Ni meni to bas nije jasno. Ko je te sinove vaspitavao da budu tako valjani a majke kalasture?
Moramo biti svesni i svojih i tudjih vrlina, mana, nacina zivota, doba zivota, odgajanja.
Moja sveki ima bolju svekrvu od mene... Ona to i sama priznaje... Kad se udala, otisla u njihovu kucu, moj svekar otisao u vojsku a ona se taman porodila... I kad njenoj svekrvi ujutru nagrnu komsinice na kafu, sve odreda pitaju:'''Gde ti snaja, sto ona ne kuva?'' a njena sveki(sadasnja divna baba mm-a) kaze:''Ne moze, eno gore, pegla!'' , a snaja spava, baba je ujutru samo pokrije... ali ta zena je takva, divna, ona je tako i svoju decu...
Moja sveki je zena koja je odrasla u izobilju i nikada joj i zivotu nicega nije falilo. Nikada nije morala da radi, radila je zbog sebe, nikad u zivotu nije morala dici nista teze od kasike...
I sad da je vidite, ona izgleda kao avion...
Neki ljudi bi rekli 'razmazena', ja to ne gledam tako. Njen zivot je njena stvar, ako ona ne zeli da bude zrtva cuvanja unucica, i ugadjanja svima sa osmehom na licu, pa posle da mi prevrce ocima... To ne zelim...
Svesna sam toga, i hvala joj na onome sto mi/nam pruza!
Lepse se osecam kad ona nesto zeli da uradi za nekog, nego da joj je to nametnuto ili ''se ocekuje'' od nje.
Ona je zena koja nama
kuva svaki dan na zimovanju(umesto da baza po prodavnicama)
svako malo zakolje 15ak pilica i isecka da imamo domace
bez povoda ode i kupi nam tepih npr.
Vodi unuka na letovanje/zimovanje jer zna da ce mu goditi, iako bi to trebao da bude njen odmor.
Milion stvari radi nama, a i nju cine srecnom, i volim kad su ljudi zadovoljni.
Kao sto rodjenoj majci ne dozvoljavam da se raspadne od posla kad dodje kod mene, od pranja sudja, vesa, itd... Ne zelim da se umara... Kao sto njoj zelim da vodi jedan lagodan ugodan zivot i da sada ispunjava svoje zelje, naravno, da mi pomogne malo ali ne da se raspada... Tako zelim i svekiju...
Zelim zadovoljne ljude oko sebe... Iskrene... Da jedni drugima pomazemo, da budemo malo siri deo tima...