Sveta trojica?

Trojstvo, da li znači negaciju jednog boga i da li je hrišćanstvo sa trojstvom uopšte monoteizam?

• Da, trojstvo je negacija jednog boga i hrišćanstvo nije monoteizam.

glasova: 2 28,6%
  • Ne, trojstvo nije negacija jednog boga i hrišćanstvo jeste monoteizam.

glasova: 5 71,4%

• Ukupno glasova
    7
Jedno telo,kao što je jedno telo Hristovo.

Odgovorio sam u prethodnom postu.

Imaju istu prirodu ali imaju i svoje posebne osobine - nerođenost, rođenost i ishođenje.

REFERENCE TI TRAŽIM! Biblijsku nauku moliću lepo jer meni to na prvo mesto dok tvoja crkvena nauka me tangira manje nego li subotarska, nadam se da je jasno rečeno.

Još jednom REFERENCE MOLIĆU LEPO a ono šta ti kažeš bez referenci možeš mačoru o rep, zašto? zato što nisam ispran mozak da mi ti prožvaćeš. Ali kod SPC tako to popovi vam rade i niko ništa nesme da proverava A?

REFERENCE TI TRAŽIM! Biblijsku nauku moliću lepo jer meni to na prvo mesto dok tvoja crkvena nauka me tangira manje nego li subotarska, nadam se da je jasno rečeno.

Još jednom REFERENCE MOLIĆU LEPO a ono šta ti kažeš bez referenci možeš mačoru o rep, zašto? zato što nisam ispran mozak da mi ti prožvaćeš. Ali kod SPC tako to popovi vam rade i niko ništa nesme da proverava A?

Zašto se ljutiš? Razgovor o Bogu treba da vodi ka smirenju a ne ka srdžbi.

Lose je govoriti istinu?Znamo kome to ne odgovora samo onome ko je otac lazi i njegovim slugama....

Loše je sagovornike prozvati magarcima uvek kada nemate validnih argumenata!

Me inhim wrote:
The SDA's are away thinking about how to rply to each question!!
Here's my TOP 5 answers that i believe some replies will be from EGW lovers/followers>>
You LIAR.
You are of the DEVIL.
You are like your father the DEVIL.
You have the spirit of SATAN.
You will BURN & rot in HELL.
It's interesting you posted this message, because when I used to ask Adventists in my local Church these questions, instead of getting answers to my valid questions, their faces got red, they got angry, defensive and even abusive. Why not just answer my questions? Why the need to get angry and abusive? What spirit is leading these people?

SPC i SDA ista meta isto odstojanje "Posud za nečasnu svrhu"

Emanuel*;21836717]Ne misli se bukvalno na lice kao ljudsko nego na ličnost.

Aha ne misli se bukvalno, kad ti kaže mora da je tako! a REFERENCA gde je?
Bukvalno Bog nema TRI lica nego TRI LIČNOSTI, dobro da ovo zabeležimo za referencu. Bog nema TRI lica nego ima TRI ličnosti, tako bolje A?

Ne radi se tu ni o kakvom Očevom Duhu istine nego o Svetom Duhu koji je Duh istine:

Hajd da proverimo Jovana 15,26
26 A kad dođe utješitelj, koga ću vam poslati od oca, Duh istine, koji od oca izlazi, on će svjedočiti za mene.
E i gde di ovde čitaš Sveti Duh ja to ne vidim? drugo
Daj forumašima definiciju za: DUH isto i za SVETI DUH! i naravno referencu i za jedno i za drugo ako imaš ako nemaš onda si lažni neki prorok.

„I ja ću umoliti Oca. i daće vam drugog Utješitelja da prebiva s vama vavijek“ (Jn. 14;:16).

I šta si ovdim dokazao? da vaš Bog ima TRI lica ili da taj vaš Bog ima TRI ličnosti? obijasni.

„A Utješitelj Duh Sveti, koga će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i podsjetiće vas na sve što vam rekoh“ (Jn. 14:26).

Kolega Bog je svet! njegovi putevi jesu sveti putevi, Božiji narod jeste sveti narod! tako da i Božiji duh jeste "SVETI DUH" a opet ni putevi nisu posebne ličnosti nit narod nije jedna osoba a ni SVETI DUH nije zasebno Bog koji proizilazi od BOGA! dakle koga ti ovde lažeš?

To je nadumno i nemoguće je objasniti. Bitno je da piše da je rođen pre svake tvari.

Ma da to sam i mislio. Sveta Trojica je velika pobožna tajna po ponavaom pokrivena pod plaštom sakrivena! tako A? zato ne možete to dolučiti.

Zašto se baviš pitanjima "kako"? To je van naše mogućnosti poimanja. Bitno je da piše ovako kao što sam naveo.

Što si ti naveo jeste te pogubne i destruktivne sekte! zašto pogubna i destruktivna sekta? zato što sagovornika proziva magarcem samo zato što ostaje bez komentara a kad ostane i bez arumenata onda sagovornika Satanizira.

Sveti Duh se ne rađa nego ishodi od Oca. I nije "Bog za sebe" nego ličnost za sebe.

Dakle da beležimo: Znači Bog Sveti Duh ishodi od Boga Oca i Bog Sveti Duh nije Bog sam po sebi ili sam za sebe nego je ličnost sam za sebe, tako bolje A? A REFERENCE imaš nemaš da mi zajedno proverimo da vidš ko je to tebe slagao a ti mu uzverovao.

Zapravo piše. Na hebrejskom "el" označava jednog Boga, "elohim" označava trojednog Boga.

p.s. Zašto se u Bibliji ne pominju računari?

Super sada hoću da vidim tu REFERENCU gde piše da elohim znači TROJEDAN BOG!

Moliću lepo a šta je to "TROJEDAN BOG"?

Jedan Bog sa TRI lica nije, tako? dakle REFERENCU tražim, koja Biblija koji Apostol koja knjiga koji stih? Ili kojeg si ti to POPA i iz čije SPC si citirao da mi to zajedno proverimo.

jedan Bog sa tri lica, nisi znala ? :)

Ama REFERENCE tražim a ne šta neki guru ovde "KAŽE" da promotira!
Dakle Koji Apostol govori da jedan Bog ima TRI LICA?

A da malo pre smo zabeležili da je pogrešno opisivati Boga sa TRI lica, ispravnije je promotirati da jedan Bog ima TRI ličnosti, tako poelbusteru? šta ti kažeš da piše u taj KODEX izvoli slušamo.

Ama REFERENCE tražim a ne šta neki guru ovde "KAŽE" da promotira!
Dakle Koji Apostol govori da jedan Bog ima TRI LICA?

A da malo pre smo zabeležili da je pogrešno opisivati Boga sa TRI lica, ispravnije je promotirati da jedan Bog ima TRI ličnosti, tako poelbusteru? šta ti kažeš da piše u taj KODEX izvoli slušamo.

Cim je Isus rekao da Duh Utesitelj nece moci da dodje ako on ne ode na nebo, stvar je jasna.

одговорите ми ви припадници ''малих верских заједница''- на чему ви заснивате ауторитет Библије, или да будем још прецизнији- Новога Завета?

одговорите ми ви припадници ''малих верских заједница''- на чему ви заснивате ауторитет Библије, или да будем још прецизнији- Новога Завета?

Tema je SVETA TROJICA a ne da tebi "sitne i male neke verske zajednice" ovde odgovore na ono šta tebe uši svrbe. Zašto se nisi udostojio da obijasniš šta to znači SVETA TRIJADA mnošto Bogaca i kako su vas učili da ih sabirate da im zbir uvek bude jedan?
Krštavate se u TRIJADU ali nisu vam TRI! a vi iz velike neke verske zajednice.

Smeško, nisi mi odgovorio na ova pitanja http://forum.krstarica.com/showthrea...1#post21836703

Kolega iz te tvoje crkve sam ja izašo samo zato što je napisano da se iz nje izlazi a kada naučiš matematiku i možeš sabirati bar do TRI onda dođi da prozivaš forumaše.

Kolega iz te tvoje crkve sam ja izašo samo zato što je napisano da se iz nje izlazi a kada naučiš matematiku i možeš sabirati bar do TRI onda dođi da prozivaš forumaše.
Koga sam prozivao?

Pitanja i dalje stoje neodgovorena:

Crkva je " stub i tvrđava Istine " (1Tim. 3.15). Kako te ne zanima crkveni nauk?
Gde Biblija za sebe tvrdi da je jedini izvor vere?

Koga sam prozivao?

Pitanja i dalje stoje neodgovorena:

Odgovoreno ti je da je to propala Bogohulna, pogubna po život i destruktivna sekta iz koje sam izašao zato što REČ upučuje da se iz takve izlazi ali to tebi nije validan odgovor sve dok se ne veliča taj SATANIZAM tako?

Nego kaži forumašima koja je to jedina crkva što je stub i tvrđava istine i naravno lokacija da je posetim.

Tema je SVETA TROJICA a ne da tebi "sitne i male neke verske zajednice" ovde odgovore na ono šta tebe uši svrbe. Zašto se nisi udostojio da obijasniš šta to znači SVETA TRIJADA mnošto Bogaca i kako su vas učili da ih sabirate da im zbir uvek bude jedan?
Krštavate se u TRIJADU ali nisu vam TRI! a vi iz velike neke verske zajednice.

Smeško, nisi mi odgovorio na ova pitanja http://forum.krstarica.com/showthrea...1#post21836703

па видим да се стално позиваш на Библију, цитираш је и наводиш као референцу, а не знаш да одговориш на основу чега јој дајеш било какав ауторитет :lol:

Back