Svetsko prvenstvo u fudbalu (Katar 2022)

Prvenstvo osvajaju?

• Ukupno glasova
    61
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Нешто ми падне на памет и узме да мерим колико времена се проведе у намештању за извођење аута, корнера, фаула, бацивања лопте у игру после гол аута.....и дођем до тога да се у првом плувремену Мексико-Пољска није играло 16 минута, дакле ефективано се играло 29 минута. Судија је утакмицу продужио 2 минута.

И јел зна неко шта тачно значи овај посед "in contest" ? Тих 20% су време које лопта није провела у игри ?
https://www.fifa.com/fifaplus/en/match-centre/match/17/255711/285063/400235463?competitionEntryId=17

Ladno vehabije dobise Argentince , iskreno mislim da bi Argentina bolje delovala bez Mesija, mislim to je vec smesno koliko svi ostali samo gledaju u njega i kako svaka lopta ide na njega, svi kao samo da zele njemu da daju loptu i onda da samo gledaju i cekaju daon izvede neku magiju a to ne biva, Mesi jeste najbolji igrac ali on tu mora da bude samo 1 od igraca u timu i deo tima i nista vise od toga i mislim da u igri saigraci uopste ne bi trebalo da prave razliku izmedju njega i recimo Martineza, Dibale, Alvareza, ono dodaj loptu onome ko je blizi ili ko je u boljoj poziciji, sta ima da cekas na Mesija.

Inace ovo je prvi put nakon da mogu da se setim uopste da sam u susretu izmedju izrazitog favorita i autsajdera navijao za favorita i eto kako se zavrsi. : (

Nego bas sam ovde pre neka 3 dana mozda usao u raspravu sa jednim likom koji je rekao da ce Saudijska Arabija u toj grupi sluziti ostalima za popravljanje gol razlike, ja sam mu bas rekaoda to nece biti slucaj, Saudijci su odlicno odigrali kvalifikacije, u onoj zavrsnoj grupu Azijske zone od 10 utakmica izgubili su samo jednu, zavrsili su kao prvi u grupi recimo ispred Japana i Australije, imaju 7-2-1 skor a pobedili su kod kuce i Japan i Australiju , takodje jeste da su kvalitetom malo limitirani ali dosta su kompaktna ekipa, svi igraci im igraju u njihovom domacem prvenstvu a cak 13 igraca im igra za njihov najveci klub Al Hilal a jos 6 ili 7 za njihov drugi najveci klub Al Nassr , znaci citav Al Hilal poveli na prvenstvo i vise od pola druge najvece ekipe sto znaci da su vec uigrani i nisu im bile ni potrebne pripreme i period uigravanja (kao nekima) i bas tu cinjenicu da ovaj put nije ni bilo nikakvih priprema reprezentacija za ovo SP bi neka ekipa poput njih mogla da iskoristi i iznadi nekog of favorita , pritom imaju i sjajnog selektora , legendarni Francuz Erve Renar koga najbolje pamtimo onda kada je sokirao sve i sa Zambijom pre 10-ak godina osvojio Africki Kup nacija, takodje pre nekih 5,6 godina osvojio je i Africki Kup nacija sa Obalom Slonovace i tako postao prvi u istoriji koji je osvojio 2 puta Africki Kup nacija sa dve razlicite reprezentacije a zatim je onda 2018. odveo Maroko na SP u Rusiji, njihovo prvo SP jos od Francuske 1998, sjajan selektor, pogotovo za rad sa tim uslovno receno “manjim” ekipama i ako neko moze od Saudijaca da izvuce nesto i da uradi nesto sa njima onda je to on.

Nego danas nisu ni Danci uspeli da pobede Tunis, Tunis dosta ovako cvrsta ekipa, tipican predstavnik te arapsko-persijske skole fudbala , slicna ekipa kao recimo Alzir, Egipat ili Iran recimo , tesko daju ali tesko i primaju golove i tesko je probiti ih , gaje taj defanzivni stil igre i tom nekom borbenoscu, disciplinovanom igrom, timskom igrom u odbrani donekle kompenzuju taj manjak tehnicke potkovanosti dok recimo Marokanci su vec malo atipicna ekipa iz tog podneblja, oni vec ne gaje tako defanzivan stil igre i imaju malo veci ofanzivni potencijal, mislim i da Hrvatima uopste nece biti lako sa njima.

Inace sad bi zaista bilo lepo kada bi Meksikanci pobedili ove bezvezne i dosadne Poljake, ono bas sam se nesto smorio , juce sam se bas smorio zbog Senegala , mislim da definitivno nisu zasluzili da izgube, igrali su vrlo dobro, nisu se branili, a Holandija je do tog gola imala samo jednu onu precku ili stativu bese u prvom poluvremenu i od tad pa sve do onog gola nisu nijednom sutnuli u okvir gola i mislim da je Senegal zasluzio barem bod, eto danas i Argentina izgubi koju sam oduvek jako simpatisao sto u kosarci sto u fudbalu (jos od vremena Batistute, Kanidje, Krespa, Verona, Ajale i ostalih bili su jedna od omiljenih reprezentacija a da ne spominjem kosarku i onu generaciju sa Djinobilijem Skonokinijem, Skolom, Nocionijem, Obertom, Montekijom, Pepe Sancezom, Delfinom, Volkoviskim i druzinom).

Inace bravo legendarni Giljermo Ochoa penal Poljacima, bravo majstore, golmancina ipo, ima reflekse kao macka

image.png

Највећи фаворити за освајање или за што веће домете су оне репрезентације које имају квалитет + јак тимски дух-позитивну атмосферу + мотивацију

То су по мени Бразил, Француска, Енглеска, Уругвај, Шпанија и ми

Плус Мароко и Јапан могу да помрсе конце фаворитима у својим групама

Мислим да су се хрвати и белгијанци истрошили мотивационо и да ће тешко поновити и приближне резултате са претходног СП.
Аргентина је у хаосу одавно, никакав колектив немају, у организационом хаосу су, играчи су подељени
Португал је преоптерећен Пеналдом и његовим егом - неће они далеко. АКо им се Пеналдо повреди можда им се повећају шансе
Холанђани су екипа за мале утакмице, пуцају под притиском као лубенице
Немци су у некој кризи генерација или смени генерација....неће ни они много да одмакну, треба им још времена да се освеже па се можда тек на наредно СП врате у стари мод

Poslednja izmena:
Da li će ovo imati neki uticaj na partije Kristijana Ronalda na Mundijalu?

https://www.manutd.com/en/news/deta...ign=ManUtd&utm_medium=post&utm_source=twitter

Cristiano Ronaldo is to leave Manchester United by mutual agreement, with immediate effect.

The club thanks him for his immense contribution across two spells at Old Trafford, scoring 145 goals in 346 appearances, and wishes him and his family well for the future.

Everyone at Manchester United remains focused on continuing the team’s progress under Erik ten Hag and working together to deliver success on the pitch.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back