Sveto Trojstvo

Rom 12:9 Ljubav da ne bude lažna. Mrzeći na zlo držite se dobra.
Rom 12:10 Bratskom ljubavi budite jedan k drugom ljubazni. Čašću jedan drugog većeg činite.
Rom 12:11 Ne budite u poslu leni; budite ognjeni u duhu, služite Gospodu.
Rom 12:12 Nadanjem veselite se, u nevolji trpite, u molitvi budite jednako.
Rom 12:13 Delite potrebe sa svetima; primajte rado putnike.
Rom 12:14 Blagosiljajte one koji vas gone: blagosiljajte, a ne kunite.
Rom 12:15 Radujte se s radosnima, i plačite s plačnima.
Rom 12:16 Budite jedne misli među sobom. Ne mislite o visokim stvarima, nego se držite niskih. Ne mislite za sebe da ste mudri.
Rom 12:17 A nikome ne vraćajte zla za zlo; promišljajte o tome šta je dobro pred svim ljudima.
Rom 12:18 Ako je moguće, koliko do vas stoji, imajte mir sa svim ljudima.
Rom 12:19 Ne osvećujte se za sebe, ljubazni, nego podajte mesto gnevu, jer stoji napisano: Moja je osveta, ja ću vratiti, govori Gospod.
Rom 12:20 Ako je, dakle, gladan neprijatelj tvoj, nahrani ga; ako je žedan, napoj ga; jer čineći to ugljevlje ognjeno skupljaš na glavu njegovu.
Rom 12:21 Ne daj se zlu nadvladati, nego nadvladaj zlo dobrim.

Poslednja izmena:
Mat 6:13 And lead us not into temptation, but deliver us from the evil. For Yours is the kingdom, and the power, and the glory, forever. Amen.

Mat 6:13 I ne navedi nas u napast; no izbavi nas oda zla. Jer je Tvoje carstvo, i sila, i slava va vek. Amin.

Poslednja izmena:
2Ti 3:1 Ali ovo znaj da će u poslednje dane nastati vremena teška.
2Ti 3:2 Jer će ljudi postati samoživi, srebroljupci, hvališe, ponositi, hulnici, nepokorni roditeljima, neblagodarni, nepravedni, neljubavni,
2Ti 3:3 Neprimirljivi, opadači, neuzdržnici, besni, nedobroljubivi,
2Ti 3:4 Izdajnici, nagli, naduveni, koji više mare za slasti nego za Boga,
2Ti 3:5 Koji imaju obličje pobožnosti, a sile su se njene odrekli. I ovih se kloni.
2Ti 3:6 Jer su od ovih oni koji se zavlače po kućama, i robe ženice koje su natovarene gresima i vode ih različne želje,
2Ti 3:7 Koje se svagda uče, i nikad ne mogu da dođu k poznanju istine.
2Ti 3:8 Kao što se Janije i Jamvrije protiviše Mojsiju, tako se i ovi protive istini, ljudi izopačenog uma, nevešti u veri.
2Ti 3:9 Ali neće dugo napredovati; jer će njihovo bezumlje postati javno pred svima, kao i onih što posta.
2Ti 3:10 A ti si se ugledao na moju nauku, življenje, nameru, veru, snošenje, ljubav, trpljenje,
2Ti 3:11 Proterivanja, stradanja, kakva mi se dogodiše u Antiohiji, i u Ikoniji, i u Listri, kakva proterivanja podnesoh, i od svih me izbavi Gospod.
2Ti 3:12 A i svi koji pobožno hoće da žive u Hristu Isusu, biće gonjeni.
2Ti 3:13 A zli ljudi i varalice napredovaće na gore, varajući i varajući se.
2Ti 3:14 Ali ti stoj u tome što si naučio i što ti je povereno, znajući od koga si se naučio,
2Ti 3:15 I budući da iz malena umeš sveta pisma, koja te mogu umudriti na spasenje u Hristu Isusu.
2Ti 3:16 Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za k@ranje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi,
2Ti 3:17 Da bude savršen čovek Božji, za svako dobro delo pripravljen.

1Pe 3:8 A najposle budite svi složni, žalostivi, bratoljubivi, milostivi, ponizni;
1Pe 3:9 Ne vraćajte zla za zlo, ni psovke za psovku; nego nasuprot blagosiljajte, znajući da ste na to pozvani da nasledite blagoslov.
1Pe 3:10 Jer koji je rad da živi i da vidi dane dobre, neka zadrži jezik svoj od zla, i usne svoje, da ne govore prevare;
1Pe 3:11 Neka se ukloni od zla, i neka učini dobro; neka traži mir i neka se drži njega.
1Pe 3:12 Jer oči Gospodnje gledaju na pravednike, i uši Njegove na molitvu njihovu; a lice Gospodnje na one koji zlo čine da ih istrebi sa zemlje.
1Pe 3:13 I ko može vama nauditi ako uzidete za dobrim?
1Pe 3:14 Nego ako i stradate pravde radi, blaženi ste. Ali straha njihovog ne bojte se, niti se plašite;
1Pe 3:15 Nego Gospoda Boga svetite u srcima svojim. A budite svagda gotovi na odgovor svakome koji vas zapita za vaše nadanje.
1Pe 3:16 S krotošću i strahom imajte dobru savest, da ako vas opadaju za šta kao zločince da se postide oni što kude vaše dobro življenje po Hristu.
1Pe 3:17 Jer je bolje, ako hoće volja Božija, da stradate dobro čineći, negoli zlo čineći.

Eph 6:10 A dalje, braćo moja, jačajte u Gospodu i u sili jačine Njegove.
Eph 6:11 Obucite se u sve oružje Božije, da biste se mogli održati protiv lukavstva đavolskog:
Eph 6:12 Jer naš rat nije s krvlju i s telom, nego s poglavarima i vlastima, i s upraviteljima tame ovog sveta, s duhovima pakosti ispod neba.
Eph 6:13 Toga radi uzmite sve oružje Božije, da biste se mogli braniti u zli dan, i svršivši sve održati se.
Eph 6:14 Stanite dakle opasavši bedra svoja istinom i obukavši se u oklop pravde,
Eph 6:15 I obuvši noge u pripravu jevanđelja mira;
Eph 6:16 A svrh svega uzmite štit vere o koji ćete moći pogasiti sve raspaljene strele nečastivog;
Eph 6:17 I kacigu spasenja uzmite, i mač duhovni koji je reč Božija.
Eph 6:18 I svakom molitvom i moljenjem molite se Bogu duhom bez prestanka, i uz to stražite sa svakim trpljenjem i molitvom za sve svete,
Eph 6:19 I za mene, da mi se da reč kad otvorim usta svoja, da obznanim sa slobodom tajnu jevanđelja,

Poslednja izmena:
Col 3:1 Ako dakle vaskrsnuste s Hristom, tražite ono što je gore gde Hristos sedi s desne strane Boga.
Col 3:2 Mislite o onome što je gore a ne što je na zemlji.
Col 3:3 Jer umreste, i vaš je život sakriven s Hristom u Bogu.
Col 3:4 A kad se javi Hristos, život vaš, onda ćete se i vi s Njime javiti u slavi.
Col 3:5 Pomorite dakle ude svoje koji su na zemlji: kurvarstvo, nečistotu, slast, zlu želju i lakomstvo, koje je idolopoklonstvo;
Col 3:6 Za koje ide gnev Božji na sinove protivljenja;
Col 3:7 U kojima i vi nekada hođaste kad živeste među njima.
Col 3:8 A sad odbacite i vi to sve: gnev, ljutinu, pakost, huljenje, sramotne reči iz usta svojih.
Col 3:9 Ne lažite jedan na drugog; svucite starog čoveka s delima njegovim,
Col 3:10 I obucite novog, koje se obnavlja za poznanje po obličju Onog koji ga je sazdao:
Col 3:11 Gde nema Grka ni Jevrejina, obrezanja ni neobrezanja, divljaka ni Skita, roba ni slobodnjaka, nego sve i u svemu Hristos.
Col 3:12 Obucite se dakle kao izbrani Božiji, sveti i ljubazni, u srdačnu milost, dobrotu, poniznost, krotost, i trpljenje,
Col 3:13 Snoseći jedan drugog, i opraštajući jedan drugom ako ima ko tužbu na koga: kao što je i Hristos vama oprostio tako i vi.
Col 3:14 A svrh svega toga obucite se u ljubav, koja je sveza savršenstva.
Col 3:15 I mir Božji da vlada u srcima vašim, na koji ste i pozvani u jednom telu, i zahvalni budite.
Col 3:16 Reč Hristova se bogato useli među vas, u svakoj premudrosti učeći i savetujući sami sebe sa psalmima i pojanjem i pesmama duhovnim, u blagodati pevajući u srcima svojim Gospodu.
Col 3:17 I sve šta god činite rečju ili delom, sve činite u ime Gospoda Isusa Hrista hvaleći Boga i Oca kroza Nj.

Poslednja izmena:
Neko je morao da dodje na mesto Adama i izbavi coveka od greha i smrti.
Nije bilo nikoga do samog Isusa koji se sam javio.
Miješaš imena,taj koji se javio je bio Isaija, ne Isus ;)

Isus sam odlucuje da uzme uligu Adama.
Otac ga nije iskoristio niti mu to naredio.

Jes pa je plako na krstu što ga je Bog ostavio a prije toga ga molio da ga zaobiđe to ....

Isus unizava SAM SEBE ne unizuje ga Otac.
I šta biva sa Bogom, postaje 2/3 Bog?

Jer je covek zgresio ne Bog.
Nelogično, ako je umro kao čovjek i to samo čovjek onda njegova smrt nije dovoljna da iskupi sve jer je to 1 čovjek, ne Bog ;)

Poslednja izmena:
Miješaš imea, to je bio Isaija, ne Isus

Nije Isaija uzeo bezakonje svih nas...

Isa 53:3 Prezren je bio, posljednji od ljudi, čovjek bolova, vičan patnjama, kao jedan, od koga čovjek zaklanja lice svoje, tako je bio prezren, i nijesmo ga cijenili.
Isa 53:4 A on je nosio patnje naše, žalosti je naše uzeo na se, mi smo ga držali udarenim, pogođenim od Boga i mučenim,
Isa 53:5 Ali je on bio ranjen za naše grijehe, izbijen za naša zlodjela. Za spasenje naše ležala je kazna na njemu, modricama njegovim mi smo se iscijeljeni.
Isa 53:6 Svi smo mi kao ovce lutali naokolo. Svaki je išao svojim vlastitim putem. A Gospod je stavio na njega grijehe zlodjela sviju nas.
Isa 53:7 Bio je zlostavljen, a on se je predao dragovoljno, nije otvorio usta svojih kao janje, što se vodi na klanje. Kao ovca, nijema pred onima, koji je strižu, nije otvorio usta svojih.
Isa 53:8 Iz tjeskobe i suda bio je uzet, i tko da iskaže sudbinu njegovu. Bio je istrgnut iz zemlje živih i za opačine naroda mojega bio je na smrt pogođen.
Isa 53:9 Odredili su mu grob uz zločince, a uz bogatoga bio iza smrti, jer nije počinio nepravde, i nije se našla prijevara u ustima njegovim.
Isa 53:10 Ali je Gospodu bila volja, da ga udari na muke. Kad se sam žrtvuje kao žrtva za grijeh, vidjet će potomke, dugo će živjeti, i volja će se Gospodnja ispuniti po njemu.
Isa 53:11 "Za muku duše svoje on će se nasititi obilno. Svojim spoznanjem moj će sluga kao pravednik donijeti mnogima pravednost, i zlodjela njihova uzima on na se.
Isa 53:12 Zato ću mu dati mnoge kao dio, mnogobrojne će on prisvojiti zato, jer je dao život svoj na smrt, i bio ubrojen među zločince, i nosio grijehe mnogih, i molio se za zločince."

Jes pa je plako na krstu što ga je Bog ostavio a prije toga ga molio da ga zaobiđe to ....

Pročitajte poglevlja Getsimanija, Golgota...

74 Getsemani
75 Pred Anom i Kaifom
76 Juda
77 U Pilatovoj sudnici
78 Golgota
79 “Svršeno je!”
80 U Josipovom grobu
81 “Uskrsnuo je kako je rekao”
82 “Zašto ptačeš?”

100% Bog Sin i 100% čovek!

Nelogično, ako je umro kao čovjek i to samo čovjek onda njegova smrt nije dovoljna da iskupi sve jer je to 1 čovjek, ne Bog

Isus Hrist je umro je drugom smrću - preuzeo kaznu koju svako od nas zaslužuje za svoje grehe!

S obzirom da je On Tvorac svemira mogao je da nas pomiri sa Ocem...

Isus nije nikada sgrešio, preuzeo je naše grehe i nudi nam svoju pravdu! Otac je osudio greh - pustio je prokletstvo greha na svoga Sina i zahtevi zakona pravednog Sudije su zadovoljeni! Pravda je zadovoljena! Bog sada nudi milost svakome koji hoće da prihvati Njegov dar spasenja kroz Isusa Hrista!

2Co 5:19 Jer Bog beše u Hristu, i svet pomiri sa sobom ne primivši im grehe njihove, i metnuvši u nas reč pomirenja.

Poslednja izmena:
Pročitajte poglevlja Getsimanija, Golgota...

Gethsemane (Greek: Γεθσημανή, Gethsēmanē; Hebrew: גת שמנים‎, Gat-Šmânim; Aramaic: גת שמני‎, Gath-Šmânê; Classical Syriac: ܓܕܣܡܢ, Gat Šmānê, lit. "oil press") is a garden at the foot of the Mount of Olives in Jerusalem most famous as the place where, according to the gospels, Jesus prayed and his disciples slept the night before Jesus' crucifixion.

Dolje kažeš da je 100% pa se opet moli?
100% Bog Sin i 100% čovek!
Pogledaj onaj klip od Zakira što je PLP postavio :)

Isus Hrist je umro je drugom smrću - preuzeo kaznu koju svako od nas zaslužuje za svoje grehe!
A to je?

Btw na ono o Isaiji je dat odgovor ali Glasnik ga ne prihvata jer ga nije briga što takvi kao ja misle o tome :P Strana 7-8 tuda neđe :)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Isaprele.
Znas ti do ro o cemu ja pricam nego se samo foliras i pokusavas svesno da uneses zabunu.

Nije ovde bitno sta ti kazes ili ja.
Vec sta kaze Bozja rec i apostoli ili sam Isus.
I oni kazu da su to prorocke recu i da se te reci odnose na Isusa ne na Isaiju.

Ne zelis da se zna da je Isaija prorok i da on izgovara prorocke reci o Isusu koji je rekao mene posalji i dosao je.

Ovo ti treci put objasnjavam.
Zadnji 2 puta stihovima dokazano.

djihad protiv hriscanstva.
Svaku istinu pokusavas da pokvaris.

Poslednja izmena od moderatora:
Miješaš imena,taj koji se javio je bio Isaija, ne Isus ;)

Nelogično, ako je umro kao čovjek i to samo čovjek onda njegova smrt nije dovoljna da iskupi sve jer je to 1 čovjek, ne Bog ;)
e nije plako ....ali opet ne kako ja hocu nego kako ti..matej
a kao nije mogo da umoli oca da mu sredi tip top zivot na zemlji?..Ili misliš ti da ja ne mogu sad umoliti Oca svog da mi pošalje više od dvanaest legeona anđela?
do kraja je ostao cvrst u prihvatanju adamove prirode i bez najmanje zelje da umanji i smanji njen teret bozanskom silom..njegova poslusnost volji oca postala je sopstvena ljudska volja sina..onog adama koji se prodo za jabuku... pobedio je i pokazao je kako se stice vlast duha nad dusom i telom.:D

Pročitajte poglevlja Getsimanija, Golgota, Svršeno je...

74 Getsemani
75 Pred Anom i Kaifom
76 Juda
77 U Pilatovoj sudnici
78 Golgota
79 “Svršeno je!”
80 U Josipovom grobu
81 “Uskrsnuo je kako je rekao”
82 “Zašto ptačeš?”

Pogledajte ta poglavlja, pa ako Vam i dalje ne bude jasno, onda ćemo da razgovaramo.

Želim Vama i svima mir subotni

Svako dobro

“Ostanite ovdje”, rekao je, “i bdijte sa mnom!”
Otišao je malo dalje od njih, ne tako daleko da Ga ne bi mogli vidjeti i čuti i pao je ničice na tlo. Osjećao je da Ga je grijeh odvojio od Njegovog Oca. Ponor je bio tako širok, tako mračan, tako dubok da je Njegov duh uzdrhtao pred njim. Nije smio upotrijebiti svoju božansku silu da bi izbjegao ovu veliku duševnu patnju. Kao čovjek morao je podnijeti posljedice čovjekova grijeha. Kao čovjek morao je izdržati Očev gnjev zbog prijestupa.
Krist je sada bio u položaju u kojem se nikada ranije nije nalazio. Njegova patnja najbolje se može opisati riječima proroka: “Probudi se, maču, protiv mog pastira, protiv čovjeka, moga srodnika — riječ je Jahve nad Vojskama.” (Zaharija 13,7) Kao zamjena i jamac za grešnog čovjeka, Krist je patio pod božanskom pravdom. Uvidio je što je značila pravda. Dotad je bio posrednik za druge; sada je čeznuo da i sâm ima posrednika.

Gdje se u Bibliji kaže da ga je grijeh u tom trenutku odvojio od oca?Kako je smrt 1 čovjeka dovoljna da iskupi sve ljude?

Dalje u ovom 78 Golgota navode stih
“Krist nas je otkupio od prokletstva Zakona postavši mjesto nas proklet.” (Galaćanima 3,13)
Prokletsvo zakona? Da li to znači da Pavle kaže da je zakon prokletsvo i da je ono što je Bog naređivao prokletsvo?

Pominje i Psalm 22 stih 16-22, a pogledajmo prošle stihove:
Psalam 22,8 "Pouzdaj se u Gospoda!" Neka ga on spasi! "On neka mu pomogne; jer ga on miluje!"
Psalam 22,9 A ti si onaj, koji si me izveo iz krila materina i skrio me na grudi matere moje.
Psalam 22,10 Od djetinjstva tebi sam se predao, od krila materina ti si Bog moj.
Psalam 22,11 Ne udaljuj se od mene; jer je nevolja blizu, jer nema nikoga, koji bi mi pomogao!
Psalam 22,12 Junaci mnogi okružuju me, bikovi bašanski opkoljuju me.
Psalam 22,13 Razvaljuju na me usta svoja, kao lav, koji razdire i riče.

Ako ovo priča o Isusu onda se zapitajmo o kome to Isus govori jer kaže -ti si onaj, koji si me izveo iz krila materina i skrio me na grudi matere moje. Isus je 1005 Bog i ne može sam da se rodi no neki drugi Bog mora da pomaže, ne može sam da poraste no mu treba neki drugi Bog za to?

Kaže i -tebi sam se predao, od krila materina ti si Bog moj. znači od djetinjstva se moli Bogu, ne samo kad je po tebi zbog grijeha odvojen od Boga...

Onaj tekst je stvarno ogroman, ne mogu stvarno sve ono čitat, ako ima što bitno izdvoji ili prepričaj ako možeš ? :)

- - - - - - - - - -

Isaprele.
Znas ti do ro o cemu ja pricam nego se samo foliras i pokusavas svesno da uneses zabunu.

Nije ovde bitno sta ti kazes ili ja.
Vec sta kaze Bozja rec i apostoli ili sam Isus.
I oni kazu da su to prorocke recu i da se te reci odnose na Isusa ne na Isaiju.

Ne zelis da se zna da je Isaija prorok i da on izgovara prorocke reci o Isusu koji je rekao mene posalji i dosao je.

Ovo ti treci put objasnjavam.
Zadnji 2 puta stihovima dokazano.

Nije valjda da si dementan pa to vise neznas?

Tvoj cilj je da unosis zabunu jer si ovde da pises i vodis djihad protiv hriscanstva.
Svaku istinu pokusavas da pokvaris.

Ajde, fino napiši u kontekstu ka što sam ja uradio pa vidi ko priča ;) ?

Dao sam primer unazad.
Mozes li da mi kazes na osnovu tog primera sta se desilo?

Pazi.
A ko ce bolje da zna nego Isusovi apostoli?

Opet zaobilazis cinjenicu da je Isaija prorok.

Ako idemo po ovoj tvojoj logici onda je muhamed pisao samo lazi.

Back