Svekrve...neicrpna tema

Stefi, ovde sam samo da ti pružim podršku.. neću da ti stajem na muku i da pričam o svojoj svekrvi, ne živi samnom tako da smo jedna drugoj još uvek dobre ;)
Ne daj se, pokušaj da ti na jedno uvo uđe a na drugo izađe većina onoga što ona priča, kad te iznervira mnogo, misli na nešto lepo ili se mazi sa svojim detetom... Mnogo mi je žao što tako teško živiš... :kiss:

Feelgooood, hvala ti puno na podrsci. Trudim se da ne cujem njene komentare, ali jako je tesko kad moj muz to sve lepo cuje, a kako mu bude sve fino upakovano, on misli da oni postupaju ispravno. Ma valjda cu resiti taj problem, ali stvarnmo se trudim da se ne nerviram mnogo.:ok:

Feelgooood, hvala ti puno na podrsci. Trudim se da ne cujem njene komentare, ali jako je tesko kad moj muz to sve lepo cuje, a kako mu bude sve fino upakovano, on misli da oni postupaju ispravno. Ma valjda cu resiti taj problem, ali stvarnmo se trudim da se ne nerviram mnogo.:ok:

Eh meni i dalje cudno da tvoj muz slusa samo njihovu stranu price i veruje samo u istu... to je malo... bljak... :sad2:

Razumem, možda je dobra ideja da lepo skuvaš kaficu sebi i mužu, sednete lepo da razgovarate i da mu objasniš da je on odrastao čovek, da ste dete i ti njegova porodica i da majku i oca treba da poštuje i posluša ponekada ali da je bitno ono što se ti i on dogovorite, za vašu dobrobit i dobrobit vašeg deteta.
Još bolje da insistiraš da se odselite, znam da je skupo i treba puno novca, znam da vam neće biti lako, za dete ćete morati da imate a vas dvoje ćete se snaći dok ne dođu bolja vremena, odnosno dok bebac ne bude mogao u vrtić a ti na posao. Moraš da se trudiš da očuvaš živce i dobru energiju da bi tvoje dete raslo na pravi način i sa puno optimizma.. ljubim te puno i ne daj se :kiss:

Vec smo razgovarali 1000 puta, i mislim da pocinje da shvata neke stvari, ali jos nije nacisto sta je ispravno, a sta ne. Znas kako je biti udata za zatucanog Bosanca (ne zelim nikog da uvredim i sama sam polubosanka), kojeg su roditelji vaspitali po nekim idiotskim pravilima iz srednjeg veka. Primera radi, kad je njegova sestra probusila jos jednu rupicu na uhu, otac joj je rekao ili da vadi to iz uveta ili da se seli...
Vrsim pritisak na njega vec vise od godinu dana da nesto kupimo, a on odugovlaci, jer su mu napunili glavu kako je uzimanje kredita glupost, i kako je to jako veliki rizik. Ali ne odustajem od svoje namere, a kako cene idu gore moracu da pozurim.
Moj malisa vec ide u vrtic, a i ja radim. Prvo ga je cuvao svekar, ali kad sam videla gde to vodi, upisala sam ga u vrtic sa 15 meseci.
Sve u svemu, hvala puno! :heart:

E curo, evo i jedan savetić od mene. Moj matori je građevinski procenitelj, sad imamo jako puno posla, mladi kupuju kuće i stanove na kredit do 30.g.
Ne vidim zašto je to tako veliki rizik, a šta nije rizik u zemlji Srbiji, najveći rizik se udati, ne;)
Ako imate automobil, i ako ne živite u velikom gradu, pa sve vam je blizu, bolje naći kuću van centra, uvek su jeftinije. A da sutra odete u podstanare, svaki dinar koji date za kiriju ode u vazduh, ne?
Nastavi muža da ubeđuješ, ma koliki Bosanac bio, i ja sam Bosanka, treba da ideš po sistemu pošto ima sestru, ta kuća nije samo njegova, i bla, bla, bla polako.
Srećno curo:cmok:

E curo, evo i jedan savetić od mene. Moj matori je građevinski procenitelj, sad imamo jako puno posla, mladi kupuju kuće i stanove na kredit do 30.g.
Ne vidim zašto je to tako veliki rizik, a šta nije rizik u zemlji Srbiji, najveći rizik se udati, ne;)
Ako imate automobil, i ako ne živite u velikom gradu, pa sve vam je blizu, bolje naći kuću van centra, uvek su jeftinije. A da sutra odete u podstanare, svaki dinar koji date za kiriju ode u vazduh, ne?
Nastavi muža da ubeđuješ, ma koliki Bosanac bio, i ja sam Bosanka, treba da ideš po sistemu pošto ima sestru, ta kuća nije samo njegova, i bla, bla, bla polako.
Srećno curo:cmok:

Slazem se sa gdjom dragicom u potpunosti! :klap: :super:

Utoliko bolje, ako mozete nesto da kupite,a ne da idete u podstanare...bolje i "do guse" u kreditima,nego da ti "jedu dzigericu" natenane...:bye:

da slazem se .sa dragicom, i d.d,i kockicom-vrsi pritisak,ali dozirano...cesto,pojacavaj i smanjuj-da ne izazoves suprotan efekat.Sto ne mozes na velika,probaj na mala vrata.Mozda bi ti mogao pomoci i dever,ako ga muz respektuje...ili neko drugi...:think: uz :kafa: i :?::?::?::pivce::bye:

:rotf::rotf::rotf:

Podsetila si me na moju pokojnu sveki, ona je imala taj obicaj da ti stalno dopunjava tanjir.
-Evo, hoces jos?
-Ne, hvala.
-E, dobro.
I pljas, jos jedna puna kutlaca u tanjir!
MM je zbog toga skako do plafona, a meni bilo smesno.:hahaha: Na kraju krajeva, nigde ne pise da mora da se pojede bas SVE iz tanjira (Samo nemojte to da kazete mojim klincima;) )

И мене подсети на моју бившу и покојну свекрву:

Ја гледам филм на ТВ, она ради нешто у другој соби. Пролази кроз дневну собу да узме нешто, застане, погледа у ТВ и пита ме шта то гледам. Ја кажем да гледам филм. Она каже:''Ма, то је нека глупост, боље гледај ово!'' (и ту ми промени канал на неку надасве интересантну емисију типа САТ или Топ шоп. :roll:)
Онда узме то што је хтела и врати се у другу собу, а ја вратим канал на филм. После 10 минута ево је опет у пролазу, и опет се понови иста прича...и тако бар 7-8 пута док се не заврши филм, а ја пропустим најбитније ствари и не сазнам ко је убица! :lol:

Нема везе што она уоште не гледа ТВ, што борави у другој соби - довољно је то што ОНА мисли да ја треба да гледам нешто друго. :roll::lol:

Moja je pokušavala nedeljama da me ubedi da mini nije u modi ( '74.g. ) pa kad joj nije uspelo, jednom dok sam prala u mašini šareniš prebacila na iskuvavanje, naravno da nije priznala, još ja ispala glupača kao nisam umela da pravilno uključim mašinu koju sam i pre i posle uspešno koristila:mrgreen:

Moja je pokušavala nedeljama da me ubedi da mini nije u modi ( '74.g. ) pa kad joj nije uspelo, jednom dok sam prala u mašini šareniš prebacila na iskuvavanje, naravno da nije priznala, još ja ispala glupača kao nisam umela da pravilno uključim mašinu koju sam i pre i posle uspešno koristila:mrgreen:

Joooooooj... :rotf: mislim sto je najgore smesno je a i nije... :roll:

И мене подсети на моју бившу и покојну свекрву:

Ја гледам филм на ТВ, она ради нешто у другој соби. Пролази кроз дневну собу да узме нешто, застане, погледа у ТВ и пита ме шта то гледам. Ја кажем да гледам филм. Она каже:''Ма, то је нека глупост, боље гледај ово!'' (и ту ми промени канал на неку надасве интересантну емисију типа САТ или Топ шоп. :roll:)
Онда узме то што је хтела и врати се у другу собу, а ја вратим канал на филм. После 10 минута ево је опет у пролазу, и опет се понови иста прича...и тако бар 7-8 пута док се не заврши филм, а ја пропустим најбитније ствари и не сазнам ко је убица! :lol:

Нема везе што она уоште не гледа ТВ, што борави у другој соби - довољно је то што ОНА мисли да ја треба да гледам нешто друго. :roll::lol:

Pa ove su gore od ove moje blesace...:dash: Kod mene je bila situacija sa masinom, kada sam prala ves ostao je dinar mom muzu u odelu, a ona je sutradan par puta ponavljala kako je moj muz zaboravio da pregleda dzepove kad je stavljao ves u masinu... Kao da ne zna da on nema pojma ni sta je belo, a sta sareno. Trazila je moj komentar, ali ga nije dobila...:otkacio:
Mlekce, ne mogu da verujem da si starija od moje sveki. Kad bi popricala sa njom par puta videla bi da ima razmisljanje kao baba od 80 g. Pa i moja baba ima modernija shvatanja od nje. A ovo za godine i decu je stvarno vrh! :klap:
Dragice i lady, hvala na savetu, verujte da cu pokusati da ga vec jednom nagovorim da kupimo nesto. Razmisljanja mog muza povodom uzimanja kredita,a koje je naravno njegova mama njemu usadila u glavu je sledece " Sta ako se meni nesto desi, ostaces na ulici sa detetom. " ili " Sta ako ostanem bez posla, kako cemo otplacivati ratu" :dash::dash: Dzaba mu ja objasnjavala kako ako ostane bez posla, sigurno nece sedeti kod kuce i cekati da mu padne sa neba, a u slucaju da mu se nesto desi, postoji osiguranje... To je za njih spansko selo. :roll:
A ovaj savet da mu kazem kako ima sestru pa to nije samo njegova kuca, e to je u njihovom maniru. Ali kod mene je jos bolje. I svekar ima sestru ( koja ima sina ), koju roditelji vise postuju, tako da kuca nije samo svekrova!:hahaha:

Dobro vam jutro snajke, i tebi kockice posebno, vidim te da svetliš. Šta ima u Kini, kako podnosiš ove vrućinčine, kako je bebuš :cmok:

Dobro jutrooooo :cmok: :heart: ne da svetlim nego sijam!!! :rotf: polako mi se priblazavaju bitni datumi, koliko lepi toliko i tuzni, pa polako ali sigurno postajem hiperaktivna :worth: za 7 dana idemo opet kod cika doce, da se osiguramo nekim lekicima za put (avion, treba izdrzati ceo put od 24h), a onda vec za 11 dana cu biti vec uvelikooo na putu ka Srbiji... :super: :klap: :heart: u Kini vala nista novo, spremaju se svi za olimpijadu i svi su i dalje kosooki i hrana je i dalje bljak... u sustini nista novo, ni lepo :whistling: Vrucine podnosim tako sto sedim polu gola u sobi gde je klima... ne znam kako cu samo izdrzavati kad dodjem u Shabac tamo ni klime ni nicega... :sad2: ma lepeza ce da mi radi non stop, ruke ce mi otpasti! :rotf: bebac zeza mamu i dalje za hranu, povracanje se polako smiruje, ali i dalje imamo nase napade mucnine i takooo to... :dash:
Kako ste vi dragice?! :heart: :bye:

Dobro jutrooooo :cmok: :heart: ne da svetlim nego sijam!!! :rotf: polako mi se priblazavaju bitni datumi, koliko lepi toliko i tuzni, pa polako ali sigurno postajem hiperaktivna :worth: za 7 dana idemo opet kod cika doce, da se osiguramo nekim lekicima za put (avion, treba izdrzati ceo put od 24h), a onda vec za 11 dana cu biti vec uvelikooo na putu ka Srbiji... :super: :klap: :heart: u Kini vala nista novo, spremaju se svi za olimpijadu i svi su i dalje kosooki i hrana je i dalje bljak... u sustini nista novo, ni lepo :whistling: Vrucine podnosim tako sto sedim polu gola u sobi gde je klima... ne znam kako cu samo izdrzavati kad dodjem u Shabac tamo ni klime ni nicega... :sad2: ma lepeza ce da mi radi non stop, ruke ce mi otpasti! :rotf: bebac zeza mamu i dalje za hranu, povracanje se polako smiruje, ali i dalje imamo nase napade mucnine i takooo to... :dash:
Kako ste vi dragice?! :heart: :bye:

Dobro sam draga, hvala na pitanju:heart:
Juče sa matorim bila na nekoj proceni, mladi par kupuje kuću na kredit. Mala Mađarica, momak Srbin, a došla i mama naravno njegova, valjda da vidi gde će joj "dete" otići.
Ona ne zna Srpski pa komuniciramo i tako i ovako a svekrva samo ubacuje, kako će biti strašno jer će biti daleko od nje (tri ulice) ko će sada decu učiti Srpski, kako je njen sin baš morao u Mađarsku po snajku i još trista čuda, a ona sirota blaženo se smeška i sve svekrvu mazi po ruci jer ova dok najcrnje olajava ne prestaje da joj se smeška.
Razmišljam kako joj je sad lepo, a šta će biti kada nauči Srpski;););)

Back