Svi Vi koji sledite put srca...javite se

Slediti put srca?! Pa sta to u stvari znaci??! Kastaneda i te fore..pa taj ti je, prijatelju moj, svo svoje prosvetljenje i znanje nasao u meskalitu! Pa jel to taj put prosvetljenja koji treba slediti? Samoca...?Pa svi smo mi na neki nacin sami i usamljeni.Ali ne mislim da se toga treba plasiti,mislim da ne treba mnogo razmisljati o smislu zivota i tim stvarima, jer dok ti o svemu tome razmisljas i razbijas glavu glupostima-zivot prodje...Nadji mir u svom srcu, budi zadovoljan onim sto imas i budi vrlo pazljiv sa svojim zeljama-moze se desiti i da ti se ostvare, i sta ces onda? I samo jos nesto, jedan citat: "sto je vece ostrvo znanja, to je duza obala ocajanja"!Seti se gde je Sidarta nasao svoj mir:u jednostavnosti zivota jednog splavara... 8)

Ovo je isti onaj voz u koji smo se i mi peli,samo je prebojadisan.Ovi novi putnici to jos ne znaju,srecni su sto putuju nekud u buducnost-ne znaju da se stize opet ovde.Svako nosi u svojoj torbici otrcane ideje i stoseve, i misli da su to dragocenosti koje jos niko nije pronasao.To im je sav prtljag.Vec po tradiciji bacili su daleko od sebe pune vrece tudjih iskustava koja su im rodjaci i prijatelji tutnuli u sake pred put.A u mrezama za prtljag naslagani su nevidljivi krstovi,svakome po jedan ili vise, ali ne vide se, ne vide ih jos.Kada se bude silazilo nece biti nosaca za njih,svako ce znati koji je njegov.
I, uprtice ga!

Trt, mrt, život ili smrt?
(Šekspir, Hamlet, prevod Đura Jakšić)
Sve mi se čini da čitate pogrešnu literaturu, kad je svet postao već star i umoran... uzmite nešto iz ranijih epoha, kad su znao put srca, a život bio vredan življenja. :) (Meni je od svega postalo muka, počeo sam da čitam Gilgameša) :roll:

elendil:
Usamljenost i osama su bliske ali nisu iste.Kroz usamljenost se branimo i borimo protiv novih obmana,za koje nemamo snage.U osami tonemo u tisinu.Tonemo u bezdan,u Unutrasnjost.I od stepena razvoja nase Kosmicke duse se srecemo ili pripremamo za susrt sa Krajnjim.Ukoliko nas nije strah.Priznajem odem daleko,ali se cesto puta sledim.Gospodarsvo Ega nema snage da se odrekne samoga sebe.Jednom,samo jednom,zablistala je beskrajna Praznina...Praznina...i tada nisam bio sam...ne ovako u stilu:rodjen sam,zivi i putuje sam i umire sam...
Tacka preseka horizontalne Putanje sa Vertikalom stremljenja duse ka Iluvataru...

elendil:
Ovo je isti onaj voz u koji smo se i mi peli,samo je prebojadisan.Ovi novi putnici to jos ne znaju,srecni su sto putuju nekud u buducnost-ne znaju da se stize opet ovde.Svako nosi u svojoj torbici otrcane ideje i stoseve, i misli da su to dragocenosti koje jos niko nije pronasao.To im je sav prtljag.Vec po tradiciji bacili su daleko od sebe pune vrece tudjih iskustava koja su im rodjaci i prijatelji tutnuli u sake pred put.A u mrezama za prtljag naslagani su nevidljivi krstovi,svakome po jedan ili vise, ali ne vide se, ne vide ih jos.Kada se bude silazilo nece biti nosaca za njih,svako ce znati koji je njegov.
I, uprtice ga!
:o :o :o

elendil:
Svi Vi koji razmisljate o zivotu,koji osecate unutrasnji poziv da istrazujete,da sledite Stazu,koji volite Galeba Dzonatana Livingstona,koji ste procitali Sidartu,koji mozda meditirate,radite odredjene tehnike samorazvitka,meditaciju ili neradite nista ali imate neki impuls...Javite se...put srca je samo Vas i vama znan...da se druzimo i jedni drugima damo podrsku... :o
da li si putnik bez spokoja :?: samo sa jednim ciljem...dali ostavljaš bronzane tragove :idea: duž koračnice života :!: da li postojiš kao nemir :idea: ili čuvaš u venama kanonadu strasti :?: da li osećaš koliko voliš :?: ili voliš samo koliko osećaš :?: da li si cvet okružen trnjem :arrow: u bašti kajanja :?: da li si anđeo :?: ili si san :?: u kom si sakrio sebe :?: da li si žela...protkana tajnom :?: ili si suza zastala uoku :?: sprečena poljupcem vetra :?:

elendil:
Svi Vi koji razmisljate o zivotu,koji osecate unutrasnji poziv da istrazujete,da sledite Stazu,koji volite Galeba Dzonatana Livingstona,koji ste procitali Sidartu,koji mozda meditirate,radite odredjene tehnike samorazvitka,meditaciju ili neradite nista ali imate neki impuls...Javite se...put srca je samo Vas i vama znan...da se druzimo i jedni drugima damo podrsku... :o
Taj put srca me je jednom pdveo do neba ba onda pustio sa najviše tačke u provaliju! JA GA NEĆU SLEDITI! :cry: :D :wink:

Svako svoju zvezdu nosi
u osmehu i u kosi...
I zaista svako sledi svoj put,svoju zacrtanu putanju...svako je taj isti put oblikovao negde nekad sejuci ono sto ce sada znjeti...Cak i oni koji nisu svesni svoje putanje,i oni ce jednom doci na Stazu...a stazom se ne moze hodati nesvesno i nespremno...Upozorenje: rizik je veci ukoliko si osoba sa srcem!

elendil:
:idea: zar svi vi nemate dušu...zar u vama ne kuca srce :?: zar u vašim venama ne teče krv...zar u vašim dušama lepote nema :!: ja hoću njega da volim...ja hoću da živim za njega...ja hoćt da sanjam...živim i volim...slobodno bez straha :!: a vi ste tako zlobni...vaše su reči tako surove...krv mi se ledi...i dah posustaje...pa zar ni malo nemate duše...za ovu ogromnu ljubav...koja želi da isplovi iz okeana... :!:

Pellav:
Put srca je nalik planinskoj reci...ide svojim tokom i buci svojom snagom...juri da se sjedini sa okeanom,te da se kasnije digne na vise nivoe postojanja...odlazi i vraca se u moru ponavljanja,dok ne spozna misticnu sustinu...i,nastavi da se igra...
nemoj me pitati za ime...neznam kako da nazovem put okružen tajnom za tebe i mene...ne znam kako da prespavam noći...naviknute na tebe i mene :idea: nemoj plakati za mene...nisu moje suze usahle...teško ih darujem...tvojim ili mojim usnama :idea: nisu moje grane slomljene :?: teško ih širim...nad tobom ili sobom :idea: nemoj misliti o meni...ne poznajem radost...nego godine kletvi...u tvojoj ili mojoj patnji :idea: nisam onaj lik...nasmešeni klovn...tvoje ili moje ljubavi :?:

elendil:
Podrsku i ruku Prijateljstva...

Zazmuri se na jedno oko
Zaviri se u sebe u svaki ugao
Pogleda se da nema eksera
da nema lopova
da nema kukavicjih jaja
Zazmuri se i na drugo oko,
cucne se pa se skoci,
skoci se visoko,visoko,visoko,
do na vrh samog sebe.
Odatle se padne svom tezinom,
danima se pada duboko,duboko,dublje,
do dna svog ponora.
Ko se ne razbije u paramparcad
ko ostane citav i citav ostane
taj igra...

Okrece se od kada je sveta i veka...tocak ponavljanja u svetu iluzija (Maje)...u prolece je nekako podnosljivije ziveti u iluziji...okrecem tockove svog carobnog bicikla,sneg skoro ode,Hobiton nije vise u okovima zimske surovosti...mada je Jezero jos zaledjeno...i reke su nabujale...Pozdrav svima ciji je put put...u Ixtlan...

Back