Svi Vi koji sledite put srca...javite se

elendil:
Svi Vi koji razmisljate o zivotu,koji osecate unutrasnji poziv da istrazujete,da sledite Stazu,koji volite Galeba Dzonatana Livingstona,koji ste procitali Sidartu,koji mozda meditirate,radite odredjene tehnike samorazvitka,meditaciju ili neradite nista ali imate neki impuls...Javite se...put srca je samo Vas i vama znan...da se druzimo i jedni drugima damo podrsku... :o

da put srca je tesko slediti jer razum je uvek tu negde da nas usmeri tamo gde srce ne zeli

elendil:
Zazmuri se na jedno oko
Zaviri se u sebe u svaki ugao
Pogleda se da nema eksera
da nema lopova
da nema kukavicjih jaja
Zazmuri se i na drugo oko,
cucne se pa se skoci,
skoci se visoko,visoko,visoko,
do na vrh samog sebe.
Odatle se padne svom tezinom,
danima se pada duboko,duboko,dublje,
do dna svog ponora.
Ko se ne razbije u paramparcad
ko ostane citav i citav ostane
taj igra...
Igra igru Istine i razbijanja obmane...

elendil:
Igra igru Istine i razbijanja obmane...

na profilu pise da si psihoterapeut / pravnik...
postavila si temu---" svi vi koji sledite put srca...."
ja sad razmisljam o nacinu na koji pises.....i ne vidim potrebu da mistifikujes temu ???
kapiram da se u tebi bore psiholog i pravnik....no , da bi imala kvalitetne sagovornike moras tu borbu u sebi zavrsiti ili dozvoliti jednom od ta dva da pobijede....i tebi samoj ce biti lakse.....

:-) , pozdrav.

nemam nista protiv --Kastanede, a jos manje protiv zvizduka vetra u planini....pod uslovom da nisam sama, uzimajuci tu lepotu... ..................
izvini sto sam pogresila, misleci da si zensko, ali i sam vidis da nije bilo namerno.
po svemu sudeci ti si izabrao---put kojim se redje ide......
:-)

Pre bih rekao da sam nastavio da hodim tamo gde sam nekada davno stao...Jasuci na demonu ponavljanja izabrah da trazim Krajnje,Apsolutno,ma koliko to bolno i tesko bilo...Carolija je moj nacin postojanja,a Staza je putanja kojom hodim...Sveti osmeh Prosvetljenih je svetlo koje mi daje snagu...

Zelim da se probudim, da zivim,samo da postojim ovde i sad. Dani prolaze jedan za drugim, uvek trazim,zudim,ocekujem.Ego je postao previse jak.Imao sam vise trenutaka u zivotu kada sam za kratko vreme osetio potpunu bezuslovnu srecu,jedno za zemljom i svemirom.Obuzeo me je takav mir i spokoj kao okean. povrsina je uvek uzburkana ali na dnu je uvek mirno. Vise nista mi nije trebalo.Vise nista nisam trazio. Ni o cemu nisam razmisljao.Kao da sam postao jedna celina ponovo. A odjednom jedna misao kao sa neba da je pala :Sve je dobro ovde i sad. Ali kada sam se vratio u "civilizaciju", medju ljude, ego se ponovo vratio jos jaci. Drustvo modernog coveka je bolesno. Zivi u iluzijama.Sistem je uvek iznad pojedinca,to je sve jedna upotreba coveka. Stalno nas truju lazima .Kazu: Da bi bio srecan moras da imas ove ili one stvari(novac,prijateljstvo,religija, bilo sta) ili neces biti srecan.I onda moram da se borim da bi dobio te stvari i moram da se borim da to zadrzim. I onda kada konacno ostvarim cilj, mislim u sebi: To je to! Sad sam srecan!. Ali koliko to traje? Mozda jedan dan,mesec? Sve dok se ne javi nova zelja, cilj i tako u krug. Postali smo robovi vlastitih zelja i zabluda.Ova prica je poznata.Moja,tvoja,svacija prica.

Malo toga mozes uciniti a opet i mnogo...zivi za tren uzivaj u trenu...Nema mesta gde mozemo trazitu Um,on je kao otisci nogu ptica na nebu...Odaberi tehniku,Putanju,sistem ili jos bolje nadji Ucitelja i istrajno i disciplinovana nastavi...Sve je samo jedno veliko SADA,samo se treba probuditi,a too je prokleto tesko...na srecu,nije nemoguce...Zelim ti sto vise svesnosti i stapanje sa Jednim...

elendil:
Malo toga mozes uciniti a opet i mnogo...zivi za tren uzivaj u trenu...Nema mesta gde mozemo trazitu Um,on je kao otisci nogu ptica na nebu...Odaberi tehniku,Putanju,sistem ili jos bolje nadji Ucitelja i istrajno i disciplinovana nastavi...Sve je samo jedno veliko SADA,samo se treba probuditi,a too je prokleto tesko...na srecu,nije nemoguce...Zelim ti sto vise svesnosti i stapanje sa Jednim...

Hvala. Samo da naglasim da nisam zensko :) A sto se tice duhovnog ucitelja zeleo bih da nadjem jednog po mogucstvu nekog indijskog gurua ali tesko ih je naci. Probudjenih ljudi je tako malo da je broj zanemarljiv i uvek ce tako biti. U sustini ljudi ne zele da budu srecni, lepse im je da zive u iluzijama

Sreca je relativna stvar,za neke je je to zivotna lekcija da zive u iluzijama...Svako od nastavlja temo gde je stao na spiritualnoj lestvici u nekom proslom postojanju...Slobodna Volja je ta koja nas ubrrzano vodi kroz evoluciju i od homo sapiensa ka homo spiritualisu...Sve je Jedno,Ljubav je u svakome od nas...Nemoje se obazirati na druge,zaroni u svoju unutrasnjost u svoj Mikrokosmos i osluskuj...mozda se sretnemo...

Back