Svekrve...neicrpna tema

Moja sveki je juče, sem što mi je spremila ručak, oprala sve delove za kolica, za bebu... to je od njenog mlađeg unuka... ona je to sve sačuvala, ima onaj deo za prvih par meseci, ima ona nosiljka, i sedeći, i još neku ljuljaškicu... sve skinula, oprala, oribala kolica... sastavila i sredila... i još mi kaže da se ne ljutim, žao joj da bacamo pare i kupujemo nova(a ova su stvarno kao nova-korišćena par meseci) pa ako hoću da ova koristimo bar tih par prvih meseci, a sedeća će ona da nas časti da biramo koja god želimo...

Ja prvo smrkla facu, mislim se, valjda ću ja svom detetu da kupujem kolica... :evil: a posle se mislim, pa žena je u pravu, što bi bacala pare na nešto što imam, što je kao novo, i koristiće se par meseci...
Bolje mi je kasnije da kupim kolica kakva hoću bez da gledam na cenu, koja će se koristiti godinama... a i imaću ih dvoje, jer i ova što mi je sredila imaju za sedenje...

Hvala joj... :D

A verujte da sam mogla planuti u sekundi... sreća pa nisam... jer je žena zaista u pravu...

Moja sveki je juče, sem što mi je spremila ručak, oprala sve delove za kolica, za bebu... to je od njenog mlađeg unuka... ona je to sve sačuvala, ima onaj deo za prvih par meseci, ima ona nosiljka, i sedeći, i još neku ljuljaškicu... sve skinula, oprala, oribala kolica... sastavila i sredila... i još mi kaže da se ne ljutim, žao joj da bacamo pare i kupujemo nova(a ova su stvarno kao nova-korišćena par meseci) pa ako hoću da ova koristimo bar tih par prvih meseci, a sedeća će ona da nas časti da biramo koja god želimo...

Ja prvo smrkla facu, mislim se, valjda ću ja svom detetu da kupujem kolica... :evil: a posle se mislim, pa žena je u pravu, što bi bacala pare na nešto što imam, što je kao novo, i koristiće se par meseci...
Bolje mi je kasnije da kupim kolica kakva hoću bez da gledam na cenu, koja će se koristiti godinama... a i imaću ih dvoje, jer i ova što mi je sredila imaju za sedenje...

Hvala joj... :D

A verujte da sam mogla planuti u sekundi... sreća pa nisam... jer je žena zaista u pravu...

Mico moja lepa, pa tebi se hormoni kanda smiruju:cmok2::cmok2::cmok2:

Mico moja lepa, pa tebi se hormoni kanda smiruju:cmok2::cmok2::cmok2:

moguće...

ali ja samo hoću da kažem, ma koliko nas nekad izvele iz takta, ne samo svekrve, već matorci uopšteno, ne treba reagovati odmah... nekad kad odstoji, shvatimo da su u pravu...

Evo npr.prošli vikend mi pravili roštilj, zvali moje... i sat vremena pre nego će doći, mama me zove i pita, citiram:''Jel imaš neku čorbu ili supu?''
Ja šokirana... :eek: lepo ja njoj tu odbrusim:''Ostavi me na miru ženo, šta te briga jel imam čorbu, nemam, ako ti smeta, skuvaj... itd'' ma svašta i prekinem...
Ona me zove opet i kaže:''Ludo dete, ti stvarno misliš da je nama stalo do čorbe, pitala sam jer ti treba da imaš kašikom da jedeš, kuvano, da li imaš za sebe, ne za nas.''

Da sam samo minut sačekala da završi, ne bi se iznervirala... ali nekad jezik brži od pameti... srećom pa je to mama...:heart:

moguće...

ali ja samo hoću da kažem, ma koliko nas nekad izvele iz takta, ne samo svekrve, već matorci uopšteno, ne treba reagovati odmah... nekad kad odstoji, shvatimo da su u pravu...

Evo npr.prošli vikend mi pravili roštilj, zvali moje... i sat vremena pre nego će doći, mama me zove i pita, citiram:''Jel imaš neku čorbu ili supu?''
Ja šokirana... :eek: lepo ja njoj tu odbrusim:''Ostavi me na miru ženo, šta te briga jel imam čorbu, nemam, ako ti smeta, skuvaj... itd'' ma svašta i prekinem...
Ona me zove opet i kaže:''Ludo dete, ti stvarno misliš da je nama stalo do čorbe, pitala sam jer ti treba da imaš kašikom da jedeš, kuvano, da li imaš za sebe, ne za nas.''

Da sam samo minut sačekala da završi, ne bi se iznervirala... ali nekad jezik brži od pameti... srećom pa je to mama...:heart:
A što se ti ,srećo, kidaš toliko(na stranu mnogopominjani hormoni, :)imam utisak da te nešto baš muči, ali ne želiš da kažeš, pa pišeš i ono što ne misliš stvarno, nego baš da namerno pecneš nekoga:mrgreen:

uh svekrve i dalje top tema...inace ja sam sa svojom imala katastrofa odnos, ova tema mi je bila ventil...a sad..milina. a zasto? zato sto smo se odselili :mrgreen:
a kad smo trebali da se odselimo digli su noseve i nisu pricali sa nama mesecima, otisli smo a da nam ni dovidjenja nisu rekla, cak stavise svekar se pokupio i otisao bas kad je moj muz trebalo da pakuje stvari...
sad su se odljutili ali ne dolaze kod nas, nego mi idemo tamo...ja nekad i ne odem, posaljem muza, decu, nekad samo decu, dobro mi dodje malo odmora ;) i boli me bas da li se ljute, da li sam nesto pogresno uradila, ako se ljute bar mi ne salju negativnu energiju :cool:
i da napomenem da smo se odselili iz cisto prakticnih razloga, jer za drugo dete ne bi imali ni gde krevetac da smestimo...dakle u pitanju je bio prostor, a ne odnosi u kuci...

moj mm je naucio kako da balansira izmedju nas....oni su dosta smorni, stalno nesto skrecu paznju na sebe, stalno ocekuju da se on bavi sa njima a tome doprinosi i sestra koja nikako da sredi svoj zivot pa se petlja u tudje....on je fin, tolerise ih ali vidim tacno kada se smori od njih.....i onda ih lepo otkaci da nemaju razloag da se ljute.....a i sasvim na vreme da nama u kucu ne unese nemir.....pre neki dan su nasli da ga smaraju a lepo je rekao da mu je postavljen rucak na stolu, kao da se rasprava ne moze odvijati i posle rucka.....nas dvoje, dete i ja sedimo i cekamo da on zavrsi sa tiradom od 15 minuta, vidim da samo slusa i nervoza mu raste.....rec mu nisam rekla.....nekad mi ga zao jer moj otac i sestra nisu tako opterecujuci pa gledam da sam uz njega i da mu olaksam svojom paznjom koliko mogu....i vidim da ga vise ne pogadja sto nas nisu prihvatili i vidim da je srecan.....

A što se ti ,srećo, kidaš toliko(na stranu mnogopominjani hormoni, :)imam utisak da te nešto baš muči, ali ne želiš da kažeš, pa pišeš i ono što ne misliš stvarno, nego baš da namerno pecneš nekoga:mrgreen:

A ti si moj psihijatar jel?
Imaš kuglu pa znaš da li mene muči nešto?:dontunderstand:

Ako si me čitala i pratila, shvatićeš da ja uvek i samo istinu zborim... ako se tebi ona ne sviđa... žalim slučaj...
Svoje projekcije ne stavljaj u moj život... ;)

Ne mrze svi svoje svekrve, postoje i lepi odnosi, puni poštovanja i tolerancije, empatije... ali se na njima, kao i na svakom drugom odnosu mora raditi...
Život je jedan, zašto ga trošiti na gluposti... mržnju...

Manje više, u životu, sem roditelja i zdravlja, sve sami biramo... a kad smo već napravili taj izbor, daj da sa njim živimo najbolje što umemo... ja tako živim...

Čičak, uz dužno poštovanje, mislim da tvoji komentari čine da se žene koje imaju stvarne probleme sa svekrvama (poput atakualpe kojoj je svekrva predlagala da abortira, ili jekine neprevaziđene neuračunljive svekrve) osećaju bzvz jer sa svom tolerancijom, empatijom i željom, ne mogu da izađu na kraj sa njihovom ludošću. One žene koje nervira i kad svekrva pomeri tanjir, verovatno ljute tvoji komentari. Svi su potpuno svesni da je za bilo koju vrstu dobrih odnosa, pa bili oni komšijski ili porodični potreban trud, poštovanje i razumevanje, ali ne bi hrišćanska načela kamena i 'leba i okretanja drugog obraza bila toliko nedostižna, da smo svi tolerantni, dobri i srećni. Zato nisu svi brakovi savršeni, zato nisu svi odnosi savršeni. Mi smo nesavršeni i nismo isti. Imala si sreću da si naišla na razumnu ženu kojoj si se lako prilagodila, ne živite zajedno, poštujete se. To je velika sreća, ali to ne mogu svi.
To je meni slično onome primeru kad se žena uda za pristojnog i finog muškarca, a on negde posle godinu, dve počne da je vošti, maltretira i ljubomoriše, a joj recimo pričam kako mene moj muž voli, poštuje i razume jer i ja njega poštujem, volim i razumem, i je l', ponekad nešto i prećutim. Msm, možda ona ne ume da ćuti, a možda i mučenica ne progovara. Možda je on nasilnik, a možda se brani. Šta znam ja ko je on? Tako ni ti ne znaš sa kakvim sve osobama ove žene imaju posla. Nemo' da i' ljutiš:)

Čičak, uz dužno poštovanje, mislim da tvoji komentari čine da se žene koje imaju stvarne probleme sa svekrvama (poput atakualpe kojoj je svekrva predlagala da abortira, ili jekine neprevaziđene neuračunljive svekrve) osećaju bzvz jer sa svom tolerancijom, empatijom i željom, ne mogu da izađu na kraj sa njihovom ludošću. One žene koje nervira i kad svekrva pomeri tanjir, verovatno ljute tvoji komentari. Svi su potpuno svesni da je za bilo koju vrstu dobrih odnosa, pa bili oni komšijski ili porodični potreban trud, poštovanje i razumevanje, ali ne bi hrišćanska načela kamena i 'leba i okretanja drugog obraza bila toliko nedostižna, da smo svi tolerantni, dobri i srećni. Zato nisu svi brakovi savršeni, zato nisu svi odnosi savršeni. Mi smo nesavršeni i nismo isti. Imala si sreću da si naišla na razumnu ženu kojoj si se lako prilagodila, ne živite zajedno, poštujete se. To je velika sreća, ali to ne mogu svi.
To je meni slično onome primeru kad se žena uda za pristojnog i finog muškarca, a on negde posle godinu, dve počne da je vošti, maltretira i ljubomoriše, a joj recimo pričam kako mene moj muž voli, poštuje i razume jer i ja njega poštujem, volim i razumem, i je l', ponekad nešto i prećutim. Msm, možda ona ne ume da ćuti, a možda i mučenica ne progovara. Možda je on nasilnik, a možda se brani. Šta znam ja ko je on? Tako ni ti ne znaš sa kakvim sve osobama ove žene imaju posla. Nemo' da i' ljutiš:)
Ne ljutim se... ali isto tako ne smatram da je samo sreća u pitanju, već i puno puno razumevanja... mogle smo se nas dve posvađati i naljutiti jedna na drugu milion puta, ali nismo, potrudile smo se i rešile nesuglasice...
Znam ja da ima svakavih ljudi, i da postoje loše svekrve kao što postoje i loši muževi, žene, tašte...

Svi mi imamo probleme u braku, ali ne razumem fazon ''bio je sjajan bajan, sad me tuče''... prosto ja ne verujem u tu priču... dobro mi znamo za koga se udajemo, pa nismo slepe... kao što ne verujem ni u priču ''ja sam ista sjajna bajna a on džukela''...

Žao mi je kad neko mora da živi u zajednici, jer to samo mogu da zamislim... ne bih mogla sa svojim roditeljima da živim a kamoli sa tuđim... to je teško, i tu razumem kako dolazi do svađa, razmirica, nervoze...

Ali ako ne živimo zajedno, pa može da mi dolazi svaki dan, da me zove svaki dan, da radi šta god želi, ja ću tolerisati, jer imam svoj život...

Nikome ne želim da solim pamet, već dajem najdobronamernije savete... iskrenost i razgovor... a pre toga tolerancija... nikad ni jedan problem nisam rešavala preko muža, uvek sam sa njom rasčišćavala sve... milion puta smo obe zadrto držale svoje strane, i na kraju zaključimo da svako treba da misli kako hoće... i okrenemo temu...

Čudno mi je i kako neko može da prihvati da mu partner vređa roditelja... mm i ja se milion puta smejemo našima iza leđa, kad naprave glupost, ma kažemo svašta, kad nas izvedu iz takta... ali prosto iz poštovanja prema mm, ja poštujem i njegove roditelje... jer ipak su oni od njega stvorili ono što je danas i što ja volim... i ma kakvi bili zaslužuju moje poštovanje...

Ja sam takva osoba, da ja ne obraćam mnogo pažnju na ono što ljudi pričaju već na njihova dela...

Mene su moji sveki i svekrva osvojili sa par dela, koje im nikad neću zaboraviti, ma kakvi bili... sveki kad mi je pre VTO rekla da je njoj najbitniji moj život i zdravlje, a beba otom potom, život može biti kvalitetan i bez dece. I to što su sve svoje planove odložili i pomerili da bi me posećivali, iako sam ja rekla da idu, da mi ne mogu pomoći... te stvari su mene kupile za ceo život... i može ona meni sad da kaže:''Čičak kuvaj sutra, ovo ovako, ovo onako...'' našli su mi se kad mi je to značilo jako i to im nikad dok sam živa neću zaboraviti...

Volela bih da je više ovakvih ljudi... da svaka od nas ima dobar odnos sa rodbinom, jer ljudi, život prolazi, a mi ga trošimo na nervozu... mada opet znam, sa nekima je nempguće...

Izvinjavam se na opširnosti... idealista sam, i želim svima što i sebi... :D:D:D

Evo primjer jedne dobre svekrve. Rijec je o mojoj tetki. Ona je rachica u horoskopu. Ona svakog dana cuva svoju unuku od 2 god dok su sin i snaha na poslu. Podje kod njih i ceka da se unuka probudi. Onda je odvede kod sebe gdje spremi rucak za sve kad dodju sa posla. Ako je snashica ostavila slucajno nesto da se uradi u kuci, ona to sve zavrsi...rasiri ves, popegla...spremi krevete....
Kad dodju sa posla rucaju kod nje, nasale se malo i posjede, uzmu svoje dijete i idu kuci. Malo se odmore i ako nece da setaju sa cerkicom ostave je ponovo kod bake...

E sad, ona svoju snahu lijepo uzme u krilo i mazi je, sinu ne da za pravo NIKADA, ali nikada...jer kaze ona je zensko, ko ce da joj stane na stranu i razumije je u porodici, novoj, ako necu ja. To kad su skupa. Kad ostanu nasamo onda moze i da je kritikuje... a sinu... njemu ne da da pisne! :)

Snahine sestra i mama znaju da se zezaju pred mojom tetkom pa joj kazu: " Cuti tu! Kad bi (ime moje tetke) mogla umjesto tebe da ide na posao, ti bi joj i to prepustila." A ona se mazi i trazi tetki da je brani od njih. :) Nikad nisam cula tetku da kaze nesto protiv nje a 5 god su vec u braku.
...
E sad...ja se cesto pitam...da li moja snaha zna sta je pravi brak i porodicni zivot, i sta bi bilo da se oni moraju preseliti npr u drugi grad. Koliku joj zapravo ona uslugu cini sa tim preuzimanjem obaveza na sebe.
No, nebitno, nek uziva sad kad je tako a taj odnos koji imaju ostaje pravo blazenstvo pa sve da zive i na razlicitim kontinentima!

P.S. Imam i mladjeg brata od tetke koji nije ozenjen! ;)

Poslednja izmena:
Evo primjer jedne dobre svekrve. Rijec je o mojoj tetki. Ona je rachica u horoskopu. Ona svakog dana cuva svoju unuku od 2 god dok su sin i snaha na poslu. Podje kod njih i ceka da se unuka probudi. Onda je odvede kod sebe gdje spremi rucak za sve kad dodju sa posla. Ako je snashica ostavila slucajno nesto da se uradi u kuci, ona to sve zavrsi...rasiri ves, popegla...spremi krevete....
Kad dodju sa posla rucaju kod nje, nasale se malo i posjede, uzmu svoje dijete i idu kuci. Malo se odmore i ako nece da setaju sa cerkicom ostave je ponovo kod bake...

E sad, ona svoju snahu lijepo uzme u krilo i mazi je, sinu ne da za pravo NIKADA, ali nikada...jer kaze ona je zensko, ko ce da joj stane na stranu i razumije je u porodici, novoj, ako necu ja. To kad su skupa. Kad ostanu nasamo onda moze i da je kritikuje... a sinu... njemu ne da da pisne! :)

Snahine sestra i mama znaju da se zezaju pred mojom tetkom pa joj kazu: " Cuti tu! Kad bi (ime moje tetke) mogla umjesto tebe da ide na posao, ti bi joj i to prepustila." A ona se mazi i trazi tetki da je brani od njih. :) Nikad nisam cula tetku da kaze nesto protiv nje a 5 god su vec u braku.
...
E sad...ja se cesto pitam...da li moja snaha zna sta je pravi brak i porodicni zivot, i sta bi bilo da se oni moraju preseliti npr u drugi grad. Koliku joj zapravo ona uslugu cini sa tim preuzimanjem obaveza na sebe.
No, nebitno, nek uziva sad kad je tako a taj odnos koji imaju ostaje pravo blazenstvo pa sve da zive i na razlicitim kontinentima!P.S. Imam i mladjeg brata od tetke koji nije ozenjen! ;)

Ništa ja tu ne bih menjala:D

Imala sam u porodici sličan primer, kad se moja baka prema svojoj snaji (mojoj ujni) ponašala kao prema svom detetu. I taj odnos, pun međusobne ljubavi, pomaganja, razumevanja i ženske solidarnosti (ujak je bio prek čovek) trajao je do njene smrti...

Tvoja tetka je prihvatila snajku kao ćerku i sigurno radi sve ono što bi , da ćerka ima svoju porodicu, radila i njoj- pomaže, mazi, nesebično daje..

A snajki želim samo jedno, da nikad ne zloupotrebi dobrotu svoje sverkve, jer je taj odnos koji imaju ( koji nije nemoguć, ali je vrlo redak) prava blagodet.

Imala sam u porodici sličan primer, kad se moja baka prema svojoj snaji (mojoj ujni) ponašala kao prema svom detetu. I taj odnos, pun međusobne ljubavi, pomaganja, razumevanja i ženske solidarnosti (ujak je bio prek čovek) trajao je do njene smrti...

Tvoja tetka je prihvatila snajku kao ćerku i sigurno radi sve ono što bi , da ćerka ima svoju porodicu, radila i njoj- pomaže, mazi, nesebično daje..

A snajki želim samo jedno, da nikad ne zloupotrebi dobrotu svoje sverkve, jer je taj odnos koji imaju ( koji nije nemoguć, ali je vrlo redak) prava blagodet.

Baš sad razmišljam o ovome...
Nemam osećaj da su mene njegovi prihvatili kao ćerku, ali da imaju razumevanja imaju...

Ono što se meni jako sviđa, što sam uz njih naučila je razumevanje i samokontrola...
Milion puta se desi da ja za nešto zajunim, i da sam u trenutku spremna da se posvađam da više nikad reč ne progovorimo... moja sveki se tad povuče, i kaže ''U pravu si''... nakon nekog vremena, kad me prođe bes, o svemu popričamo lepo...
Isto tako i ona žena ima dana kad je za neki stav spremna ginuti, npr.da me ubedi da treba nešto da uradim što se meni ne radi ili što ja smatram da ne treba... i onda ja popustim, kažem ''Nema problema, zaliću cveće npr.''... a ona sutradan obavezno dođe i izvini se ako je pogrešila...

I to uvek ide direktno, nikad preko muža, svekra... nas dve imamo takav odnos... a i pošto su nam muževi isti i tu znamo jedna drugu podržati...

Jednostavno ja se trudim da nju razumem kao ženu, majku, baku, godine u klimaksu, ima i ona pravo na loše dane, pogrešne izbore...
A ona mene kao mladu ženu, svežu suprugu koja još uvek ponekad ima svoje bubice...

P.S. I danas mi je spremila ručak...:rumenko::D

A ti si moj psihijatar jel?
Imaš kuglu pa znaš da li mene muči nešto?:dontunderstand:

Ako si me čitala i pratila, shvatićeš da ja uvek i samo istinu zborim... ako se tebi ona ne sviđa... žalim slučaj...
Svoje projekcije ne stavljaj u moj život... ;)

Ne mrze svi svoje svekrve, postoje i lepi odnosi, puni poštovanja i tolerancije, empatije... ali se na njima, kao i na svakom drugom odnosu mora raditi...
Život je jedan, zašto ga trošiti na gluposti... mržnju...

Manje više, u životu, sem roditelja i zdravlja, sve sami biramo... a kad smo već napravili taj izbor, daj da sa njim živimo najbolje što umemo... ja tako živim.

Kugle ne preferiram, psihijatrima baš mnogo i ne verujem, ne znam na koje projekcije misliš, a svekrvu ne mrzim nego žalim, što je takva kakva jeste, ja sam pokušala da joj pružim pošten odnos, koji nažalost nije prihvatila.Ne mrzim nikoga,nije mi u prirodi, i nije o tome reč, pitala sam te o velikoj dozi netolerancije i zajedljivosti, to se ne pojavljuje samo od sebe, sem ako prirodno nisi zloban čovek, a ti mi nikako ne podpadaš pod tu kategoriju.

Upravo tako, kao svoju cerku...i ona kaze, pa pobogu ona je majka moje unuke...kako da je ne volim i ne pomazem i ne stitim. Moj sin nju voli, oni se divno slazu, ja sam najsrecnija majka i sverkva na svijetu! I ne ocekuje nikakvu zahvalnost ili neke hvalospjeve. Ona to radi iskreno, iz ljubavi prema cijeloj svojoj porodici. Uh kakava je to rachica prava. Nista joj nije tesko...u svemu uziva....
Sreca njene porodice je zapravo njena najveca sreca.

Kugle ne preferiram, psihijatrima baš mnogo i ne verujem, ne znam na koje projekcije misliš, a svekrvu ne mrzim nego žalim, što je takva kakva jeste, ja sam pokušala da joj pružim pošten odnos, koji nažalost nije prihvatila.Ne mrzim nikoga,nije mi u prirodi, i nije o tome reč, pitala sam te o velikoj dozi netolerancije i zajedljivosti, to se ne pojavljuje samo od sebe, sem ako prirodno nisi zloban čovek, a ti mi nikako ne podpadaš pod tu kategoriju.

Na tvoju projekciju da ja ovde nekome nešto trljam na nos...
To apsolutno nije tačno...
Pišem o svom odnosu, sa svojom sveki, u nadi da će nekome možda nešto pomoći...
Jer nisu svi odnosi loši... ne možemo gledati samo na loše... pa valjda postoje i dobre stvari koje su te svekrve nekad uradile...

Moju toleranciju trošim na ljude oko sebe, ako to nisi uspela da skontaš iz mojih postova...

Žao mi je što imaš loš odnos sa svekrvom, ne znam koja je vaša priča, ali verovatno i ona tebe žali iz nekih njoj znanih razloga... ;)

Na tvoju projekciju da ja ovde nekome nešto trljam na nos...
To apsolutno nije tačno...
Pišem o svom odnosu, sa svojom sveki, u nadi da će nekome možda nešto pomoći...
Jer nisu svi odnosi loši... ne možemo gledati samo na loše... pa valjda postoje i dobre stvari koje su te svekrve nekad uradile...

Moju toleranciju trošim na ljude oko sebe, ako to nisi uspela da skontaš iz mojih postova...

Žao mi je što imaš loš odnos sa svekrvom, ne znam koja je vaša priča, ali verovatno i ona tebe žali iz nekih njoj znanih razloga... ;)
Žao je i meni, što si me pogrešno skapirala, nisam mislila na temu o svekrvama već o pedofilima(moja greška), što se tiče svekrve, ne želim da ponavljam, ali ukratko- pošto sam ja (zla pomajka iliti maćeha detetu čija je majkica preminula 2 godine pre toga), vaspitavala dete, tako što sam ga tukla u kupatilu, udarajući mu glavu u pločice, i draga svekrva(pošto je to njena priča) išla od vrata do vrata po komšiluku da to priča, iskreno mi reci, kako bi ti reagovala.

Žao je i meni, što si me pogrešno skapirala, nisam mislila na temu o svekrvama već o pedofilima(moja greška), što se tiče svekrve, ne želim da ponavljam, ali ukratko- pošto sam ja (zla pomajka iliti maćeha detetu čija je majkica preminula 2 godine pre toga), vaspitavala dete, tako što sam ga tukla u kupatilu, udarajući mu glavu u pločice, i draga svekrva(pošto je to njena priča) išla od vrata do vrata po komšiluku da to priča, iskreno mi reci, kako bi ti reagovala.

Nemoj ništa reći, zatvori nju jednom prilikom u kupatilo pa joj uradi to za šta te optužuje i mirna Bačka.
Imam i ja u komšiluku jednu sličnu, jedina joj zabava u životu da snajku ogovara, ali su to ljudi brzo skapirali pa je obilaze u širokom luku, tako će i tvoja proći veruj mi. A ti ne budi blesava da se bilo kome pravdaš, valjda tvoj muž zna kakva si sa detetom, i naravno dete to zna, ostali nisu važni ni vredni tvojih živaca.:zag:

Da ne mesamo teme. Ovo je tema o svekrvama, mozemo slobodno na temu o pedofilima da na njoj pisemo o stavovima koji ti se ne svidjaju.

Nemoj misliti da te napadam, ali gde je tvoj muz u svemu tome?
Jesi li ti nju pitala zasto prica nesto sto nije istina? I zasto se uopste mesa u tvoj odnos sa detetom? Lepo joj reci:''Kad vi opet budete majka, vi svoje vaspitavajte kako vi zelite, moj suprug i ja smatramo da je najbolji vid vaspitavanja, lupanje deteta o plocice''
Reci joj da je i ona jednom bila mlada, nek pokusa da se seti kako je njoj bilo.

A pre svega mislim da je najbitnije da tvoj suprug, vase dete i ti sednete i otvoreno popricate o ovome... Verujem da biste se lepo svemu ismejali, a veselu babu bi ste svaki put mogli zezati kad dodje...
Najbitnija stvar je da ste vas troje tim!!! A to sto svekrva prica cici, mici, dari i mari, sta te zabole... Ako ne mozes da se distanciras od tih prica, ispricaj i ti njima kako tvoja sveki prdi posle kafe...

Moje misljenje je da ti sama nemas ama bas nikakvu obavezu da se boris sa njom, imas muza, nek on svoje roditelje postavi na svoje mesto...

Sve ovo gore vazi ako ne zivite zajedno, ako zivite zajedno, onda ti jedino mogu reci Srecno!

Iskreno ti zelim da sednete i popricate, da joj kazes sve sto ti smeta, i da saslusas nju sta njoj smeta...

Ih, cicak...ti k´o da ne znas kako mnogi odnosi svekrva/snaja funkcionisu....smeju se jedna drugoj u lice, ma sve divno, covek koji nije upucen bi pomislio "j*bote, kako se one vole i slazu"...a cim okrenu jedna drugoj ledja ne zna se ko koga vise olajava i mrzi. Realno. ;)

Back