Sveto Trojstvo

Kako da nisam odgovorio?
Zasto govoris neistinu?

Lucifer nije dobio zemlju vec oteo prevarom.

Pa dobro u vezi stiha.

Kazi nam kada je to Isus bio nepokoran Ocu pa mu se sada pokorava?

I sta je bio pre pokoravanja?

I kako ce to Isus biti Bog sve u svemu?

Nije rec o neznanju.

Isus govori kao Covek da nezna jer to nije u njegovoj vlasti da govori o tome.

Nije jer mu nije u vlasti nego je ne zna, jasno se kaže ni anđeli na nebu, ni SIN no samo OTAC.
Ne sin čovječiji no sin uopšte,a još je pomenuto i u kontekstu sa nebeskim stvarima ;)

Sta nas briga sto govore takvi kao ti o tome.
Što bi onda nas bilo briga što ti pišeš?

- - - - - - - - - -

Tekst u izvornom tekstu govori o tome da kada Isus osvoji pobedu na zemlji.
Dokaži

Ko kaze da su bebe krive za greh?

Bebe nemaju greh.

Što onda umiru?

Ne uporedjujem ja drzavu sa Bogom.
Zasto tako govoris neistinu?

Ma jok, samo pomalo...

Kakve veze ima da li drzava zna ilu nezna da li se neko pokajao?
Drzavu briga za kajanje.
Drzava je naucila da se krsenje zakona ne moze tolerisati jer ozvara put daljem krsenju zakona.

Pa kada tvog Boga tolko briga za kajanje teško tebi... Vjerovatno će ti više pomoći pop kad se ispovijedaš no Bog dok mu se budeš kajao za loša djela.

Znači,tvoj Bog je umro zauvijek ?? :roll:

Niej umro zauvek nego je vaskrsao.

Ovo vise nije pitanje vec pokusaj teske provokacije.

Nije rec o njegovoj smrti vec o smrti coveka.

isus je ponovo vaskrsao jer nije zasluszio smrt.

Mi bismo platili smnrvu i ne bisamo nikada vaskrsli.

Ali kroz njegovu smrt, svi koji umru sa verom u Hrista, bice vaskrsnuti.

O tome je rec.

Zasto ne postujes kuran koji ti kaze da postujes Stari i novi zavet?

Ti nisi muliman...

Što onda umiru?

Ma jok, samo pomalo...

Pa kada tvog Boga tolko briga za kajanje teško tebi... Vjerovatno će ti više pomoći pop kad se ispovijedaš no Bog dok mu se budeš kajao za loša djela.

Pa umiru jer su smrtnost nasledili od gresnih roditelja.

Ali nemaju licnu krivicu, i zato ce vaskrsnuti kada istroija greha ovoga sveta bude azvrsena i greh potpuno pobedjen i svi ljudi dobiju svoju sansu.
------------------------------------------

To nije uporedjivanje drzave sa Bogom, vec primer koji su ljudi uzeli od Boga jer su postali svesnid a ne moze drugacije.

Kada se zlo tolerise onda zemlja i anrod propada.

Imamo svuda u svetu.
Gde se zakoni postuju, ta zemlja napreduje.
Gde je korupcija i zakonis e krse, tu vlada beda i siromastvo i patanje, nejdnakost.
--------------------------------------

Nije Boga briga za kajanje nego drzavu.
Ili opet nisi ukapirao ili svesno iskrivljujes jer ti je takva iskrivljena vera.

Mis e ne ispovedamo pred popa vec pred Bogom.

Kako da nisam odgovorio?
Zasto govoris neistinu?

Pa dobro u vezi stiha.

Koga je Lucifer prevario i od koga je Oteo zemlju?
Na pitanja odgovaras pitanjima,Zasto?
Nisi odgovorio na ovaj stih:
I KOr. 15, 28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.
U ovom stihu lepo pise da ce se Isus Sin Pokoriti Ocu.Pitanje :ako je po tebi isus Bozanstvo, zasto bi se pokoravao Bogu, ako je u Ravni sa njim???
Toliko stihova o Slugi Bozijem i pitanje, zasto ga sam Bog Stvoritelj proglasava Slugom iako ga priznaje za Sina i to Prvorodjenog???

Sledece je Najvaznije:jer Isus opet dokazuje ko je:Isaija 61 1 Duh je Gospoda Boga na meni, jer me Gospod pomaza da javljam dobre glasove krotkima, posla me da zavijem ranjene u srcu, da oglasim zarobljenima slobodu i sužnjima da će im se otvoriti tamnica.
Glasnik pazi ovo sada,ako je Isus deo Boga,a i Duh je deo Boga, zasto bi Bog stavljao Duh na njega, kada su njih troje Jedno?Zasto mu je bilo potrebno da i to uradi?

Znači nije ispunio ono što se kaže a to je da je plata za grijeh vječna smrt?

Kako nije,po tebi je navodno zbog toga došao, da umre za nas?

Nije vlajda da si stvarno toliko kratak?

Pa nije ejr je plata za greh placena.

Isus ju nje platio.

Samo sto je on imao rpavo i da vaskrsne jer je nezasluzeno uzevsi covekovo telo umro.

Dok mi nebi imali pravo na vaskrsenje i ostali bi zauvek mrtvi.

Ali kroz njegovu smrt koju nam bog uracunava, dobijamo vecni zivot i oprostenje-.

Koga je Lucifer prevario i od koga je Oteo zemlju?
Na pitanja odgovaras pitanjima,Zasto?
Nisi odgovorio na ovaj stih:
I KOr. 15, 28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.
U ovom stihu lepo pise da ce se Isus Sin Pokoriti Ocu.Pitanje :ako je po tebi isus Bozanstvo, zasto bi se pokoravao Bogu, ako je u Ravni sa njim???
Toliko stihova o Slugi Bozijem i pitanje, zasto ga sam Bog Stvoritelj proglasava Slugom iako ga priznaje za Sina i to Prvorodjenog???

Sledece je Najvaznije:jer Isus opet dokazuje ko je:Isaija 61 1 Duh je Gospoda Boga na meni, jer me Gospod pomaza da javljam dobre glasove krotkima, posla me da zavijem ranjene u srcu, da oglasim zarobljenima slobodu i sužnjima da će im se otvoriti tamnica.
Glasnik pazi ovo sada,ako je Isus deo Boga,a i Duh je deo Boga, zasto bi Bog stavljao Duh na njega, kada su njih troje Jedno?Zasto mu je bilo potrebno da i to uradi?

E sada vec moram da upotrebim rec lazes, posto drugi put pominje isstu stvar.

Gore u postu sam ti vec odgvorio na to potanje.

EVO DOKAZA:
Onda kazes zasto bi se Isus pokoravao Bogu ako je Bozanstvo?

Pa ne primecujes li sam svoje nelogicnosti i nepoznavanje teksta?

Ako se neko pokorava znaci da je bio nepokoran i da nije bio manji od onoga kome se sada pokorava.
A Isus nikada nije bio protiv Oca.
O cemu je rec u tekstu?

Tekst u izvornom tekstu govori o tome da kada Isus osvoji pobedu na zemlji.
Nece stvoriti neku svoju novu vladu i to zadrzati samo za sebe sto je povratio sa zemlje.
On sve to sto je zadobio na zemlji sto je grehom izgubljeno ponovo vraca Bogu.
Kako tekst kaze, da nad svim i sam bude Bog.

Jer je sotona prevarom preoteo ovu zemlju.

Posto ne kapiras da ti obajsnim.
Odgvor je da ti nisi pravilno shvatio tekst.
A onda sam ti postravio pitanja koja ti pokazujud a ga nisi pravilno shvatio.
A ako i tada ne shvatas, ja nisam doktor pa da nesto preuzmem kod tebe.

A koga je Lucifer prevario kazes?

A koga je Bog postavio za Ambasadora i upravljaca zemlje?

Pa Adama.

1.Mo 2:15 I uzevši Gospod Bog čoveka namesti ga u vrtu edemskom, da ga radi i da ga čuva.

To je sonova u religiji.

Slovo A.

Sta cemo reci o onome koji nezna u azbuci slovo A?

Drugo, zasto mi nisi odgvorio na pitanja i zasto mi niakda ne odgovaras na pitanja dok ja tebi uvek?

Sta glumis ti ovde?

Poslednja izmena:
Nije jer mu nije u vlasti nego je ne zna, jasno se kaže ni anđeli na nebu, ni SIN no samo OTAC.
Ne sin čovječiji no sin uopšte,a još je pomenuto i u kontekstu sa nebeskim stvarima ;)

Što bi onda nas bilo briga što ti pišeš?

- - - - - - - - - -

Dokaži

A zasto onda citas?

lepo sam ti rekao da Isus govori u svojoj ljudskoj prirodi ne u Bozasnkoj.

On govori kao sin covecji da nezna ne kao Bog.

Odredjnivanje vremena je Ocev posao i to on mora d aim kaze ne isus.

Spoasenje coveka je Isusov posao i tu Otac ne moze nista da ucini engo isus.

Na to sma ti vec odgvorio i stihovima iz biblije.

Koji je cilj postavljanja pitanja ponovo?

Pogotovo kad ate ne zanima sta ja pisem?

Sta da dokazem, izvukao si tekst van konetsta i neznam vis eo cemu je rec?

Znači nije ispunio ono što se kaže a to je da je plata za grijeh vječna smrt?

Kako nije,po tebi je navodno zbog toga došao, da umre za nas?

Objasni mi kako si dosao do zakljucka da nije kada sam ti tacno obajsnio zasto je to tako?

Ako ja moram da platim kaznu od 1000 evra.

A nemam.

Ti platis za mene jer imas nograniceno novac, i onda sam ja slobodan.

Kako sada nisi paltio za mene?

molim obajsnjenje, nisam ja sam ovde zaduzen da odgvoram.

Ili ti ne odgovaram sto te odgvorima ometamd a pljujes po hriscasntvuß

To je procanstvo o Isusu, kojic e doci i kao covekc e biti pomazan.

Zar ti nisam vec nekoliklo slicnih isijinih prorocanstva postavio?

Pa ja nemogud a kapiram za tebe niti da citam bibliju za tebe..

PIATNJE: ZASTO NE CITAS BIBLIJU?

JER ZBOG TOGA NATSAJU OVAKVA PITANJA.

EVO TI DOKAZA ZA TO STO KAZEMD A TI NITI CITAS BIBLIJU NITI POZNAJES A HOCES NESTO DA NAPADAS I KRITIKUJES:

Jer da citas i pozanjes znao bi na koga se te reci odnose i kada su se ispounile.

Na Isusa i tada kada je dosao kao covek:

Lk 4:16 I dodje u Nazaret gde beše odrastao, i udje po običaju svom u dan subotni u zbornicu, i ustade da čita.
Lk 4:17 I daše Mu knjigu proroka Isaije, i otvorivši knjigu nadje mesto gde beše napisano:
Lk 4:18 Duh je Gospodnji na meni; zato me pomaza da javim jevandjelje siromasima; posla me da iscelim skrušene u srcu; da propovedim zarobljenima da će se otpustiti, i slepima da će progledati; da otpustim sužnje;
Lk 4:19 I da propovedam prijatnu godinu Gospodnju.
Lk 4:20 I zatvorivši knjigu dade sluzi, pa sede: i svi u zbornici gledahu na Nj.
Lk 4:21 I poče im govoriti: Danas se izvrši ovo pismo u ušima vašim.

Duh sveti pomazuje isusa kao mesiju, kao coveka, ovde na zemlji.

A zasto ga duh sveti pomazuje:

Phil 2:5 Jer ovo da se misli medju vama šta je i u Hristu Isusu,
Phil 2:6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se unizi;
Phil 2:7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nadje se kao čovek.
Phil 2:8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.
Phil 2:9 Zato i Bog Njega povisi, i darova Mu ime koje je veće od svakog imena.
Phil 2:10 Da se u ime Isusovo pokloni svako koleno onih koji su na nebu i na zemlji i pod zemljom;
Phil 2:11 I svaki jezik da prizna da je Gospod Isus Hristos na slavu Boga Oca.

Pomazuje njegovu telsnu prirodu kao mesiju spasitelja.

Poslednja izmena:
Kako da nisam odgovorio?
Zasto govoris neistinu?

Pa dobro u vezi stiha.

PLP NISI MI ODGVORIO NA OVA PITANJA IAKO JA TEBI VEC MESECIMA OVDE ODGOVARAM???

Cega se to bojis da odgvoris jer mi nikada ne odgovaras?

Bojis se da ces sam sebe da pobijes onda jer su pitanja takva, ako odgvoris pobices sam sebe.

A zasto neces da pobijes sam sebe?

Zato sto ne volis isitinu, istina te ne zanima.

IMAM JOS JEDNO PITANJE PORED OVIH:

PLP: Koga je Lucifer prevario i od koga je Oteo zemlju?

1.Kor 6:20 Jer ste kupljeni skupo. Proslavite dakle Boga u telesima svojim i u dušama svojim, što je Božije.

1.Kor 7:23 Kupljeni ste skupo, ne budite robovi ljudima.

Od koga smo mi ljudi i zemlja skupo otkupljeni?

E sada vec moram da upotrebim rec lazes, posto drugi put pominje isstu stvar.

Gore u postu sam ti vec odgvorio na to potanje.

EVO DOKAZA:

Posto ne kapiras da ti obajsnim.
Odgvor je da ti nisi pravilno shvatio tekst.
A onda sam ti postravio pitanja koja ti pokazujud a ga nisi pravilno shvatio.
A ako i tada ne shvatas, ja nisam doktor pa da nesto preuzmem kod tebe.

A koga je Lucifer prevario kazes?

A koga je Bog postavio za Ambasadora i upravljaca zemlje?

Pa Adama.

1.Mo 2:15 I uzevši Gospod Bog čoveka namesti ga u vrtu edemskom, da ga radi i da ga čuva.

To je sonova u religiji.

Slovo A.

Sta cemo reci o onome koji nezna u azbuci slovo A?

Drugo, zasto mi nisi odgvorio na pitanja i zasto mi niakda ne odgovaras na pitanja dok ja tebi uvek?

Sta glumis ti ovde?

Nemoj biti Nervozan i ne nazivaj nikoga Lazovom.
Ne postavljaj nikakve dodatne stihove, jer nisi odgovorio Konkretno sta sam te pitao.
Ponovo idemo deo po deo

1- I KOr. 15, 28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.
Trazim da Odgovoris na ovo, a ne da postavljas stihove:Zasto se Isus pokorava Bogu, ako je kako ti tvrdis deo Boga?Na sta to lici da se drugi deo Boga pokorava prvom delu Boga.Gde je tu Smisao i Logika?

2-Toliko stihova o Slugi Bozijem i pitanje, zasto ga sam Bog Stvoritelj proglasava Slugom iako ga priznaje za Sina i to Prvorodjenog???
Znaci Zasto ga Bog Proglasava Slugom , ako je Isus Drugi deo Bozanstva?

3-Sledece je Najvaznije:jer Isus opet dokazuje ko je:Isaija 61 1 Duh je Gospoda Boga na meni, jer me Gospod pomaza da javljam dobre glasove krotkima, posla me da zavijem ranjene u srcu, da oglasim zarobljenima slobodu i sužnjima da će im se otvoriti tamnica.
Ako je Isus Drugi deo Boga, zasto mora Bog da na njega stavlja Duha,zar isus ne moze kao drugi deo Boga da javlja dobre glasove,da zavija ranjene, da oglasi slobodu bez Duha?
Ponovo te Molim da mi na ovo svojim recima odgovoris, ako znas.Ne Postavljaj stihove nisu merodavni, nego ako Znas,tj. posedujes Istinu, onda odgovori, ako ne znas, napisi da ne znas i neces biti jedini koji ne zna.

Poslednja izmena:
A zasto ga duh sveti pomazuje:

Phil 2:5 Jer ovo da se misli medju vama šta je i u Hristu Isusu,
Phil 2:6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se unizi;
Phil 2:7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nadje se kao čovek.
Phil 2:8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.
Phil 2:9 Zato i Bog Njega povisi, i darova Mu ime koje je veće od svakog imena.
Phil 2:10 Da se u ime Isusovo pokloni svako koleno onih koji su na nebu i na zemlji i pod zemljom;
Phil 2:11 I svaki jezik da prizna da je Gospod Isus Hristos na slavu Boga Oca.

Pomazuje njegovu telsnu prirodu kao mesiju spasitelja.

Da li Isusu kako ti tvrdis da je Drugi deo Boga treba Pomazanje, koji je nama primer za sta?Da li je i Mojsije bio Pomazan i da li je i on bio Boziji Sluga i Sin?
Da li si Zaboravio da si i ti i svi mi stvoreni prema Oblicju Bozijem?

prvo, dao sam ti odgvor vec 2 puta a ti kazes jos uvekd a trauzis odgvor?

Onda sams a pravom trazio da sada ti menid as odgvor jer ja tebi odgvoram celov rme ti meni ne.

Jos uvek ne dajes odgvore?

Ne daje sih jer te stavljaju u amt poziciju.

I otrkivaju prirodu tvojih pitanja.

Zato u buducnosti mi ne psoatvljaj nikava pitanja jer mi je dosadnod a odgvorim a ti kazes nisi odgvorio, a ja opet odgovaram a ti opet kazes d anisam.

Idi andji nekog drugog za to.

Znaci, kada neces da vodis dijalog nego monolog.

Ne obracaj mis e vise.

Jasno?

PLP NISI MI ODGVORIO NA OVA PITANJA IAKO JA TEBI VEC MESECIMA OVDE ODGOVARAM???

Cega se to bojis da odgvoris jer mi nikada ne odgovaras?

Bojis se da ces sam sebe da pobijes onda jer su pitanja takva, ako odgvoris pobices sam sebe.

A zasto neces da pobijes sam sebe?

Zato sto ne volis isitinu, istina te ne zanima.

IMAM JOS JEDNO PITANJE PORED OVIH:

1.Kor 6:20 Jer ste kupljeni skupo. Proslavite dakle Boga u telesima svojim i u dušama svojim, što je Božije.

1.Kor 7:23 Kupljeni ste skupo, ne budite robovi ljudima.

Od koga smo mi ljudi i zemlja skupo otkupljeni?

Ti meni ne odgovaras mesecima ovde, vec drugima.Kada god te pitam Konkretno pokusaj recima da objasnis i normalno da koristis stihove koji su potrebni, a ne da pises da bi se samo pisalo.Nicega se ja ne bojim,a posebno da cu se ja sam pobiti na svojoj reci.Pisem ono sto stoji u Bozijoj reci, poneki stih i mnogo mojih licnih ubedjenja koja proisticu iz Bozije reci.

Lucifer nije mogao da Prevari Boga,ali je za kaznu,zato sto je pozeleo da bude bog umesto Stvoritelja ,Jod-He-Vav-he.a,dobio Kaznu da boravi na zemlji.Dokaz Otkrivenje 12, 9 I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom.
A zasto je to tako bilo,Jezekilj 28 15 Savršen beše na putevima svojim od dana kad se rodi dokle se ne nađe bezakonje na tebi.
I sta radi Lucifer Jov 2 2 I Gospod reče Sotoni: Od kuda ideš? A Sotona odgovori Gospodu i reče: Prohodih zemlju i obilazih.

Od koga smo mi ljudi i zemlja skupo otkupljeni? Otkupljenje je Odabranih i pre postanja sveta,a ne svih.
Odgovor ti je u stihu 11 iz iste glave;11 I ovakvi bejaste neki; nego se opraste i posvetiste i opravdaste imenom Gospoda našeg Isusa Hrista i Duhom Boga našeg.
Jevrejima 10 22 Da pristupamo s istinim srcem u punoj veri, očišćeni u srcima od zle savesti, i umiveni po telu vodom čistom;
I Kor. 6, 19 Ili ne znate da su telesa vaša crkva Svetog Duha koji živi u vama, kog imate od Boga, i niste svoji?

A ti, da bi postao Boziji Sin imas ovo da uradis i to Tvrdi Apostol Pavle u Jevrejima 22 16 I sad šta oklevaš? Ustani i krsti se, i operi se od greha svojih, prizvavši ime Gospoda Isusa.

A ko je otac tog greha i lazi koju smo mi izabrali?
Ko je sef onda kome sluzimo?
Ko sluzi ovome svetu?

Ko ga je ucinio knezom i bogom ovoga sveta?

ko to polaze pravo na nas i zeli da zadrzi coveka u grob?

Ko daje pravo sotoni da osudjuje ljude?

Joh 8:44 Vaš je otac djavo; i slasti oca svog hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje govori: jer je laža i otac laži.

Eph 2:2 U kojima nekad hodiste po veku ovog sveta, po knezu koji vlada u vetru, po duhu koji sad radi u sinovima protivljenja;

Sach 3:1 Posle mi pokaza Isusa, poglavara svešteničkog, koji stajaše pred andjelom Gospodnjim, i Sotonu, koji mu stajaše s desne strane da ga pre.
Sach 3:2 A Gospod reče sotoni: Gospod da te ukori, Sotono, Gospod da te ukori koji izabra Jerusalim. Nije li On glavnja istrgnuta iz ognja?

Jud 1:9 A Mihailo Arhandjel, kad se prepiraše s djavolom i govoraše za Mojsijevo telo, ne smeše prokleti sud da izgovori, nego reče: Gospod neka ti zapreti.

Objasni mi kako si dosao do zakljucka da nije kada sam ti tacno obajsnio zasto je to tako?

Ako ja moram da platim kaznu od 1000 evra.

A nemam.

Ti platis za mene jer imas nograniceno novac, i onda sam ja slobodan.

Kako sada nisi paltio za mene?

Ako je kazna vječna smrt, a on je samo umro i ubrzo vaskrso nije platio 1000 no samo manji dio toga.

A zasto onda citas?

'Nako

lepo sam ti rekao da Isus govori u svojoj ljudskoj prirodi ne u Bozasnkoj.

Što izmišljaš :P ?

On govori kao sin covecji da nezna ne kao Bog.
Nope, kaže ovako
Marko 13,32 A onaj dan i onaj čas ne zna nitko, ni anđeli na nebu ni Sin, nego samo Otac.

Odredjnivanje vremena je Ocev posao i to on mora d aim kaze ne isus.
Već je određeno, jer piše da Otac zna vrijeme.

Pogotovo kad ate ne zanima sta ja pisem?
Ko je reko ? Ja rekog da tvojom logikom da te ne zanima ono što pišem ja i meni slični mogu i ja da kažem da nas ne zanima što ti pišeš.

Sta da dokazem, izvukao si tekst van konetsta i neznam vis eo cemu je rec?
Nisam, u kontekstu je još jasniji jer se pominju i anđeli i Otac a oni su svi ,,na nebesima''

Back