Svi Vi koji sledite put srca...javite se

[[SIZE=2]FONT=Times New Roman
]~~Jer ja sam prva i poslednja
Ja sam obožavana i prezrena
Ja sam ***** i svetica
Ja sam supruga i devica
Ja sam majka i kćer
Ja sam naručje svoje majke
Ja sam jalova i imam bezbroj potomaka
Ja sam srećno udata i usedelica
Ja sam ona sto donosi na svet i ona što nikad nije rađala
Ja sam tešiteljka porođajnih bolova
Ja sam supruga i supružnik
I ja sam čovek koji me je stvorio
Ja sam majka svoga oca
I on je moj odbačeni sin
Poštujte me uvek, svi,
Jer ja sam sablažnjiva i veličanstvena[/FONT][/SIZE]

padalica:
Pravo i bezuslovno,zauzvrat samo ocekujem isto ,ni manje ni vise ....i gle ,od velicanstvenosti ni traga

Ocekivati "isto" zauzvrat, ne znaci bezuslovno. Sto je "isto" za tebe, ne mora biti "isto" za drugog. Ako nastavis tom logikom uvek ces iznova biti razocarana. Voli da bi volela, radi ljubavi same... a ono sto dajes to ti se i vraca...ukoliko budes volela pravo, bices i voljena pravo..

Voleti i ocekivati zauzvrat je sasvim ljudski,uzviseno!Voleti bezuslovno je stremljenje ka Krajnjem,ka Uzvisenom,ka Bozanskom...Biti poput belog oblaka znaci putovati Stazom koja je krajnje individualne i samosvojstvena,ne ocekivati nista,ne traziti, ne nadati se...BITI, sada i ovde u sadasnjem trenutku koji nikada nije ni zapoceo...osluskivati zvuk jedne ruke...zaroniti u tisinu unutrasnjosti svakoga dana...nema mesta gde mozete traziti Um,on je poput otiska nogu ptica na nebu...

"Ljudi su jedinstveni u svetu energije po tome sto mogu svesno da projektuju svoju energiju...To se radi tako sto posmatramo sa divljenjem neciju lepotu sve dok se ne pojavi dovoljno energije u nama da osetimo ljubav. U tom trenutku mi mozemo da posaljemo energiju nazad....Kada se divimo izgledu i ponasanju jedne osobe, i kada se koncentrisemo na njih sve dok njihov izgled i karakter ne pocnu da se pojavljuju u vecoj prisutnosti, tada mozemo da pocnemo da im saljemo energiju, podizuci ih na naj nacin. Naravno, prvo moramo svoju energiju da odrzavamo na visokom nivou, i onda mozemo da pokrenemo talas energije u nama, kroz nas, prema drugoj osobi. Sto vise postujemo njihovu celovitost, njihovu unutrasnju lepotu, to vise energije tece prema njima, i prirodno, vise se krece i prema nama... To je zaista hedonisticka stvar..:). Sto vise mozemo da volimo i cenimo druge, vise energije tece prema nama. Zato je ljubav prema drugima i pruzanje energije drugima najbolja stvar koju mozemo za sebe da radimo...
....Zato sto mi ti pruzas vise energije nego sto bih je ja inace imala, mogu da vidim istinu u sebi i da je punije tebi dajem. Kada to radim, ti imas osecaj otkrovenja za ono sto ja pricam. Ovo te vodi da vidis mene mnogo dublje, i da se divis i koncentrises na mene na mnogo visem nivou, sto meni pruza vise energije i bolji pogled na moju istinu, i krug tako ponovo pocinje. Dvoje ili vise ljudi, ako rade ovo, mogu dostici neverovatne visine dok izgradjuju jedno drugo. Moras razumeti, ipak, da se ova veza potpuno razlikuje od zavisnicke veze. Zavisnicka veza pocinje na ovaj nacin, ali uskoro postaje veza kontrolisanja jer ih prepustanje sece od njihovog izvora (univerzalne energije), i energija nestaje. Pravo prenosenje energije nema znakove privrzenosti. Obe osobe jednostavno cekaju poruku."

"Celestinsko prorocanstvo" Dzejms Redfild

Eto, bas sam se potrudila...ali mozda nekom bude od koristi..

Postoji jos jedan deo teksta u istoj knjizi gde je na interesantan i simpatican nacin objasnjeno kako i zbog cega nastaju zavisnicke veze..., ali ne bih da davim...jer iskustvo je ipak najbolji ucitelj...dzaba reci...dok nesto ne iskusis na sopstvenoj kozi, mozes o tome citati i slusati u nedogled...zapravo moze se razumeti, ali ne i shvatiti na pravi nacin... Kako bi receno jednom prilikom ovde...skupis hrabrost, skocis, padnes i ako se ne razbijes..shvatis.:) Zato, meditirajmo na datim nam zivotima...

Malo je draga Hekate onih koji smeju i umeju da se upuste u avanturu i potragu za Krajnjim.Puno je lakse bezati i odrzavati Iluziju i Maju...Ljudi zapravo ne zele da se probude iz usnulosti,mada njihove duse vape za prosirenjem svesti,za susretom sa Istinom...Pozdrav,i od srca sve najlepse...radost u srcu,mir u dusi,zdravlje i Ljubav!

MILA_DUSA:
Dragi putnici na Stazi srca ubedjena sam da će dolenavedeni predlozi prijati vasem duhovnom apetitu, (preporuka jedne fine duse sa srbiancafe-a) :

Pre ulaska, predjite misem preko slike ;), posle 'enter', a za dalje listanje stranice svaki put kliknite na stepenice, koje se nalaze pri dnu...

http://www.thegreatillusion.com/index.shtml
Uzivajte!

I jos malo uzivanja - ( obavezno ukljucite zvucnike...i kliknite na prezentaciju):

http://www.theinterviewwithgod.com/
http://www.pathways-to-peace.com/
Samo da apdejtujem ove divne preporuke...

elendil:
Malo je draga Hekate onih koji smeju i umeju da se upuste u avanturu i potragu za Krajnjim.Puno je lakse bezati i odrzavati Iluziju i Maju...Ljudi zapravo ne zele da se probude iz usnulosti,mada njihove duse vape za prosirenjem svesti,za susretom sa Istinom...Pozdrav,i od srca sve najlepse...radost u srcu,mir u dusi,zdravlje i Ljubav!

Elendil, ti si jedno srculence milo...hvala ti na lepim zeljama...:)

Put Your Lights On

Hey now, all you sinners
Put your lights on, put your lights on
Hey now, all yuo lovers
Hey now, all yuo killers
Hey now, all you children
Leave your lights on, you better leave your lights on
Cause there`s monster living under my bed
Whispering in my ear
There`s an angel, with a hand on my head