Svekrve...neicrpna tema

Moj svekar je bio super,bas onako fin covjek.A jadan nije smio od nje ni da normalno sjedne na trosjed da ne bi spali prekrivaci koje je ona cim neko ustane redovno podizala...eto ona jadna uredna,pa ne mozes ni sjesti normalno...Kad nam je starije dijete pocelo hodati u dubku,na jedvite jade je,i to tek kad je svekar rekao pristala da se iznese iz dnevne sobe jedna fotelja koja je tada postala suvisna a ionako je manji stan.Naravno,niko nije htjeo da je baci,samo da je skloni,al ona je siktala na mog muza kad god bi je fino pitao,jer zivjeli smo zajedno u tom stanu.Stalno je govorila da je odnesemo u nasu sobu,muz i ja smo imali jednu sobicu s malom terasom u kojoj su bili samo ormar,krevet i krevetac za bebu,a na terasi i u sobi nije bilo mjesta sem da fotelju stavimo na krevet...Al kad je svekar odlucio ucutala je i pristala.Znam da je malo i glupa ova prica s foteljom,al je ona tako izgledala kao da ce neko da joj nesto otme,tako je s nekom zlobom pricala,kao ono,moj stan pa se ja pitam...Kad joj je cerka radila u skoli govorila je za nju da je najbplji profesor,znam da svako voli i cijeni svoju djecu,al pusti nek drugi hvale,za roditelje je to normalno da je njihovo dijete najbolje.Al ona zapela i tačka,a imalo je ljudi koji su tu radili i po 20 godina...a ona tek počela pa najbolja,ma daj...Pa kad je ćerkica položila vozački,isto komentari tipa svaka joj čast,sve to preda mnom i mužem,prave se torte i sve to...ma razumijem ja sve,al ne razumijem da neko odvaja svoju djecu,kod nje je očigledno da više voli ćerku nego sina,ja to bar ne bi pokazivala....Sad u stanu drži zetovu i ćerkinu sliku sa vjencanja,kupuje im poklone za godisnjicu braka,nase se i ne sjeca,al mi se i ne sekiramo zbog toga.Meni je vazno da se muz i ja slazemo,udala sam se za njega ne za nju.Pa je jednom odvalila,u stvari rekla ćerki,a ja sam slučajno čula,da je njen pokojni muž,a moj svekar,rekao da voli zeta kao sina...U to ne vjerujem,zet i nije loš,ali se ne može voljeti kao rođeno dijete,al to je rekla valjda da bi ćerkici udovoljila....Ma sta da vam pricam,odahnula sam sad kad smo se odvojili,jeste da smo podstanari al mirna sam...
A Maksily svaka ti čast,samo nastavi da se boriš za sebe i svoju porodicu...

Ja sam na sred amerike, a moj muz nije grk, a ni bilo kakav arapin, ali je sa istoka...samo poreklom, doduse... ceo zivot zivi na zapadu i po evropi. Inace on prvi daje predlog slovenskih imena, samo kako mami da objasni, joj sto bi joj ja to slatko objasnila,ali... odo da se borim za ime pa vam kuckam, danas je i nama vikend pa pauziramo od nje, pobegli smo na vikend u nasu kucu!

maksily:
Ja sam na sred amerike, a moj muz nije grk, a ni bilo kakav arapin, ali je sa istoka...samo poreklom, doduse... ceo zivot zivi na zapadu i po evropi. Inace on prvi daje predlog slovenskih imena, samo kako mami da objasni, joj sto bi joj ja to slatko objasnila,ali... odo da se borim za ime pa vam kuckam, danas je i nama vikend pa pauziramo od nje, pobegli smo na vikend u nasu kucu!

cek, cek... kako sam shvatio, ti si Srpkinja a tvoj muz je ???, a inace zivite u Americi???

maksily:
a ni bilo kakav arapin, ali je sa istoka...samo poreklom, doduse...
dakle..arapin, ali ne bilo kakav:)
ma, nema to veze što je ceo život u nekoj zemlji gde ne jašu kamile, i ne kake po pesku;)
ne žive u šatorima i ne trljaju oči od peska....
ali!
on je i dalje tako odgajan. nema šanse da ne legne na rudu kad-tad.
zato zategni te uzde!
mada nikako da ukapiram zašto nisi stalno u svojoj kući?
eto još jedan dokaz istočnjačkih manira...
mama i tata kupe kuću detetu- sinu, naravno...
ali on zapravo živi sa ženom, decom u njihovoj kući, jer mu je tako bolje...
jeftinije je svakako, a i maman može da čeprka po njegovom životu koliko hoće...
joooj.

ma jok, nit je arapin nit ima veze s tom verom.... i nisu mu oni kupili kucu nego je jedan deo ulozio a za drugi uzeo kredit kako se to radi ovde, nego mu je posao blizu njegovih pa po principu da se covek ne muci... dok su oni tu moze jos koji dan da bude kod njih, a i da ja ne budem "sama", haha... ma nije bitno!
E da juce mi je muz napravio iznenadjenje, setali smo gradom i "naletimo" na prodavnicu ruske pravosl. crkve i ja kazem jao vidi imaju i babuske, udejm unutra... kad sam izlazila a moj muz mi kupio dve ikone jer su mu tu rekli da ona stite trudnicu i da to moramo da imamo...ja u soku, jer nit sam mu trazila, nit pomislila na tako nesto, a jos manje ocekivala... dodjemo kuci, a on kaze e sad super, bas su lepe ove ikone, al gde da ih stavimo...pa na zid...al ako dodje mama u nasu kucu, al meni su bas lepe, rece on...e pa smejala sam se slatko...tolko o njegovoj veri. Ma nije bitno!
Kad smo sinoc stigli ovde, zena progovorila pa me pita za pelene, kakave cu da koristim, ja se pravim ne razumem pa pitam da mi pojasni..a ona ce tek, pa mi to pravimo od starih carsava..haaaaaaaaa...ostala sam u soku, pa ni kod njih vise niko to ne radi tako, ako je nju majak motala u stare carsave, mene moja nije, pa jos manje da cu ja moje dete tako... a da je ne uvredim ja kazem, znate ovde ima zakon i restrikicije, dete zbog nogu mora da ima kupovne pelene i to koje dr prepise...ma daj... posle kad je otisla ja pitam muza jer ona ozbiljna s carsavima il koji joj djavo...a on crce od smeha... pa stvarno...

maksily:
ma jok, nit je arapin nit ima veze s tom verom.... i nisu mu oni kupili kucu nego je jedan deo ulozio a za drugi uzeo kredit kako se to radi ovde, nego mu je posao blizu njegovih pa po principu da se covek ne muci... dok su oni tu moze jos koji dan da bude kod njih, a i da ja ne budem "sama", haha... ma nije bitno!
E da juce mi je muz napravio iznenadjenje, setali smo gradom i "naletimo" na prodavnicu ruske pravosl. crkve i ja kazem jao vidi imaju i babuske, udejm unutra... kad sam izlazila a moj muz mi kupio dve ikone jer su mu tu rekli da ona stite trudnicu i da to moramo da imamo...ja u soku, jer nit sam mu trazila, nit pomislila na tako nesto, a jos manje ocekivala... dodjemo kuci, a on kaze e sad super, bas su lepe ove ikone, al gde da ih stavimo...pa na zid...al ako dodje mama u nasu kucu, al meni su bas lepe, rece on...e pa smejala sam se slatko...tolko o njegovoj veri. Ma nije bitno!
Kad smo sinoc stigli ovde, zena progovorila pa me pita za pelene, kakave cu da koristim, ja se pravim ne razumem pa pitam da mi pojasni..a ona ce tek, pa mi to pravimo od starih carsava..haaaaaaaaa...ostala sam u soku, pa ni kod njih vise niko to ne radi tako, ako je nju majak motala u stare carsave, mene moja nije, pa jos manje da cu ja moje dete tako... a da je ne uvredim ja kazem, znate ovde ima zakon i restrikicije, dete zbog nogu mora da ima kupovne pelene i to koje dr prepise...ma daj... posle kad je otisla ja pitam muza jer ona ozbiljna s carsavima il koji joj djavo...a on crce od smeha... pa stvarno...

e izvini...

hahahahahah...

sa carsavima je keva keva... hahahahahah... ma otruj bre to!!! hahahaha

nego, jel' se "svadjate" na engleskom ili nekom drugom jeziku???

pozz i ne daj se!!!

ma na engleskom, mada je ja posaljem najsocnije na srpskom u ... to najvise volim i to uz veliki osmeh i kez... kakav biser od zene, kuvala je juce pasulj i kad sam dosla kuci sva kuca smrdi ...ja pogledam u lonac a ono dva prsta zagorelo skroz, ja bi taj lonac bacila, ali ona jok... to se malo pogrebe, nije nista... stvarno nas ima bolesnih...necu vise da pisem, necu da se nerviram...

maksily, moram da ti kazem da ubedljivo vodis, tj tvoja svekrva je za sada ubedljivo najgora :lol: , bas sam se ismejala. posmatraj to sa pozitivne strane: ona gora od toga tesko da moze da bude, ti znas na cemu si, situacija je bar kristalno jasna. cuvaj se i ne nerviraj se i odmaraj koliko god mozes. bas je teska zena

Maksy, nadjoh sliku tvoje svekrve, pa rekoh mozda bi volela da je imas..

p040.gif

sve se menja.sto ona,a sto i ja.od pocetka braka nisam mirisala svekrvu.za mene je bila obicna primitivka i malogradjanka i to sam ,onako mlada,nadobudna i bezobrazna u svakoj prilici i pokazivala.ni ona meni nije ostajala duzna.zgrazavala se mojim prozorima bez zavesa,nepeglanoj posteljini,da ne pricamo kako je milion puta ponovila kako ona pegla i sinovljeve sportske carape.pa mojim ruckovima samo od pice.a gde su supe sosa mesa...a sve to prekriveno laznim osmesima,ljubljenjem vazduha pored obraza.medjutim,kad sam odrzavala tridnoce i lezala,mesecima je kuvala i slala ruckove i dobijala prljavo posudje.meni i deci je sila i kupovala neke bezvezne stvari,ali ipak je ona na to ,iako nema ukusa trosila svoj novac.pa onda je pocela da mi skuplja clanke iz novina koji me interesuju,pa da me pita da li mi trebaju pare.a onda me je moj vrli muz prevario,a ona i svekar su poludeli.podpuno su stali na moju stranu i ucinili sve da ja to lakse prebrodim.(sva sreca pa nisu saznali za moja saranja van braka)
sada moja svekrva umire od raka i ja zalim za njom kao za nekim najrodjenijim.koliko god mogu trudim se da joj olaksam ove dane koji su joj ostali.vozam je po bolnicama,kuvam joj ruckove,zajedno smo isle da kupi periku.zivkam je stalno telefonom.jako je zahvalna za te male paznje.
ona je i dalje za mene primitivka i neobrazovana zena,ali vreme je pokazalo da nije bas tako losa u dusi.
zato,nemojte bas biti tako stroge prema tim azdajama i one su ziva bica.ono sto je mene omeksalo je cinjenica da imam dva sina i bicu dupla svekrva,a vec sada me je strah.obozavam svoje sinove i ne mogu da zamislim da necu moci da ih zovem telefonom svakih pet minuta ili da ih vidjam svakoga dana jer ce neka smizla to da shvati kao,al se ova baba namece i trpa.

pa znam da ste se narode navukli, al ne treba ja valjda da zivim svaki dan tako, i meni treba malo odmora...nekad smo i nas dve u "primirju",haha... evo moram da je pohvalim, juce sam ja bila trapava i pala niz stepenice, pa me je lisila pravljenja vecere i ceo dan sam spavala, ali je ipak uvece napomenula da nije ona kriva sto sam pala( niko je nije ni optuzio, cak sam se i ja sama smejala sebi,iako ruku na srce, i danas me boli od pada).
Danas je imala muke oko slanja slika preko neta pa sam bila dobra, mada sam joj zadala malo muke jer sam makla postu koja je na ime mog muza i nije stigla da otvori, a ni da nadje posle...inace je pre par dana zvala goste da danas dodju, a onda je uvece zvala da otkaze jedna od zvanica nije mogla te je rucak pomerila za 2 nedelje, samo je zaboravila da o tome obavesti sve, pa su neki danas dosli, a mi ni rucka u kuci, nit je ona hte, la da se pojavi pred njenim prijateljicama, nego mi rekla da im otvorim i da kazem da je ona otkazala na vreme i da nije njena krivica sto nisu bili kuci da dignu slusalicu, tako njih par dodjose, popise po casu vode i odose...blam...ja u zemlju da propadnem, a ona bez trunke grize savesti, jos mi kaze ko im kriv...e stvarno me blam...inace rucak joj opet zagoreo, prosto ne zna zasto je to tako u poslednje vreme... E pocela sam da ogovaram, a to nije lepo.. pozdrav!

Moj suprug je stariji od mene malo vise od deset godina.
Njegova majka je jedna stara gospodja (u najlepsem smislu te reci) koja je pre mene imala razmazenu snajku koja joj u zivotu nije skuvala jedan jedini rucak, oprala jednu jedinu soljicu od kafe, ali od nje nikad nisam cula ni jednu losu rec o toj zeni. Istina, ni lepu, ali cenim to sto vrlo odmereno zna sa kim o cemu moze da prica.
Mene je prihvatila jer volim njenog sina, jer se dobro slazemo i jer vidi da je njemu dobro. Ja se trudim da, ako vec ne mogu da joj previse olaksam starost, bar ne budem ni "od stete", pomognem joj ono sto mogu, onoliko koliko mogu, nabavljam joj lekove, obilazim je kad stignem, zovem da cujem kako je... i ona zna da ceni to.
Drugi sin joj je godinama u inostranstvu, ne pamti ni kad ga je videla! Stvarno joj nije lako. I stvarno bi trebalo biti monstrum pa joj jos i otezavati zivot.

e zamislite ovaj novitet, trebalo bi da odaberem bolnicu za prodojaj i ja to pricam vec danima, pa recimo poslednjih par meseci, svi kuliraju, ima se vremena, jos moj muz ode i podigne moje rezultate od doktora kod koga sam bila jer je daleko,blabla..da ne duzim, ima i istine, al se prethodno nije raspita oko bolnice, nego mi je rekao da je to sredjeno ( sve bi ja to mogla da uradim sama, ali i on mora da se oseti da ima neku ulogu u celoj prici kao buduci tata, a ne sve da prepusta dragoj mami-mislim njegovoj) kad sinoc kaze on meni, zamisli zvao sam bolinicu( mora on da zove jer je on "odgovran"za mene inace bi ja zvala) i rekli su mi da nece da te pregledaju jer je poodmakla trudnoca... ja tu siznem al Ok, ajde probacemo na drugom mestu, povede se razgovor na tu temu za vreme vecere i on se pozali da je vec zvao i da su ga odbili, onda njegov tata kaze, nemoj da brinete sutra cu ja da zovem pa ce to ici lakse, i covek odradi svoj deo posla, zovu me iz bolnice, a zena se predstavi ko ja, oni je pitaju za datum rodj ona kaze cek malo... pa trci da me pita ( a rodjena sam na isti dan ko njena majka, stvarno tesko da upamti) oni pitaju za prezime ona opet trci da me pita jer sam zadrzala i svoje koja ona ne moze da izgovori, pa onda speluje pa ne ume ni to, pitaju je kad treba da se porodim, i ona umesto da kaze kasniji datum, ona kaze svaki dan... i sa druge strane samo cujes kazu onda ne moze kod nas i tras slusalica...a ona nastavlja dalje da urla, znas ti ko sam ja... ja je gledam i ne verujem... ma nit cu da se nerviram, nit da komentarisem ishta, znam da ce na kraju da se nadje bolnica il znam gde mogu da odem na prodjaj uvek, ali zar sve mora ona da organizuje...mozda ce neko da kaze da sam odvratna, da je htela iz najbolje namere da pomogne, mozda i jeste, al zasto uvek sve radi na pogresan i najgori nacin, sve moramo da radimo duplo...dok sam 3 god "drobila" da treba svi papiri da budu sredjeni pre dece, da je bolje da oboje radimo...uvek je govorila kako hocu da iskoristim njenog sina, kako hocu da se obogatim preko njenih veza i sl, punila mom muzu glavu kojecime...sad kad stize dete, sad ona kaze trebalo je od pocetka kad si dosla ovde da se trazi posao za tebe i sad bi bilo lakse da oboje radite... i sad kad meni posao nije ni u malom mozgu, ona sinoc zove da pita nekog coveka da li bi me primio na posao, a ja pitam muza pa kako mislis da sad radim, ko ce da cuva bebu, gde je tebi mozak ako ga ona nema... a on kaze pa ok nemoj da radis,bolje da budes s detetom, nego je pusti da pita... samo dzabe blamira nas dvoje i zatvara nam vrata gde god stigne, pa makar radila to i iz najbolje namere...a pre 2 god isti covek mi je sam ponudio posao i ona je histerisala i pretila svim i svacim da ni za zivu glavu tamo ne idem jer je to njen kontakt i moj muz mi nije dao jer su mu pretili i da ce ga se odreci... e pa sad sam mu rekla, kad nisi mislio glavom tad, a sad ces da radis duplo, a hvala kazi mami, a ne meni... posto ona stalno mene optuzuje kako sam ga upropastila udajom jer je mogo do sad da ima amer pasos, naravno da se nije ozeni iz ljubavi vec iz interesa, kako je ceru utopila

ma nema nervoze!!! Samo opusteno!!! Nemoj da se svetis. To ti je najbitnije. Nego, da te zamolim za nesto!!! Samo odvajaj nekim pasusovima ili redovima svoje "sastave" Lakse se citaju. OK?

POZZ i uz tebe smo!!! Nemo' bre iz Srbije da dolazimo gore da je zgazimo!!!

hahaha

Zdravo svima !!!!! Ja sam odusevljena svaka vam cast, citam vas vec neko vreme i nisam mogla odoleti pa sam se upravo registrovala . Samo da vam kazem, 3 godine sam u braku imam predivnog ANGELA od dve godine koga obozavam i divnog supruga koga takogje obozavam, ali nemam vise ZIVACA, i to sve zbog JEDNE DIVNE CRNE ZENE !!!!!!!!! Naucih da svakom komentaru te DIVNE CRNE ZENE treba reci - svakako, svakako - i raditi ono o cemu mislis da je najbolje za tvoja dva ANGJELA !
Sledite svoj instinkt majke i supruge, on vas nikad nece izneveriti.

Znam da nije lako ODOLETI kojekavim komentarima, ali pokusajte da prodjete kroz vase svekrve kao kroz DUHA . Moj jedini razgovor sa gorepomenutoj zadnjih 6 meseci jeste: a da, u redu , hvala , nema problema, hocu naravno, nisam primetila i sl. Nije to tako pocelo zbog toga jer me neko naucio tome ili mozda pokusavam drugim sredstvima, JA JEDNOSTAVNO VISE NISAM MOGLA KAO PRE , NISAM IMALA ZIVCE DA DOKAZUJEM DA ONO STO RADIS ZA SVOJU DECU RADIS JER IH VOLIS, JER TAKO HOCES I DA ZAUZVRAT NE OCEKUJES NISTA i da to pravilo vazi za svaki gest u zivotu, kao i dokazivati da se alergija moze javiti i u obliku kijavice i ooooostale BANALNE stvari . Slucajno ili ne meni je sada HVALA DRAGOM BOGU mnogo bolje!!!!!!!!

Cujemo se opet ................................

Pozdrav svima !!!!!!!!!

Back