Svekrve...neicrpna tema

neizreciva,ko da nam je ista svekrva,dosadna do zla..I moje dete ima tek godinu dana,i kad je ostavim malo kod nje ona detetu prica neke gluposti,i uci ga nekim nebulozama kao da dete ima 5 god,,,zatucana zena zivi u vremenu pre 30 god,kako su se tad vaspitavala deca.Blago tebi kad ti nije blizu,ova je samnom u istom dvoristu i izludjuje me.Ali nedam ja na sebe.

Joj vi delite dvoriste a ja stan od 60kvadrata...i to zena u penziji..budi srecna sto mozes negde i da pobegnes... Moja sveki mora svuda da gura nos... Pre par dana smo se ja i muz (i bebica od 3 mes) dogovorili da idemo u goste kod njegove sestre...ja nisam ni znala da ce i ona sa nama i ugurala se nekako,a ja hocu da svisnem...i nije mi dala mira..htela sam da pricam malo sa njegovom sestrom a ona me svuda prati... Da ne pricam za bebu od 3 mes sto je uci tasi,tasi...ili joj daje glodalicu i ubedjuje da ce joj krenuti zubici... Kao da je ona najpametnija, a majke najbolje znaju sta je svom detetu... Uzas!

Строго ме болело уво да придобијам било кога од мужевљеве уже и шире родбине. Они су морали да придобију мене.

Муж такође није од оних који зивкају (су зивкали, пошто је покојна) маму сваки други дан.

Уосталом, какав је то мушкарац који не може да се емотивно откачи од родитеља.

Poslednja izmena od moderatora:
Строго ме болело уво да придобијам било кога од мужевљеве уже и шире родбине. Они су морали да придобију мене.

Муж такође није од оних који зивкају (су зивкали, пошто је покојна) маму сваки други дан.

ovo je vise bila info

zabave radi

To nije muskarac vec mamin sin...razmazenko mamin...fuj

Joj vi delite dvoriste a ja stan od 60kvadrata...i to zena u penziji..budi srecna sto mozes negde i da pobegnes... Moja sveki mora svuda da gura nos... Pre par dana smo se ja i muz (i bebica od 3 mes) dogovorili da idemo u goste kod njegove sestre...ja nisam ni znala da ce i ona sa nama i ugurala se nekako,a ja hocu da svisnem...i nije mi dala mira..htela sam da pricam malo sa njegovom sestrom a ona me svuda prati... Da ne pricam za bebu od 3 mes sto je uci tasi,tasi...ili joj daje glodalicu i ubedjuje da ce joj krenuti zubici... Kao da je ona najpametnija, a majke najbolje znaju sta je svom detetu... Uzas!

Sad ces da me pljujes ali jesi li sigurna da ti bas uvjek znas sve najbolje, vjerovatno ste iste pa zato ste i stalno u svadji, ne znam sta je problem sto ti djete uci tasi tanana, mislim pjeva joj i igra se sa bebom to je za pohvalu a ne za osudu, (ja sam djetetu pjevala u porodilistu da li je to prerano) umjesto sto rezis ja bi se lepo obukla i sa suprugom u grad na pice ili sa drugaricama, kada se vratis nju ce djete izmoriti nece imati zelje do kraja dana da mu pridje a i ti ces biti zadovoljna jer si izasla iz kuce i posvetila malo vremena sebi, okreni losu situaciju u svoju korist, mladja si budi i pametnija, znas kako kazu ako ne mozes da ih pobjedis nasamari ih :) sta te kosta koja ljepa rec tipa "jos sto lepo kuvate", pa joj uvalis da svaki dan kuva rucak, "niko ne zna da pocisti kao ti" pa joj uvalis da cisti ceo stan, djete te nece manje voljeti ako vreme provodi i sa nekim drugim, ti si majka i to nista ne moze zamjeniti. Iz tvojih postova osjecam veliku dozu frustracije a cisto sumnjam da je samo svekrva tome kriva, nazalost prinudjena si da zivite zajedno, to ne mozes promjeniti ali mozes mnoge druge stvara, umjesto da se svadjas sa njom navedas je da te zavoli, babe su ti kao i mala djeca, ispricas im lepu pricu i one presretne i sve ce ti dati i sve za tebe uciniti :)

Sad ces da me pljujes ali jesi li sigurna da ti bas uvjek znas sve najbolje, vjerovatno ste iste pa zato ste i stalno u svadji, ne znam sta je problem sto ti djete uci tasi tanana, mislim pjeva joj i igra se sa bebom to je za pohvalu a ne za osudu, (ja sam djetetu pjevala u porodilistu da li je to prerano) umjesto sto rezis ja bi se lepo obukla i sa suprugom u grad na pice ili sa drugaricama, kada se vratis nju ce djete izmoriti nece imati zelje do kraja dana da mu pridje a i ti ces biti zadovoljna jer si izasla iz kuce i posvetila malo vremena sebi, okreni losu situaciju u svoju korist, mladja si budi i pametnija, znas kako kazu ako ne mozes da ih pobjedis nasamari ih :) sta te kosta koja ljepa rec tipa "jos sto lepo kuvate", pa joj uvalis da svaki dan kuva rucak, "niko ne zna da pocisti kao ti" pa joj uvalis da cisti ceo stan, djete te nece manje voljeti ako vreme provodi i sa nekim drugim, ti si majka i to nista ne moze zamjeniti. Iz tvojih postova osjecam veliku dozu frustracije a cisto sumnjam da je samo svekrva tome kriva, nazalost prinudjena si da zivite zajedno, to ne mozes promjeniti ali mozes mnoge druge stvara, umjesto da se svadjas sa njom navedas je da te zavoli, babe su ti kao i mala djeca, ispricas im lepu pricu i one presretne i sve ce ti dati i sve za tebe uciniti :)

malo mudrosti popravi svaki odnos.kad tom dodas jos malo razumijevanja i shvatanja da i drugi mogu da vole ljude koje ti volis izbjegnes mnogo sukoba i pri tom sacuvas sebe.

Ovo da su kao mala deca potpisujem,samo prica i sve na salu...

.

Kakvu grešku ima tvoj muž kada su morali da te pridobijaju?

Pa jes', šta ima da je zivka? Žena je pokojna, računi poravnjani, svima čista savest:)

Tačno! Još ako se ne prikloni ženinim roditeljima, baš je nikakav:)

Slazem se...jesi u pravu kad bolje razmislim..umori se i ona nekad od nje, vec je teska i trazi da se nosi.. Ne bih da je hvalim jer nije zasluzila, uvredila me par puta i to je za mene gotovo.. Mozemo da pricamo normalno i oslanjam se na vi, sa distancom... Bilo bi mnogo bolje da imam podrsku od muza, ne bih se nervirala... Da mi treba prostora,treba mnogo...jer sam zivela u kuci i odjednom 4 zida.. Razmislicu o ovome sto si mi rekla, uvalim joj dete i izadjem ;)

Slazem se...jesi u pravu kad bolje razmislim..umori se i ona nekad od nje, vec je teska i trazi da se nosi.. Ne bih da je hvalim jer nije zasluzila, uvredila me par puta i to je za mene gotovo.. Mozemo da pricamo normalno i oslanjam se na vi, sa distancom... Bilo bi mnogo bolje da imam podrsku od muza, ne bih se nervirala... Da mi treba prostora,treba mnogo...jer sam zivela u kuci i odjednom 4 zida.. Razmislicu o ovome sto si mi rekla, uvalim joj dete i izadjem ;)

Prva godina braka je teska sama po sebi (promjena okoline, obaveza...) jos kada je tu beba, hormoni ubise u glavu a jos ste prinudjeni da zivite zajedno sa svekrvom u malom stanu..... vjerujem da je ponekad pakao, ali nazalosta tako je kako je najlepse bi bilo kada bi se mogli odseliti pa joj mirnog srca reci da se ne mjesa ali posto ta mogucnost ne postoji treba pokusati iz lose situacije izvuci najbolje moguce, ako je zena iole normalna sa malo popustanja sa tvoje strane popustice i ona, mozete imati ratiste od stana ili pokusati zivjeti bar malo u harmoniji ( pokusati, jer se covjek posvadja sa rodjenom majkom a kamoli sa svekrvom), druga stvar nije greh a nece ni djeteu nista biti cak i da je dojis ako izadjes na sat vremena iz kuce ako nista da prosetas do marketa, baba ce biti sretna jer je bila korisna a ti sto si imala malo vremena za sebe. Zivot nije crn ili beo, sastoji se u velikom dijelu od sivih nijansi sa ponekim svetlim ili nedo Bog tamnim trenutkom.

Normalan...emotivno ste vi otkačene od muškarca kad to očekujete od njega...užas...opet dodjem na temu a vi snaje još gore...opasno ste u bludu...opasno...

jeste, ali ti očigledno imašš veći problem sa 4 zida nego li svekrvom...cenim što se trudiš da objektivno sagledaš da i ti učestvuješ u tom odnosu...jer za svadju je potrebno dvoje što bi rekli...da je tebi kuća...pa komfor...pa kako si naučila...ovako puno promena u kratkom periodu...i eto nervoze...ali biće boljle, drži se...

Stvarno mi nije jasno koje si ti sorte kad oni treba da pridobiju tebe...ali u svakom slučaju sam siguran da je ta tvoja osobina, a ona spada u smrtne grehove - GORDOST verovatno najzaslužnija za tvoj osećaj da te svekrva ne poštuje dovoljno...
Ok je da muž ne zivka mamu svaki dan, ok je i da zivka...ne vidim ni u jednom ni u drugom problem...njihov dobar odnos ti kao njegova supruga treba da podržiš...(trebala si pošto je žena umrla)
POnavljam, tvoje očekivanje da se tvoj suprug emotivno otkači od roditelja je posledica tvoje "JA pa JA" osobine koju ovde vrlo aktivno neguješ...pitam se kao i kod neizrecive koja isto tako ima problem...da li si se ti otkačila od svoje mame...da li je i tvoja mama duduk koja ne zna ništa o gajenju dece...a ako jeste...da li te je valjano odgajila????

:mrgreen: bili i odradili...standardno moja sveki pokusava da tera svoje ali ja vise ne cutim i bude po mom kad je dete upitanju, vidim da joj ne prija ali njen problem...zavrsili smo sa periodom kad sam ja sebe ujedala za jezik....

a kad se setim, nedavno si napisala da je tvoj muž REŠIO PROBLEM i da ti problema nemaš...a ja sam ti rekao da ne može muž da ti rešava probleme u tvojim odnosima sa bilo kim...no, ti si rekla da je on pravi muškarac i da zna to da reši..i da je rešio...nije da mi je drago što vidim da si i dalje u problemu, ali da ti kažem...u tom odnosu TI SI NAJVEĆI PROBLEM...što pre shvatiš to, pre ćeš biti sretna i zadovljna...

a konstantnim teranjem svog muža da reši ono što je nerešivo, ne daj Bože, ali oteraćeš na kraju muža od sebe...svekrvu od njega NEČEŠŠ...

Ova neizreciva je primer kako ne treba...ali onaj školski...
Pustio sam je par meseci da sama donese zaključke oko "uspešnog rešavanja problema njenog sa svekrvom a od strane njenog muža"...što je naravno nemoguće...i sad bih se slatko smejao..ali mi žao njenog muža i njegove majke...

Poslednja izmena:
a kad se setim, nedavno si napisala da je tvoj muž REŠIO PROBLEM i da ti problema nemaš...a ja sam ti rekao da ne može muž da ti rešava probleme u tvojim odnosima sa bilo kim...no, ti si rekla da je on pravi muškarac i da zna to da reši..i da je rešio...nije da mi je drago što vidim da si i dalje u problemu, ali da ti kažem...u tom odnosu TI SI NAJVEĆI PROBLEM...što pre shvatiš to, pre ćeš biti sretna i zadovljna...

a konstantnim teranjem svog muža da reši ono što je neršivo, ne daj Bože, ali oteraćeš na kraju muža od sebe...svekrvu od njega NEČEŠŠ...

Ovo mnoge zene ne shvataju da su svekrve MAJKE njihovih muzeva, mogu bitio dobre ili lose ali su one te koje su ih RODILE,i da se suprug moze razvesti ali da ce mu majka uvjek biti majka, donekle shvatam majke zenske djece ali majke muske djece neka se samo postave u polozaj, kada se njihov sin ozeni i dovede neku djevojcicu a ona im kaze baba ne pricaj gluposti ti ne znas nista, Ne toleranta osoba je ne tolerantna, ja poznajem i lose snajke i lose svekrve, obicno snajke koje su pljuvale svekrve posle kada one postanu svekrve pljuju snajke ( ispade niko nevalja samo one savrsene)
Da se razumemo nisam za to da ti neko skace po glavi ali skakanje na svaku sitnicu nikome ne donosi dobro, samo se dize tenzija a to se itekako odrazava na brak, ili kako bi se vi osjecale da tamo neka supruga/suprug zabrani vasem djetetu da vas vidja, ja bi joj se krvi napila i sve ucinila da taj brak pukne.

Back