Sveto Trojstvo

A ko je otac tog greha i lazi koju smo mi izabrali?
Ko je sef onda kome sluzimo?
Ko sluzi ovome svetu?

Ko ga je ucinio knezom i bogom ovoga sveta?

ko to polaze pravo na nas i zeli da zadrzi coveka u grob?

Ko daje pravo sotoni da osudjuje ljude?

Joh 8:44 Vaš je otac djavo; i slasti oca svog hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje govori: jer je laža i otac laži.

Eph 2:2 U kojima nekad hodiste po veku ovog sveta, po knezu koji vlada u vetru, po duhu koji sad radi u sinovima protivljenja;

Sach 3:1 Posle mi pokaza Isusa, poglavara svešteničkog, koji stajaše pred andjelom Gospodnjim, i Sotonu, koji mu stajaše s desne strane da ga pre.
Sach 3:2 A Gospod reče sotoni: Gospod da te ukori, Sotono, Gospod da te ukori koji izabra Jerusalim. Nije li On glavnja istrgnuta iz ognja?

Jud 1:9 A Mihailo Arhandjel, kad se prepiraše s djavolom i govoraše za Mojsijevo telo, ne smeše prokleti sud da izgovori, nego reče: Gospod neka ti zapreti.

Sotona je sam sebi dao pravo da odlucije o covecijoj sudbini,jer mu je Bog to omogucio,a zbog cega,Jezekilj 28 15 Savršen beše na putevima svojim od dana kad se rodi dokle se ne nađe bezakonje na tebi.
Evo ti nastavak tvojih stihova:

ZECH 3:3 A Isus beše obuèen u haljine prljave, i stajaše pred andjelom.
ZECH 3:4 A on progovori i reèe onima koji stajahu pred njim: Skinite s njega te prljave haljine. I reèe mu: Vidi, uzeh s tebe bezakonje tvoje, i obukoh ti nove haljine.

A znaci ipak vlada jeli.

A kako je samsebi dso to pravo i kako mu je to Bog omogucio?

Kakve veze imaju stihovi pre njegovog pada?

Zasto je on bas na zemlju zbacen?

Odgovor: Sotona je sam sebi dao pravo da odlucije o covecijoj sudbini,jer mu je Bog to omogucio,a zbog cega,Jezekilj 28 15 Savršen beše na putevima svojim od dana kad se rodi dokle se ne nađe bezakonje na tebi.
Lucifer nije mogao da Prevari Boga,ali je za kaznu,zato sto je pozeleo da bude bog umesto Stvoritelja ,Jod-He-Vav-he.a,dobio Kaznu da boravi na zemlji.Dokaz Otkrivenje 12, 9 I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom.

Poslednja izmena:
Sta ti nije jasno is ta hoces da naucis?

Pise da je sin covecji i pise da je sin bozji.
Jos ejdna potvrda za dve prirode.

Pise i da je uzeo ljudsko telo a bio je bog.

Pise da je on stvaraju zemlju i d aje on bog koji je postao telo.

Sta treba vise i ajsnije od toga?

Jedan je Bog.Otac u Sinu i Sin u Ocu, a Otac je ujedno i Duh.

- - - - - - - - - -

I isus kaze da Otac Tvori dela,a ne Isus.
Tebi je ocigledan problem da to prihvatis.

Da i Otac je Duh sveti i Sin je Duh sveti i Duh je Duh sveti.

To su po Bibliji tri Bozanske licnodti u jednom Bogu.

Ne moze nikako tako, jer je Bog za samoga sebe rekao da je J-E-D-A-N,
Gde je on u starom zavetu rekao ili gde pise da Bog ima tri Bozanske licnosti, :think:
Isaija 41 4 Ko je uradio i učinio to? I zove naraštaje od iskona? Ja, Gospod, prvi i poslednji, ja isti.
57 15 Jer ovako govori Visoki i uzvišeni, koji živi u večnosti, kome je ime Sveti: Na visini i u svetinji stanujem i s onim ko je skrušenog srca i smernog duha oživljujući duh smernih i oživljujući srce skrušenih.
44 6 Ovako govori Gospod Car Izrailjev i Izbavitelj njegov, Gospod nad vojskama: ja sam prvi i ja sam poslednji, i osim mene nema Boga.
8 Ne bojte se i ne plašite se; nisam li ti davno kazao i objavio? Vi ste mi svedoci; ima li Boga osim mene? Da, nema stene, ne znam ni jedne.

I Tim 3 16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

I Tim 6 15 Koji će u svoje vreme pokazati, Blaženi i jedini Silni Car nad carevima i Gospodar nad gospodarima,

16 Koji sam ima besmrtnost, i živi u svetlosti kojoj se ne može pristupiti, kog niko od ljudi nije video, niti može videti, kome čast i država večna. Amin.

Jovan 4 24 Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.

Glasnik, ovo ti je domaci zadatak, u zdravlje da ga uspesno savladas.:ok:

Ako bi mogli oni koji vjeruju u njega da ga objasne,meni ono baš i nema logike :)

Postoji još jedna dogma proistekla iz Biblije, a to je da se Isus (koji je navodno Bog) žrtvovao za sve ljude na krstu.

Međutim ako je on (Isus) Bog ovo isključuje mogućnost žrtve, Bog ne može da se žrtvuje jer je po definiciji neuništiv, a žrtva zahtijeva gubitak da bi se zvala žrtvom.

Znači sama smrt na krstu zarad oproštenja grijehova se nije dogodila jer Bog ne može umrijeti (ili bilo što drugo izgubiti).

Neko može tvrditi da je on nakratko umro pa uskrsnuo i da kratko vrijeme u Svemiru nije bilo Boga (3 dana).

Međutim ni ova tvrdnja ne može biti istinita s obzirom da je Bog neuništiv.

Ovo nas na žalost dovodi do neizbiježnog zaključka da je cijeli događaj sa raspećem u stvari samo bila predstava namjenjena impresioniranju tadašnjih gledalaca bez neke stvarne potrebe da se oproste bilo čiji grijehovi sa tom žrtvom.

Grijehovi, po meni, nisu bili oprošteni, jednostavno, jer nije bilo žrtve. Dogma svetog trojstva mislim da ne dozvoljava Isusovu žrtvu i samom time negira oprost grijehova kroz raspeće koje postaje samo obična farsa, odnosno predstava.

Одгледај ово предавање тј. интервју, покојног епископа Данила Крстића, важио је за најобразованијег владику СПЦ. Он говори о Светој Тројици и о још неким сличним темама.

Одгледај ово предавање тј. интервју, покојног епископа Данила Крстића, важио је за најобразованијег владику СПЦ. Он говори о Светој Тројици и о још неким сличним темама.

Nije baš da sam spreman da gledam nešto 55 minuta, ako bi mogao ukratko da izvučeš ono što on govori ?
Nešto malo gledah, i čini mi se da on ne zna za neke stihove, jer kaže da je u Isusovom mozgu energija sveznanja Božijeg, a Isus očigledno nije znao kada će Sudnji dan...
Pominje i krugove i Sunce, i kako je jedan krug Isus drugi SD i to, al u Bibliji se kaže da je Otac veći od Isusa.Dalje, ako se Isus spustio na Zemlju ostaje jedan krug prazan, i Bog više nije Bog no 2/3 Bog.

Sta ti nije jasno is ta hoces da naucis?
Ništa mi nije jasno.

Pise da je sin covecji i pise da je sin bozji.
Jos ejdna potvrda za dve prirode.
U stihu piše samo SIN u kontekstu nebeskih bića.

Pise i da je uzeo ljudsko telo a bio je bog
.

Odlično,sada mi objasni kako to da Bog ne zna kada će Sudnji dan, jer i dok je bio na Zemlji je Bog ;) ?

Sta treba vise i ajsnije od toga?
Objašnjenje, nisi mi objasnio stih no izbjegavaš odgovor.

Pa objasnio sam ti vec 2,3 puta.

U kontekstu sina nezna. On kaze da sin nezna a ne da on Bog nezna.

Nije ti jasno jer covek koji ima predrasude ostaje slep na prave cinjenice.

A sada ti meni objasni, bio bi red.

1 zasto zanemarujes stihove koji u Bibliji govore o Isusovom Bozanstvu?

Nije. Jer nije odbacio ili izgubio Bozansku prirodu.

Isus je morao da bude 100 adam radi naseg spasenja i da se oslanja na Oca kao sto je trebao Adam i kao sto mi trebamo..

Nije smeo da koristi Bozansku prirodu da bi sebi pomagao.
Na primer kao sveznanje.
Jer je trebao da nam bude primer kako mi da pobedimo oslanjajuci se na Oca.

Pitanje za tebe.
Kako bi Isus mogao da nam bude primer da je koristio svoju Bozansku prirodu da bi sebi pomogao i pobedio greh?

- - - - - - - - - -

Ako ne zanemarujes onda nam kazi sta ti stihovi kazu.

Poslednja izmena:

Isus je morao da bude 100 adam radi naseg spasenja i da se oslanja na Oca kao sto je trebao Adam i kao sto mi trebamo..

Nije smeo da koristi Bozansku prirodu da bi sebi pomagao.
Na primer kao sveznanje.
Jer je trebao da nam bude primer kako mi da pobedimo oslanjajuci se na Oca.

Pitanje za tebe.
Kako bi Isus mogao da nam bude primer da je koristio svoju Bozansku prirodu da bi sebi pomogao i pobedio greh?

- - - - - - - - - -

Ako ne zanemarujes onda nam kazi sta ti stihovi kazu.

Video za tebe Glasnik:

Pa sto ne rece da si krsten u islamu PLP?

A zato ti neces da kazes gde?

Jeli te ovaj krstio?

Ovaj tvoj prijatelj nije uzeo gomilu cinjenica u obzir.

Aneka od njih su ovaj tvoj prijtelj ipak u stvari kaze da Bog nije sve moguc.

On kaze da Je Bog promenio svoju prirodu i postao samo covek..

To je pogresno.ö

Isus je postao Bogocovek.
I jedno i drugo.

U Slucaju Hrista, umrla je njegova ljudska ali ne Bozasnka priroda.

Zato je bilo potrebno da Hristos rodjenjem dobije potpunu ljudsku prirodu.

Da je Hristos mogao da umre kao Bog, ne bi mu bilo potrebno da uzima ljudsku prirodu i postaje covek.

Cemu to onda?

Hristos uzima ljudsku prirodu jer ta njegova priroda umire i vaskrsava ali ne bozasnka.

Bogu je nemoguce da promeni prirodu i postane samo covek i prestane da bude Bog.

Ali mu je moguce da uzme i drugu prirodu.

Isus ima 2 prirode i to ovaj ne uzima u obzir.

On govori samo o promeni prirode.

Osim toga sa time da Isus uzima ljudsku prirodu, on ne dobija pocetak svog Bozastva ili postojanja kako ovaj tvoj prijatelj pogresno kaze.

On i ne poznaje hriscansko ucenje...

Poslednja izmena:
Aneka od njih su ovaj tvoj prijtelj ipak u stvari kaze da Bog nije sve moguc.

On kaze da Je Bog promenio svoju prirodu i postao samo covek..

To je pogresno.ö
Onda si ti pogrešan.
Bogu je nemoguce da promeni prirodu i postane samo covek i prestane da bude Bog.

Zato je bilo potrebno da Hristos rodjenjem dobije potpunu ljudsku prirodu.
Znači bio je samo čovjek, a ne Bogočovjek ?

Znači on je potpuno čovjek i potpuno Bog? I kao što reče Zakir i ima i nema početak u isto vrijeme, i ima i nema kraj u isto vrijeme i mora i ne mora da jede u isto vrijeme....

Isus ima 2 prirode i to ovaj ne uzima u obzir.
Uzima.

Znači bio e besmratan a opet ga ubiše...

Na primer kao sveznanje.
Pa da, on nije rečeno da sin ne smije da kaže, ili da ne može no da ne zna, i to SIN UOPŠTE i to još u kontekstu sa nebeskim bićima.

Pitanje za tebe.

Pa što ju je onda imao kad mu ništa nije trebala?

Molim te da nam objasnis ti kako mislis da je Sveto Trojstvo izmisljeno? Budi samo svestan da je sve sto kreces da pricas protiv istog prvo greh protiv Duha Svetoga. Hvala na odgovorima.

Bio bi Greh protiv Boga,Jod-He-Vav-He,kada bi potvrdjivali neisitnu.U St,Zavetu nigde nema pomena od trojstva, a u N.Zavetu ima ga na jednom mestu
I Jov 5 7 Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno.

8 I troje je što svedoči na zemlji: duh, i voda, i krv; i troje je zajedno.
Kako je doslo do toga? Ovi stihovi se ne nalaze u grckim rukopisima, vec u latinskim.Prvi koji je objavio grcki prevod N.Zvt. je bio Erazmo Roterdamski,humanista iz Roterdama.To je bilo u 15-tom veku.katolicki teolozi su bili ljuti i trazili od njega da ubaci stihove koji su bili deo crkvenih verovanja.Erazmo je trazio dokaz da su stihovi u rukopisu, i da ce ih u sledecem izdanju ukljuciti.I katolici su Napisali grcki rukopis, tako sto su preveli sa latinskog rukopisa te stihove i dodali u Novi grcki rukopis.Erazmo je Poverovao da je rukopis Istinit i u novom izdanju su se nasli i latinski stihovi.
Zakljucak:Ljudi teolozi su prema crkvenim verovanjima "stvarali' nove rukopise.

Back