoj zivot.Jedan ti daje snagu,drugi ti je oduzima."

...javljam se ;-)
love_112-1.gif

kako_hocu:
"Svi su putevi isti-nikud ne vode.Jedan put je samo jedan put.Ako osecas da ne bi trebalo njim da podjes,onda niposto ne smes ostati na tom putu.Postavi sebi jedno pitanje:Ima li ovaj put srca?Ako ga ima,to je dobar put,ako ga nema,ne valja.Ni jedan ni drugi nikuda ne vode ali jedan ima srca a drugi nema.Na jednom je putovanje radosno,dok god se po njemu kreces,dok god si s njim sjedinjen.Drugi put ce te naterati da proklinjes svoj zivot.Jedan ti daje snagu,drugi ti je oduzima."

:) :) :)
Ponedeljak, 28.januar 1963, Učenje Don Huana... Kastaneda

Neverovatno..ukrao si mi citat koji sam ja htela da podelim sa forumašima..upravo sam dovršila čitanje knjige..

Pozdrav...

evo jos nesto sto mi se svidelo od istog autora iz "aktivne strane beskraja"

SINTAKSA

Jedan covek,zagledan u svoje jednacine,

rekao je da je svemir imao pocetak.

Dogodila se eksplozija,rekao je.

Prasak nad praskovima,i svemir je rodjen.

On raste,rekao je.

Cak je izracunao duzinu njegovog zivota:

deset milijardi okretaja Zemlje oko Sunca.

Ceo globus mu je klicao.

Smatrali su da su njegovi proracuni nauka.

Niko nije pomislio da time sto je odredio pocetak svemira

taj covek samo odrazava sintaksu svog maternjeg jezika;

sintaksu koja zahteva pocetke,kao rodjenje,i razvoje,kao sazrevanje,

i kraj,kao smrt,da bi iznela cinjenice.

Svemir ima pocetak

i stari,uveravao nas je taj covek,

i on ce umreti,kao sto sve stvari umiru,

kao sto je i taj covek umro nakon sto je matematicki potvrdio

sintaksu svog maternjeg jezika.

DRUGA SINTAKSA

Da li je svemir zaista imao pocetak?

Da li je teorija o velikom prasku istinita?

Ovo nisu pitanja,mada tako zvuce.

Da li je sintaksa koja zahteva pocetke,razvoje,

i zavrsetke kao iznosenje cinjenica,jedina sintaksa koja postoji?

To je pravo pitanje.

Postoje i druge sintakse.

Na primer,postoji ona koja zahteva da se raznovrsnost

inteziteta uzme kao cinjenica.

U toj sintaksi nista ne pocinje i nista se ne zavrsava;

tako rodjenje nije jasno naznacen dogadjaj,

nego posebna vrsta inteziteta,

kao i sazrevanje,kao i smrt.

Covek takve sintakse,pregledajuci svoje jednacine nalazi da je

izracunao dovoljno raznovrsnosti inteziteta

da moze autoritativno reci

da svemir nikada nije imao pocetak

i da nikada nece imati kraj,

nego da je prosao,i sada prolazi,i prolazice

kroz beskrajnu fluktuaciju intenziteta.

Taj covek bi mogao s pravom zakljuciti da je sam svemir

trijumfalna kocija intenziteta

u koju se covek moze ukrcati

da bi putovao kroz promene koje nemaju kraja.

Sve ce to on zakljuciti,i jos mnogo vise,

mozda nikada ne shvativsi

da samo potvrdjuje

sintaksu svog maternjeg jezika.

bobanap:
Hekate.................:-)
zelenis se....retkost.....
bas mi drago da te " vidim "....
bila si u nekom raskoraku sama sa sobom....
nadam se da si prevazisla :-)

bobana

Pozdrav Bobana!

Ma nisam bila u raskoraku sama sa sobom, već sam samo dopustila kradljivcima vremena da uđu u moj život. Još uvek se koprcam sa njima..ali prevazići ću..Ni tebe nije bilo ovde neko vreme.. :)

hekate....
da, jedno vreme nisam svracala....nesto sam i ja bila u nekoj neravnotezi....
sad sam OK.
iznenadi te neka pojava ili necija brzopletost...ne odreagujes pametno i onda treba zakociti ne neko vreme....
sad imas ravnopravnog sagovornika....lepo pise i odabere za nas....:-)

pozdrav tebi, :-)

kako_hocu:
drago mi je Hekate,lepo je sresti ljude slicne radoznalosti :)

U nekoliko navrata u toku svog života sam imala nameru da pročitam Kastanedina dela. Mnogi u mom okruženju su ga čitali i oduševljavali se. Ali meni se nekako nikako nije dalo.Eto, trebalo je da počnem da se družim sa forumašima da bi Kastaneda konačno stigao do mene. Valjda do sada i nije bilo pravo vreme. Obično je to tako sa knjigama. Stignu ti do ruku kada su ti najpotrebnije i kada si spreman da iz njih nešto naučiš.

P.S. I meni je lepo sa vama... :)

Raduje me da ima jos sledbenika Kastanede...ja sam ga citao pre dvadeste godina...i izabrao svoju Putanju...ada sabiram i oduzimam gde sam i koliko sam odmakao...i,sve mi se vise cini da stojim vec godinama...prvi neprijatelj je strah,pa jasnoca,pa moc i na kraju starost...mene je jasnoca ubila i usporila,ako smem tako da kazem...

Back