Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi

Ko će osvojiti Svetsko prvenstvo?

• Ukupno glasova
    137
  • Anketa je zatvorena .
A grupa:
1.JAR 2.Francuska 3.Meksiko 4.Urugvaj
B grupa:
1.Grčka 2.Argentina 3.Nigerija 4.Južna Koreja
C grupa:
1.Engleska 2.SAD 3.Slovenija 4.Alžir
D grupa:
1.SRBIJA 2.Nemačka 3.Gana 4.Australija
E grupa:
1.Holandija 2.Kamerun 3.Japan 4.Danska
F grupa:
1.Italija 2.Paragvaj 3.Slovačka 4.Novi Zeland
G grupa:
1.Brazil 2.Obala Slonovače 3.Portugal 4.Severna Koreja
H grupa:
1.Španija 2.Švajcarska 3.Honduras 4.Čile

1/8 1/4 1/2
JAR - Argentina Argentina - Engleska Engleska - Brazil
Engleska - Nemačka Holandija - Brazil
Holandija - Paragvaj
Brazil - Švajcarska

Grčka - Francuska Francuska - Srbija :klap: Srbija - Španija:dash:
Srbija - SAD :klap: Italija - Španija
Italija - Kamerun
Španija - Obala Slonovače

ZA 3 I 4 MESTO
Brazil jači,mi gubimo i uzimamo 4 mesto

FINALE
Engleska nadmoćna pobeđuje Špance i uzima titulu.

vi sa politike ostavite spamovanje na tom pdf-u

ako bi gledali po kvalitetu igraca na papiru, bilo bi za ocekivati finale Spanija-Brazil, ali posto se ovo prvenstvo igra Bogu iza nogu, moze svasta da bude
ovo je prva prava prilika za neku africku selekciju da udje medju 4
mi ako budemo zdravi bicemo jako ozbiljna ekipa i ako dobro startujemo protiv Gane prolazimo grupu

I ako ponesemo losion za suncanje. Kazu da je dole vruce a Bosko Jankovic sigurno ne zeli da izgori na jakom JAR suncu. :D

Promovisan novi gostujući dres reprezentacije Srbije.
Više informacija na sajtu fudbalskog saveza.

2ps2gqu.jpg

Тоšić sve bolji i bolji, juče za Keln dao 2 gola u pobedi od 4:1.
http://www.caughtoffside.com/2010/03/27/hannover-1-4-fc-cologne-koln-bundesliga-highlights-video/
Jedini je problem što su on i Jovanović direktni konkurenti za poziciju u timu, mada ako je sudeći po highlightsu jučerašnje utakmice mogao bi da se adaptira na sredinu jer juče je igrao desno a Keln je igrao, mislim, formaciju 433.
rekao bih da bi postoje izgledi da nađe mesto u prvih 11, ako nastavi sa ovakvim igrama.

nešto ovako:

---------Žigić-----Pantelić----------
Jovanović--Tošić-----Krasić------
------------Stanković------------------
-Kolarov--Luković--Vidić--Ivanović--
------------Stojković-------------------

nešto ovako:

---------Žigić-----Pantelić----------
Jovanović--Tošić-----Krasić------
------------Stanković------------------
-Kolarov--Luković--Vidić--Ivanović--
------------Stojković-------------------
Ovo je preofanzivno pošto Stanković nije toliko kvalitetan defanzivac da sam drži sredinu terena ... Bolja je solucija sa Kačarom umesto Pantelića, jer bi on po potrebi mogao da pomogne Stankoviću na sredini, a može i odlično da odigra u napadu ...

Mislim da bi bolje Krasić igrao centralno nego Tošić.

Krasić je direktniji i brži igrač, ali ne naročito inteligentan (inteligentan u smislu pregleda igre i tačnih dodavanja). Mislim da se on fantastično snalazi na krilu što mu je i prirodna pozicija i ne bih tu ništa dirao.
Pošto obojica navijamo za Junajted, mislim da je Krasića najpribližnije uporediti sa Valensijom - brz, prodoran, mnoštvo upotrebljivih lopti sa krila u 16 metara, zatim lomljenje sa krila i prodor u sredinu (s tim što je Krasić čini mi se još uspešniji u tome).
S druge strane Tošić ima bolju kontrolu lopte, precizniji pas i odličnu viziju a to su dovoljni atributi da se razvije u ofanzivnog veznog ako se forsira na toj poziciji.
Ovo je preofanzivno pošto Stanković nije toliko kvalitetan defanzivac da sam drži sredinu terena ... Bolja je solucija sa Kačarom umesto Pantelića, jer bi on po potrebi mogao da pomogne Stankoviću na sredini, a može i odlično da odigra u napadu ...

Ima logike ali to je više ziheraška taktika, kada se igra ne remi ili jedan gol, a i mislim da je nemoguće da Antić igra bez dva napadača kad očigledno voli taj sistem.
Ali ja bih se složio sa tobom i igrao bih upravo tako. Žigić kao usamljeni napadač, levo Jovanović, sredina Kuzmanović / Tošić, desno Krasić, Stankovića kao box to box playmaker i malo defanzivnije dok bi Kačara igrao defanzivno na sredini.
I to bi posebno igrao protiv Nemačke.
Ono što je problem u ovakvoj postavci jeste osloniti se na Žigića (ili bilo kog našeg napadača) jer nažalost oni nisu dovoljno kvalitetni da sami reše utakmicu kao što je slučaj sa, recimo, Runijem koji bez problema sve rešava u 451 formaciji.

Ima logike ali to je više ziheraška taktika, kada se igra ne remi ili jedan gol, a i mislim da je nemoguće da Antić igra bez dva napadača kad očigledno voli taj sistem.
I nije ziheraška, jer opet igraš sa 4 ofanzivna i 2 defanzivna (ne računajući odbrambene), samo je drugačiji i raspored i ima više prostora za kombinatoriku ... Nije bitno koji on sistem voli, nego koji je najdelotvorniji i koji najmanje odgovara protivniku ...

Ono što je problem u ovakvoj postavci jeste osloniti se na Žigića (ili bilo kog našeg napadača) jer nažalost oni nisu dovoljno kvalitetni da sami reše utakmicu kao što je slučaj sa, recimo, Runijem koji bez problema sve rešava u 451 formaciji.
Istina da nije kadar da sam reši utakmicu time što će sebi stvoriti šansu, ali bez pravog plejmejkera koji će njemu gurati lopte u sredinu, najbolja je solucija forsirati Jovanovića i Krasića i ići na centaršut, a ostala tri igrača da zatvore sredinu (Stanković, Kačar i Kuzmanović npr.), jer od npr. 10 centaršuteva Žigić je dovoljno dobar da bar jedan pretvori u gol ...

Kacar je jedno vreme u Vojvodini igrao u formaciji 4-5-1 i to isturenog veznog i bio prvi strelac lige i pruzao najbolje partije , mislim da je to njegova i najbolja pozicija jer ima odlican skok i izuzetno dobre reakcije u 16 metara buduci da sutira iz prve ,veoma snazno i precizno, njegova slabost je tehnika i pas igra ali bi bio izuzetno opasan prilikom ubacenih lopti po bokovima gde bi iz drugog plana utrcavao pri tom je veliki 'fajter' i odlican u presing igri

Oooo gde si Neso, kako je prosla operacija ? I odkud ti ta vest? :roll:

Још се нисам оперисао,а ево одакле ми та вест

Teroristi otvoreno prete učesnicima Mondijala, Tomislav Karadžić za Alo! kaže:
Ozbiljno shvatamo pretnje Al Kaide!
Subota - 10.04.2010
Opasnost!!! Al Kaida je zapretila da će tokom Svetskog prvenstva u Južnoj Africi napasti stadione na kojima igraju reprezentacije SAD, Engleske, Italije, Francuske i Nemačke.

To znači da će biti ugroženi i naši fudbaleri koji su u istoj grupi sa „pancerima“, a taj meč je zakazan za 18. jun u Port Elizabetu (13.30).

Na sajtu ekstremističke organizacije „Džihad Muštakun Lel Džanah“ navodi se da će u napadu eksplozivnim napravama, tokom igranja fudbalske utakmice, biti na stotine mrtvih.
- Dok se bude igrala utakmica SAD - Engleska na punom stadionu, a sve to bude prenosila televizija, odjeknuće eksplozija i mrtvih će biti na desetine i stotine - piše u poruci koju prenosi italijanska ANSA.
U pretnji Al Kaide se pominju još reprezentacije Nemačke, Francuske i Italije, kao moguće mete napada.

- Sve ove zemlje su deo cionista koji se bore protiv islama - dodaje se u poruci Al Kaide.
Grupa navodi da će koristiti eksploziv, koji ne može da se otkrije metal-detektorima i drugim bezbednosnim proverama, a doza zabrinutosti je naravno prisutna i u taboru Srbije.
- Treba najozbiljnije shvatiti poruke Al Kajde i preuzeti sve da bi se sprečili eventualni incidenti. Borba protiv terorizma je svetsko pitanje broj jedan i mi tu ne možemo nešto mnogo da pomognemo. Ostaje nam da se uzdamo u tvrdnju organizatora Svetskog prvenstva da će bezbednost biti na najvišem mogućem nivou i da nikakvih ispada neće biti - izjavio je za „Alo!“ Tomislav Karadžić, predsednik FSS-a.
Prvi čovek srpske kuće fudbala podseća da će „orlovi“ imati lično obezbeđenje u Africi.
- Ne samo mi, već će svaka reprezentacija imati nacionalno obezbeđenje. Dobili smo podršku od MUP-a Srbije, čiji će ljudi biti uz nas u hotelu, na stadionima, u gradu...
Predsednik FSS-a svestan je da će meč sa Nemcima, koje na svom sajtu spominje Al Kaida, biti utakmica visokog rizika.
- Ponavljam, poruke terorističkih organizacija treba ozbiljno shvatiti, ali ne i sada paničiti zbog toga. Uzdamo se u FIFA i sve ljude koji će voditi brigu o učesnicima Mondijala. Teroristički napad se već dogodio ove godine u Africi, to su nažalost osetili fudbaleri Togoa u Angoli, uoči Kupa afričkih nacija, tako da mislim da je taj slučaj probudio sve na afričkom kontinentu. Svi se nadamo da se scene iz Angole neće ponoviti na mestu gde će se naći i reprezentacija Srbije - istakao je Tomislav Karadžić.

OSAMA rukovodi i afričkim ogrankom Al Kaide

Al Kaida iz islamskog Magreba je teroristička organizacija aktivna od 2002. Prvobitni cilj joj je bilo rušenje vlasti u Alžiru i osnivanje islamske države. Poslednjih godina izvela je više napada na američke, španske i francuske mete u Africi. Grupa je zapravo lokalni ogranak Al Kaide čiji je lider Osama bin Laden, a čije ćelije deluju nezavisno jedna od druge. Veruje se da ima između 300 i 800 članova.

Stručnjak za bezbednost objašnjava za Alo!:
Dragišić: Teroristi su ovim najavama već ostvarili cilj!

Profesor na Fakultetu bezbednosti Zoran Dragišić kaže za „Alo!“ da je svaka velika sportska manifestacija, kakvo je svakako Svetsko prvenstvo u fudbalu, idealna prilika za terorističke napade.
- Samim tim što je Al Kaida izdala ovo saopštenje, napad je već izvršen. Mislim da na utakmici Engleska - SAD neće biti nikakve bombe, ali je već postignuta svrha da se pretnjom zaplaše ove zemlje i njihovi navijači - kaže Dragišić.
Što se tiče bezbednosnog aspekta zaštite sportista i navijača, Dragišić smatra da je mnogo verovatnije da se teroristički napad desi na javnim mestima u gradovima u kojima će se odigravati utakmice koje će biti prepune navijača.
- Od napada na samom stadionu, gde su obavezni kontradiverzioni pregledi, veća je mogućnost da se deluje sa distance na kampove u kojima će biti smešteni igrači. Što se tiče stadiona, tu se već prilikom njihove izgradnje vodi računa da se ne ubaci neka eksplozivna naprava koja bi mogla kasnije da se aktivira. Ulaznice se, takođe, prodaju na ime, pa se zna ko će doći na svaku od utakmica - objašnjava Dragišić, koji dodaje da ima poverenja u bezbednosne službe Južnoafričke Republike kojima pomažu i bezbednjaci drugih zemalja.

NAJUGROŽENIJI
Amerika
Engleska
Nemačka
Italija
Francuska

Zbog mešanja političara Dragana Markovića Palme u rad fudbalskih institucija, FIFA bi mogla da suspenduje FSS, a “orlovi” ostanu bez Mundijala

http://www.kurir-info.rs/clanak/sport/kurir-14-04-2010/bez-afrike-zbog-palme

Da si uzeo tekst iz nekog drugog lista pa da na trenutak i razmislim ali posto je Kurir onda ne verujem ni u jedno slovo u tom tekstu. Sta bi onda trebali da urade Fudbalskom savezu Italije zbog Berluskonija? Trebali bi da ih izbace sa Mlecnog puta u drugu galaksiju koliko im ima duboko gurnute prste u fudbal. Ne lozite se na svaku tekst i uzivajte do pocetka Svetskog prvenstva, mi idemo i nista nas nece spreciti ni teroristi ni FIFA ni UEFA ni CIA ni BIA a pogotovo ne Palma.

Back