gost 62566
Ističe se
- Poruka
- 2.032
Jesam...
Sto se tice mentalnog sazrevanja tu godine ne igraju veliku ulogu...
Da sad stavim 5 "rumenaka".![]()
![]()
Moja cerka je '89. god....cak slicno i rezonujete...'oces da mi budes zet?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jesam...
Sto se tice mentalnog sazrevanja tu godine ne igraju veliku ulogu...
Da sad stavim 5 "rumenaka".![]()
![]()

Moja cerka je '89. god....cak slicno i rezonujete...'oces da mi budes zet?![]()
tkacio:

ova moja je vec
a i tek upisa faks,pa tako ako si jos zainteresovana za mareta .... ja nesto nisam pri parama za svadbu,istrosila sam se za priprem
e prijemnog ,upis, stan i tako to....evo predlazem :ide upoznavanje i
pozzz

Eeeee, sta reći....
Ja ne mislim da se zenim dok ne sredim stambeno pitanje...![]()

: Svi tvoji planovi bi pali u vodu kada bi........

Kad je covek situiran drugacije ga gledaju, nego kad je siromah...

Pa cim regulisem fax, to maltene povlaci za sobom i regulisano stambeno pitanje, a to opet povlaci i vise tasti, odnosno sto je vaznije, njihovih cerki...Kad je covek situiran drugacije ga gledaju, nego kad je siromah...
E sad se setih, kad se pre par godina jedna curica zaljubila u mene, njen deda je govorio da ce mi prepisati kucu ako je ozenim (radio je u Nemackoj), znaci tu bi i stambeno pitanje bilo reseno...
Sad smo malo odlutali od teme...![]()
Pa cim regulisem fax, to maltene povlaci za sobom i regulisano stambeno pitanje, a to opet povlaci i vise tasti, odnosno sto je vaznije, njihovih cerki...Kad je covek situiran drugacije ga gledaju, nego kad je siromah...

tvrdis pazar,a?
E pa sad, nemoj tako da razmišljaš, ako te cura voli, voleće te i bRez gaće da prostiš, jer ako nemaš nekih drugih kvaliteta sem para i stana... ipak ja verujem u ženski rod![]()
Opasan si ti mali, svaka cast.Ma salim se ja u vezi zenidbe.Samo nemoj da se uobrazis od tolikih pohvala.Samo, koji to faks dete u zemlji Srbiji povlaci za sobom resenje sta.pitanja? Ako nema jos nekih drugih izvora...???Stvarno sam zabrinuta za sve vas...necete se skoro ozeniti....![]()

Mare - care!!!
Imas dosta fakulteta nakon kojih se mozes lako zaposliti i dobro zaradjivati (citaj uzeti kredit). Evo npr. ja cu, nadam se, biti gradjevinski inzenjer, znam jednog inzenjera, ima ~30 god. i vec ima stan i auto od ~25.000e... Nije isto zavrsiti za inzenjera ili cak doktora ili recimo za profesora fizickog...Ne vrednuje se svaki fakultet jednako... Moze se i u Srbiji uspeti...
A da se uobrazim, nema sanse, jer nepodnosim takve ljude...![]()
taman ces da stvoris krov nad glavom dok ona zavrsi,pa onda 
uspeh u zemlji Srbiji(ko Sasa i Saska iz" kuce snova"-gleda si)Samo mi se nesto taj auto ne uklapa>>>>Ah da , bake i unuci. Kada odemo kod svekrve ona je u fazonu da je detetu sve dozvoljeno. Baka njoj sve dozvoljava, sve može da uzme, kada se ode u prodavnicu može luče bakino da uzme sve, ali bukvalno sve sto joj se svidi, pa i nema veze što baka nema para, neka ide na potpis. Unuka ne mora da sakuplja igračke, baka će. Svako ponašanje je opravdano. Penjanje na sto, pa naravno da je dozvoljeno samo ako dete to želi. Muž i ja se bunili, ali uzalud. Mislila sam opametiće je izjava moje ćerke ''znaš bako ti si moja služavka i moraš da uradiš onako kako ti ja kažem''. Ne, do njeno mozga poruka nije dospela. Ja sam samo dobila potvrdu da se prema deci moramo ponašati sa autoritetom. Dete nisam grdila zbog ove izjave, jer nisam ni doprinela tome, svekrvu smo na vreme upozoravali da se ne ponaša toliko popustljivo. Nije slušala misleći da će je dete više voleti ako mu sve dozvoli i omogući.

E, opet ja imam pricu!
Elem, moja sveki je jos uvek radila kad se rodio najstariji pa nije stigla mnogo da se bakce oko njega...
Elem, proslo 6 godina, ona pred penzijom i rodi se srednji sin...
Naravno, cim se nana penzionisala a ovaj postao dovoljno veliki da ostaje kod nje, poceo Sou program. (Doduse, ne mogu da gresim dusu, ni najstarijem nije umela da kaze "NE!", samo ga nije toliko cesto vidjala.)
Nista, pokusavamo mi da joj objasnimo kako moraju da postoje neka ogranicenja, al' ne vredi.
Negde u to vreme dete izaslo iz pelena. Sve lepo, sve super, nema problema. Prenoci nekoliko puta kod moje mame - sve ok. Prenoci nekoliko puta kod svekrve, kad, ona nas zove i najozbiljnije trazi da vodimo dete kod doktora!
Sta je bilo? Kaze, dete ne moze da kontrolise stolicu! Ukaki se svaki put kad je kod nje!
Mi potpuno zbunjeni. Kod kuce, lepo trazi i koristi nosu, kod moje mame isto, gde god da smo isli nismo imali problema...
I dok smo mi, tako lupali glavu, mamina najstarija pametnica se okrene i mrtva ladna pita brata pred nanom:
"Je li, sto ti kakis u gace SAMO kod nane?"
"Pa, moram, nana tako voli!"
Naravno, kad ga je ona stalno mazila i ljubila kad to uradi...
Posle toga je smanjila popustanje.![]()
E, opet ja imam pricu!
Elem, moja sveki je jos uvek radila kad se rodio najstariji pa nije stigla mnogo da se bakce oko njega...
Elem, proslo 6 godina, ona pred penzijom i rodi se srednji sin...
Naravno, cim se nana penzionisala a ovaj postao dovoljno veliki da ostaje kod nje, poceo Sou program. (Doduse, ne mogu da gresim dusu, ni najstarijem nije umela da kaze "NE!", samo ga nije toliko cesto vidjala.)
Nista, pokusavamo mi da joj objasnimo kako moraju da postoje neka ogranicenja, al' ne vredi.
Negde u to vreme dete izaslo iz pelena. Sve lepo, sve super, nema problema. Prenoci nekoliko puta kod moje mame - sve ok. Prenoci nekoliko puta kod svekrve, kad, ona nas zove i najozbiljnije trazi da vodimo dete kod doktora!
Sta je bilo? Kaze, dete ne moze da kontrolise stolicu! Ukaki se svaki put kad je kod nje!
Mi potpuno zbunjeni. Kod kuce, lepo trazi i koristi nosu, kod moje mame isto, gde god da smo isli nismo imali problema...
I dok smo mi, tako lupali glavu, mamina najstarija pametnica se okrene i mrtva ladna pita brata pred nanom:
"Je li, sto ti kakis u gace SAMO kod nane?"
"Pa, moram, nana tako voli!"
Naravno, kad ga je ona stalno mazila i ljubila kad to uradi...
Posle toga je smanjila popustanje.![]()
malisani pre mogu da "vaspitaju" svekrve nego snajke! 
Sa ovim se potpuno slazem. Ne ocekujem da mi svekrva kuva, pere, pegla, a najmanje da mi cuva dete, jer kad dodjemo sa posla valjda je normalnije da ja sednem sa svojim detetom da provedem malo vremena sa njim, a ne da se bacim na kuvanje, spremanje, a ona da se igra sa njim. Ne treba ona da obavlja sve poslove, ali ne treba ni da ocekuje da cu ja sve da radim. Trebalo bi da se dogovorimo da jedan dan kuvam ja, a jedan ona, a ona se, sestro, ne hvata sporeta uopste. Jedino nedeljom turi meso i krompir u rernu, a mi ionako obicno idemo kod mojih. A sto se tice sobice, po njima bi trebalo da smo im dozivotno zahvalni sto su zatvorili vrata i " odvojili " nas, a sto je moja mama ponudila kucu da zivimo, pa to ti je cista glupost. Boze svasta, njihov sin da se uda, sta ce reci selo...Ja te stvarno ne razumem...zasto bi svekrva bila duzna da ti kuva,sprema kucu,cuva dete...sarkasticno i spominjes tu "1 sobicu",mada nisu ni to duzni da vam "obezbede"...sestro shvati, to ti je "zajednica",od toga nema gore,ma koliko se neko lepo slagao i postovao.Ja mnogo volim i cenim svoju svekrvu,ali smo suprug i ja,sa malom bebom,otisli u podstanare,jer smo smatrali da cim smo osnovali porodicu, treba da imamo svoj dom.A itekako je situacija bila kriminalna,samo je suprug radio,a tek su pocele devedesete,ko je tada gajio decu,zna dobro o cemu pricam...Vodim se time da je najbolje da se okupimo nedeljom na rucku i slatko se ispricamo,nego da se "volimo" u zajednici...
Ma sve si ti u pravu,i ja sam radjala osamdesetih(85.i89.)i isto sam uradila sto i ti.mislim da nam je to bila najbolja zivotna odluka.Ipak tako dobro razumem Steficu,ima zena muku.Verujte da nekad nista ne pomaze.I "ona ona ' je apsolutno u pravu,ali stvarno ni tolerancija ne vredi po nekad.jedini nacin je skloniti se .A sta ako to zbog neceg nije izvodljivo(da ne zalazimo u detalje).Nisam pametna kako da posavetujem zenu,zao mi je sto se tako kida irasipa energiju na "mladu svekrvu".
Stefi,jadaj se kolko hoces ako ti je lakse,![]()
Mislim da je jedini nacin da pokusas da menjas sebe i nacin tvog razmisljanja prema svekrvi(posto nema sanse da promenis nju)Od srca ti zelim da ova frustracija ne traje predugo ...za tvoje dobro!!!
![]()
MA,to sa suzama je njihov fol,vremenom moze biti samo gore.
Ja nemam svekrvu,imam svekra,koji jedva doceka da detetu kazem za nesto da ne moze,a on "dobri deda"kaze:dodi,dace ti deda sta hoces.
A to radi samo da kontrira meni.Tako samo kvare decu.
Stefi, imam podao plan! A sto je tvoj muz i dever ne podgovore da rodi jos jedno? Dovoljno je mlada, moze jos da radja.
onda ste je, garant, skinuli s vrata jer ce biti suvise zauzeta bebom da bi vas gnjavila.![]()
Plan i zamisao su super, samo čisto sumnjam da bi to uspelo kod Šteficine svekrve, zamisli, rodila sa 16.g. pa kakav mozak ona danas ima, bolje da i ne znam.
Štefi draga probaj moj recept, tri godine izdržala, molila i kumila bogom da odemo u podstanare, ma nema šanse, popizdila, otišla u centar za socijalni ras, rekla da moram da izađem iz te kuće, navela razloge i tražila nužni smeštaj, dobila, a bogami i dragi došao oma zamnom i sinom.
Znači, stavi ga pred svršen čin, treba naći samo način i taktiku na koju moroni padaju, bez uvrede, svi su moroni dok se ne dokaže suprotno, ili dok ne shvate da su tamo neki zaboravili da im preseku pupčanu vrpcu, ooooopppppsssss, sad sam nadrljala, ma boli me uvo![]()
Ja sam,upravo na to i mislila:da je jedini nacin, skloniti se!Ona svekrvu ne moze da promeni,a zasto bi to i cinila?Mislim,svako ima pravo na misljenje,pa i njena svekrva,iako to nije uvek normalno...zena je cudna,voli da se mesa,da spletkari,ogovara...i tesko je sa takvim ljudima,i svi znamo da je najteze boriti se protiv ljudske gluposti.Prema tome, Stefi:dete u ruke,muza pod ruku i beziiii....
Stefficeeeeeeeee uz tebe smoooooooooooooooooo!!!!!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Moj ti je savet da uhvatis svog muza pod ruku i da se sa detetom odselite odatle ako mislis da ti brak uspe.
Vidim da si zbog nje jako napeta ali jos si na pocetku pa imas strpljenja i verovatno dobre zivce.Zato ih sacuvaj za svoje dete.
Ne kazem sada,-mozda je ona dobra osoba ali sve ima svoje.Po meni ako se trpi takav pritisak najbolje je odseliti i sacuvati dobre odnose.
Eh a ko nije sretan kad se sad sve lepo razvija na temi... i ja znam da preteram, kao i svi mi... drz se steff!!!![]()
![]()
![]()
Poz svima,
pa pre svega i one su bile mlade, ni njih život nije mazio i ko zna kakvi su im životi bili, pa su posledice ostale. Najgore je što su one to zaboravile i ponavljaju greške svojih svekrva. Malo je onih koje se trude da ne remete sreću svom sinu.
Moja sveca i ja smo totalno različite. Iako u većini slučajeva bude dosadna, trudim se da joj ne uzmem za zlo (koliko god mogu).
Naravno da ovako treba, napokon smo se vratile u civilizaciju.Takodje mi je drago zbog iskrene dobronamernosti kojima odisu ove poruke pa iako nismo bas uvek u svemu istomisljenici.i ja se ponosim vecinom ovde prisutnih forumasica! Pozdav svima![]()
Ne bi ni valjalo da svi isto mislimo,zato smatram da svako ima pravo na svoj stav...pa i svekrve...mada neke preteruju...![]()
Apsolutno si u pravu i meni smeta kada se svekrve tretiraju kao "nuzno zlo," "paket uz muza" "stvar".O tome sam vec pisala na ovom forumu.Zamisli ,jednog dana si majka draga i voljena, a sutra omrazena "ona" kucka koja nam komplikuje zivot.STVARNO JADNO da ti se desi ikada a kamoli vise puta u zivotu!!!![]()
Neka mi oproste sve majke koje imaju samo musku decu,mislim da su one u vecem riziku da ne izgrade dobre odnose sa snajama,iz prostog razloga jer nemaju iskustveni odnos pema zenskoj deci,mada mnoge strasno zele zensku decu ,bas zato upadaju u zamke-snaje koje dobijaju nisu njihove kceri pa ni ne slice njima, a samim tim vrlo brzo prestaju da im budu po volji.I eto problema.
Ogradjujem se, mozda ovo nije pravilo ali ima puno primera koji potvrdjuju ovu teoriju![]()
Jako ste me prijatno iznenadili. Joj, ponedeljak, a lep pocetak dana, SUPER...Hvala vam puno na razumevanju i savetima, nista drugo mi i ne treba kako bih se osecala bolje. Jako je lepo kad znas da te drugi podrzavaju i razumeju.Ja imam cerku i sina,i ko zna koga ce oni sutra izabrati za zivotnog saputnika.To se nikad ne zna.Moja "deviza" je:sto ne zelis tebi da cine,ne cini ni ti drugima!