Sveto Trojstvo

Kome: 1. Nikome nije zrtvovao sina niti ga je on zrtvovao.

Bolje.

2 i 3
. Zasto i sta se postiglo sa time?

Isus je sam doneo odluku da dodje na zemlju i uzme oblicje coveka radi spasenja coveka iako je znao da ce ga razapeti.
Otac se slozio sa time.

Pa odgvoreno je.

Evo ja cu ti izdvojiti odgovore posto tebe mrzi.

Evo ponovo:

1. Nikome ga nije zrtvovao.

2.
Radi spasenja coveka je Isus dosao iako je znao da ce umreti.

3. Spasenje se ostavrilo sa time. Spasenje coveka.

Poslednja izmena:
EVO ZA HOGARIUSA POSEBNO:

Bog je stvorio coveka savrsenog ali sa slobodnom voljom. Moze da se odluci drugacije.

Bog je postavio zakon za sva stvorena bica pa i andjele, njegov zakon.

Taj zakon nikoga ne tereti niti smeta.

Jer zakon nastupa tada kada bi jedno bice ucinilo drugom bicu onos to ono ne zeli da ucine njemu.

Tako da je Bozjhi zakond at da zastiti svko bice.

Jedini put savresenstva, srece i zivota je ako covek sledi Boga.

Iako stvoreno bice moze da se slobodno odluci drugacije, put kojim ce krenuti, put bez Boga nece mu doneti nista bolje.

Bog je apsolutno dobro i svako odvajanje od njega jeste odlazaenje u suprotno, u zlo.

Dozvolivsi da covek ide tim putem, Bog je pokazao je svim bicima da je tako.

Kao sto je covek vezan zemaljskim zakonima drzave u kojoj zivi, koji nastupaju tek tada kada covek ucini nesto drugome sto ne zeli da niko ucini njemu.

Dotle ga ne vezu ti zakoni.

Ali kada ih prestupi, onda sledi kazna.

Tako je covek obavezan pred Bozjim zakonom koji takodje nastupa tek tada kada bude prekrsen.

Pred zakonom bilo da je zemljaski ili nebeski jeste svako jednak i zato krsenje zakona ne moze da se oprosti jer bi svako onda imao pravo na to, da ga prekrsi i bude mu oprosteno bez kazne.

I sa time bi se zlo prosirilo.

Za krsenje drzavnih zakona su predvidjene razne kazne od novcane, zatvorske do smrtne kazne itd.

Za krsenje Bozjeg zakona je kazna smrt. Vecna smrt.

Cilj toga je da se spreci sirenje zla koje je programirano akda se prekrisi bozji zakon.

Tako je Bog imao zakonski pravod a unisti coveka u sitiom trenutku kada je prekrsio njegov zakon i napustio boga.

Bog bi pravno postupio rpavno i ostao pravedan unistivsi coveka.

Medjutim, bog se odlucuje na drugi korak.

On daje coveku drugu sansu.

Salje im isusa koji se sam ponudio da im pokaze Svoju ljubav i svoj zakon.

Iako je znao da ce stradati, on se odlucuje na taj korak.

Jer je video u tome sansu da pravda zakona bude zadovoljena i da coveku bude oprosteno.

Dakle da onjo sto zakon trazi bude placeno a ne samo oprotseno.

Posto je Adam uveo coveka u greh, pravdno je da i kroz jednog coveka svi budemo izvedeni iz greha koji hoce.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DAKLE BOZJI ZAKON KAZE DA JE KZANA ZA GREH SMRT.
VECNA SMRT:

TU KAZNU JE PLATIO ISUS ZNAJUCID A CE GA BEZBOZNICI UBITI.

Bog nam uracunava njegovu smrt mesto nasu.

Dakle Isus nije zrtvovan nikome i nikakvom bogu.

Njegova smrt je zadovoljila pravdu zakona.

Kada je Isus umro, preko te zrtve Bog ima pravo a oprosti gresniku a da ostane pravedan.

I niko ne moze da kaze, ja imam pravo da gresim jer si onima drugim oprostio bezd a je kzana za krsenje tvog zakona placena.

Pa odgvoreno je.

Evo ja cu ti izdvojiti odgovore posto tebe mrzi.

Evo ponovo:

1. Nikome ga nije zrtvovao
Gde brzas, zasto ne promislis koji tren pre nego sto ogovoris. Svekoliko hricanstvo bruji da je bog otac, zvani Jahve zrtvovao svoga jednorodnog sina. Zar ti nisi procitao da se zrtve prinose samo bogovima.
.
2.Radi spasenja coveka je Isus dosao iako je znao da ce umreti.
Budimo precizni. Prvo, dosao je radi spasenja coveka? Kog coveka i od cega ga je spasao? Opet, radi preciznosti, Isus nije dosao, njega je rodila sveta deva Marija. Shvatas.

3.Spasenje se ostavrilo sa time. Spasenje coveka.
On se rodio, rastao i sazrevao punih trideset i par godina na zemlji, da bi, posto se proglasio za sina bozijeg razljutio Jevreje, a zbog proglasenja da je vladar nebeskog carstva i da je predak Davida i Solomona, bio je razaped jer je ugrozio opstanak rimske provincije Palestine. I gde sada ti vidis da je on bog koji nemocno trpi najveca ponizenja i neizreciv bol. Zar sve to nije dobar firlmski scenario. Nicega tu nema ozbiljnog, temeljnog, cista mitologija.

Sta ti kazes na ovo gore receno?

Gde brzas, zasto ne promislis koji tren pre nego sto ogovoris. Svekoliko hricanstvo bruji da je bog otac, zvani Jahve zrtvovao svoga jednorodnog sina. Zar ti nisi procitao da se zrtve prinose samo bogovima.
.
Budimo precizni. Prvo, dosao je radi spasenja coveka? Kog coveka i od cega ga je spasao? Opet, radi preciznosti, Isus nije dosao, njega je rodila sveta deva Marija. Shvatas.

On se rodio, rastao i sazrevao punih trideset i par godina na zemlji, da bi, posto se proglasio za sina bozijeg razljutio Jevreje, a zbog proglasenja da je vladar nebeskog carstva i da je predak Davida i Solomona, bio je razaped jer je ugrozio opstanak rimske provincije Palestine. I gde sada ti vidis da je on bog koji nemocno trpi najveca ponizenja i neizreciv bol. Zar sve to nije dobar firlmski scenario. Nicega tu nema ozbiljnog, temeljnog, cista mitologija.

Sta ti kazes na ovo gore receno?

I mi mu poverovali i sada svi zive srecno i radosno?

Bog je nekoliko hiljada godina unapred najavljivao njegov dolazak.

I dao nam je stotine znaka kako da ga prepoznamo.

I oni se svi ispunjavaju u Isusu.

Neko je izracunao da kada bi samo 6 znaka imali, sanse da se slucajno isPune na nekome su sledece.

Po celoj srbiji prospes po 1 Evro gvozdeni novac dubine od 1 metra.

Onda uzmes 6 komada po 2 Evra i odneses ih na 6 razna mesta u srbiji i tamo svako od tih 2 Evra stavis na razlicitu dubinu.

Sada vezes nekome oci i kazes, 6 puta moras da zagrabis na 6 mesta i uvek da izvuces 2 evra.

Poslednja izmena:
Pa jer je BIO JEDNAK i poslije toga je po tebi Isus postao sin, znači desila se neka promjena, đe kaže da će se vratiti na staro?
A to da izmišljaš sam već dokazao,to nije Isus no Isaija...

Pa nisi dokazao vec si odbio ono sto kaze Biblija.

Znaci kada ja odbijem Kuran, ja sam sa time dokazao da on nije sipravan?

Pa evo odmah ga odbijam, i sa time dokazujem da je lazan...

Tvoja logika...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dokazao bi ti tek tada kada bi dokazao da apsotol nije to rekao o Isusu da Isaija govori za njega.

Sa time sto je Isus postao sin, nije postao manji od Oca.

Zar ako ja tebe posinim ti postanes manji sada od mene?

Ti vise nisi covek vec si zivotinja ili?

- - - - - - - - - -

ISAIJA JE PROROK I ON CESTO PRORICE O ISUSU MESIJI.

EVO OVDE ISAIJA UNAPRED PREKO HILJADU GODINA OPISUJE STA CE SE SVE DOGADDJATI SA ISUSOM:

Jes 53:4 A On bolesti naše nosi i nemoći naše uze na se, a mi mišljasmo da je ranjen, da Ga Bog bije i muči.
Jes 53:5 Ali On bi ranjen za naše prestupe, izbijen za naša bezakonja; kar beše na Njemu našeg mira radi, i ranom Njegovom mi se iscelismo.
Jes 53:6 Svi mi kao ovce zadjosmo, svaki nas se okrenu svojim putem, i Gospod pusti na Nj bezakonje svih nas.
Jes 53:7 Mučen bi i zlostavljen, ali ne otvori usta svojih; kao jagnje na zaklanje vodjen bi i kao ovca nema pred onim koji je striže ne otvori usta svojih.
Jes 53:8 Od teskobe i od suda uze se, a rod Njegov ko će iskazati? Jer se istrže iz zemlje živih i za prestupe naroda mog bi ranjen.
Jes 53:9 Odrediše Mu grob sa zločincima, ali na smrti bi s bogatim, jer ne učini nepravdu, niti se nadje prevara u ustima Njegovim.

Poslednja izmena:
Ti vise nisi covek vec si zivotinja ili?

Kad neko ko je navodno Bog ne zna kad će Sidnji dan, ili mu Otac naređuje onda je jasno da je taj manji Bog ili uopšte nije Bog.

- - - - - - - - - -

ISAIJA JE PROROK I ON CESTO PRORICE O ISUSU MESIJI.

EVO OVDE ISAIJA UNAPRED PREKO HILJADU GODINA OPISUJE STA CE SE SVE DOGADDJATI SA ISUSOM:

Jes 53:4 A On bolesti naše nosi i nemoći naše uze na se, a mi mišljasmo da je ranjen, da Ga Bog bije i muči.
Jes 53:5 Ali On bi ranjen za naše prestupe, izbijen za naša bezakonja; kar beše na Njemu našeg mira radi, i ranom Njegovom mi se iscelismo.
Jes 53:6 Svi mi kao ovce zadjosmo, svaki nas se okrenu svojim putem, i Gospod pusti na Nj bezakonje svih nas.
Jes 53:7 Mučen bi i zlostavljen, ali ne otvori usta svojih; kao jagnje na zaklanje vodjen bi i kao ovca nema pred onim koji je striže ne otvori usta svojih.
Jes 53:8 Od teskobe i od suda uze se, a rod Njegov ko će iskazati? Jer se istrže iz zemlje živih i za prestupe naroda mog bi ranjen.
Jes 53:9 Odrediše Mu grob sa zločincima, ali na smrti bi s bogatim, jer ne učini nepravdu, niti se nadje prevara u ustima Njegovim.

http://www.shomreiemet.com/uploads/images/ISAIAH 53 Is Not Talking About Jesus Federow.pdf

Nije rec o neznanju.

Isus govori kao Covek da nezna jer to nije u njegovoj vlasti da govori o tome.

Jer to nije njegov posao da govri o tome vec Ocev.
Kao sto nije Ocev da spasava coveka vec hristov

Otac ne moze nikoga da spasi bez Hrista.
To ne zancid a Otac nije Bog ilid a je manji od Hrista.

A to sto si postavio link.

Sta nas briga sto govore takvi kao ti o tome.
Nama je vazno sta Bozja rec kaze i apostoli o tim recima i Isaiji:

Matej 8:16 A uveče dovedoše k Njemu besnih mnogo, i izgna duhove rečju, i sve bolesnike isceli:
Mt 8:17 Da se zbude šta je kazao Isaija prorok govoreći: On nemoći naše uze i bolesti ponese.

Poslednja izmena:
Evo ejdan tvoj pobratim po veri kako je postao hriscanin citajuci isaiju koji govori o isusu:

Apg 8:27 I ustavši podje. I gle, čovek Arapin, uškopljenik, vlastelin Kandakije carice arapske, što beše nad svim njenim riznicama, koji beše došao u Jerusalim da se moli Bogu,
Apg 8:28 Pa se vraćaše, i sedeći na kolima svojim čitaše proroka Isaiju.
Apg 8:29 A Duh reče Filipu: Pristupi i prilepi se tim kolima.
Apg 8:30 A Filip pritrčavši ču ga gde čita proroka Isaiju, i reče: A razumeš li šta čitaš?
Apg 8:31 A on reče: Kako bih mogao razumeti ako me ko ne uputi? I umoli Filipa te se pope i sede s njim.
Apg 8:32 A mesto iz pisma koje čitaše beše ovo: Kao ovca na zaklanje odvede se, i nem kao jagnje pred onim koji ga striže, tako ne otvori usta svojih.
Apg 8:33 U Njegovom poniženju ukide se sud Njegov. A rod Njegov ko će iskazati? Jer se Njegov život uzima od zemlje.
Apg 8:34 Onda uškopljenik odgovori Filipu i reče: Molim te, za koga ovo govori prorok? Ili za sebe ili za koga drugog?
Apg 8:35 A Filip otvorivši usta svoja, i počevši od pisma ovog, pripovedi mu jevandjelje Isusovo.
Apg 8:36 Kako idjahu putem dodjoše na nekakvu vodu; i reče uškopljenik: Evo vode, šta brani meni da se krstim?
Apg 8:37 A Filip mu reče: Ako veruješ od svega srca svog, možeš. A on odgovarajući reče: Verujem da je Isus Hristos Sin Božji.
Apg 8:38 I zapovedi da stanu kola, i sidjoše oba na vodu, i Filip i uškopljenik, i krsti ga.

- - - - - - - - - -

I ovaj uskopljenik arapin pita o kome govri ovde prorok o sebi ili nekom drugom.

Samo sto je bio mudriji i povinovao se Bozjoj reci i prihvatio Bozjeg sina za spaitelja.

1.Pet 1:2 Po providjenju Boga Oca, svetinjom Duha dovedenim u poslušanje i kropljenje krvi Isusa Hrista: da vam se umnoži blagodat i mir.

Ovde nam je opisan posao svake Bozasnke licnosti.

Isusov posao je da spasava, Otac se brine o vrmenu i buducnosti aduh sveti nas dobodi u poslusanje Bogu.

Tako Otac ne moze da spasi bez hrisdta a isus se ne mesa u Ocev posao odredjivanja vremna i dogadjaja.

Apg 1:6 A oni onda koji zajedno behu, pitahu Ga govoreći: Gospode! Hoćeš li sad načiniti carstvo Izrailjevo?
Apg 1:7 A On im reče: Nije vaše znati vremena i leta koje Otac zadrža u svojoj vlasti;
Apg 1:8 Nego ćete primiti silu kad sidje Duh Sveti na vas; i bićete mi svedoci u Jerusalimu i po svoj Judeji i Samariji i tja do kraja zemlje.

Svako od njih je odgovoran za svoj deo posla u spasenju coveka...

Apg 4:11 Ovo je kamen koji vi zidari odbaciste, a postade glava od ugla: i nema ni u jednom drugom spasenja;
Apg 4:12 Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudima kojim bi se mi mogli spasti.

Ljudi mogu da zovu Oca koliko hoce. Ali Otac bez Hrista ne moze i nema pravod a nas spasi.

To ne cini oca manjim od Hrista.

Vec to nije Ocev posao i zadatak.

Poslednja izmena:
I mi mu poverovali i sada svi zive srecno i radosno?

Bog je nekoliko hiljada godina unapred najavljivao njegov dolazak.

I dao nam je stotine znaka kako da ga prepoznamo.

I oni se svi ispunjavaju u Isusu.

Neko je izracunao da kada bi samo 6 znaka imali, sanse da se slucajno isPune na nekome su sledece.

Po celoj srbiji prospes po 1 Evro gvozdeni novac dubine od 1 metra.

Onda uzmes 6 komada po 2 Evra i odneses ih na 6 razna mesta u srbiji i tamo svako od tih 2 Evra stavis na razlicitu dubinu.

Sada vezes nekome oci i kazes, 6 puta moras da zagrabis na 6 mesta i uvek da izvuces 2 evra.
Dobro, zar ti nisi do sada shvatio da smo i ja i hogarius poslati od Boga da te iskušamo?
Ništa na ovome svetu nije slučajno i sve ima svoju misiju.
Imaj veru u Boga, živi kako ti Bog nalaže i ne boj se za svoju dušu.
Ali znaj da nisi savršen i bezgrešan. Ali ko čistim srcem nastupa pred Bogom i ko se u duši pokaje, njegovo je "carstvo nebesko".
Ali znaj da ne možeš ni da dokučiš šta znači ovo "carstvo nebesko". To je više od bilo čega što tvoja mašta može da zamisli.
Ali sve ima svoje vreme, i za sve treba istrajnost i strpljenje.
Sledi put Božji i Bog će biti sa tobom.
Ne sudi nikome jer sve ima svoju svrhu. Ako iskreno veruješ, uzdaj se u Božju promisao.

Mene ne zanima da li me vi kusate.

Dok se ponasate normalno, dobicete odgovore ako imam vremena.

Cim vidim da ne cenite to, necete dobiti odgovore.
A zar misliš da su nam potrebni odgovori?
Zar misliš da mi odgovore ne znamo?
Ovo je sa naše strane je samo provokacija.
Nije važno šta ti nama odgovaraš i da li uopšte odgovaraš, već kakve porive u sebi osećaš.
Bogu nije važno šta govoriš, već da li ti je duša čista. Bog dušu tvoju vidi.
Molitva ne služi da se umiliš Bogu, već da očistiš dušu.
Molitva nije forma ili gest, molitva je proćišćenje.
Molitva nije ako je izgovaraš rečima, već dušom svojom.

Nije važno šta ti nama odgovaraš i da li uopšte odgovaraš, već kakve porive u sebi osećaš.

A STA TREBAM TO DA OSECAM? JA VEC 15 GODINA DISKUTUJEM SA LJUDIMA OVAKO I NA SVE SAM VEC OGUGLAO.

Ko ne ceni sto pisem nece da dobije nista.

Ja ne pisem zbog vas jer vas nikako nisam smatrao ozbiljnim.

Vec zbog onih koji ce to citati, jer ima mnogo onih koji ne diskutuju vec samo citaju.

Neznam zasto sada pominjes moilitvu?

A STA TREBAM TO DA OSECAM? JA VEC 15 GODINA DISKUTUJEM SA LJUDIMA OVAKO I NA SVE SAM VEC OGUGLAO.

Vec zbog onih koji ce to citati, jer ima mnogo onih koji ne diskutuju vec samo citaju.
A zašto ti je stalo do toga da neko ceni to što pišeš? Zbog koga i zbog čega ti pišeš? Zaviri u sebe. Ne moraš meni da odgovoriš, odgovori sebi. Možeš ti i sebe da slažeš, ali ne možeš Boga.

Zato što je molitva svako tvoje delo i pomisao. Koliko su ti iskrene misli i dobra dela, toliko je molitva iskrena.

Ako ti nisu potrebni sto pitas?
Ako znas sto pitas?
Zasto provociras?
Mozda je to nacin da trazis i dobijes odgovor :zelenko3:

Sta kaze Filinbljanima.
Iako je bio Bog uzeo je i oblicje coveka da bi umro na krstu. Isus covek se moli Ocu ne Isus Bog.
Isus je uzeo ulogu Adama kaze pismo.
Tamo gde je on pao Isus je nastavio.
To je bilo potrebno radi spasenja.
Covek je odveo coveka u greh.
Covek je morao da ga izvede iz greha.
Ali su svi pogresili PLP i nije bilo nikoga.
Zato Isus postaje covek.
Isus se obraca Ocu kao drugi Adam ne kao Bog.
PA TO JE OSNOVA ZAR TO NEZNAS IAKO TI TO VEC GODINAMA PRICAM PLP?

Isus je Isus, a Adam je jednom bio i postojao.
Jevreji su verovali u Boga, Oca, Stvoritelja,kao jednu osobu, a u N.Zavetu nigde se ne spominje ni jedna rasprava o trojedinome Bogu.Isus je uvek bio Sin Boziji, nikada Bog.
I KOr. 15, 28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.
U ovom stihu lepo pise da ce se Isus Sin Pokoriti Ocu.Pitanje :ako je po tebi isus Bozanstvo, zasto bi se pokoravao Bogu, ako je u Ravni sa njim, :think:
Sledeci stih Matej 12, 18 Gle, sluga moj, koga sam izabrao, ljubazni moj, koji je po volji duše moje: metnuću duh svoj na Njega, i sud neznabošcima javiće.
Isaija 42, 1 Evo sluge mog, koga podupirem, izabranika mog, koji je mio duši mojoj; metnuću Duh svoj na Njega, sud narodima javljaće.
52 13 Gle, sluga će moj biti srećan, podignuće se i uzvisiće se i proslaviće se.
53 11 Videće trud duše svoje i nasitiće se; pravedni sluga moj opravdaće mnoge svojim poznanjem, i sam će nositi bezakonja njihova.
Ovde vidimo da Bog Isusa konstantno Proglasava slugom svojim,a priznaje ga i za Sina.A znamo da Bog ima puno Sinova,ali je Isus Prvorodjeni,a ipak je Sluga Boziji,Zasto?
Sledeci stih, je Vazan u ovoj prici,jer Isus opet dokazuje ko je:Isaija 61 1 Duh je Gospoda Boga na meni, jer me Gospod pomaza da javljam dobre glasove krotkima, posla me da zavijem ranjene u srcu, da oglasim zarobljenima slobodu i sužnjima da će im se otvoriti tamnica.
Glasnik pazi ovo sada,ako je Isus deo Boga,a i Duh je deo Boga, zasto bi Bog stavljao Duh na njega, kada su njih troje Jedno?Zasto mu je bilo potrebno da i to uradi?
Izvoli, na potezu si.

Poslednja izmena:

Mozes ti da Pises i do penzije, problem koji trebada resis je da Priznas Boga Oca kao Jednoga, da se Krstis u Ime Isus Hrista da bi primio Duha Bozijega, i da budes clan Neveste Jagnjetove, jer ces samo tako postati Sin Boziji, kao i Isus i naci se u Bozijem vecnom carstvu.Sve drugo, :think:

A zašto ti je stalo do toga da neko ceni to što pišeš? Zbog koga i zbog čega ti pišeš? Zaviri u sebe. Ne moraš meni da odgovoriš, odgovori sebi. Možeš ti i sebe da slažeš, ali ne možeš Boga.

Zato što je molitva svako tvoje delo i pomisao. Koliko su ti iskrene misli i dobra dela, toliko je molitva iskrena.

Ne to sto pisem.

Ne sadrzaj.

Vec sto odvajam vreme da mu pisem.

Zasto bi pisao nekome ko se sprda?

Imam puno ozbiljnijih ljudi sa kojima pisem.

I ako nastavis tako uskoro ces djabe da mi pises.

Isus je Isus, a Adam je jednom bio i postojao.
Jevreji su verovali u Boga, Oca, Stvoritelja,kao jednu osobu, a u N.Zavetu nigde se ne spominje ni jedna rasprava o trojedinome Bogu.Isus je uvek bio Sin Boziji, nikada Bog.
I KOr. 15, 28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.
U ovom stihu lepo pise da ce se Isus Sin Pokoriti Ocu.Pitanje :ako je po tebi isus Bozanstvo, zasto bi se pokoravao Bogu, ako je u Ravni sa njim, :think:
Sledeci stih Matej 12, 18 Gle, sluga moj, koga sam izabrao, ljubazni moj, koji je po volji duše moje: metnuću duh svoj na Njega, i sud neznabošcima javiće.
Isaija 42, 1 Evo sluge mog, koga podupirem, izabranika mog, koji je mio duši mojoj; metnuću Duh svoj na Njega, sud narodima javljaće.
52 13 Gle, sluga će moj biti srećan, podignuće se i uzvisiće se i proslaviće se.
53 11 Videće trud duše svoje i nasitiće se; pravedni sluga moj opravdaće mnoge svojim poznanjem, i sam će nositi bezakonja njihova.
Ovde vidimo da Bog Isusa konstantno Proglasava slugom svojim,a priznaje ga i za Sina.A znamo da Bog ima puno Sinova,ali je Isus Prvorodjeni,a ipak je Sluga Boziji,Zasto?
Sledeci stih, je Vazan u ovoj prici,jer Isus opet dokazuje ko je:Isaija 61 1 Duh je Gospoda Boga na meni, jer me Gospod pomaza da javljam dobre glasove krotkima, posla me da zavijem ranjene u srcu, da oglasim zarobljenima slobodu i sužnjima da će im se otvoriti tamnica.
Glasnik pazi ovo sada,ako je Isus deo Boga,a i Duh je deo Boga, zasto bi Bog stavljao Duh na njega, kada su njih troje Jedno?Zasto mu je bilo potrebno da i to uradi?
Izvoli, na potezu si.

Prvo kazes da Isus nije Bog a sam si naveo tekst koji kaze da je on Bog???

Sto pokazuje da samo kopiras od negde i vise ni sam ne citas sta postavljas.

Onda kazes zasto bi se Isus pokoravao Bogu ako je Bozanstvo?

Pa ne primecujes li sam svoje nelogicnosti i nepoznavanje teksta?

Ako se neko pokorava znaci da je bio nepokoran i da nije bio manji od onoga kome se sada pokorava.
A Isus nikada nije bio protiv Oca.
O cemu je rec u tekstu?

Tekst u izvornom tekstu govori o tome da kada Isus osvoji pobedu na zemlji.
Nece stvoriti neku svoju novu vladu i to zadrzati samo za sebe sto je povratio sa zemlje.
On sve to sto je zadobio na zemlji sto je grehom izgubljeno ponovo vraca Bogu.

Kako tekst kaze, da nad svim i sam bude Bog.

Jer je sotona prevarom preoteo ovu zemlju.

Poslednja izmena:
Prvo kazes da Isus nije Bog a sam si naveo tekst koji kaze da je on Bog???

Sto pokazuje da samo kopiras od negde i vise ni sam ne citas sta postavljas.

Onda kazes zasto bi se Isus pokoravao Bogu ako je Bozanstvo?

Pa ne primecujes li sam svoje nelogicnosti i nepoznavanje teksta?

Ako se neko pokorava znaci da je bio nepokoran i da nije bio manji od onoga kome se sada pokorava.
A Isus nikada nije bio protiv Oca.
O cemu je rec u tekstu?

Tekst u izvornom tekstu govori o tome da kada Isus osvoji pobedu na zemlji.
Nece stvoriti neku svoju novu vladu i to zadrzati samo za sebe sto je povratio sa zemlje.
On sve to sto je zadobio na zemlji sto je grehom izgubljeno ponovo vraca Bogu.

Kako tekst kaze, da nad svim i sam bude Bog.

Jer je sotona prevarom preoteo ovu zemlju.

Lucifer je dobio zemlju na obradu i da zavede ako je moguce i Izabrane.
Nisi odgovorio na ovaj stih:
U ovom stihu lepo pise da ce se Isus Sin Pokoriti Ocu.Pitanje :ako je po tebi isus Bozanstvo, zasto bi se pokoravao Bogu, ako je u Ravni sa njim???
Toliko stihova o Slugi Bozijem i pitanje, zasto ga sam Bog Stvoritelj proglasava Slugom iako ga priznaje za Sina i to Prvorodjenog???

Sledece je Najvaznije:jer Isus opet dokazuje ko je:Isaija 61 1 Duh je Gospoda Boga na meni, jer me Gospod pomaza da javljam dobre glasove krotkima, posla me da zavijem ranjene u srcu, da oglasim zarobljenima slobodu i sužnjima da će im se otvoriti tamnica.

Hajde da te Zamolim da Konkretno i kratko odgovoris na ova pitanja,Svi su stihovi povezani i imaju Znacenje.Ako znas objasni, ako ne znas napisi da ne znas, ne obilazi kao "kisa" oko Kragujevca.

Back