Svekrve...neicrpna tema

Da li su stvarno svekrve pripitomljeni vukodlaci? Nemojte me shvatiti pogresno, (i sam poznajem nekoliko svekrva zijeri), ali ima i snaha psihicki nestabilnih!Ali opet sta uraditi(vjecito nadrndanoj) gospodji koja iz dana u dan pokusava svom sinu dokazati kako mu je zena zlo i naopako, a u stvari degen pored ociju ne vidi da ima andjela pored sebe!!!!!!!!!!

azerbejdzan:
Da li su stvarno svekrve pripitomljeni vukodlaci? Nemojte me shvatiti pogresno, (i sam poznajem nekoliko svekrva zijeri), ali ima i snaha psihicki nestabilnih!Ali opet sta uraditi(vjecito nadrndanoj) gospodji koja iz dana u dan pokusava svom sinu dokazati kako mu je zena zlo i naopako, a u stvari degen pored ociju ne vidi da ima andjela pored sebe!!!!!!!!!![/QUOT

Mislim da te necu shvatiti pogresno( govorim za sebe iako se ti obracas svima nama a osim toga i vidim da si on line) ali mogu ti reci da ne govorimo o degenima i psihicki nestabilnih snaja , ja imam jedan "opaki primerak" svekrve u kuci ona sve razume, jasne su joj mnoge stvari ima visu skolu( mada skola nije merilo ama bas za nista) i 61 godinu , misli da sve zna " ja godinama to radim" to su njene reci za sve o cemu se prica , ona je prava majka, prava zena , prava supruga i ovo su njene reci, ali kad nisam kuci ona zaviruje u frizider, u ormane u kuhinju . Ja neznam ni rucak kako treba da napravim uvek joj nesto fali a dok smo se zabavljali sa njenim "lepotanom" govorila je "ma samo da ima nesto na astal kad dodjem s posla " Ima jos puno stvari koje nisu u redu ali ne svidja mi se da ih bas iznosimo ovako javno. Htela sam ti reci da nikad ne znas ko je psihicki nestabilan, kad razgovaras sa mojom svekrvom reci ces ova zena je suvo zlato a meni radi stvari koje ja ne bi ni najgorijem dusmaninu . Pozdrav i izvinjavam se zbog jezika nisam Srpkinja pa sigurno i pogresim.

Mogu ti samo reci, pokusaj sacuvati zdrav razum, ako ikako mozes da sa muzem zivis sto dalje od nasrtljivke! PS. Molim te ne izvinjavaj se, ja licno smatram kao uvredu tvoje izvinjenje, ne bitno koje si nacionalnosti, ili sta vec, samo budi covjek! Pozdrav!

Moram, priznati da me je bas ova tema navela da se registrujem, i lakse mi je kad vidim da nemam samo ja problema sa "doticnom gospodjom", a sto je najgore, ona cak i ne zivi sa nama, pa vidite sad... Dovoljan je poziv(a zove skoro svaki dan!!!) pa da meni propadne dan! Malo je reci da sam alergicna na tu zenu! A sto meni najvise smeta, kad je u mojoj blizini, ja se pretvaram u uzasnu osobu ! Kako ostati normalna, nemam odgovor, a iscrpela sam sve taktike!!!

Izvinila sam se zbog toga jer mislim da mozda i pogresim ( u padezima na primer ) neku rec , a iskreno od sveg srca ti kazem da ne planiram izgubiti razum ni pod razno . A o onim "degenima koji pored ociju ne vide kakvog angela imaju u kuci " mogu ti reci da ( mada nikad nikog ne bi nazvala degenom najmanje svog muza) samo skrivena kamera moze da im promeni misljenje o njihovim mamama a to sve zbog toga sto oni ih lazu dok mi ( barem ja govorim sve u lice makar mi se obilo o glavu) to nekad neznamo . Pozdrav

novatorta:
Moram, priznati da me je bas ova tema navela da se registrujem, i lakse mi je kad vidim da nemam samo ja problema sa "doticnom gospodjom", a sto je najgore, ona cak i ne zivi sa nama, pa vidite sad... Dovoljan je poziv(a zove skoro svaki dan!!!) pa da meni propadne dan! Malo je reci da sam alergicna na tu zenu! A sto meni najvise smeta, kad je u mojoj blizini, ja se pretvaram u uzasnu osobu ! Kako ostati normalna, nemam odgovor, a iscrpela sam sve taktike!!!

Nemoj da pokusavas sa taktikama prodji pored nje kao da se nikad niste videle u zivotu to ih najvise boli

Veruj da sam i to probala! Samo, nije meni cilj da njoj zagorcam zivot, vec da je navedem da shvati da mora da me pusti da ja zivim svoj. Ali onda ja shvatim da moje reci prolaze kroz njenu glavu kao oni valjusci kroz puste teksaske gradove... i taj me zamisljeni prizor nasmeje,... a onda se vratim u realnost.

E sad malo drugacija prica.....Moja svekrva je zena koja ima 10 snaja i 4 zeta?
Kod nas kao i kod ostalih sinova dolazi u posetu iskljucivo kad je pozvana.
Sve primedbe na snaje iskljucivo govori sinovima...
I kad nastanu problemi sinovi su ti koji vode odvojeno razgovore sa zenama i majkom...
U relacijama svekrva-snaja uzrok nesloge ili sloge je sin odnosno muz.
Pravi muskarac bi trebalo da zna kako da usmerava te dve neizmerne ljubavi: ljubav majke i ljubav zene da ga ne bi na kraju "ubile".

azizor:
E sad malo drugacija prica.....Moja svekrva je zena koja ima 10 snaja i 4 zeta?
Kod nas kao i kod ostalih sinova dolazi u posetu iskljucivo kad je pozvana.
Sve primedbe na snaje iskljucivo govori sinovima...
I kad nastanu problemi sinovi su ti koji vode odvojeno razgovore sa zenama i majkom...
U relacijama svekrva-snaja uzrok nesloge ili sloge je sin odnosno muz.
Pravi muskarac bi trebalo da zna kako da usmerava te dve neizmerne ljubavi: ljubav majke i ljubav zene da ga ne bi na kraju "ubile".

Ziveo govornik!!!!!!!!! Potpuno se slazem ali ipak mislim da se neke stvari ( veci problemi ) mogu i moraju resiti na astalu pred svima, dok opet mislim da bih mu se zgadila kad bi mu rekla tvoja mama mi je danas prosula kafu i rekla da je djubre jer joj se nije svidela ( primera radi) . To su njenje niskosti a zauzvrat joj nikad vise u zivotu necu skuvati kafu. Veci problemi se po meni se jednostavnije rese dok KAP PRELIJE CASU ! Pozdrav

novatorta:
Veruj da sam i to probala! Samo, nije meni cilj da njoj zagorcam zivot, vec da je navedem da shvati da mora da me pusti da ja zivim svoj. Ali onda ja shvatim da moje reci prolaze kroz njenu glavu kao oni valjusci kroz puste teksaske gradove... i taj me zamisljeni prizor nasmeje,... a onda se vratim u realnost.

Nemoj nikada tako razmisljati !

Kad sam ti rekla da prodjes pored nje kao da je nikad nisi videla dotad mislila sam o tome kako bih lakse zaobisla pitanja i stvari koji te izludjuju a ako joj usput i zagorcas zivot to bi bila samo nuspojava u koris tebi. Pozdrav

detektor lazi:
Ziveo govornik!!!!!!!!! Potpuno se slazem ali ipak mislim da se neke stvari ( veci problemi ) mogu i moraju resiti na astalu pred svima, dok opet mislim da bih mu se zgadila kad bi mu rekla tvoja mama mi je danas prosula kafu i rekla da je djubre jer joj se nije svidela ( primera radi) . To su njenje niskosti a zauzvrat joj nikad vise u zivotu necu skuvati kafu. Veci problemi se po meni se jednostavnije rese dok KAP PRELIJE CASU ! Pozdrav
E, to je istina sa velikim I ! Znam da je sinovima tesko da balansiraju izmedju majke i zene, a ja sam kao i uvek pokusavala da ga podrzim , i koliko je god moguce da mu olaksam! Medjutim, desavalo se da moje sitne ustupke, u cilju odrzavanja mira i harmonije, gospodja shvati kao bezuslovnu predaju. Pa, tako je doslo do toga je pocela da bira namestaj za nas stan, pa onda da planira nase odmore, da nam doslovce rezira zivot.E, a za to vreme ja kipim i cutim. I onda jednog dana, gospodja resi da organizuje rodjendan i ujedno krstenje, moje cerke. Zaboga, dete ima vec dve godine, a nekrsteno!!! :confused: I tu se desi ono sto si ti navela kao KAP U PREPUNOJ CASI! Blago je reci da sam se pretvorila u najgoru vesticu! Sreca pa nas je delilo 200 km! No, umesto nje, kao meta je posluzio njen dragi sin. Srucila sam mu u face sve sto se skupljalo tri duge godine. Doslo je do toga da mu postavim ultimatum, ili mama ili zena! Dalje se nije moglo. Na moju radost, nije se dvoumio ni delic sekunde, odmah je pozvao i zabranio da se mesa u ono sto je se ne tice. I moram priznati da su stvari drugacije sad. Valjda je shvatila da je izgubila pravo da upravlja njegovim zivotom, a i mojim. Tako da ja glasam za "prelivenu casu"! Nekad je to jedini nacin

novatorta:
......I tu se desi ono sto si ti navela kao KAP U PREPUNOJ CASI! Blago je reci da sam se pretvorila u najgoru vesticu! Sreca pa nas je delilo 200 km! No, umesto nje, kao meta je posluzio njen dragi sin. Srucila sam mu u face sve sto se skupljalo tri duge godine. Doslo je do toga da mu postavim ultimatum, ili mama ili zena! Dalje se nije moglo. Na moju radost, nije se dvoumio ni delic sekunde, odmah je pozvao i zabranio da se mesa u ono sto je se ne tice. I moram priznati da su stvari drugacije sad. Valjda je shvatila da je izgubila pravo da upravlja njegovim zivotom, a i mojim. Tako da ja glasam za "prelivenu casu"! Nekad je to jedini nacin

Zar je potrebno cekati da KAP PRELIJE CASU? Zasto se ne bi reagovalo na prve male nesporazume?
Zar ne bi tako svi bili postedjeni svih tih neprijatnosti kojima je glavni razlog = ne shvatanje majke da je od dana zenidbe pa nadalje on njen sin onoliko, koliko to snaja dozvoli i da bi joj zato bilo bolje da bude prema njoj, u najmanju ruku, korektna?
A slozicete se da joj samo njen SIN MEZIMAC moze tako nesto reci i objasniti.

novatorta:
E, to je istina sa velikim I ! Znam da je sinovima tesko da balansiraju izmedju majke i zene, a ja sam kao i uvek pokusavala da ga podrzim , i koliko je god moguce da mu olaksam! Medjutim, desavalo se da moje sitne ustupke, u cilju odrzavanja mira i harmonije, gospodja shvati kao bezuslovnu predaju. Pa, tako je doslo do toga je pocela da bira namestaj za nas stan, pa onda da planira nase odmore, da nam doslovce rezira zivot.E, a za to vreme ja kipim i cutim. I onda jednog dana, gospodja resi da organizuje rodjendan i ujedno krstenje, moje cerke. Zaboga, dete ima vec dve godine, a nekrsteno!!! :confused: I tu se desi ono sto si ti navela kao KAP U PREPUNOJ CASI! Blago je reci da sam se pretvorila u najgoru vesticu! Sreca pa nas je delilo 200 km! No, umesto nje, kao meta je posluzio njen dragi sin. Srucila sam mu u face sve sto se skupljalo tri duge godine. Doslo je do toga da mu postavim ultimatum, ili mama ili zena! Dalje se nije moglo. Na moju radost, nije se dvoumio ni delic sekunde, odmah je pozvao i zabranio da se mesa u ono sto je se ne tice. I moram priznati da su stvari drugacije sad. Valjda je shvatila da je izgubila pravo da upravlja njegovim zivotom, a i mojim. Tako da ja glasam za "prelivenu casu"! Nekad je to jedini nacin

Bas sam ti to htela reci , znas probala sam da budem fina ali ako njoj das prst uzece ti saku zato seci na vreme , mislim da meni nije kasno vec sam pocela. Znas izludjuje me kad me pita gde si a obozava da drzi sve konce u ruci i kad joj obrusim nesto kao tamo gde si ti bila kad sam ja izasla ona pozeleni . A ultimatumi neznam mogu li pomoci jer se nisam dosad posluzila time

azizor:
Zar je potrebno cekati da KAP PRELIJE CASU? Zasto se ne bi reagovalo na prve male nesporazume?
Zar ne bi tako svi bili postedjeni svih tih neprijatnosti kojima je glavni razlog = ne shvatanje majke da je od dana zenidbe pa nadalje on njen sin onoliko, koliko to snaja dozvoli i da bi joj zato bilo bolje da bude prema njoj, u najmanju ruku, korektna?

Neznam kako da ti objasnim nije da se nekom coveku nemogu objasniti neke stvari , stvar je u tome sto taj covek ne zeli da slusa jer on sve zna kako treba ( u mom primeru moja svekrva - jedinstveni primerak - zasticena vrsta jer takvih mislim da vise nema ) . KOREKTNA? ona ne razume jedino tu rec drugo sve zna . A sto se tice toga zar je potrebno cekati da kap prelije casu , pa kako ne bi cekala dok ja naucim da je ona ustvari zlo koje nemozes izbeci ja joj dopustim mnoge stvari i sve zbog toga jer iskreno mislim da ja ne bi to radila mom sinu . Ona stalno govori kako joj je sreca njenih sinova najbitnija a radi stvari zbog koje bi oni jednog dana mozda zazalili .

Kako bi ste reagovali da vas muz izvede na veceru povodom godisnjice braka, a kad dodjete kuci zateknete svekrvu koja je u totalnom delirijumu, histeriji, placu...mi mislili nesto joj se desilo, a ona kaze da je sin zapostavlja i ne provodi dovoljno vremena sa njom. Grrr... da mozda nije ona trebala da ide na veceru s njim umesto mene?! Eto tolko se ona zrtvuje za nas,a mi nezahvalni...ne znam joj samo zrtve jer nit imam dece pa da sam ih ostavila kod nje da ih cuva, nit mi rucak sprema, nit sebi sprema ( vec i to ja uglavnom radim), nit bilo sta po kuci radi. Ja sam zgrozena

AURA:
Kako bi ste reagovali da vas muz izvede na veceru povodom godisnjice braka, a kad dodjete kuci zateknete svekrvu koja je u totalnom delirijumu, histeriji, placu...mi mislili nesto joj se desilo, a ona kaze da je sin zapostavlja i ne provodi dovoljno vremena sa njom. Grrr... da mozda nije ona trebala da ide na veceru s njim umesto mene?! Eto tolko se ona zrtvuje za nas,a mi nezahvalni...ne znam joj samo zrtve jer nit imam dece pa da sam ih ostavila kod nje da ih cuva, nit mi rucak sprema, nit sebi sprema ( vec i to ja uglavnom radim), nit bilo sta po kuci radi. Ja sam zgrozena

Carice , bas sam o tome razmisljala , neznam kako ih nije sramota , ova moja se nalicka (61,8 god) ujutru i ide godpogja na posao dok ja kuci spremam rucak ( a uvek joj nije dovoljno slano ili je preslano) sve kucne poslove radim sama sa malim detetom i njoj nikako da se ugodi . Osim toga poludim kad mi kaze kako ja neznam da brinem o detetu ( njemu po nekoj njenoj logici treba sve biti dozvoljeno moze i na astal da se popne) a ona je u stanju detetu od 2 godine da dozvoli da pojede 200 gr cokolade .

Kazi mi molim te kako je tvoj suprug reagovao na scenu o veceri. Pozdrav

AURA:

Ja bih joj bez blama predlozila da svi zajedno odemo kod doktora. I to znas kod kog doktora... Mislim da joj treba pomoc pod obavezno! Sramota. Ako nije bolesna, onda je jedno bezobrazno djubre. A ako jeste, sta se moze bolest se svakome moze dogoditi.
Da, i mene zanima kako je tvoj muz, a njen zlocesti sin koji ne vodi racuna o mami, reagovao.

azizor:
Pa, vidis, kad su u pitanju prvi mali nesporazumi, ja sam na njih gledala kao na period prilagodjavanja, i trudila sam se da pokazem dobru volju, tako sto sam te neke male nesporazume pokusavala da raspravim sa njom. Medjutim, ona je to shvatila kao predaju, kao nisam od pocetka pokazala zube, lako ce ona sa mnom. A najgore je sto ona nije neka zla svekrva, stvarno me prihvatila od pocetka, i koliko se trudila da mi ugodi, toliko me gusila. Ja sam se naravno trudila da to ispostujem i da progutam neke sitnice. Sitnica po sitnica, i nakupi se materijala, a ona jos postala ambicioznija, i ta njena "paznja" pretvorila se u pravi teror. Npr. ja kazem :treba da kupim zavese, ona otrci i kupi mi zavese koje se njoj svidjaju. :-? Eto, dokle je doslo, a ja sam samo htela da bezbolno prodje, i da se ne postavim na samom pocetku kao neka zla snaja. Mada, sad mislim da sam bas to trebala da budem.

novatorta:
Sitnica po sitnica, i nakupi se materijala, a ona jos postala ambicioznija, i ta njena "paznja" pretvorila se u pravi teror. Npr. ja kazem :treba da kupim zavese, ona otrci i kupi mi zavese koje se njoj svidjaju. :-?

Pa pazi, mozda je ona stvarno htela da ti sto bezbolnije prodjes, i da ti zaista udovolji!!! Samo... treba da joj kazes! Uostalom, nisi rekla hocu da odem da izaberem roze savese, sa ciklama trakom na njoj i koje su faltirane pri dnu! Samo si pomenula zavese!!! Ah... Salim se malo. Ali, jezik je vrlina, kao i njegova preciznost! Samo budi preciznija, inace su matori ljudi takvi!!!!

Pozz i nem' se nerviras!!!

SoleteRayos%C3%91ajo.gif

HEBEHA:
Ja bih joj bez blama predlozila da svi zajedno odemo kod doktora. I to znas kod kog doktora... Mislim da joj treba pomoc pod obavezno! Sramota. Ako nije bolesna, onda je jedno bezobrazno djubre. A ako jeste, sta se moze bolest se svakome moze dogoditi.
Da, i mene zanima kako je tvoj muz, a njen zlocesti sin koji ne vodi racuna o mami, reagovao.
E mislim da je kod nje i jedno i drugo u pitanju.Da se ja pitam davno bi ona meni kod doktora, mada sam ja ipak pristalice prirodnog lecenja! Kako bi se moj deda ponekad salio kad smo bili mali- motiku u ruke pa na kopanje da se fizicki potrosis!
Zlocesti sin se iskidao od smeha, ali joj ipak titra vec par dana dok ja verovatno ne dignem ustanak! ;o)

Back