Isus je Isus, a Adam je jednom bio i postojao.
Jevreji su verovali u Boga, Oca, Stvoritelja,kao jednu osobu, a u N.Zavetu nigde se ne spominje ni jedna rasprava o trojedinome Bogu.Isus je uvek bio Sin Boziji, nikada Bog.
I KOr. 15, 28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.
U ovom stihu lepo pise da ce se Isus Sin Pokoriti Ocu.Pitanje :ako je po tebi isus Bozanstvo, zasto bi se pokoravao Bogu, ako je u Ravni sa njim,

Sledeci stih Matej 12, 18 Gle, sluga moj, koga sam izabrao, ljubazni moj, koji je po volji duše moje: metnuću duh svoj na Njega, i sud neznabošcima javiće.
Isaija 42, 1 Evo sluge mog, koga podupirem, izabranika mog, koji je mio duši mojoj; metnuću Duh svoj na Njega, sud narodima javljaće.
52 13 Gle, sluga će moj biti srećan, podignuće se i uzvisiće se i proslaviće se.
53 11 Videće trud duše svoje i nasitiće se; pravedni sluga moj opravdaće mnoge svojim poznanjem, i sam će nositi bezakonja njihova.
Ovde vidimo da Bog Isusa konstantno Proglasava slugom svojim,a priznaje ga i za Sina.A znamo da Bog ima puno Sinova,ali je Isus Prvorodjeni,a ipak je Sluga Boziji,Zasto?
Sledeci stih, je Vazan u ovoj prici,jer Isus opet dokazuje ko je:Isaija 61 1 Duh je Gospoda Boga na meni, jer me Gospod pomaza da javljam dobre glasove krotkima, posla me da zavijem ranjene u srcu, da oglasim zarobljenima slobodu i sužnjima da će im se otvoriti tamnica.
Glasnik pazi ovo sada,ako je Isus deo Boga,a i Duh je deo Boga, zasto bi Bog stavljao Duh na njega, kada su njih troje Jedno?Zasto mu je bilo potrebno da i to uradi?
Izvoli, na potezu si.