- Poruka
- 1.406
o bože...a čekaj kako onda komunicira sa mužem?...na engleskom?...
Ma neeeee,
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
o bože...a čekaj kako onda komunicira sa mužem?...na engleskom?...

I moj brak je mešovit, ja sam iz Inđije, a tamo ni Mađari baš ne znaju nešto previše dobro maternji jezik, pa gde da ga ja znam, tako da sam imala puuuuuuunooooooo komičnih situacija kada sam se udala i došla ovde da živim. Kada se rodio stariji sin znala je da me upita kako ću komunicirati sa njim kada ne znam Mađarski![]()
neverovatno!!! 
![]()
![]()
![]()
![]()
neverovatno!!!
![]()
Ali ja sam naucila, ne zbog dece, hvala bogu perfektno govore oba jezika, plus engleski, vec bas zbog ove situacije u kojoj se sada nalazi mlada zena o kojoj sam pisala![]()

Eh ja pricam 6 jezika, jer sam pola zivota zivela u Becu tako da cu detetu preneti minimum 3 jezika, engleski, nemacki i spanski!![]()

Iz iskustva, malo dete veoma lako uci jezike. Mi smo nekoliko godina ziveli sa komsijama Albancima, njihovi klinci bili vise u nasem dvoristu no u svom, i moji klinci poceli i Albanski da govore![]()
tako da se ocigledno videlo da sam za to nadarena... tako cu i ja valjda na vreme provaliti sta mi dete voli i za sta je nadareno pa da ga upisem u neki kursic ili da ga ucim sama ako znam...
inace je moj san oduvek bio da ako dobijem devojcicu je upisem na ritmicnu gimnastiku, ali ja sam 180cm a moj muz 2metras...
tako visoka to nece moci! 

Ma i ako si otisla, pa bice mala kosarkasica, a sto se jezika tice, devedesetih sam imala jedan mali butik, pa nekoliko ucenica, jednoj nikako Srpski nije isao, meni svejedno, mislim se, tvoj problem curo, elem, otisao joj momak u vojsku u BG pa kad god je isla u posetu, morala da vodi svekrvu sa sobom, nije ni kart za bus umela da kupi, posle je ostale ucenice zezale da je vodila svekrvu da ne ode predaleko sa momkom
![]()
Nikakooo... 

Jedna moja komsinica ima visoku devojcicu, sad je i ona 180cm. pa isto pokusavala da je usmeri na neki drugi sport, ali mala bas kosarku htela, bilo muka koliko volis, najbolje je mislim videti sta se detetu dopada, za sta je nadarena, ali imas vremena hvala bogu, a bilo koji sport je bolji od ulice. U vreme dok sam ja bila dete sportu se bas i nije pridavao neki znacaj nazalost, negovale se neke druge vrednosti, kao strikanje, heklanje, peglanje![]()

još jedna mala digresija što se jezika tiče...eto sa mnom su kod kuće uvek pričali mađarski,na ulici naučila srpski,a baka pričala talijanski,pa sam sa 4 godine kad sam pošla u vrtić ponekad pomešala neke reči jer se nisam setila adekvatnog na jeziku kojim smo pričali...drugarima to bilo smešno,a ja sam već tada shvatila kako je to suuuuuuuuuuuuuuuper,pa sam ih zezala...naravno posle došao još engleski,i dodala španski,kad već znam italijanski,pa mislim to ti je slično,lako...e sad moj muž arapin,pa ja sa detetom pričam na mađarskom,on na arapskom,a mi međusobno na engleskom...i eto,moje dete će isto progovoriti na 3 jezika u startu baš kao ja...i meni je to stvarno cool...
a što se dragice tvog posta tiče,da ta devojčica morala da vodi svekrvu sa sobom za BG,žalosno je...kao mađarica potpuno razumem da na Severu Bačke baš i ne govore srpski,ali uvek se setim,šta će biti kad se recimo zaljube,toliko je mašanih brakova...jezici su elementarna potreba...pa možda i sa sveki mogu da se sporazumeju bolje....hehehe...

hehehe,slatko slatko slatko...
u jeeee gde sam ja otislaaaa...

Јао, сестро слатка, па то је најсимпатичнији и најбезазленији догађај везан за моју свекрву.Pa ove su gore od ove moje blesace
Јао, сестро слатка, па то је најсимпатичнији и најбезазленији догађај везан за моју свекрву.
Шта сам проживела, не желим ни да се сећам...прошло је.

,cao dragice -svetlis...e pa drage moje sve poliglote,pored vas da se covek oseti manje vrednim,ja ni engleski neznam

.Nesto se bas i ne stize pored 2 studenta...i sijaset drugih obaveza...