Sveto Trojstvo

Joh 14:11 Verujte meni da sam ja u Ocu i Otac u meni; ako li meni ne verujete, verujte mi po tim delima.

Zar ne možemo verovati kada vidimo Božja dela?

Eto mnogi su videli Hristova dela pa ipak su odlučili da služe "Bogu" na svoj način...

lažući i opadajući Hrista i Njegove sledbenike

Joh 15:17 Ovo vam zapovedam da imate ljubav među sobom.
Joh 15:18 Ako svet na vas uzmrzi, znajte da na mene omrznu pre vas.
Joh 15:19 Kad biste bili od sveta, onda bi svet svoje ljubio; a kako niste od sveta, nego vas ja od sveta izbrah, zato mrzi na vas svet.
Joh 15:20 Opominjite se reči koju vam ja rekoh: nije sluga veći od gospodara svog. Ako mene izgnaše, i vas će izgnati; ako moju reč održaše, i vašu će održati.
Joh 15:21 Ali sve će vam ovo činiti za ime moje, jer ne poznaju Onog koji me posla.
Joh 15:22 Da nisam bio došao i govorio im ne bi greha imali; a sad izgovora neće imati za greh svoj.
Joh 15:23 Koji mrzi na mene i na Oca mog mrzi.
Joh 15:24 Da nisam bio i dela tvorio među njima kojih niko drugi ne tvori, ne bi greha imali; a sad i videše, i omrznuše na mene i na Oca mog.
Joh 15:25 Ali da se zbude reč napisana u zakonu njihovom: Omrznuše na me nizašta.
Joh 15:26 A kad dođe utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene.
Joh 15:27 A i vi ćete svedočiti, jer ste od početka sa mnom.

Poslednja izmena:
Tvorac svemira se zove Jod-He-Vav-He, i on nikom ne polaze racuna za ono sto radi.Isusa je upotrebio kao slugu, i normalno je da je Isus trpeo uvrede i ponizenja ljudskoga roda.A Bogu se molio :Neka bude Volja tvoja,a ne moja.

Neko je morao da dodje na mesto Adama i izbavi coveka od greha i smrti.
Nije bilo nikoga do samog Isusa koji se sam javio.
Ja cu ici da to ucinim.
Mogao je da to ne ucini da nije hteo a mi bi smo odavno propali.
Ne bi nas ni bilo danas.

Isus sam odlucuje da uzme uligu Adama.
Otac ga nije iskoristio niti mu to naredio.

Isus sam odlucuje da postane covek iako je bio Bog.
Isus unizava SAM SEBE ne unizuje ga Otac.

Posto je Isus uzeo ulogu Adama i tako je prihvatio da mesto njega bude poslussn do same smrti radi naseg spas3nja.

Iako nam Biblija to jasno kaze, neki ne zele da bide 8stinu vec samo Isusa ponizenog i iskoriscenog od Oca?

Niti ga je Otac ponizio niti iskoristio.

Sam je to odlucio i ucinio.

I dosavdi na mesto Adama kako je Isus trebao da se ponasa?

U ulozo Adama ili Boga?

Pa Isus je dosso nas da spasi ne Boga.
Pn je morao da oobedi kao covek ne kao Bog.

Jer je covek zgresio ne Bog.

Tvorac svemira se zove Jod-He-Vav-He, i on nikom ne polaze racuna za ono sto radi.Isusa je upotrebio kao slugu, i normalno je da je Isus trpeo uvrede i ponizenja ljudskoga roda.A Bogu se molio :Neka bude Volja tvoja,a ne moja.

e ako je tvorac to uradio..prisilio hrista da mu bude sluga onda i drustvo(komunizam,fasizam) moze da zrtvuje odredjene ljude kao licnosti da bi se napravilo neko savrseno drustvo...plp..nich ne razumes.:p

Poslednja izmena od moderatora:
Da to i potvrdimo.

ISUS JE BIO BOG I POSTAJE COVEK ODLUCIVSI TO SAM PONIZIO JE SAM SEBE I ODLUCIO DA BUDE POSLUSAN DO SMRTI NA KRSTU RADI NAS.

5 Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije SMATRAO ZA OTIMANJE STO JE JEDNAK S BOGOM.;
7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.
Filibljanima 2.

ISUSOVA POSLUSNOST NIJE NJEGOVO UNIZENJE DA ON NIJE BOG, VEC SAMO NHEGOV IZBOR.

Ako bi se sef firme sam odlucio da ode medju radnicima da radi sa njima neko vreme da bi ih bolje upoznao i oni njega i da bi im dao primer.
On sa time nije prestao da bude sef.
Jeste postao i radnik ali je i sef.
Ako je sa njima srafio ili cistio nesto.
To ne znaci da je on sada prestao da bude sef.
On je u njihovim ocima postao jos bolji sef.
I jedan od njih.

Poslednja izmena:
Isus Bog i stvoritelj coveka uzima uligu Adama da bi nas izbavio iz propasti greha.

ji to hoce.

Rim 5:12 Zato, kao što kroz jednog čoveka dođe na svet greh, i kroz greh smrt, i tako smrt uđe u sve ljude, jer svi sagrešiše.

21 Jer budući da kroz čoveka bi smrt, kroz čoveka i vaskrsenje mrtvih.
22 Jer kako po Adamu svi umiru, tako će i po Hristu svi oživeti.
23 Ali svaki u svom redu: novina Hristos; a potom oni koji verovaše Hristu o Njegovom dolasku;
1 Korincanima 15.

Rim 5:17 Jer kad za greh jednog carova smrt kroz jednog, koliko će većma oni koji primaju izobilje blagodati i dar pravde u životu carovati kroz jednog Isusa Hrista!

Ja neznam koliko neko moze da bude slep da ovo bw vidi?
Pogorovo kada mu ovo vec pojazujem deseti put a on opet kaze nije?

Posto je kroz jednog coveka dosla smrt i patnje, pravedno je da kroz takodje jednog coveka, dodje i spasenje.
Posto vise nije bilo ni jednog savrsenog, Bog zakonodavac, tvorac, uzima sam tu ulogu i postaje covek.
Jer svi sagrešiše i izgubili slavu Božiju,
Rimljanima 3, 23.

Heb 10:37 Jer još malo, vrlo malo, pa će doći Onaj koji treba da dođe i neće odocniti.

Jud 1:14 Ali i za ovakve prorokova Enoh, sedmi od Adama, govoreći: Gle, ide Gospod s hiljadama svetih anđela svojih
Jud 1:15 Da učini sud svima, i da pokara sve bezbožnike za sva njihova bezbožna dela kojima bezbožnost činiše, i za sve ružne reči njihove koje bezbožni grešnici govoriše na Nj.
Jud 1:16 Ovo su nezadovoljni vikači, koji po željama svojim žive, i usta njihova govore ponosite reči, i za dobitak gledaju ko je ko.
Jud 1:17 A vi, ljubazni, opominjite se reči koje napred kazaše apostoli Gospoda našeg Isusa Hrista,
Jud 1:18 Jer vam kazaše da će u poslednje vreme postati rugači, koji će hoditi po svojim željama i bezbožnostima.
Jud 1:19 Ovo su oni što se odvajaju (od jedinosti vere), i jesu telesni, koji duha nemaju.
Jud 1:20 A vi, ljubazni, naziđujte se svojom svetom verom, i molite se Bogu Duhom Svetim.
Jud 1:21 I sami sebe držite u ljubavi Božijoj, čekajući milost Gospoda našeg Isusa Hrista za život večni.
Jud 1:22 I tako razlikujući jedne milujte.
Jud 1:23 A jedne strahom izbavljajte i iz ognja vadite; a karajte sa strahom, mrzeći i na haljinu opoganjenu od tela.
Jud 1:24 A Onome koji vas može sačuvati bez greha i bez mane, i postaviti prave pred slavom svojom u radosti,
Jud 1:25 Jedinom premudrom Bogu i Spasu našem, k

Poslednja izmena:
Isus Bog stvoritelj svega i coveka, postaje covek dobrovoljno radi naseg spasenja.

1 U početku beše Reč, (Isus) i Reč beše u Boga, i Bog (Isis) beše Reč.

2 Ona beše u početku u Boga.

3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.

5 Moj. 30:6, Jak. 1:18

14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.

15 Jovan svedoči za Njega i viče govoreći: Ovaj beše za koga rekoh: Koji za mnom ide preda mnom postade, jer prijw mene bese...

Poslednja izmena:
Joh 14:11 Verujte meni da sam ja u Ocu i Otac u meni; ako li meni ne verujete, verujte mi po tim delima.

Zar ne možemo verovati kada vidimo Božja dela?

Eto mnogi su videli Hristova dela pa ipak su odlučili da služe "Bogu" na svoj način...

lažući i opadajući Hrista i Njegove sledbenike

Joh 15:17 Ovo vam zapovedam da imate ljubav među sobom.
Joh 15:18 Ako svet na vas uzmrzi, znajte da na mene omrznu pre vas.
Joh 15:19 Kad biste bili od sveta, onda bi svet svoje ljubio; a kako niste od sveta, nego vas ja od sveta izbrah, zato mrzi na vas svet.
Joh 15:20 Opominjite se reči koju vam ja rekoh: nije sluga veći od gospodara svog. Ako mene izgnaše, i vas će izgnati; ako moju reč održaše, i vašu će održati.
Joh 15:21 Ali sve će vam ovo činiti za ime moje, jer ne poznaju Onog koji me posla.
Joh 15:22 Da nisam bio došao i govorio im ne bi greha imali; a sad izgovora neće imati za greh svoj.
Joh 15:23 Koji mrzi na mene i na Oca mog mrzi.
Joh 15:24 Da nisam bio i dela tvorio među njima kojih niko drugi ne tvori, ne bi greha imali; a sad i videše, i omrznuše na mene i na Oca mog.
Joh 15:25 Ali da se zbude reč napisana u zakonu njihovom: Omrznuše na me nizašta.
Joh 15:26 A kad dođe utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene.
Joh 15:27 A i vi ćete svedočiti, jer ste od početka sa mnom.
Kakav intelktualni napor si morao da ucinis da sve ovo smisli, napises, bolldujes i obvojis crvenom bojom. To se zove visoko intelektualrno razmisljanje raba bozjeg, ali nicega duhom.

Isa 53:3 Prezren je bio, posljednji od ljudi, čovjek bolova, vičan patnjama, kao jedan, od koga čovjek zaklanja lice svoje, tako je bio prezren, i nijesmo ga cijenili.
Isa 53:4 A on je nosio patnje naše, žalosti je naše uzeo na se, mi smo ga držali udarenim, pogođenim od Boga i mučenim,
Isa 53:5 Ali je on bio ranjen za naše grijehe, izbijen za naša zlodjela. Za spasenje naše ležala je kazna na njemu, modricama njegovim mi smo se iscijeljeni.
Isa 53:6 Svi smo mi kao ovce lutali naokolo. Svaki je išao svojim vlastitim putem. A Gospod je stavio na njega grijehe zlodjela sviju nas.
Isa 53:7 Bio je zlostavljen, a on se je predao dragovoljno, nije otvorio usta svojih kao janje, što se vodi na klanje. Kao ovca, nijema pred onima, koji je strižu, nije otvorio usta svojih.
Isa 53:8 Iz tjeskobe i suda bio je uzet, i tko da iskaže sudbinu njegovu. Bio je istrgnut iz zemlje živih i za opačine naroda mojega bio je na smrt pogođen.
Isa 53:9 Odredili su mu grob uz zločince, a uz bogatoga bio iza smrti, jer nije počinio nepravde, i nije se našla prijevara u ustima njegovim.
Isa 53:10 Ali je Gospodu bila volja, da ga udari na muke. Kad se sam žrtvuje kao žrtva za grijeh, vidjet će potomke, dugo će živjeti, i volja će se Gospodnja ispuniti po njemu.
Isa 53:11 "Za muku duše svoje on će se nasititi obilno. Svojim spoznanjem moj će sluga kao pravednik donijeti mnogima pravednost, i zlodjela njihova uzima on na se.
Isa 53:12 Zato ću mu dati mnoge kao dio, mnogobrojne će on prisvojiti zato, jer je dao život svoj na smrt, i bio ubrojen među zločince, i nosio grijehe mnogih, i molio se za zločince."

Zasto u Filibljanima kaze da Je Isus ponizio sam s3be?

Zato sto je Bog proroku Isaiji javio taj dogadjaj kada Isus sam odlucuje da bude poskan i da se na mesto Adama stavi pod Oceva naredjenja u smislu coveka Adama.

Zasto je Isus postao posinjen? Prvo lice Bozastva pita, a Isus odgovara:

Isaija 6:8 Potom čuh glas Gospodnji gde reče: Koga ću poslati? I ko će nam ići? A ja rekoh: Evo mene, pošalji mene.

Ja cu ici kaze Isus. Od tog trnutka isus preuzima ulogu Adama i pocinje njegovo delo spasenja.

ISUS NIJE DOSAO NA ZEMLJU DA BUDE POSLUSNI BOG VEC POSLUSNI ADAM.

TO JE TAJNA PLANA SPASENJA.

ISUS NE PRESTAJE SA TIME BITI BOG.

ON UZIMA ADAMOVU STAFETU O TRCI MESTO NJEGA.

SA TIME STO ON TRCI MNOGI POGRESNO SHVATAJU MISLECI DA SE ISUS UNIZIO U SVOM BOZANSTVU.

A SADA OVO GORE U PRICAMA TO JEST PRIMERU, RADI VAS

Imamo jednu firmu koja ima 3 vlasnika.

Sva tri vlasnika su pravno vlasnici te firme podjednako.

Nazovimo ih vladnici ili sefovi 1.2.3. Firma proizvodi proizvod X.

Jedan radnik u proizvodnji se povredio na radnom mestu i otisao na bolovanje.

Posto su trojica vlasnika imala Sastanak.
Postavilo se pitanje koga da postavimo na mesto radnika koji fali dok ovaj ozdravi?

Jedan od vlasnika sam kaze da ce on to preuzeti.

On ce raditi 3 sedmice dok se radnik ne vrati.

Niko od ove druge dvojice ne moze niti mu je naredio da to on ucini.

Ovaj je sam to ucinio i ponizio se 3 sedmice uzevsi ulogu radnika.

Recimo da je danas poceo.

Sta ce mo sada reci?

Vidite. On vise nije sef i vlasnik firme?

Iako je privremeno uzeo mesto radnika, on je i dalje i vlasnik i sef firme.

Danas je doso poslovodja i rekao mu da je od sefa 1 i 3 dobio naruzbu da ovaj sef 2. mora da napravi 1000 komada X produkta.

200 komada za firmu 1. 350 komada za firmu 2. 50 komada za firmi 3. i 400 komada za firmu 4.

Sta ce sada reci radnici?

Gledajte.
Slusa naredjenja od vlasnika 1 i 2 i od poslovodje.

On kaze jos poslovodji: da uradicu to danas.

On se povinjuje njihovim naredbama?

On znaci vise nije sef.
On nije vise vlasnik i jednak sefu.

On kaze da ce izvrsiti naredjenje.
Sto znaci da je manji od sefa 2 i 3.
A ovi mu naredjuju?

TAKO OVDE NEKI POGRESNO GLEDAJU NA ISUSA.

ONI OCEKUJU DA OVAJ SEF UZME ULOGU RADNIKA ALI DA NE RADI RADNIKOV POSAO.

ONI OCEKUJU DA SE ON USPROTIVI POSLIVODJI I KAZE: NE JA NECU DA SLUSAM VASA NAREDJENJA.
I JA SAM SEF.
Ali nije u tome stvar.
Stvar je da je ovim cinom on podrzao celu produkciju.
Tako je podrzao i sve radnike i sebe i ostala 2 vlasnika.

Ali nikako nije postao manji ili izgubio vlasnistvo zato sto je sam odlucio da na kratko preuzme ulogu radnika.

Neki ocekuju da on uzme ulogu radnika a da ipak radi posao sefa?

Pa sta bi to pomoglo onda produkciji?
Onda bi bilo kao da i nije.

Slicna je Hristova uloga.

Da li je ovaj sef sada postao manji u ocima druga dva sefa i u ocima radnika?
Ne.

Postao je manji u ocma onih koji ne razumeju i ne citaju sta Biblija kaze kada ovu pricu prenesemo na Isusa.

Oni upadnu u firmu bez da zbaju ili uzmu predhodne dogadjaje u obzir.
I kazu: Sve sto je radnik nije sef.
Sve sto slusa naredjenja nije sef.
Idemo cao.
Logicni smo zar ne?

Pre nego ti odgovorimo na to pitanje da te ja pitam.
Znas li ti o cemu govoris?
Neznas kada kazes tako?
Rec je o izreci.
Kao kada kazes.
Ko tebe kamenom ti njega hlebom.
Sigurno si to cesto cuo kod nas a mozda i sam rekao.

Da li treba stvarno rako uraditi?

Da li stvarno neko treba da gadja nekoga hlebom ko ga gadja kamenom?

Sta treba da radi ako ne hlebom?

Hoces li ti da nsm objasnis?
A onda ces kroz svoj odgovor dati sam odgovor na tvoje pitanje.
Jer je poenta ista kao i ovo sa hlebom.

Uvek vernici odgovaraju pitanjem ili se uopste ne najvljaju i ne odgovaraju tako da sam realno ovakav odgovor tj pitanje i ocekivao.

Jos jednom, ako ti "puknem" samar hoces li mi okrenuti drugi obraz ili cemo se pobiti onako ljudski :per:

Joh 18:19 U međuvremenu je prvosveštenik ispitivao Isusa o njegovim učenicima i o njegovom učenju.
Joh 18:20 "Ja sam svetu govorio otvoreno", odgovori mu Isus. "Uvek sam učio narod u sinagogi i u Hramu, gde se svi Judeji okupljaju, i ništa nisam govorio u tajnosti.
Joh 18:21 Zašto pitaš mene? Pitaj one koji su čuli šta sam im govorio. Oni znaju šta sam rekao."
Joh 18:22 Kad je to rekao, ošamari ga jedan od slugu koji je onde stajao i reče: "Zar tako odgovaraš prvosvešteniku!"
Joh 18:23 "Ako sam zlo govorio", odgovori mu Isus, "dokaži šta je zlo. A ako sam dobro, zašto me udaraš?"

Poslednja izmena:
Luk 21:9 A kad čujete ratove i bune, ne plašite se; jer to sve treba najpre da bude; ali još nije tada posledak.
Luk 21:10 Tada im reče: Ustaće narod na narod i carstvo na carstvo;
Luk 21:11 I zemlja će se tresti vrlo po svetu, i biće gladi i pomori i strahote i veliki znaci biće na nebu.
Luk 21:12 A pre svega ovog metnuće na vas ruke svoje i goniće vas i predavati u zbornice i u tamnice; vodiće vas pred careve i kraljeve imena mog radi.
Luk 21:13 A to će vam se dogoditi za svedočanstvo.
Luk 21:14 Metnite dakle u srca svoja, da se pre ne pripravljate kako ćete odgovarati:
Luk 21:15 Jer ću vam ja dati usta i premudrost kojoj se neće moći protiviti ni odgovoriti svi vaši protivnici.
Luk 21:16 A predavaće vas i roditelji i braća i rođaci i prijatelji; i pobiće neke od vas.
Luk 21:17 I svi će omrznuti na vas imena mog radi.
Luk 21:18 I dlaka s glave vaše neće poginuti.
Luk 21:19 Trpljenjem svojim spasavajte duše svoje.
...
Luk 21:25 I biće znaci u suncu i u mesecu i u zvezdama; i ljudima na zemlji tuga od smetnje i od huke morske i valova.
Luk 21:26 Ljudi će umirati od straha i od čekanja onog što ide na zemlju; jer će se i sile nebeske pokrenuti.
Luk 21:27 I tada će ugledati Sina čovečijeg gde ide na oblacima sa silom i slavom velikom.
Luk 21:28 A kad se počne ovo zbivati, gledajte i podignite glave svoje; jer se približuje izbavljenje vaše.

Uvek vernici odgovaraju pitanjem ili se uopste ne najvljaju i ne odgovaraju tako da sam realno ovakav odgovor tj pitanje i ocekivao.

Jos jednom, ako ti "puknem" samar hoces li mi okrenuti drugi obraz ili cemo se pobiti onako ljudski :per:

Da dodam jos da kad im postavis neko konkretno pitanje onda te ignorisu, skrecu misao na nesto drugo kao sto se to sad radi

Kao nisu videli sta si ih pitao :lol:

Mat 24:14 I propovediće se ovo jevanđelje o carstvu po svemu svetu za svedočanstvo svim narodima. I tada će doći posledak.

Rev 14:5 I u njihovim ustima ne nađe se prevara, jer su bez mane pred prestolom Božijim.

1. Anđeoska vest

Rev 14:6 I videh drugog anđela gde leti posred neba, koji imaše večno jevanđelje da objavi onima koji žive na zemlji, i svakom plemenu, i jeziku i kolenu i narodu.
Rev 14:7 I govoraše velikim glasom: Bojte se Boga, i podajte Mu slavu, jer dođe čas suda Njegovog; i poklonite se Onome koji je stvorio nebo i zemlju i more i izvore vodene.

2. Anđeoska vest

Rev 14:8 I drugi anđeo za njim ide govoreći: Pade, pade Vavilon grad veliki: jer otrovnim vinom kurvarstva svog napoji sve narode.

3. Anđeoska vest

Rev 14:9 I treći anđeo za njim ide govoreći glasom velikim: Ko se god pokloni zveri i ikoni njenoj, i primi žig na čelo svoje ili na ruku svoju,
Rev 14:10 I on će piti od vina gneva Božijeg, koje je nepomešano utočeno u čašu gneva Njegovog, i biće mučen ognjem i sumporom pred anđelima svetima i pred Jagnjetom.
Rev 14:11 I dim mučenja njihovog izlaziće va vek veka; i neće imati mira dan i noć koji se poklanjaju zveri i ikoni njenoj, i koji primaju žig imena njenog.
Rev 14:12 Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu.

1Pe 2:1 Odbacite dakle svaku pakost i svaku prevaru i licemerje i zavist i sva opadanja,
1Pe 2:2 I budite željni razumnog i pravog mleka, kao novorođena deca, da o njemu uzrastete za spasenje;
1Pe 2:3 Jer okusiste da je blag Gospod.
1Pe 2:4 A kad dođete k Njemu, kao kamenu živom, koji je, istina, od ljudi odbačen, ali od Boga izabran i pribran:
1Pe 2:5 I vi kao živo kamenje zidajte se u kuću duhovnu i sveštenstvo sveto, da se prinose prinosi duhovni, koji su Bogu povoljni, kroz Isusa Hrista.
1Pe 2:6 Jer u pismu stoji napisano: Evo mećem u Sionu kamen krajeugalan izbrani, i skupoceni; i ko Njega veruje neće se postideti.
1Pe 2:7 Vama, dakle, koji verujete čast je; a onima koji se protive kamen koji odbaciše zidari on posta glava od ugla, i kamen spoticanja i stena sablazni:
1Pe 2:8 Na koji se i spotiču koji se protive reči, na šta su i određeni.
1Pe 2:9 A vi ste izbrani rod, carsko sveštenstvo, sveti narod, narod dobitka, da objavite dobrodetelji Onog koji vas dozva iz tame k čudnom videlu svom;
1Pe 2:10 Koji nekad ne bejaste narod, a sad ste narod Božji; koji ne bejaste pomilovani, a sad ste pomilovani.
1Pe 2:11 Ljubazni! Molim vas, kao došljake i goste, da se čuvate od telesnih želja, koje vojuju na dušu.
1Pe 2:12 A vladajte se dobro među neznabošcima, da bi za ono za šta vas opadaju kao zločince, videvši vaša dobra dela, hvalili Boga u dan pohođenja.
1Pe 2:13 Budite dakle pokorni svakoj vlasti čovečijoj, Gospoda radi: ako caru, kao gospodaru;
1Pe 2:14 Ako li knezovima, kao njegovim poslanicima za osvetu zločincima, a za hvalu dobrotvorima.
1Pe 2:15 Jer je tako volja Božija da dobrim delima zadržavate neznanje bezumnih ljudi.
1Pe 2:16 Kao slobodni, a ne kao da biste imali slobodu za pokrivač pakosti, nego kao sluge Božije.
1Pe 2:17 Poštujte svakog: braću ljubite, Boga se bojte, cara poštujte.
1Pe 2:18 Sluge! Budite pokorni sa svakim strahom gospodarima ne samo dobrima i krotkima nego i zlima.
1Pe 2:19 Jer je ovo ugodno pred Bogom ako Boga radi podnese ko žalosti, stradajući na pravdi.
1Pe 2:20 Jer kakva je hvala ako za krivicu muke trpite? Nego ako dobro čineći muke trpite, ovo je ugodno pred Bogom.
1Pe 2:21 Jer ste na to i pozvani, jer i Hristos postrada za nas, i nama ostavi ugled da idemo Njegovim tragom:
1Pe 2:22 Koji greha ne učini, niti se nađe prevara u ustima Njegovim;
1Pe 2:23 Koji ne psova kad Ga psovaše; ne preti kad strada; nego se oslanjaše na Onog koji pravo sudi;
1Pe 2:24 Koji grehe naše sam iznese na telu svom na drvo, da za grehe umremo, i za pravdu živimo; kog se ranom isceliste.
1Pe 2:25 Jer bejaste kao izgubljene ovce, koje nemaju pastira; no sad se obratiste k pastiru i vladici duša svojih.

Back