Svekrve...neicrpna tema

Ih, cicak...ti k´o da ne znas kako mnogi odnosi svekrva/snaja funkcionisu....smeju se jedna drugoj u lice, ma sve divno, covek koji nije upucen bi pomislio "j*bote, kako se one vole i slazu"...a cim okrenu jedna drugoj ledja ne zna se ko koga vise olajava i mrzi. Realno. ;)

Realno, napadate čičak ko da vam svima majku psuje, mislim, stvarno ne razumem. Ne vidim da je išta ikome loše rekla sem što iznosi svoj slučaj kakvih ima sigurna sam dosta, samo snajkama koje nemaju problema sa svekrvama nije zanimljiva ova tema.
Daj pustite ženu na miru.

Realno, napadate čičak ko da vam svima majku psuje, mislim, stvarno ne razumem. Ne vidim da je išta ikome loše rekla sem što iznosi svoj slučaj kakvih ima sigurna sam dosta, samo snajkama koje nemaju problema sa svekrvama nije zanimljiva ova tema.
Daj pustite ženu na miru.

GospodZo, jel ste dobro? :eek:
Ko je napada? Naprotiv....ja podrzavam njen stav i predlog da se stvari trebaju rascistiti u razgovoru, direktnoj konverzaciji...samo sam dodao da i sama zna koliko je to nerealno i na koji fazon funkcionise vecina svekrva/snaja-odnosa. A ti sad kazi da mozda nisam u pravu. :roll:

GospodZo, jel ste dobro? :eek:
Ko je napada? Naprotiv....ja podrzavam njen stav i predlog da se stvari trebaju rascistiti u razgovoru, direktnoj konverzaciji...samo sam dodao da i sama zna koliko je to nerealno i na koji fazon funkcionise vecina svekrva/snaja-odnosa. A ti sad kazi da mozda nisam u pravu. :roll:

Smeta mi tvoj "ton" a i to da u svakoj čorbi moraš biti mirođija, aman, zar baš na svakoj ženskoj temi moraš da učestvuješ?

Smeta mi tvoj "ton" a i to da u svakoj čorbi moraš biti mirođija, aman, zar baš na svakoj ženskoj temi moraš da učestvuješ?

Gde pise da je zenska tema? Nismo na pdf-u "Zene", nego na pdf-u "Dom i Porodica". Ne vidim da je muskarcima zabranjeno pisanje. To kao prvo. Kao drugo, u mnoge pdf-ove i teme nisam nikad usao u zivotu...jer me ne zanimaju. Trece, ni meni se ne svidja tvoj ton, pa sta sad? Odgovorio sam ti da ne napadam cicka i da si pogresno shvatila.
Nadam se da sam ovaj put bio jasniji i da nema potrebe da dalje diskutujemo. :bye:

Ih, cicak...ti k´o da ne znas kako mnogi odnosi svekrva/snaja funkcionisu....smeju se jedna drugoj u lice, ma sve divno, covek koji nije upucen bi pomislio "j*bote, kako se one vole i slazu"...a cim okrenu jedna drugoj ledja ne zna se ko koga vise olajava i mrzi. Realno. ;)

Postoje razni odnosi, nemojmo generalizovati.
Meni je bas drago da si svratio na temu, imam jedno pitanje za tebe i ostale muskarce koji svracaju na ovu temu ali ocigledno nemaju hrabrosti nikad nista da napisu:

Da li si svestan losih osobina svoje majke?
Da li si ikad pokusao sa njom da pricas o tome?
I kako bi reagovao tj. Da li bi i sta ucinio da ti zena dodje kuci i kaze:Tvoja majka je za mene rekla da sam losa majka, zena, supruga(ubaciti po zelji)?

Kod hronicnih problema sa svekrvom, vas muz, njen sin treba da ima tu cast da ih resava! Ako njega boli uvo, sto mu neko pljuje i omalovazava suprugu, ponizava... Onda ni sa njim nije sve u redu... Mozda je trebao ostao na majcinoj sisi, umesto sto se ozenio...

A krajnji izbor, kad su sva sredstva istrosena je prekid svakog kontakta jedne porodice sa drugom... Ako ce to doneti mir, onda presecite, i zavrsite agoniju... Jer sve ostalo podseca na klasicna seoska ogovaranja dokonih zenturaca...

Postoje razni odnosi, nemojmo generalizovati.
Meni je bas drago da si svratio na temu, imam jedno pitanje za tebe i ostale muskarce koji svracaju na ovu temu ali ocigledno nemaju hrabrosti nikad nista da napisu:

Da li si svestan losih osobina svoje majke?
Da li si ikad pokusao sa njom da pricas o tome?
I kako bi reagovao tj. Da li bi i sta ucinio da ti zena dodje kuci i kaze:Tvoja majka je za mene rekla da sam losa majka, zena, supruga(ubaciti po zelji)?

Kod hronicnih problema sa svekrvom, vas muz, njen sin treba da ima tu cast da ih resava! Ako njega boli uvo, sto mu neko pljuje i omalovazava suprugu, ponizava... Onda ni sa njim nije sve u redu... Mozda je trebao ostao na majcinoj sisi, umesto sto se ozenio...

A krajnji izbor, kad su sva sredstva istrosena je prekid svakog kontakta jedne porodice sa drugom... Ako ce to doneti mir, onda presecite, i zavrsite agoniju... Jer sve ostalo podseca na klasicna seoska ogovaranja dokonih zenturaca...

Postoje razni, ali ja pricam o vecini odnosa koji su meni poznati. I dobar deo njih je nazalost ovakav kakve sam ih ja opisao. Znaci lazno smeskanje, prave se obe da je sve super, a najradje bi jedna drugu ocerupale (sto bi bar imalo nekog efekta za razliku od glumatanja).
Kao drugo, ja sam na ovoj temi pisao i pre...e sad, nemoj me molim te terati da trazim, ali mogu ti potvrditi zene koje su redovno ovde. I nisam ja jedini muskarac...secam se i da je Mirko212 (ili kako mu bese nick) isto pisao nekoliko puta. Ne osecam se hrabrim zbog toga...valjda zato sto nisam, za razliku od prosecnog srpskog muskarca, mamin sin.

Sto se pitanja tice, na njih ti ne mogu odgovoriti...majka mi je umrla davno, dosta godina pre mog braka.

Mogu samo da se slozim sa tvojim predzadnjim i zadnjim pasusom. :ok: Imam takvu slicnu situaciju u nasoj familiji. Zena i majka od lika se ne slazu nikako...a on je izmedju njih. Za mene je slabic, jer nikad nije skupio mooda da rascisti stvari, stane iza svoje zene. Jednom je doslo do eskalacije, pa je njegova majka ispljuvala (bukvalno, ne verbalno) i snajku i sina. Pa je svekrva dramila uz "necu vise krociti kod vas u kucu", da bi nakon tri dana opet sve islo po starom....problem je sto nisu nista rascistili, raspravili, nego se napravili kao da nista nije bilo. E, to su ti odnosi, tipicni, o kojima ja pricam. Uzas.

Postoje razni, ali ja pricam o vecini odnosa koji su meni poznati. I dobar deo njih je nazalost ovakav kakve sam ih ja opisao. Znaci lazno smeskanje, prave se obe da je sve super, a najradje bi jedna drugu ocerupale (sto bi bar imalo nekog efekta za razliku od glumatanja).
Kao drugo, ja sam na ovoj temi pisao i pre...e sad, nemoj me molim te terati da trazim, ali mogu ti potvrditi zene koje su redovno ovde. I nisam ja jedini muskarac...secam se i da je Mirko212 (ili kako mu bese nick) isto pisao nekoliko puta. Ne osecam se hrabrim zbog toga...valjda zato sto nisam, za razliku od prosecnog srpskog muskarca, mamin sin.

Sto se pitanja tice, na njih ti ne mogu odgovoriti...majka mi je umrla davno, dosta godina pre mog braka.

Mogu samo da se slozim sa tvojim predzadnjim i zadnjim pasusom. :ok: Imam takvu slicnu situaciju u nasoj familiji. Zena i majka od lika se ne slazu nikako...a on je izmedju njih. Za mene je slabic, jer nikad nije skupio mooda da rascisti stvari, stane iza svoje zene. Jednom je doslo do eskalacije, pa je njegova majka ispljuvala (bukvalno, ne verbalno) i snajku i sina. Pa je svekrva dramila uz "necu vise krociti kod vas u kucu", da bi nakon tri dana opet sve islo po starom....problem je sto nisu nista rascistili, raspravili, nego se napravili kao da nista nije bilo. E, to su ti odnosi, tipicni, o kojima ja pricam. Uzas.

Nisi ti mamin sin, u pravu si ti si "ženski petko" , a to je gora kategorija:zcepanje:

Da ne mesamo teme. Ovo je tema o svekrvama, mozemo slobodno na temu o pedofilima da na njoj pisemo o stavovima koji ti se ne svidjaju.

Nemoj misliti da te napadam, ali gde je tvoj muz u svemu tome?
Jesi li ti nju pitala zasto prica nesto sto nije istina? I zasto se uopste mesa u tvoj odnos sa detetom? Lepo joj reci:''Kad vi opet budete majka, vi svoje vaspitavajte kako vi zelite, moj suprug i ja smatramo da je najbolji vid vaspitavanja, lupanje deteta o plocice''
Reci joj da je i ona jednom bila mlada, nek pokusa da se seti kako je njoj bilo.

A pre svega mislim da je najbitnije da tvoj suprug, vase dete i ti sednete i otvoreno popricate o ovome... Verujem da biste se lepo svemu ismejali, a veselu babu bi ste svaki put mogli zezati kad dodje...
Najbitnija stvar je da ste vas troje tim!!! A to sto svekrva prica cici, mici, dari i mari, sta te zabole... Ako ne mozes da se distanciras od tih prica, ispricaj i ti njima kako tvoja sveki prdi posle kafe...

Moje misljenje je da ti sama nemas ama bas nikakvu obavezu da se boris sa njom, imas muza, nek on svoje roditelje postavi na svoje mesto...

Sve ovo gore vazi ako ne zivite zajedno, ako zivite zajedno, onda ti jedino mogu reci Srecno!

Iskreno ti zelim da sednete i popricate, da joj kazes sve sto ti smeta, i da saslusas nju sta njoj smeta...

Izvinila sam ti se za brkanje tema, a što se tiče problema sa sveki( verovatno nisi videla postove od ranije), ovo se dešavalo pre 18 godina, i da nije bilo bezrezevne podrške muža, ne bismo ni bili zajedno, niti bih ovo pisala, jednostavno joj se zahvalio na pomoći i deportovao je iz kuće( uz neopisive scene histerije i haosa)."Dete"(za mene će to uvek biti:)) sada je divan, zdrav, dobar momak, sa kojim uvek mogu da razgovaram, i zahvaljujem Bogu, što svekrva nije nastavila "vaspitavanje",jer ko zna šta bi bilo.Inače, rečena joj je većina stvari koje si ti navela, pa sada posećuje unuka pod našim uslovima(pošto mu je baba, bez obzira što mislim da je loša osoba, nikad joj to ne bih zabranila), pa se pristojno ponašamo jedna prema drugoj, pa se nadam da će tako i ostati:)

Vec sam zabrinuta,po drugi put se slazem s tobom!:zcepanje:
Mislim da svekrva nema sta da voli snajku,postoje normalni odnosi,ali su poprilicno retki,narocito u Srbiji,jer mnoge porodice zive u rodovskim zajednicama,i ne moze me niko ubediti da u kuci sa svekrom,svekrvom,njihova dva sina i njihovim zenama i plus njihova deca,vlada harmonija!
Imam u komsiluku upravo takvu porodicu,snaja se fali i kad je ne pitas kako se vole,kako se slazu,a non stop je histericno nervozna!:think:Jednog dana svekra vise nema,otiso covek za Austriju,razveo se od zene sa kojom je imao"idealan"odnos i vise od dve decenije braka.
Da bi opstala tolika porodica neko uvek cuti i trpi,nema tu pravilno rasporedjene tolerancije,to je utopija.Pa ni jedan bracni par u toj zajednici ne moze se posteno ni posvadjati ni voleti,a to je sastavni deo braka.Drugo,nije mi jasno kako dele finansije,jer jedan brat radi povremeno,drugi redovno,a obojica imaju decu.
Ja sam za varijantu svako za sebe,da se vidjamo povremeno,pristojna konverzacija,bez uplitanja novca,jer on zavadi i dva oka u glavi.

Ja sam za varijantu svako za sebe,da se vidjamo povremeno,pristojna konverzacija,bez uplitanja novca,jer on zavadi i dva oka u glavi.

Ovo je definitivno najbolja varijanta, ali postoje situacije kada to prosto nije izvodljivo.

,postoje normalni odnosi,ali su poprilicno retki,narocito u Srbiji

Ovo je tačno, ali postoje. I u Srbiji.

i ne moze me niko ubediti da u kuci sa svekrom,svekrvom,njihova dva sina i njihovim zenama i plus njihova deca,vlada harmonija!

Ne mogu te ubediti, niti želim, ali u mojoj kući vlada harmonija kakvu ne možeš ni da zamisliš. S tim što nemam devera, nego neudatu zaovu od 40 leta, a do pre pet godina sam imala i muževljevu babu. :D

Da bi opstala tolika porodica neko uvek cuti i trpi,nema tu pravilno rasporedjene tolerancije,to je utopija.Pa ni jedan bracni par u toj zajednici ne moze se posteno ni posvadjati ni voleti,

Ovo nije istina da mora neko da ćuti i trpi, samo mora da postoji puno, puno tolerancije. I mm i ja se 19 godina samo volimo. Nismo se posvađali ni jednom, koliko god to zvučalo nemoguće.

Poslednja izmena:
bravo domacice
ni ja nisam za te stavove da je sve nemoguce
msm, cek malo sta znai ta harmonija
pa zivi smo ljudi svi svako sa svojim bubicama
ako su svi rogati i bandoglavi dzaba ti sve
ali ako su normalni ljudi nece ni svaku carku shvatiti kao smak sveta
pa cekaj, da zivis sa svojim roditeljima sa 30 i kusur, ne bi se nikada potkacili
ma daaaaa
kako da ne
i kad se potkacite automatski prestanete da se volite i svako na svoju stranu?
pa vi onda i ne znate sta je zivot ako ocekujete neku bajku na svakom koraku
i zivot pod staklenim zvonom...
naravno da kad se zivi u komuni da je tako, ima vise nesuglasica, ali su resive
ali ako clanovi svi odreda samo dizu nos i nisu za saradnju, onda...
moji cale i keva su meni rekli, nasa si, ali kad se udas, zivite negde ako treba mi cemo vam placati stan, samo da ne budemo svi zajedno pod istim krovom
jer su i oni navikli sami i to je posteno
hoce ljudi da imaju svoj mir, hoce da ustaju kad im se cefne, hoce da kuvaju sta oni zele, hoce svoju kucu za njih dvoje
i to je isto normalno, ali mi smo razgovarali o tome...
a i nama odgovara, ja sam sa 15 godina otisla od kuce i ja kad odem jednom u tri meseca kod njih, posle dva dana me hvata nervoza i jedva cekam da odem 'mojoj kuci'
to je sve navika
isto tako, neke porodice vole tu komunu, vole da su svi skupa i tada su srecni
razliciti smo
ali bitnan je razgovor i pronaci najbolje za svakog
ako se vec mora ziveti pod istim krovom a niko nije odusevljen, onda zakopajte ratne sekire, sujetu, dignut nos i ponasajte se civilizovano a ne ko divljaci
msm, covek se kroz evoluciju prilagodio tolikim promenama, a sad ispade da dve zene ne mogu jedna na drugu...

odma se setim zivota u studenjaku, nas cetvoro u jednom ulazu, dva muskarca i dve zenske
ma...
neko skuva, ne opere sudje, neko se okupa ne pokupi dlake, neko dovede drustvo i odvrne muziku, pravi galamu a ti hoces da spavas ili ucis
i bude tesko prvih mesec dana, koljes se sa svima
a onda shvatis
boze, zasto trositi nerve
napravite dogovor, i ako ste imali ko ja normalne cimere shvate sta im govorite i postuju to
i zavlada harmonija
a to da neko trpi
pa izvinite, top se zove tolerancija i kompromis, a bez toga nma nicega, ni ljubavi, ni drugarstva, ni rodbinskih veza, msm, svi odnosi se na tome baziraju
ali naravno tome treba da prethodi razgovor
ne mozemo se n ponasati toliko bahato kao da je svet izmisljen onog dana kad smo se mi rodili pa da sve treba da bude kako mi hocemo

....Domacice, sve to moze kad i ona druga strana zeli i hoce...
....neke od vas su imale srece, da naidju bas na takve zene, koje su im postale svekrve...hvala dragom Bogu i moje
dete je imalo tu srecu....
...ali...
...sta kad neko ne dozvoljava da se bilo sta desava bez njenog znanja, a pritom
zivi od tebe celig 600km...i ne ucestvuje finansijski ni u cemu, sem da ti uzme pare kad god je u prilici..
..sta kad tog nekog svaki put bez obzira na sve docekas kao najbitnijeg gosta, a taj neko ni jedan jedini dan
u tvojoj kuci nije u stanju da ne cacka, provocira, dok god ne izazove svadju najvecih mogu cih razmera, a onda
si ti kriva jer si mladja i ima da cutis, bez obzira sto je u tvojoj kuci...ona je svekrva....
...sta kad ti sa decom dodjes kod nje, a ona ne zeli ni minimum paznje da posveti toj istoj deci sem da zahteva
da je postuju...i da se samo ona slusa...
...sta kad ukrade od dece cokoladu od dece da bi dala svom sinu koji je pritom stariji ihahaj godina od te iste dece...
...sta kad izjavi da ne da da se deciji ves pere u njenoj masini, jer nije higijenski....
...sta kad izjavi da nece i ne zeli da im da tanjir rucka????????????????/

...sto jedno sta kad....da li bi i dalje mislila da se moze lepo dogovoriti sa takvom osobom, veruj da ne moze....
...kad neko izjavi da ne voli svoje unuke, da nema za njih ama bas nikakvih osecanja, sta bi mislila o njoj??

...divno je kad se ljudi slazu, ali pre svega moraju da BUDU ljudi, a mnoge od tih zena kao da su celi zivot
cekale samo da dobiju snaje koje bi maltretirale na svaki moguci nacin, jos samo da cujemm da u 21 veku
ima svekrva koje biju snaje...pa ne znam da li bi se zacudila...jer sam se nagledala svega i sacega..na zalost:(((((

...a zenama koje su imale vise srece, zelim da tu srecu znaju da prepoznaju, da cene i postuju kao i svoje
roditelje, jer stvarno nista lepse od slozne porodice i uze i sire.....

...izvini sto sam tebe pomenula u postu, ali mi je bilo logicno, samo iz razloga sto si rekla da moze...naravno da
moze oper naglasavam ali samo kad za to postoje uslovi.....

Pa ja sada ne bih da se ubeđujem ni sa kim, da li može ili ne može, ali...Moj život iako je harmoničan i idiličan, nije bogomdan da bude takav. Mnogo truda se ulagalo, i još ulaže, da bi bio i ostao takav.

Ono gde ja smatram da sam imala sreću jeste odabir životnog saputnika. Jer ako napišem, a zaista i jeste tako, jer nemam koga i zašto da lažem, da se mm i ja za 19 godina braka (10.10. nam je godišnjica) ni jednom nismo posvađali, mislim da sam dosta toga rekla. Da ne pričam da se nismo svađali ni dok smo se zabavljali, a zajedno smo 22 godine.

Da li možeš da zamisliš život u porodici gde su tri žene, i dolazim ja četvrta, kao stranac. I tu odmah postoji gard, jer zalazim na njihovu teritoriju. Ne mogu reći da nije bilo provokacija i pokušaja da nas posvađaju, ali posle bezuspešnih pokušaja, odustali su. Neke provokacije baš i nisu bile bezazlene, no nas dvoje se nismo dali. Baba mm, koja je živela sa nama, recimo mene nikada nije prihvatila kao nekog svog. Njen gard je ostao do poslednjeg dana, i uvek me je doživljavala kao stranca. Ali ja sam je razumela. Gledala je kako ja divno živim sa svojim mužem, dok je ona sama imala užasan brak, tako da joj je momenat kada je ostala udovica došao kao spasenje, i sa druge strane imala je u kući unuku, za koju je bila svesna da joj nije tu mesto, a ova opet nije imala, niti ima, gde da ode. Ali ja sam živela sa tom ženom bez ijedne ružne reči, persirala sam joj do kraja života, prala njen veš, peglala, kupovala joj garderobu, pravila joj tortu za rođendan. Jer ja sam razumela zašto je ona takva.

Mogla bih ja ovako pisati do sutra, ali smatram da je osnov mog /našeg harmoničnog života moj muž.

affrodiita:
sta kad neko ne dozvoljava da se bilo sta desava bez njenog znanja,a pritom
zivi od tebe celig 600km...

I zaista mnogo toga razumem, ali ovo ne, nikako. Ti hoćeš da kupiš spavaćiu sobu, a ona ne da, sa 600km udaljenosti? Kako? Na koji način? Ti kupiš šta hoćeš, i ona kada dođe, može samo da konstatuje da si izabrala baš ružnu sobu, ali da ona od tebe ništa drugo nije ni očekivala. Jer kada ona sazna da je ružna soba već kupljena, tada je već kasno za promene...

....Domacice, sve to moze kad i ona druga strana zeli i hoce...
....neke od vas su imale srece, da naidju bas na takve zene, koje su im postale svekrve...hvala dragom Bogu i moje
dete je imalo tu srecu....
...ali...
...sta kad neko ne dozvoljava da se bilo sta desava bez njenog znanja, a pritom
zivi od tebe celig 600km...i ne ucestvuje finansijski ni u cemu, sem da ti uzme pare kad god je u prilici..
..sta kad tog nekog svaki put bez obzira na sve docekas kao najbitnijeg gosta, a taj neko ni jedan jedini dan
u tvojoj kuci nije u stanju da ne cacka, provocira, dok god ne izazove svadju najvecih mogu cih razmera, a onda
si ti kriva jer si mladja i ima da cutis, bez obzira sto je u tvojoj kuci...ona je svekrva....
...sta kad ti sa decom dodjes kod nje, a ona ne zeli ni minimum paznje da posveti toj istoj deci sem da zahteva
da je postuju...i da se samo ona slusa...
...sta kad ukrade od dece cokoladu od dece da bi dala svom sinu koji je pritom stariji ihahaj godina od te iste dece...
...sta kad izjavi da ne da da se deciji ves pere u njenoj masini, jer nije higijenski....
...sta kad izjavi da nece i ne zeli da im da tanjir rucka????????????????/

...sto jedno sta kad....da li bi i dalje mislila da se moze lepo dogovoriti sa takvom osobom, veruj da ne moze....
...kad neko izjavi da ne voli svoje unuke, da nema za njih ama bas nikakvih osecanja, sta bi mislila o njoj??

...divno je kad se ljudi slazu, ali pre svega moraju da BUDU ljudi, a mnoge od tih zena kao da su celi zivot
cekale samo da dobiju snaje koje bi maltretirale na svaki moguci nacin, jos samo da cujemm da u 21 veku
ima svekrva koje biju snaje...pa ne znam da li bi se zacudila...jer sam se nagledala svega i sacega..na zalost:(((((

...a zenama koje su imale vise srece, zelim da tu srecu znaju da prepoznaju, da cene i postuju kao i svoje
roditelje, jer stvarno nista lepse od slozne porodice i uze i sire.....

...izvini sto sam tebe pomenula u postu, ali mi je bilo logicno, samo iz razloga sto si rekla da moze...naravno da
moze oper naglasavam ali samo kad za to postoje uslovi.....
pa kad ne ide
onda doticnoj ili doticnima objasnis da tako nece ici
****** zivot ako treba da ga provedes u klanju sa bilo kim
jednostavno osobe sa kojima se nikako ne moze i koje su takvi ljudi treba eliminisati iz zivota
svi imamo drugacije nacine, naravno, nekome je lakse da sve propusti kroz sistem, da ne obraca paznju
nekome je lakse da prekine svaki kontakt
pa ako im ikada dodje iz guze u glavu, onda se moze pricati o nekoj normalnoj saradnji i suzivotu...
ali mislim, ostati u kao nekim 'normalnim' kontaktima, i svakodnevno trpeti vredjanje ili vredjati nekoga
praviti od zivota pakao, zasto bi?
ajd da ne govorim uopsteno
nego kad sam ja u pitanju
ja sam stvarno osoba koja daje puno kredita i imam dosta strpljenja i kod mene je sve polako
i stvarno cu se svojski potruditi za svaki odnos (nekad mi se to i obije o glavu, al sta da radim, jace je od mene, bar mi je savest mirna)
ali kad doceras cara do duvara onda je vec crvena zona
sa mnom ako ne mozes ili ako ja ne mogu sa tobom, posle brojnih pokusaja, nece biti nikako
ne volim te polu-odnose kao nismo dobri, a pijemo kafu jednom nedeljno zato sto je neko rekao da tako treba...
nema toga, ili cemo se svi potruditi da zivimo ko sav normalan svet
ili necemo nikako
jer sta ce bilo kome tenzija...
msm, ja ne znam jel veruje neko ovde u horoskop
al ja sam bik/devica
dupli zeljnai znak, i stvarno nas treba dugooo driblati da bi nam puko film zapravo, u stanju smo mnogo da progutamo u svakom odnosu...
hehe, jedan zanimljiv podatak i moja sveki je devica
znas kad nas dve sednemo ujutru da pijemo kafu, ono kad smo isli kod njih, svi ostali spavaju
a nas dve nikad kraja prici, omiljena tema kuhinja i porodica :)
i njoj mogu sve da klazem za mog dragom, ali sve sto me nervira jer znam da ce da stane na moju stranu
posto njemu ne mozes drugacije objasniti sem ako mu vise ljudi ne potvrdi da gresi :D

....ne sumnjam da lazes niti imam bilo kakav razlog za to....ali isto tako znam da si jedna od milion i da je to prosto cinjenica.....

....ja ti od srca zelim da i dalje bude tako kako jeste, pa da u slozi i ljubavi docekate i unucice i praunucice...:D

I zaista mnogo toga razumem, ali ovo ne, nikako. Ti hoćeš da kupiš spavaćiu sobu, a ona ne da, sa 600km udaljenosti? Kako? Na koji način? Ti kupiš šta hoćeš, i ona kada dođe, može samo da konstatuje da si izabrala baš ružnu sobu, ali da ona od tebe ništa drugo nije ni očekivala. Jer kada ona sazna da je ružna soba već kupljena, tada je već kasno za promene...

e jes
ni ja ne razumem kako jednoj odrasloj osobi neko moze da zabrani nesto, bilo sta da uradi, ali bilo sta
msm, plus i ako ne zavisis finansijski
ih, sto bih se strecala sto tamo neko ne zeli da ja kupim nesto
pa moj rodjeni deda je moju majku, a njegovu cerku ceo zivot maltretirao, msm, maltretirao
bio je jako tezak covek
hteo je da sve bude po njegovom
on nesto kaze, moja mama kaze vazi, i uradi kako ona hoce, sa sve osmehom
on i zaboravi posle na to, jer mu se pojavi nova fix ideja, msm, on je toliko bio zadrt da se pre tacno godinu dana obesio
verovatno iz inata
posto je sve u zivotu radio iz inata

pa kad ne ide
onda doticnoj ili doticnima objasnis da tako nece ici
****** zivot ako treba da ga provedes u klanju sa bilo kim
jednostavno osobe sa kojima se nikako ne moze i koje su takvi ljudi treba eliminisati iz zivota
svi imamo drugacije nacine, naravno, nekome je lakse da sve propusti kroz sistem, da ne obraca paznju
nekome je lakse da prekine svaki kontakt
pa ako im ikada dodje iz guze u glavu, onda se moze pricati o nekoj normalnoj saradnji i suzivotu...
ali mislim, ostati u kao nekim 'normalnim' kontaktima, i svakodnevno trpeti vredjanje ili vredjati nekoga
praviti od zivota pakao, zasto bi?
ajd da ne govorim uopsteno
nego kad sam ja u pitanju
ja sam stvarno osoba koja daje puno kredita i imam dosta strpljenja i kod mene je sve polako
i stvarno cu se svojski potruditi za svaki odnos (nekad mi se to i obije o glavu, al sta da radim, jace je od mene, bar mi je savest mirna)
ali kad doceras cara do duvara onda je vec crvena zona
sa mnom ako ne mozes ili ako ja ne mogu sa tobom, posle brojnih pokusaja, nece biti nikako
ne volim te polu-odnose kao nismo dobri, a pijemo kafu jednom nedeljno zato sto je neko rekao da tako treba...
nema toga, ili cemo se svi potruditi da zivimo ko sav normalan svet
ili necemo nikako
jer sta ce bilo kome tenzija...
msm, ja ne znam jel veruje neko ovde u horoskop
al ja sam bik/devica
dupli zeljnai znak, i stvarno nas treba dugooo driblati da bi nam puko film zapravo, u stanju smo mnogo da progutamo u svakom odnosu...
hehe, jedan zanimljiv podatak i moja sveki je devica
znas kad nas dve sednemo ujutru da pijemo kafu, ono kad smo isli kod njih, svi ostali spavaju
a nas dve nikad kraja prici, omiljena tema kuhinja i porodica :)
i njoj mogu sve da klazem za mog dragom, ali sve sto me nervira jer znam da ce da stane na moju stranu
posto njemu ne mozes drugacije objasniti sem ako mu vise ljudi ne potvrdi da gresi :D

...e, pa ja sam se recimo trudila da sve to ne vidim, da izgladim, da doteram da se ni ne primeti,
da precutim......ja koja bi ustvari progovrila na doope, a opet nisam godinama, bas da ne bude da
nisam probala, da me ne grize savest, da mi danas sutra deca ne prebace kako nisam pokusala
pa bii i one imale dve babe kao sva ostala deca....i trajalo je to skoro do punoletstva starije
cerke...a onda sam pukla, rekla sve sto mi se godinama skupljalo, sve sto sam precutala tad sam
rekla...i zavrsila...sad vise ne znam ni da li je ziva,niti me zanima..
...sad mi je vise zao sto sam bila budala, sto sam "coravoj kvocki drobila" sto sam dozvolila da mi
tamo neko zagorcava zivot....mogla sam to mnogo ranije da zavrsim, mozda bi mnoge stvari bile
drugacije...
...vise nije ni bitno...

Pa ja sam ovo za kupovinu navela kao primer, zato što je afro rekla da njena svekrva nije dozvoljavala da se bilo šta desi bez njenog znanja. Pa mislim, kako sazna, ako joj ne kažeš? Ili kaže dragi sin? Ali onda njega za gušu, batali svekrvu. ne konkretno ti afro, znam da si batalila, nego onako, uopšteno. :D

...ne u tom smislu, nego mesanje tipa, gde cemo na odmor, zasto tamo ako mozemo ovamo, i odakle nam pare, i zar nije fer da se pare daju njoj jer nema od cega da registruje
auto a mi se razbacujemo...a ne bi to tako bilo da nije ONA razmazena jedinica mamina i tatina smislila bas to, i znas li ti da imas brata, da je momak pa mu treba, a tvoja
deca su mala, sta njima treba, vrlo vazno sta ce obuci, neces valjda toliko para da das na njih......i da ne nabrajam, samo mi se prevrce zeludac i vracam se godinama u nazad....

...koji me djavo terao opet na ovu temu...a bas sam je dugo samo citala ili izbegavala....

Back